Insulinpumpa

poe

Őstag
megint megindult felfelé,13.4 erre adtam 2e-et,és 130%-on megy!

Bogesz!

A bázis állítás alatt fontos lenne, hogy ne nagyon korrigálj, mert akkor nem látszik, hogy hol kellene belenyúlni a bázisba... Tudom, hogy ezt nehéz megállni, de az lenne a cél, hogy korrekció nélkül legyen helyen a vc-d.
Én azt javaslom, hogy ha nem extrém magas (mondjuk 15-16 fölötti), akkor ne nyúlj hozzá, %-os emelést meg semmiképp ne csinálj, inkább 1-2 E azonnali bolus. Ezt a pár napot, hetet kell így kibírni, aztán remélhetőleg normalizálódik a helyzet. :p

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na ezt hívják pech sorozatnak! :mad:

Az ebédet 5,7-es cukival kezdtem, azonban (és ilyen évekkel ezelőtt volt) az inzulint elfelejtettem beadni. Kb 1 óra múlva éreztem, hogy itt valami bibi van a cukival és megmértem. 17,1 volt. Bosszantott a dolog rendesen, de hiába sopánkodok, nem tehetek mást, mint beadni az elmaradt inzulint.
Továbbra is éreztem, hogy megy fel a cukim, hát megmértem (kb 10 perc múlva), már 20,2 volt.
Na próba lövés a levegőbe 2 E, és hát inzulin sehol. Még egy próba 3 E, inzulin sehol.

Mindjárt tudtam, hol a bibi. A múltkori feltöltésnél írtam, nektek, hogy a feltöltéskor a tartály tömítésénél szivárgott az inzulin. Na akkor fél patronnal, és a hűtőből egy kis maradék (Mollitól örökölt) inzulinnal beizzítottam a pumpát. A használatkor nem is volt semmi gond, de ma este lett volna esedékes a következő feltöltés, már csak 11 E volt a pumpában. Legalábbis a pumpa ezt számolta. Gyanítom, hogy a valóságban ott már nem volt inzulin, csak számolt a pumpa.

Tehát senki ne felejtse, a pumpa nem mér, hanem számol. Erre most nekem is jobban oda kellett volna figyelnem, miután az előző feltöltés nem volt teljes mennyiség.
Logikusan, ha félig töltöm a tartályt, és légtelenítek, akkor is a számolt és valódi mennyiségnek meg kellene egyeznie. Ezek szerint ez nem így van, hiszen míg a dugattyú eléri tartály alját, és kezdi kinyomni az inzulint néhány egység eltérés lehetséges. Mivel nekem az ebédhez csak 3,5 E inzulin kell, ez simán lehetséges, a pumpa még 11 E-t mutatott, mégsem adagolt inzulint.

Új szereléket, új patront durrantottam be, de ezzel az egész tortúrával elvesztegettem 2-2,5 órát. Most meg aggódhatok, hogy sikerüljön hipo nélkül lehúznom a cukit, ráadásul holnap megyek Hba1c-re. Nem örülök, hogy ez a bibi belerondít az eredményembe.
Ma vették volna le vért reggel, de át kellett rakni holnapra. Csak hogy a pech igazán sorozatos legyen.

Most ott tartok, hogy 15 percenként mérek, hogy lássam mi az ábra. Úgyhogy a mérőkém tele van törléssel, mert semmi értelme 15 percenként 20-as cukikkal megtölteni. Legalábbis az adatletöltésnél fölösleges halmazt produkálna.
Én is jelentek, 19,1-nél tartok.

vighkata

Hazaértem, és 10 perce 6,6 volt a cukim. Félek, hogy túl gyorsan hoztam le, ezért lecsatlakoztam a kanült, megettem 1 keksz-t. A következő mérésnél már látni fogom, hogy merre megy tovább a cukim, és az alapján döntök, hogy pumpa vissza, vagy inkább még kaja. Inkább legyen egy 8-9-es cukim, mint hipo. Abból már hamarabb megtalálom az egyensúlyt.
Hát így jártam.:-?

