Álmatlanság, éjszakai felébredések

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Kmolli!
De jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!! Én is "örülök", hogy egymásra találtunk a problémával.
Persze, szívesen beszélgetek veled akár itt priviben, akár skype-on.
De mivel új vagyok,nem tudom hogy kell privát üzit írni,csak sejtem. A beállításokban lehet ugye?


Kriszti
Szia Kriszti!
Látom, hogy most itt vagy, mivel én jó alvó vagyok, így csak a prive adok tanácsot.
A jobb felső sarokban a neved alatt van a Privát üzenetek, arra kattintva tudsz levelet írni. A címzetthez elég az első néhány betűt (Kmo...) beírni, és a rendszer felhozza neked a teljes nevet, akinek privit szeretnél írni, csak rá kell kattintani. Ez a privát üzenetek feliratot figyeld mindig, pirosan villog, ha te is kapsz valakitől üzit.
Sikeres probléma keresést kívánok, és üdv a csapatunkban, érezd jól magad.
Kata
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Kata!
Nagyon köszi a segítséget!
De mi van ezzel a palacsintás talival? Mi is ez?
Idén tavasszal már 3. alkalommal találkozunk mi, fórumosok. Teljesen saját szervezésű dolog, csak magunknak csináljuk. Ez a magunknak már rád is vonatkozik, vagyis ha szeretnél rajta részt venni, természetesen gyerkőccel, emberrel, akkor szívesen látunk. Lehet 3 napra is tervezni, de egy napra is. Molliék is jönnek egy napra, szombaton jönnek. A többnapos részvételnél a szállásköltséget kell fizetni, a kaja meg úgy működik, hogy összedobjuk a rávalót. A aláírásom alatt ha rákattintasz a linkre, akkor egy táblázatot találsz a résztvevőkkel, és hogy hány naposak. Hamarosan össze fogjuk írni, hogy ki mit hoz, és mit kell megvenni a kajához.
Na, felcsigáztalak?
 

kismadar76

Új tag
Szívesen segítek bármiben, és olvasgatok, de meg kell hogy mondjam, hogy már 3 éve nem dolgozom, (gyerekek miatt) tehát kicsit kiestem a gyakorlatból, ( a saját gyerek nevelése azért nem ugyanaz) meg a beíratás mindenhol máshogy van, de azért amiben tudok, segítek, és véleményt nyilvánítok!!!

Ami a talit illeti valóban felcsigáztál Katal!!! Nagyon tetszik és szívesen részt veszek rajta. Még nem tudom, hogy melyik nap, mennyi nap, meg kell beszélnem a férjemmel is a dolgot. De érdekel! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen befogadtatok, és meghívtatok!!!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ami a talit illeti valóban felcsigáztál Katal!!! Nagyon tetszik és szívesen részt veszek rajta. Még nem tudom, hogy melyik nap, mennyi nap, meg kell beszélnem a férjemmel is a dolgot. De érdekel! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen befogadtatok, és meghívtatok!!!
Valójában ez a tali önjelentkezős (ezt jól megaszontam), nem meghívásos, de te még most annyira az elején vagy, hogy mire kitapasztalod itt a dörgést, lemaradsz a jóról. A tali nyitott, aki szívesen jön, az jelentkezik. Persze azért turbózzuk egymást, és nógatunk is.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Kmolli!
De jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!! Én is "örülök", hogy egymásra találtunk a problémával.
Persze, szívesen beszélgetek veled akár itt priviben, akár skype-on.
De mivel új vagyok,nem tudom hogy kell privát üzit írni,csak sejtem. A beállításokban lehet ugye?
Értem mire gondolsz.... Az biztos,hogy a stressz közrejátszik, és a kialvatlanság is pont stresszkeltő. Ennyire én még nem mélyedtem bele,mert az egyik módszerem az volt eddig,hogy nem foglalkozom vele,mintha nem lenne,így próbáltam mintegy önszuggeszciót alkalmazni. Bemeséltem magamnak,hogy nincs baj, hátha....de most már az 5.éjszaka nem alszom,ill. csak 2-3 órát,és fekszem 8-at. Elég durva....Biztosan tudom, hogy ez is,hogy este már tartok tőle,hogy vajon mennyit alszom,és mikor sikerül elaludnom,és szinte figyelem a saját elalvásomat,ez is pont a nemalváshoz vezet,de már nem tudom kikapcsolni az agyam...Te hogy vagy ezzel?
Örülök,hogy bevált a Sedatif! Én is ki fogom próbálni. Én már annyi mindent kipróbáltam, amit lehet, az összes jó tanácsot megfogadtam, de semmi.
Káposzta Zoltán dr.-ról én is sok jót hallottam. Egy másik fórumon is olvastam egy lányról, aki végigment az alvásjavító kúrán, és azóta kítűnően alszik, de az azt hiszem szintén gyógyszeres.....
Nem is tudom te hogy bírod már több mint 1 éve.... és így két gyerek mellett... Iszonyatosan nehéz lehet. Én már 2 nemalvásos éjszaka után is hasznavehetetlen vagyok.
Akkor majd jelentkezz légyszi, és dumálunk. Nagyon kíváncsi vagyok hogy tellnek a napjaid, és hogy alakult ki nálad, mennyire bírod idegileg... Férjed mennyire megértő ilyen téren...Mennyire van segítséged...Voltál már orvosnál...
Addig is nagyon szép, álmokkal teli, jó mély kialvásos éjszakát kívánok, ha esetleg addig nem olvasnád....

