Kipróbált édesség receptek

szolnok

Új tag
Kaptam egy kenyérsütőgépet és mikor recepteket és hozzávalókat kerestem a neten, rábukkantam erre az oldalra és erre a diabos lisztre. Rendeltem belőle , kipróbáltam teljesen jó. A lisztben 44 gr Ch van a kenyérben ami sül belőle 30, A sütése egyszerű az íze jó, /3,8-4 dl langyos víz, fél kiló liszt ebből a diabestárból és 1,5 dkg friss élesztő. Francia kenyér program közepes szín. Egy jó állagú, nem rágós fehérkenyér tipusú kenyér lett belőle. Érdemes kipróbálni. Ugyan itt kapható, diabetikus cérna metélt és más tészták. Kicsit drága de jók. Ez nem reklám, de gondoltam megosztom veletek mit találta.

http://www.kenyersutes.hu/shop.php[/u]

<table style="width: 100%;" class="tekst" cellspacing="0"><tbody><tr> <td> DIABESTAR diabetikus prémium minõségû fehérkenyér lisztkeverék
CUKORBETEGEK, FOGYÓKÚRÁZÓK IS FOGYASZTHATJÁK </td> <td class="product_list_price"> 580.00 HUF </td> </tr> <tr> <td class="product_list_desc"> Rostokban gazdag, finom,ízletes fehérkenyér készíthetõ belõle.
A liszt továbbá alkalmas galuska, frissengyúrt tészták,stb készítésére is.
Normál étkezés mellett is van a terméknek gyenge fogyasztó hatása.
Rostjai miatt a koleszterin szint, a vércukor szint normalizálásában segíthet. 100g lisztben 43,3g 100g kenyérben 26,7g szénhidrát van! </td> <td class="product_list_desc" style="text-align: right;"> </td></tr></tbody></table>

misamaci

Aktív tag
Kakaós-müzlis muffin

Most sütöttem, nekem ízlik :D

Hozzávalók:
200 g tk. liszt
100 g natur müzlikeverék (teljes árpa-,zab-,búza-,rozs- pelyhek, mazsola, napraforgó és mogyoró keveréke)
50 g kakaópor
1 cs. sütőpor
csipet só
50 g cukornak megfelelő édesítő (igazából ízlés szerint :D )
2 ek. olivaolaj
1 pohár (140 g) natur joghurt
1 tojás
kb. 1-1,5 dl almalé (narancs stb)

A hozzávalókat összekeverem, hogy egy lágy tésztát kapjak, szükség esetén almalével higítom. Kikent muffinsütőbe adagolva, 200 fokos sütőben kb 10-12 percig sütöm (tűpróbáig), utána a sütőben hagyom kihűlni.
frissen melegen az igazi, de rácson hűtve és zárt dobozban tárolva 1-2 napig eláll (közben úgyis elfogy :D)
Nekem 12 db lett (ekkora a forma :p)

tápértékek (12 db-ra) /a müzli miatt változhat!/
energia: 1656 kcal
fehérje: 60 g
szénhidrát: 190 g
zsír: 67 g
rost: 13 g

napocska

Őstag
Köszi!! A muffin az, ami sose sikerül, pedig a családom állandóan ostromol, amióta vettünk muffin formát.
A végén már kínomban kalácstésztából csináltam :)

misamaci

Aktív tag
Köszi!! A muffin az, ami sose sikerül, pedig a családom állandóan ostromol, amióta vettünk muffin formát.
A végén már kínomban kalácstésztából csináltam :)

Én ezekre figyelek:

1. a tésztának elég lágynak kell lennie (valahol a palacsinta és a galuska között)
  2. a sütőnek forrónak kell lennie, amikor belekerül, később vissza lehet venni
  3. a sütő aljába érdemes tenni egy kis tepsibe vizet, a gőz segít megemelni a tésztát (mint a kenyérsütésnél)
mondjuk ez a mostani kimondottam jó lett. könnyű és laza a tésztája.