poe

Őstag
Hazaértem, és 10 perce 6,6 volt a cukim. Félek, hogy túl gyorsan hoztam le, ezért lecsatlakoztam a kanült, megettem 1 keksz-t. A következő mérésnél már látni fogom, hogy merre megy tovább a cukim, és az alapján döntök, hogy pumpa vissza, vagy inkább még kaja. Inkább legyen egy 8-9-es cukim, mint hipo. Abból már hamarabb megtalálom az egyensúlyt.
Hát így jártam.:-?
Az télleg meredek, szerintem kevés lesz a keksz, még dolgozik benned az inzulin. Én a helyedben innék tejet, vagy narancslét, vagy ennék némi csokit, hamár muszáj... :D

vighkata

Az télleg meredek, szerintem kevés lesz a keksz, még dolgozik benned az inzulin. Én a helyedben innék tejet, vagy narancslét, vagy ennék némi csokit, hamár muszáj... :D
Poe, elolvastam az üzidet, kimentem a konyhába mérni. 5,9 mmol/l, úgyhogy csatlakozó még kihúzva, és kekszike bejött velem. Édes zabfalatok, imádom. Köszi a tanácsot.

bogesz

Új tag
sziasztok!
túléltem a mai napot,nehezen!
6-kor 9,8
8-8
10-10,6
12-9,5
15-9,6
a legjobb,hogy elfogyott a csíkom!
mindjárt megőrülök

borka

Őstag
Nekem is hasonlóak voltak a beállitások de a dokinő javaslatára csináltam 1 próbát.Semmi értelmét nem látta a 0.1-02 eltéréseket ugyhogy kerekitettünk.Tehát javaslo imétlem JAVASLOM a BÁZIS ÁLLANDÓ 0.9 max 1.0-ra való állitását.

Idézet:
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-RIGHT: 1px inset" class=alt2>Eredeti szerző pumpás
Valami alakul.. de még a finomitás hátravan:razz:
</TD></TR></TBODY></TABLE>
ok!és szerinted merre menjek? ez szerintem "nagyon" magas ch nélkül!<!-- google_ad_section_end -->

Amit Pumpás javasolt,1.0-ra való állitását vagy várj még 1 napot ,hogy a szervezeted át tudjon állni. Türelem rózsát terem.

poe

Őstag
ok!és szerinted merre menjek? ez szerintem "nagyon" magas ch nélkül!
Bogesz!

Nem olyan rossz ez. Ha megnézed magasról is indult, lehet hogy ha reggel rendben van a vc-d, akkor egész nap kb jó lett volna. :p Éjszaka mérjél még legalább kétszer, de inkább 3-szor, holnap pedig már egyél rendesen. Ezt a CH-mentes/nemevéses dolgot nem célszerű sokáig csinálni. A bázishoz szerintem egyenlőre ne nyúlj, várjuk meg mit hoz az éjszaka.
Így tovább, ügyes vagy!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kicsit félénken visszatérnék eme topikra... Kínlódásokkal teli 2 év után - és megváltozott életkörülményeim miatt, miszerint nincs időm éjjelente 2-3x felkelni mérni - ma megkaptam a féléves szerelékemet és ha vérzik, hát vérezzen alapon, belém fogom bökni úgy kb 4 hét múlva (akkor lesz doki), mert nincs más esélyem a jó cukrokért.
Aztán lenne is rögtön egy kérdésem medtronicosokhoz.
Nekem a Mariann a trénerem ésérdekelne, hogy van-e valakinek ötlete, hogy miért is kaptam én 2 féle kanült? 3 doboz Quicksetet és 3 doboz Silhouettet. Én anno csak az utóbbit, a 45 fokos kanült bírtam használni, talán ha 1 doboz Quicksettet hoztam haza, de az csak a próbaidő alatt, tehát nekem ők eddig még csak a 45 fokosból küldtek és számláztak, mióta legálisan enyém a pumpa. Már hívtam 3x, de nem vette fel... kicsit aggódom, hogy akkor most ha kifizetem, akkor nincs visszaút és majd kenem a hajamra ezt a quickset kanült...

Oldal tetejére