Kriszti
Szia Kriszti!

Bocsánat,hogy csak most válaszolok, közbejött egy mellgyulladás lázzal, még mindig tart...
A Sedatif PC tényleg jó, valamennyit használ, lehet, hogy nálad teljes megoldás lesz, mert még az elején vagy. A lényeg, hogy nem szabad előtte-utána 20 perccel enni, inni és kerülni kell 1-2 órán belül a mentolos dolgokat (célszerű este nem mentolos fogkrémmel fogat mosni, van ilyen, például az ELMEX-nek van kifejezetten homeopátiás kezelésekhez mentol nélküli fogkréme).
Én nagyon nehezen bírom idegileg, de főleg az elején volt nagyon nehéz, az első 3-4 hónapban a második baba születése után. Én is csináltam azt, amit te, hogy megpróbáltam nem foglalkozni ezzel, hátha azért nem alszom, mert túl sokmindennel foglalkozom annak érdekében, hogy aludjak, de nem jött be... Tény, hogy rosszabb, ha görcsölök a témán, ezért megpróbálok tényleg arra koncentrálni, hogy csak annyival foglalkozzam, ami feltétlenül szükséges (például nem nagyon iszom este 9 után, hogy ne kelljen pisilni éjjel), meg nekem a cukrom is itt van (ha jól értem, te nem vagy cukros), amiatt sokszor fel kell kelnem éjjel, tehát ez nehezítő tényező, de próbálok kevésbé parázni ezen, ez a legtöbb, amit egyelőre tenni tudok. Azt hiszem, a sport elég jó lehetne erre megoldásként, de szopi alatt persze ezt sem lehet... Bár én most eldöntöttem, hogy elválasztom szegény kicsit, mert a 3. mellgyulladáson megyek éppen át és nem akar igazán elmúlni és ez már így összességében sok nekem - a 10 hónap szopi azért nem annyira rossz talán :) De nem iszik cumisüvegből egyáltalán, szóval nem tudom, mi lesz.. Irok privit is :)
 

kismadar76

Új tag
Szia Molli!
Írtam neked én is privit, nem tudom, olvastad-e. Még annyit elfelejtettem írni, amit nagyon akartam, (mert főleg a privi leveledre válaszoltam), hogy hihetetlen, de nálunk is képzeld ugyanaz a probléma, hogy nem hajlandó a pici (Huni) elfogadni a cumisüveget. Utálja. Persze, mert eddig csak szopott. A tied is biztos azért nem szereti.....A cumit is kiköpi...
Hát igen, az tuti, hogy neked az is közrejátszik, hogy éjjel fel kell kelned!!! Az egy rendszeres éjjeli dolog, amit felborítja a belső órádat.... Érdekes, Botit ( a nagyobbik fiamat) 7 hónapos koráig szoptattam éjjel, és mindig vissza tudtam aludni...
Írtad, hogyí neked már több mint egy éve jelen van az alvászavarod. Hogyan alakult ki, mi volt a kiváltó ok? Majd kérlek írd le, talán inkább priviben!!!!
Azt tudom csak tanácsolni, bár én is benne vagyok a problémában, hogy tényleg próbálj meg minél kevesebbet görcsölni rajta, tegnap én pl. citromfű teát ittam, és jól lenyugtatott. Nem próbáltad még?
Még arra lennék kíváncsi,hogy te milyen régen vagy fórumtag? És milyenek ezek a találkozók? Én is mennék esetleg.