sincica

Új tag
Én tudok egy jó Muffin receptet ha érdekel valakit:
Hozzávalók:
Szilárd:
-25 dkg liszt teljes kiőrlésű
-25 dkg cukornak megfelelő cukorpótló
-1 tk. sütőpor
-1 tk. szódabikarbóna
- 1 banán
-1 tábla csoki nem muszáj
Folyékony:
-2,5 dl tej
-1 tojás egész
-2 tk. vanília aroma
mindkettő folyékony és szilárd anyagokat külön összekeverni ezután az egészet összekeverni nem szabad sokáig mert kemény lesz, elég épp hogy csak amíg összekeveredik, és a muffinformákba szedni. Kb. 25 percig 220 fokon sütni nagyon finom és sokáig eláll már ha marad belőle.:D

misamaci

Aktív tag
kifelejtettem egy összetevőt:
fél dl olaj még a muffinhoz

Köszi a receptet!
Cserébe egy kis ropogós finomság (reggelire, tízóraira nagyon jó)

Borzas müzliszelet (16 szelet)
Hozzávalók:
200 g natur müzlikeverék
100 g zabpehely (nagyszemű)
50 g tk. liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. étolaj
6 ek almalé

A hozzávalókat összekeverem, a lényeg, hogy éppen csak kezdjenek összeállni, csomósodni (ezt az almalé mennyiségével tudom szabályozni). A masszát egy kisméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe terítem, kb. 1/2 cm vastagon, majd egy nedves késsel bekarcolom a szeleteket (kb 16 szelet szokott sikerülni). Előmelegített (190 fokos) sütőben kb 8-10 perc alatt kisütöm (amikor a teteje halvány színt kap és a széle kezd barnulni, akkor jó). Ha elkészült, akkor még melegen kiveszem a tepsiből és felszeletelem a karcolások mentén (könnyebb mint hidegen). Kihűlés után, zárt dobozban napokig eláll.

tápérték 1 szeletben: (a felhasznált hozzávalók miatt változhat!)
<meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"> <title></title> <meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 2.4 (Linux)"> <style> <!-- BODY,DIV,TABLE,THEAD,TBODY,TFOOT,TR,TH,TD,P { font-family:"Nimbus Sans L"; font-size:x-small } --> </style> <table rules="NONE" cellspacing="0" cols="6" frame="VOID" border="0"> <colgroup><col width="86"><col width="86"><col width="86"><col width="86"><col width="86"><col width="86"></colgroup> <tbody> <tr> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" colspan="2" height="19" valign="MIDDLE" width="171" align="CENTER">energia</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" width="86" align="CENTER">fehérje</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" width="86" align="CENTER">szénhidrát</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" width="86" align="CENTER">zsír</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" width="86" align="CENTER">rost</td> </tr> <tr> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" height="19" align="CENTER">kJ</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" align="CENTER">kcal</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" align="CENTER">g</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" align="CENTER">g</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" align="CENTER">g</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" align="CENTER">g</td> </tr> <tr> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="310,15625" sdnum="1038;" height="19" align="RIGHT">310,16</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="73,6" sdnum="1038;" align="RIGHT">73,6</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="2,0063125" sdnum="1038;" align="RIGHT">2,01</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="11,30625" sdnum="1038;" align="RIGHT">11,31</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="2,2625" sdnum="1038;" align="RIGHT">2,26</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="1,85625" sdnum="1038;" align="RIGHT">1,86</td> </tr> </tbody> </table> <style> <!-- BODY,DIV,TABLE,THEAD,TBODY,TFOOT,TR,TH,TD,P { font-family:"Nimbus Sans L"; font-size:x-small } --> </style>

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
szerintem most nagyot fogsz kacagni :D
lisztnél, tk = .....(dobpergés....)
teljes kiőrlésű ..... :D (csak lusta vagyok kiírni :D)
Hű, de kínos, most tényleg dobpergés. :rolleyes: Kár, hogy nincs hang a fórumon. :( Ide most jól jött volna. ;)
De legalább okosabb lettem. Köszike a segítséget. :cool2:

(Christina, hol vagy????:roll: ugye te sem tudtad volna? Lécci, lécci:rolleyes:)

christina

Őstag
Hű, de kínos, most tényleg dobpergés. :rolleyes: Kár, hogy nincs hang a fórumon. :( Ide most jól jött volna. ;)
De legalább okosabb lettem. Köszike a segítséget. :cool2:

(Christina, hol vagy????:roll: ugye te sem tudtad volna? Lécci, lécci:rolleyes:)

Ki kell ábrándítsalak, de ezt tudtam!:oops:

(és csodálkoztam, hogy neked nem esett le -bocs):oops:;)

Oldal tetejére