Babázhatok

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Kmolli!

Nagyon jól csinálod, hogy ilyen jó a Hga1c-d. Gratulálok hozzá.:)
A sok erőfeszítés meg megéri ( hiszen tudod ) , és már úgysem kell olyat sokat várni... Hány hetes is vagy?
Köszi Sani :) 19 hetes vagyok, azért még van bőven hátra :) Most várom éppen a 20. hét körüli emelkedést, kíváncsi vagyok, mikor és hogyan jön most elő. A fiammal a 19. héten egyik napról a másikra elindult felfelé és 1 héten belül duplázni kellett a bázist és a gyorsat is, de akkor nem Levemiren, hanem insulatardon voltam. Most még nem nagyon emeltem semmin... De a súlyom nagyon más, 10 kilóval vagyok most könnyebb, mint a fiammal ilyenkor.

lizzi

Őstag
Molli!
nagyon aranyos vagy ,hogy nyugtatsz ez most jól esik!De persze azért próbálok mindent megtenni a jó eredmény érdekében ,de néha már úgy érzem bármit teszek nem jó.De most mint már írtam valahol gyönyörű cukraim vannak és a menszi előtti időszakot is remélem sikerült belőni!!!És én is hallottam már arról ,hogy 7 körüli Hba1c-vel is születtek egészséges kisbabák és remélem ha már én is csak ilyet tudok produkálni akkor nálam sem lesz probléma!De igyekszem nagyon!!!!

lizzi

Őstag
Köszi Tímeácska ,rámfér a biztatás ,igaz most még gyógyszerbeállításon vagyok ,alultermel a pajzsmirigyem ,hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog ,de ettől a cukraim is jobbak lesznek ,ezt mondták a nagyok!!!!!!!

tímeácska

Őstag
Lizzi!
Úgy legyen! ;-) És azt szeretném, hogy jövőre azt olvashassam itt a fórumon, hogy (legalább :-D) 1 egészséges, gyönyörű baba boldog, és szintén egészséges anyukája vagy!!! Megint csak HAJRÁ LIZZI!!!

Sani

Új tag
Kedves lizzi!

Nekem is alultermel a pajzsmirigyem és beállított gyógyszerekkel és normoglikémiás értékekkel 3 éve egészséges, gyönyörű kislányom született. Úgyhogy ne izgulj, nálad is minden rendben lesz.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!

Lenne kérdésem, főleg Sanihoz és Beattyhez, de mindenki válaszát szívesen várom.

Most vagyok a 22. hétben és 1 hete elindult a drasztikus vércukoremelkedésem, ami anno a fiammal a 19. héten történt (akkor 1 hét alatt megdupláztam az inzulin adagjaimat, utána minden ment normálisan megint). De most nem ment 1 hét alatt, mert hol alacsony volt, hol magas és nem tudtam emiatt nagyot emelni (főleg a bázison). Már 7 egység levemirről 9-re emeltem, a 7 egység humalogot meg 8-10-re emeltem, de még mindig folyamatosan korrigálok, mert 8-9 korrekció mellett is a cukrom és naponta többször eléri a 10-11et is (rövid ideig persze, mert korrigálok). De nappal sokszor fordul elő, hogy a beadott humalog hol nem hat (vagy alig) hol egyik percről a másikra elindul nagyon durván lefelé, pl 10 perc alatt lemegy 1.5-et (8.5-ről 6ra pl). Rajtam van a folyamatos vércukormérő és innen tudom, hogy milyen hirtelen történik ez az egész. Emiatt meg nem merek nagyot emelni, hátha egy ilyen hirtelen csökkenés súlyos hipóhoz vezetne. Nos, érdekelne, hogy nálatok ez az emelkedés hogyan zajlott a terhesség alatt? Mikor, mennyi ideig tartott, ilyen drasztikus volt-e, mint nálam (ezek szerint már másodszor, tehát én így működöm terhesen)?
Köszi,
Molli

Sani

Új tag
Kedves Molli!

Nálam az elején csökkent, aztán - ahogyan a baba is nőtt a hasamban - úgy emelkedett az inzulinadag a hasamban. Viszont az emelkedés nem mindig volt egyszerű, hiszen volt olyan, hogy miután emeltem, pár hétig jó volt a cukim, utána meg minimálisat, de csökkentenem kellett az adagokon. Csináltam akkor egy-két feljegyzést, leírom, hogy nálam hogyan zajlott le( hét > napi inzulinadag)
1. hét 8/8/8/16
10. hét 7/7/7/14
17.hét 10/10/10/10
31. hét 22/22/22/23
33. hét 20/19/19/21
34. hét 22/21/22/22
37. hét 23/22/22/22
38.hét 22/22/21/22
Több adatot sajnos nem jegyeztem le, de ebből is látszik, hogy végig játszanom kellett az adagokkal, de cél érdekében szívesen tettem. Nem volt más dolgom, csak magunkra vigyázni. Neked, Molli nehezebb, mert ott a tesó, aki után - gondolom - szaladni kell néha és nem nagyon van nyugodt pillanatod. :???:
Kitartást és sok erőt, türelmet kívánok az áldott állapothoz!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Köszi Sani megint :), ha jól sejtem, neked lassan emelkedett a 17. és a 31. hét között a duplájára, azaz nem 1-2 hét alatt, gondolom, azt fejlegyezted volna :)