Majd írjál, várom!

Kriszti
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Írtad, hogyí neked már több mint egy éve jelen van az alvászavarod. Hogyan alakult ki, mi volt a kiváltó ok? Majd kérlek írd le, talán inkább priviben!!!!
Inkább ideírom, ez lehet, hogy érdekes lehet másnak is. A terhességgel kezdődött, az egy pánik-depressziót hozott ki belőlem (a második terhességem). A pozitív tesztem előtti napon kezdődött, még a mensi kimaradása előtt, tehát ennyire korán, amint jöttek a terhességi hormonok. És ez a depresszió totális inszomniát okozott, szinte semennyit sem tudtam aludni, folyton halálfélelmem volt. Akkor kaptam nyugtatót és sajnos a terhességem első 6 hónapjában szedtem éjjelre csak, de így is csak 1-2 órákat aludtam egyben.
Aztán lassan elhagytam a nyugtatókat (de elég keveset szedtem szerencsére, nem is tudtam aludni :p) és mire szültem, már nem szedtem semmit, de aludni azt nem nagyon tudtam akkor sem (2-3 órákat max). Szülés után egy picit jobb lett, de úgy néz ki, stagnált ez a 2-3 órás alvás, de így tudtam aludni 6-7 órát is, ha jobb napom volt :p (11kor elaludtam, aztán 2kor fent voltam, aztán forgolódtam, fent voltam még 3-4 között és végül keltem a picihez szoptatni 5körül és utána 7-8-ig még aludtam 1 órát). De folyamatos szédülés, fáradság volt rajtam, minden délután le kellett feküdnöm aludni, ezért az egész napom akörül forgott, hogy meg tudjam oldani, hogy délután egyszerre aludjanak a gyerekek legalább 1 órát. A füldugó segített még egy csöppet, picit jobb lett.
A citromfű teát még nem ittam, csak régebben, akkoriban nem hatott semmit sem, de most kipróbálom, hátha! Köszi!
Majd írd meg, milyen volt a Sedatif után aludni :)
 

lmfiti

Új tag
Most akadtam erre a témára! Nekem kb. 7 éve kezdődött az alvászavarom. Én leginkább órákon át, de volt, hogy egész éjjel nem tudtam elaludni. Aztán amikor már kellően pipa voltam magamra bekaptam egy Frontint. Illetve először csak teakeverék, egy kis ilyen készítmény, egy kis olyan. Amikor már 15 szemet vettem be egy macskagyökeret tartalmazó természetes csodaszerből, rájöttem tök fölösleges. Mondjuk ezt megtehetttem volna úgy az 5. szem után is! Évek alatt nem volt igazán mély, pihentető alvásom. Kialakult bennem egy félelem már az elalvás gondolatára is, így már akkor bepánikoltam ha a következő napra gondoltam, a teendőkre, amiket tuti nem tudok csak kókadozva ellátni. Másnap aztán gyűlöltem magam, hogy lehetek ilyen barom amikor semmi sem történt velem éjszaka, igazán alhattam volna. Aztán ezek az érzések szépen berögződtek, és a végén se éjjel, se nappal, semmikor sem tudtam elaludni. Állandóan a környezetemben lévő hangokat figyeltem-jobb volt a fülem, mint egy kutyáé-kis túlzással! Füldugón keresztül is meghallottam mindent. Most táppénzen vagyok, és mire összeomlott bennem a rendszer-nem győzöm magam kialudni. Viszont van egy nagy bibi az egészben: az alvás alatt kellene a hosszú távú memóriába vésődnie dolgoknak, na ez nem történt meg. Valami nagy kavar lett a buksimban, amire csak akkor jöttem rá amikor a párom emlékeztetett egy tárgy megcsodálása közben a barátnőméknél: ugyanis kb. 3. alkalommal jegyeztem meg milyen szép ez a valami, mikor tettétek ide. Na ezen mindenki kibukott. Eddig természetes volt számomra, hogy nem tudok felidézni egy könyvet sem amit olvastam, egy filmet sem amit láttam. Se szereplőket, se szituációkat, semmit. Általában akkor tudok válaszolni arra láttam-e vmit, ha az min.3szor megtörtént. Nem emlékszem kivel mit beszéltem, kit honnan ismerek, egyáltalán szóba álltam-e vele...stb. Nagyon durva és idegesítő kezd lenni.
Valyon vissza lehet állítani a régi nállapotot? Bár lehet nem is volt olyen..nem emlékszem!:)
 

