Babázhatok

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Molli!

Nagyon köszönöm a gyors választ! Igen, én is úgy gondolom, akár örökölte, akár nem a kis babi a hajlamot, én mindenképp próbálnék vigyázni rá (pl. rendszeres étkezés, mozgás, stb.), csak valamelyest meg tudna nyugtatni a tény, hogy NEM örökölte. Az a 20% amit írtok, nyugtalanító. Sajnos nekem is van más betegségem is, apának cukorral együtt 4, és mindnél örökölhető a hajlam, ezért néha beijedek.
A szopiról is igazán köszönöm az infókat, én is minden étkezéskor 1 egységgel növeltem a gyors inzulint, de lehet még a hosszút is kell majd.
(Én is mostanában csökkentettem a szopik számát kettőre :) Szandi 24-én lesz 14 hós)
Szóval, ti mindketten cukrosok vagytok a férjeddel? Van itt más is a fórumon, akinek a férje is cukros :) Azért ez nem túl gyakori, mindig nagyon csodálkozom, amikor ilyet hallok, végülis olyan pici az esélye ennek...
De figyu, hiába nézik meg azt az 1 darab gént (vagy 2-t már nem tudom), amit ISMERNEK, a vizsgálat előtt megmondták nekünk is, hogy ez nem jelenti azt (mármintha mondjuk negatív), hogy nem lesz cukros, mert ez csak 1 rizikófaktor és lehet, hogy van más gén is, amit még nem ismernek,mert nem minden öröklött esetben pozitív ez a gén, amit néznek, tehát ez nem egy 100%-os vizsgálat. És, ha pozitív, akkor sem biztos, hogy cukros is lesz, az is lehet, hogy csak hordozni fogja. Ha nálunk lenne ez, hogy a férjem is cukros lenne, én felkészülnék eredményektől függetlenül, hogy a gyerekünk is az lesz (én így is számítok rá valamelyest), így lehet valóban nagyon vigyázni rá, megtenni mindent, amit lehet, amit te is írtál. Az, hogy így szoptattad, az egyelőre a legjobb, amit tehettél ezügyben, talán ekkora nagy segítséget az életben többet nem is tudunk neki adni, ha a cukorbetegséget szeretnénk megelőzni. A másik a tejtermékek fogyasztása, erről tudsz valamit? Elvileg az a tuti, ha joghurtot is csak 1 éves kora után kap először, majd sajtot, túrót, a második év vége felé csak és tejet csak 2-3 év kora után. Tehát a tejtermékeket kell minimalizálni, amennyire csak lehet. Tápból és tejpépből tejmenteset vagy HA változatot. Ennél sokkal többet nem lehet tenni, mert arra a mai napig semmilyen bizonyíték nincsen, hogy a rendszeres étkezések, kevés cukor, sok zöldség bármiben is befolyásolnák a cukorbetegség manifesztálódását, ha az öröklött. Inkább a vírusfertőzések hozzák ki, azzal meg nem tudunk nagyon mit kezdeni.

Egyébként nincs 3 hét a gyerekeink között, Brúnó pont ma 14 hós :) Én nem bírtam tovább a szoptatást már, túl sok volt már ez a 2 kisgyerek mellett, de Brúnó sem akart már nagyon, kínáltam még, de nem nagyon foglalkozott a cicivel...

szandimon

Új tag
Kedves Molli!

Igen, mindketten cukorbetegek vagyunk, én kezdtem még gimis koromban, ő csak az esküvőnk után fél évvel. Borzasztó volt felismerni rajta a tüneteket és hihetetlen is. Sajnos a fórum nélkül eddig csak mindenféle cikkeket, tanulmányokat olvastam az interneten az esetleges korai tejfogyasztás rizikójáról, de azokból úgy szűrtem le, hogy csak a konkrét tehéntej bevezetést kell elhalasztani 1,5-2 éves korra. Így én már adtam joghurtot, sajtot és túrót is, igaz mind picit később vezettem be, mint ahogyan a védőnő javasolta. Joghurt 8, túró 10, sajt 11 hónapos korban :( A szoptatást eredetileg 1 éves korig terveztem, de kicsit kinyújtom még épp emiatt. Szandi nagyon szereti, szerintem sohasem szokna le róla, muszály tudatosan elválasztanom. Néha kapott tejpépet, de az HA volt. Talán a felét jól csináltam :( Nálatok mennyi idő van a két babi között? A cukraidat illetőleg hasonlított a két terhességed? (Mi is gondolkodunk 2. babában) Pl. ha a cukrom 3.5, akkor már megérzem, és tudok időben lépni, de a terhesség első 3 hónapjában már csak akkor éreztem, ha 2 volt, így állandóan otthon ültem, és mértem a cukrom. de utána hál istennek visszaállt a régi "megérzés" :)

Rami

Tag
Kedves Molli!