Hát igen... a fiammal nekem is csak "ez" volt a feladatom, akkor engem sem zavart. Most sem annyira, nehogy véletlenül elriasszalak a második babától :) Csak tényleg nehezebb. Ja, és elkaphattam a fiamtól a nátháját, most olyan kijövőfélben van, ez sem könnyíti meg a beállítást.

Ha másnak is van ilyen tapasztalata, azt is szívesen venném!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hát szomorúan látom, hogy Sanin kívűlmás nem osztja meg velem a tapasztalatát, de majd túlteszem magam rajta ;):D

Mivel nem tudom, melyik topikba írjam, hát ideírom, hogy képzeljétek, voltam ma szemészeten és nem változott a szemem, azaz majdnem semmi nincs rajta, csak az a néhány lényegtelen mikroaneurizma (kicsi pontok), ami nem jelent állítólag semmit (már 3 éve ez van, előtte is lehetett, de géppel csak 3 éve vizsgálnak, a kézi lámpával semmi nem látszik). Kicsit megkönnyebbültem... De terhesen ettől függetlenül 2 havonta kell menni (a 6. hónapomat kezdem most és most voltam először :oops: , ezért is féltem annyira), úgyhogy nekem még kell mennem május végén és szülés előtt valamikor (aug 7-re vagyok kiírva). Elintéztem az EKGt is egyben, a terhességhez kötelező ez is. Persze beutalót nem írt egyik doki sem, se diab se nődoki, szóval volt kis káosz (nem rohangálok az ekg felé hetente, ezért nem akartam újra visszamenni), de végül rendesek voltak és megcsinálták.

Ja, és egész jól látok már most, pedig 11kor kaptam a pupillatágítót! Csak még olyan kis narkósnak néznek ki a szemeim...

Sani

Új tag
Kedves Molli!

Örülök, hogy rendben vannak a szemeid. :) Én mindig tartok a szemfenék vizsgálattól, hogy nehogy találjanak valamit. Szerencsére eddig még megúsztam.

tímeácska

Őstag
Hohó! Jó, hogy mondjátok/írjátok, hogy szemészet... Oda is el kell még mennem... Kissé kiment a fejemből, ide-oda rohangálok csak, mióta diabos vagyok, gondok jönnek-mennek... Na, holnap kérek is időpontot!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hohó! Jó, hogy mondjátok/írjátok, hogy szemészet... Oda is el kell még mennem... Kissé kiment a fejemből, ide-oda rohangálok csak, mióta diabos vagyok, gondok jönnek-mennek... Na, holnap kérek is időpontot!
Én a helyedben nem mennék most még szemészetre, van elég gondod és dolgod. Az első egy évben szerintem tök felesleges... Régóta nem állhatott fennt a betegség, mert 1-es típusú vagy, csak a ketteseknél veszélyes ez, akiknél évekig tud tünet nélkül szövődményeket okozni a cukorbaj. Szóval én várnék egy kicsit ezzel, inkább pihenj egy picikét...