kismadar76

Új tag
Szia Imfiti!
Hááát, nem is tudom mit írjak. Ez borzalmas, amit írtál! Gondolom jártál orvosnál... ő mit mondott, mit tanácsolt? Szerintem segítséggel helyre lehet hozni az állapotodat! Az biztos, hogy egyedül nem fog menni. És most már azért tudsz aludni?
Különben én is átestem hasonló dolgon mint te. Hiába alszom füldugóval, ha nagyon feszült vagyok, én is képzeld néha hallucinálok is. Mivel van két gyermekem, egy időben akkor is felpattantam, mikor nem is volt semmi baj, néma csönd volt, mert azt hallottam,hogy sír az egyik... Ez nem tudom, hogy mennyire természetes, de ez sem jó... A füldugó sokat segít szerintem, de bizonyos szempontból semmit nem ér, ha nem tudod kikapcsolni az agyadat.. Nagyon drukkolok, hogy rendbe gyere.....
 

lmfiti

Új tag
Köszönöm szépen kismadár! Voltam dokinál, de már csak kb.4-5 év alvásprobléma után, így olyat, hogy alvászavar nem diagnosztizáltak. Akkorra már pánikbetegség lett belőle. Kaptam serotonin hormon tartalmú bogyót, 2 félét is (na nem egyszerre), illetve altatót, nyugtatót. Viszont ezek annyira kiütöttek, hogy miután bevettem, két napig úgy kifeküdtem tőle, hogy nem tudtam felkelni. Teljesen legyengültem, még egy üdítős flakon kupakját sem tudtam letekerni. Sőt! Annyi erőm nem volt, hogy felüljek az ágyban! Nekem ilyenkor jöttek a hallucinációk. Olyan tudatmódosításon mentem keresztül, hogy a párom fejét zöldnek láttam, és azt hittem többen vannak a szobában, pedig csak 2-en voltunk. Rendesen hallottam a tömeget, félelmetes volt! Na, gondoltam nekem erre sem szükségem, sem időm nincs. Ki ér rá napokig aludni?! Így minden piruláról leálltam, viszont az állapotom nem lett jobb. Állandóan Frontinhoz nyúltam. Jelenleg 3 hónapja vagyok táppénzen. Az első hetekben még volt problémám, de mára szerencsére nagyon jól alszom. Mondhatni nem győzöm kialudni magam! Leteszem a fejem és mint akit fejbevágtak már alszom is, egészen reggelig, napi 8-9 órát. Semmire nem ébredek fel! Nagyon örülök a jelenlegi állapotnak, de félek mi lesz akkor ha újra vissza kell mennem kétműszakba dolgozni! Nem szeretném előlröl kezdeni! Azt gondolom annak nincs túl sok értelme, hogy bogyókkal dolgozzak. Olyan, mintha nem is én lennék!
 

kismadar76

Új tag
Szia Imfiti!
Örülök,hogy minden rendbe jött nálad! Tényleg borzasztó lehetett!!!!! Végül is akkor a bogyók segítettek? Most is szeded őket, vagy már anélkül sikerül ilyen sokat aludnod?
Hogyan alakult ki az alvászavarod? Vagyis hogy kezdődött, és mitől lett ennyire komoly?
Mert nálam is van olyan, amikor több napig szinte semmit nem alszom, és ahogy írtam, nálam is volt, hogy annyira hallottam a füldugón keresztül is mindent. Mindenre apró morajra (pl falióra) ráfogtam, hogy az zavarja az alvásom... Hogy lehet kikapcsolni az agyam? Hogy ne foglalkozzak ilyen butasággal? Muszáj nyugtató teát is innom(gyógynövény tea), végül is semmi rossz nincs benne, de minek? És ráadásul szoptatok.. De úgy érzem enélkül nem merek nekivágni az éjszakának.... Tudnál valamit javasolni? Pár napja mondjuk jobban alszom, de még mindig kell legalább 1 óra,míg elalszom. Ha pedig este valami miatt felidegesítem magam, akkor megint csak 3-4 órát sikerül aludnom, pedig 8 órát is aludhatnék. Sajnos annyi problémánk van, és nagyon komoly, szinte megoldhatatlanok, hogy emiatt nagyon stresszes vagyok.
Remélem majd munka mellett is fogsz tudni rendesen aludni!
 