Nagyon köszönöm a gyors választ! Igen, én is úgy gondolom, akár örökölte, akár nem a kis babi a hajlamot, én mindenképp próbálnék vigyázni rá (pl. rendszeres étkezés, mozgás, stb.), csak valamelyest meg tudna nyugtatni a tény, hogy NEM örökölte. Az a 20% amit írtok, nyugtalanító. Sajnos nekem is van más betegségem is, apának cukorral együtt 4, és mindnél örökölhető a hajlam, ezért néha beijedek.
A szopiról is igazán köszönöm az infókat, én is minden étkezéskor 1 egységgel növeltem a gyors inzulint, de lehet még a hosszút is kell majd.
(Én is mostanában csökkentettem a szopik számát kettőre :) Szandi 24-én lesz 14 hós)[/quote

Szia Szandimon!
A Babydnél a hajlam megállapításával kapcsolatban keresd az ország legjobb és legtündéribb doktornénijét , biztos tud segíteni!!!
Ő a Heim Pál krh-ban dolgozik és azonkívűl egy privát rendelőben is.
Dr. Almássy Zsuzsanna gyermek diabetológus. Tel:06/ 30 9770577
Hívd bizalommal nagyon aranyos.
A Czeizel Endre privát rendelőjébe is megcsinálják a vizsgálatot. Természetesen pénzért és gyorsan.

tímeácska

Őstag
Újra itt vagyok... Vagyis, inkább vagyunk... :-D Az én életkoromat nem firtatnám :)mrgreen:), de a Nagyőőő 8 hetes... ;-) Úgybiza! :) Úgyhogy, mostantól ezt a topicot sűrűbben fogom látogatni! :)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Újra itt vagyok... Vagyis, inkább vagyunk... :-D Az én életkoromat nem firtatnám :)mrgreen:), de a Nagyőőő 8 hetes... ;-) Úgybiza! :) Úgyhogy, mostantól ezt a topicot sűrűbben fogom látogatni! :)
Sejtettem én, sejtettem:rolleyes:. Nem életkor függő jez ám, úgyhogy nagy gratula az új csigajövevényhez.:cool:

tímeácska

Őstag
Enyhe, bár néha erősödő hányingeremet, állandó émelygésemet, valami sokkal hasznosabbra cserélném. Mondjuk cseresznyemagozó lyukátmérőjének-szabályozójára. Ajánlatokat a tudjátoknagyonjólhova címre várom!

:)mrgreen:)

vighkata

Enyhe, bár néha erősödő hányingeremet, állandó émelygésemet, valami sokkal hasznosabbra cserélném. Mondjuk cseresznyemagozó lyukátmérőjének-szabályozójára. Ajánlatokat a tudjátoknagyonjólhova címre várom!

:)mrgreen:)
Idő Csiguka, idő. Mire a galamb odaér a nehányjakmár intézdel készikészülék-kel, addigra már nem is kell.

tímeácska

Őstag
Na, most gurulok Kispapa-Csiguért :)-D), de délután JÖVÜNK! Hadd szokja Mégcsakbabocska az itteni tökéletes klímát... Ami kellemes Anyának, az jó a Mégbabocskának is! ;-):-D

vighkata

He-he, eztután nem Kis Csigu lesz a Kis Csigu, mert lesz tőle kisebb csigu is.

Kitaláltam, nem lesz bibi.

Tehát van Csigu, Kis Csigu és Kisebb Csigu.

tímeácska

Őstag
He-he, eztután nem Kis Csigu lesz a Kis Csigu, mert lesz tőle kisebb csigu is.

Kitaláltam, nem lesz bibi.

Tehát van Csigu, Kis Csigu és Kisebb Csigu.

Ez így szép, és jó, Tekikém... De a Kisebb Csigut még lehet fokozni...:? Mér' nem Legkisebb Csigut írtál?! Főleg, hogy sejtetteménhogyboszi vagy... :cool::?:?:? :mrgreen: Egyelőre én így javasolnám a megnevezéseket:

Tehát van Csigu, Kis Csigu és Legkisebb Csigu... :cool::rolleyes:

tímeácska

Őstag
Azért ebbe most úgy konkrétan belegondoltam... 2 év alatt nagycsaládos, konkrétan 4, azaz NÉGY gyermekes családanya leszek... JESSZUS!!! Hmm... Nem is olyan rossz! ;-) SŐT! :)

Oldal tetejére