Arlene

Új tag
Sziasztok!
Új fórumozóként még nem vagyok annyira tájákozott, így lehet, hogy nem a legmegfelelőbb topicba írtam először (az új, babavárásos-at találtam meg elsőre, de ahogy olvasgattam, inkább ebben merülnek fel azok a témák, amik mostanában legjobban foglalkoztatnak). Remélem nem gond, hogy ide is írok, nem szeretném "megszállni" a fórumot. :)
Elkezdtem olvasgatni a hozzászólásokat az elejéről, de mivel sajnos dolgozom jelenleg (helyesebben a munkahelyemen vagyok:wink:), nem jutottam a végére.
ELőször is mindenkinek gratulálok, aki már manóval büszkélkedhet, aki pedig épp dolgozik rajta, annak pedig drukkolok!
Nekem is lenne pár kérdésem, ha már szóba kerültek, akkor bocsánat! (Ha pedig kissé csacskának tűnnek, akkor is....)
Én is a Péterfy kórházba járok, eddig minden rendben volt, bár a korábbi orvosomtól el kellett jönnöm és az utódjához kerültem, azért nem ugyanaz, de még mindig nagyon jó :) Említettem neki, hogy szeretnénk babát, azt mondta ok, jobb HgBA1C kell, de semmi mást! Semmi új kúra, vagy ilyesmi. Így nekiláttunk kb 1-2 hónapja a próbálkozásnak. A kérdésem az lenne, hogy ha még nincs 2 hetes a baba (ha van egyáltalán),akkor van-e esélyem arra, hogy még minden rendben lesz, annak ellenére, hogy sajnos nekem is vannak kilengéseim, amik most is voltak....(a reggeli cukraimat nem lehet beállítani, így az orvos most legitóbb javasolta a pumpát, pénteken megyek "felvilágosításra"). NIncs már remény? Ha kiderül, hogy baba, akkor mit tegyek???????
3 havonta járok egyébként orvoshoz, jövő hónap végén megyek ismét, de tartok tőle, hogy az eredmény nem lesz 6 alatti...Ha most nincs baba és próbálkoznánk tovább, akkor nem elegendő tehát, ha mondjuk 1 hónapig normálisak a cukrok?
Elnézést, ha hülyeség a kérdés, azt hiszem a türelmetlenség is szól belőlem, persze tudom, hogy ez babavárás terén tilos :)
Előre is köszönom, ígérem nem szokom rá erre a telefonkönyvnyi mennyiségre :)

tímeácska

Őstag
Arlene!
Szerinted, mi a csudáért van ez a fórum?! :-D Hát, éppen azért, hogy írjunk, írjunk, írjunk... :) És olvassunk, olvassunk, tanuljunk, tapasztalatokat gyűjtsünk!
A babavárásban nekem nem sok tapasztalatom van, mármint diabosan... Nekem is van gyermekem, Ő 10 hónapos kora óta diabos, 7 hónapja pumpás, és tegnap múlt 1 hónapja, hogy cukorbeteg lettem...

Arlene

Új tag
Igen, elég sokat olvasgattam a korábbi hozzászólásokat :) De legalább a terhesség időszaka nem volt nehéz, már ez is egy jó dolog, nem? A kisfiad biztosan ügyesen kezeli a cukorbetegséget, én azt mondom, hogy nagyobb baj ne legyen soha! Persze biztos nehéz azért.
Egyébként pedig olyan ütemben fejlődik a tudomány, lehet, hogy neki már lesz megoldás és akár meg is gyógyulhat! Innen is kitartást kívánok Nektek, Neked is!

tímeácska

Őstag
Igen, teljesen zavartalan volt a terhességem!
Nagyon ügyes Mátém, egyedül méri a cukrát, már kb. 2 éves kora óta, bár, már előtte is méricskélte egyedül... Kb. 1,5 hónap pumpa használat után egyedül bökte be a kanült. Most meg már nekem is méri a cukimat, stb., aktívan részt vesz anya kezelésében... Pl. rám szokott szólni, hogy evésnél minden kaját meg kell ennem, nem csalhatok... Imádom! :)

Nyafi

Tag
Igen, teljesen zavartalan volt a terhességem!
Nagyon ügyes Mátém, egyedül méri a cukrát, már kb. 2 éves kora óta, bár, már előtte is méricskélte egyedül... Kb. 1,5 hónap pumpa használat után egyedül bökte be a kanült. Most meg már nekem is méri a cukimat, stb., aktívan részt vesz anya kezelésében... Pl. rám szokott szólni, hogy evésnél minden kaját meg kell ennem, nem csalhatok... Imádom! :)

A képen is látszik hogy egy gyönyörű,huncut Manó!!!:D
Nagyon örülök hogy én is most leszek pumpás,így talán van esélyem arra hogy 1-2 év múlva már nekem is szülessen gyerekem.

Sani

Új tag
Kedves Arlene!

Elvileg már fogantatás előtt a Hga1c-nek 7 alatt kell lennie.
Ha már teherbe estél ( én a helyedben rögtön vennék 1 tesztet,és akkor kiderül ), akkor a jó értékek kellenek hogy domináljanak. Ne legyen magas és nem essen le! Nem baj, ha ebéd után 7,5 ha egy sétával renbe hozod. Ha állapotos vagy, akkor menj el táppénzre és csak magaddal és a babával foglalkozz!
Én 2-3 óránként mértem ma cukim, hogy elkelrüljem a magasakat, ill. az alacsony cukrokat.
Vegyél tesztet és írjál, hogy mi van.
Ha meg nem vagy terhes, akkor ajánlom a pumpát én is, viszont azzal számolj, hogy pár hónap míg belejössz a kezelésbe, használatba és a kezelés során fellépő nehézségek kezelésére.
Írd meg, mi lett a teszt eredménye és segítek a további tennivalókban. ( mármint le tudom írni, én hogyan jártam el. >>>különben gyönyörű egészséges 3 éves kislányom van.

Oldal tetejére