lmfiti

Új tag
Szia Kismadár!
Nekem Spitomint írtak fel, amit 1 évig szedtem.Jól aludtam tőle, el is lazultam. Igazi vállrángatós bogyó, de tényleg. A hátránya az volt, hogy nemcsak a rossz élmények nem váltottak ki belőlem érzelmeket, hanem a jók sem. Teljesen közömbös voltam tőle. Amikor abbahagytam azt gondoltam már jól vagyok, de tévedtem. Sokkal rosszabb lett, mint előtte. Kb.8 hónapig minden nap minden percében szorítottam a fogam a bennem lévő feszültségtől. Próbáltam meditálni, lazítós zenéket hallgatni, pilatesezni, teákat, készítményeket váltogattam. Nekem a lefekvés előtti forró fürdő, meleg tea vagy meleg-mézes tej, illetve figyelemelterelés segített néha, de amikor nagy baj volt, csak a Frontin. Azt vettem észre, hogy amikor B vitamint tartalmazó étrendkiegészítőket szedtem(pl. Sörélesztő), kiegyensúlyozottabb voltam. De a hosszú távú megoldás csak a stresszforrás hosszú távú kiiktatása!Ha valóban annyira stresszes az életed, mint írtad akkor tényleg nehéz kikapcsolni! Nekem jelenleg csak úgy oldódott meg, hogy nem járok dolgozni, és sokat próbálok lazítani.Minden nap! Most nagyobb a pihik aránya, mit a stresszé.Egyenlőre megy, de ha dolgozni fogok.....
Nálam kb.8 éve kezdődött. Elég aggódós, izgulós vagyok-így ha valami extra dolog ér tuti nem tudok aludni.Pl.utazás, vizsga, találka, doki, fontos telefonhívás előtt-szóval gyakran.Eleinte csak egyszer-egyszer fordult elő idegen helyzetek előtt, idegen helyen...minden újdonság előtt, amíg megszokássá nem vált a dolog ami ért. Aztán szépen ahogy betábláztam a napjaimat, úgy sűrűsödtek az új helyzetek, és ritkultak a pihenésre szánt időszakok.Valahogy észrevétlenül alakult ki az egész, egyszer csak azt vettem észre, hogy állandóan pörgök, még álmomban is. A szívem állandóan zakatolt, így ha semmi zaj nem volt, hát hallgattam a saját zajomat...ahogy visszaveri a párna a fülemben lévő erek lüktetését. Amíg nem merült ki a szervezetem nem is zavart. Csak miután kezdtem összeomolni testileg-lelkileg,akkor tünt fel:Itt valami nincs rendben. Sok idő telt el a felismerésig is, a megoldás még hosszabb,nehezebb.
Szeretnék Neked tuti tippet adni, de elég nehéz. Bogyók segítenek, de azt a dokik egyénileg,személyre szabottan írják fel. A teák, zenék, fényterápia, szauna stb. elvileg segítenek. Ami biztos: Minden helyzet átmenet, változni fog! Szépen lassan megoldódnak a problémák és akkor talán könnyebb minden!
 

kismadar76

Új tag
Szia Imfiti!
Köszönöm a jótanácsokat, de sajnos azóta elég komollyá fordult az alvásproblémám, így pszichiáterhez kellett fordulnom. (Ezért nem is volt időm, se erőm fórumozni) Ő Frontin írt fel, amit te is szedtél. Mi a véleményed róla? Rád milyen hatással volt, mennyire lehet rászokni...
Írtad, hogy folyton hozzányúltál? Az megnyugtatott?
Ha tudsz légyszi válaszolj!

Kriszti
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A frontint én is szedtem, 6 hónapig, de nem volt igazi siker, mert ugyan aludtam 3-4 órát, de ennél sokkal többet nem, csak 1-1 órát maximum még, de egyben 3 óránál többet nem tudtam aludni frontinnal sem, hiába emeltem az adagot. Én a 0.25-ösből szedtem először 2 szemet (az 1 szem semmit nem használt), aztán 3-at, aztán 4-et... sokáig szedtem 4-et, a pszichiáter azt mondta erre, hogy ez is nagyon pici adag, hiszen ez csak 100mg összesen, ez semmi, ehhez hozzá sem lehet szokni. Csak mivel én terhes voltam akkor, nem akartam jobban emelni, hiába a pszichodoki szerint úgysem árt, a nődoki azt mondta, hogy a magzat hozzászokhat és függőséget okozhat (gyanítom utólag, hogy a nődoki igazából nem tudta és a pszichodokinak volt igaza, miszerint ekkora adag nem okozhat semmilyen bajt és ennél nagyobb sem - babában legalábbis), de ezért én abba akartam hagyni. 1 hónap alatt hagytam abba, lassan csökkentve az adagot, de így utólag azt mondom, hogy semmi változás nem történt, pont ugyanúgy aludtam, ahogyan előtte. Lmfitinek igaza van, ha nagyon nagy a gáz, tehát ha az ember tényleg a padlón van és egyszerűen nem tud aludni, nemcsak 2-3 órát, hanem semmi sem, akkor hatásos a frontin és akkor szvsz kell is, mert a testi kimerültség a vegetatív idegrendszer kimerültségéhez vezet, az pedig ront az alvászavaron és depressziót okoz, az meg akármilyen súlyos is lehet. Nekem volt szerencsém hozzá... és az is biztos, hogy a nem alvás okozta nálam is a depressziót, de terhes voltam és nem akartam szedni a depire bogyót (és örülök neki, hogy sikerült nélküle végigcsinálni a terhességet).
Nekem a pszichiáterek azért nem jöttek be, mert ők kizárólag gyógyszert írnak föl egy ilyen problémára. Én elmondtam a fickónak, hogy főleg mivel terhes voltam, nem akartam bogyókat, a problémám gyökerét szeretném megoldani, nem lehetne-e, hogy azt keressük meg? Az volt a válasz, hogy az túl sok idő lenne, mármint egy terápia és szerinte nem használ ilyen esetben, de ha valakivel beszélgetni akarok (!), akkor menjek pszichológushoz. Mentem is, de semmit sem használt, iszonyat pénzt ott hagytam, közben szedtem a frontint is, de semmi változás. Mostmár tudom, hogy a stressz a probléma, a pihenés hiánya, ami időigényes, ehhez akármilyen szupi pszichológus kevés, a gyógyszer meg biztosan nem megoldás, csak átmeneti segítség. Kriszti, szerintem mindkettőnknek nagyon kellene, hogy kiszakadjunk picit a hétköznapokból, hogy valóban pihenjünk néhány napot, ahogy lmfitinek sikerült (tehát nemcsak az alvásra gondolok, sőt egyáltalán nem), kikapcsolódjuk, picit elkerüljünk a stresszes otthontól és akkor talán lenne erőnk az otthoni problémákat úgy kezelni, hogy mellette legalább aludni tudjunk... mert azok sajnos nem oldódnak meg egy jó kis pihenéstől - de talán a mi hozzáállásunk lesz annyival jobb, hogy nem fog így "kiütni" az otthoni probléma.
 

lmfiti

Új tag
Sajnálom Kismadár! Remélem azért nincs nagy gond és meg tudjátok oldani! Igazából én nem kúraszerűen szedtem a Frontint, hanem amikor úgy éreztem szükségem van rá. (Na meg amikor öngyi hajlamaim voltak a depiben...)Ilyen szinten hozzá szoktam valamennyire, mert egy idő után már nem tudtam megkülönböztetni a "+" stresszt a "-" stressztől és ha már nem voltam kellően nyugodt, egyből hozzá akartam nyúlni. Talán a szervezet jelzi mikor nem tud nélküle élni, és akkor már sanszos, hogy függő lehet az ember ha nem pihenteti néha! Nekem most a 4 hó pihi alatt szerencsére ritkán volt stressz az életemben, és mivel nem töményen jöttek azokat kb.2 nap alatt ki tudtam pihenni. Most viszont kezdődik megint a zűrzavar és lassan újra elkezdhetem szedni, mert a "jellememen" sajna nem sikerült elegendőt változtatni ennyi idő alatt!Azt gondolom hosszú távon semmilyen bogyót nem jó szedni, viszont ha az ember stresszes nélküle, ugyanolyan káros, vagy károsabb! Ebben sosem tudtam jól dönteni. Valahogy láthatatlan páncélokat kellene növesztenünk amiről minden lepereg, de nekem spec.még nem sikerült! Így egyelőre magamtól marad a bogyós és a bogyómentes időszakok váltogatása, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon. A pszichiáter tuti életem végéig nyomná belém!

Kmolli-tól érdekelne:hogy szerinted jobb ha az ember nyugtatót szed terhesség alatt, vagy inkább bogyó nélkül legyen ideges...ahogy olvasom ebben a kérdésben a dokik nálad sem értettek egyet!
Hihetetlen, hogy az embereknek ilyeneken kell gondolkodni, amikor a terhességnek arról kellene szólnia, hogy élvezzük és kiegyensúlyozottan, nyugodt környezetet biztosítunk egy magzatnak.
Agyturkászhoz én is jártam fél évig, most hagytam abba, mert táppénz hiányában már nem telik rá. Nem gondolom, hogy kár volt, de fél év kevés 34 év megváltásához! Azért sok mindenre rávilágított, viszont most rajtam áll sikerül-e más probléma megoldó reakciókat berögzítenem.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kmolli-tól érdekelne:hogy szerinted jobb ha az ember nyugtatót szed terhesség alatt, vagy inkább bogyó nélkül legyen ideges...ahogy olvasom ebben a kérdésben a dokik nálad sem értettek egyet!
Hihetetlen, hogy az embereknek ilyeneken kell gondolkodni, amikor a terhességnek arról kellene szólnia, hogy élvezzük és kiegyensúlyozottan, nyugodt környezetet biztosítunk egy magzatnak.
Agyturkászhoz én is jártam fél évig, most hagytam abba, mert táppénz hiányában már nem telik rá. Nem gondolom, hogy kár volt, de fél év kevés 34 év megváltásához! Azért sok mindenre rávilágított, viszont most rajtam áll sikerül-e más probléma megoldó reakciókat berögzítenem.
6 hetes voltam, amikor már 2 nem aludtam majdnem semmit, hasmenésem volt (idegi alapon gondolom), nem tudtam emiatt enni, meg amúgy is hányingerem is volt és rámtört a halálfélelem, hogy nekem valami durva bajom van és feldobom a pacskert, ráadásul gyerekkel a hasamban. És ettől még kevsébé tudtam pihenni, már napközben sem ment és nagyon elkezdtem fogyni - no, erre azt mondta a pszichiáter és a nődoki is egyöntetűen, hogy a nyugtató most a legfontosabb, hiszen, ha így folytatom, nem fogja tudni a testem ellátni a babát, mert ehhez kellene pihenni is és ez veszélyesebb volt egyértelműen, mint maga a nyugtató. Azóta sok orvossal (nődokival, újszülött orvossal) beszéltem és mind azt mondták, hogy a frontin biztosan nem árt egy magzatnak. De az antidepresszánst nem szedtem be, pedig ezt is kérte a pszichodoki - erről senki nem tudta azt mondani, hogy nem árt a babának...
Igazad van, a terhességnek nem erről kéne szólnia, borzalmas volt átélni, hogy rettegek, ahelyett, hogy élvezném, hogy babát várok. A 7. hónapig nem is tudtam élvezni egyáltalán, utána meg ugyan nem voltak pszichés problémáim, de olyan nehéz volt a hatalmas hasammal, hogy attól sem tudtam aludni akkor már, szóval igazából állandósult az alvászavar, de frontint már nem szedtem.
Azóta ismerek egy lányt, aki bipoláris depis és neki nem szabad leállnia az antidepikről és most lett terhes, szoros pszichodoki felügyelet alatt áll és szedi a bogyókat, de minden orvos engedte neki a terhességet (tervezett baba volt).
Szóval mérlegelni kell terhesen, hogy mi árt jobban a babának. Az biztosan rosszabb bármilyen gyógyszernél, ha az anya nem tud aludni egyáltalán és ettől kimerül, kikészül... Szeretnél babát vállalni?
 

lmfiti

Új tag
Szeretnék, de nagyon úgy néz ki egyelőre nem lesz belőle semmi. Még nem tudtam rájönni, hogy a depim miatt nem vagyok sem testileg, sem lelkileg alkalmas rá, vagy fordítva: Azért vagyok depis, mert nem vagyok alkalmas rá és el kell fogadnom ezt a tényt. :(
 
Oldal tetejére