Na ezt hívják pech sorozatnak!
Az ebédet 5,7-es cukival kezdtem, azonban (és ilyen évekkel ezelőtt volt) az inzulint elfelejtettem beadni. Kb 1 óra múlva éreztem, hogy itt valami bibi van a cukival és megmértem. 17,1 volt. Bosszantott a dolog rendesen, de hiába sopánkodok, nem tehetek mást, mint beadni az elmaradt inzulint.
Továbbra is éreztem, hogy megy fel a cukim, hát megmértem (kb 10 perc múlva), már 20,2 volt.
Na próba lövés a levegőbe 2 E, és hát inzulin sehol. Még egy próba 3 E, inzulin sehol.
Mindjárt tudtam, hol a bibi. A múltkori feltöltésnél írtam, nektek, hogy a feltöltéskor a tartály tömítésénél szivárgott az inzulin. Na akkor fél patronnal, és a hűtőből egy kis maradék (Mollitól örökölt) inzulinnal beizzítottam a pumpát. A használatkor nem is volt semmi gond, de ma este lett volna esedékes a következő feltöltés, már csak 11 E volt a pumpában. Legalábbis a pumpa ezt számolta. Gyanítom, hogy a valóságban ott már nem volt inzulin, csak számolt a pumpa.
Tehát senki ne felejtse, a pumpa nem mér, hanem számol. Erre most nekem is jobban oda kellett volna figyelnem, miután az előző feltöltés nem volt teljes mennyiség.
Logikusan, ha félig töltöm a tartályt, és légtelenítek, akkor is a számolt és valódi mennyiségnek meg kellene egyeznie. Ezek szerint ez nem így van, hiszen míg a dugattyú eléri tartály alját, és kezdi kinyomni az inzulint néhány egység eltérés lehetséges. Mivel nekem az ebédhez csak 3,5 E inzulin kell, ez simán lehetséges, a pumpa még 11 E-t mutatott, mégsem adagolt inzulint.
Új szereléket, új patront durrantottam be, de ezzel az egész tortúrával elvesztegettem 2-2,5 órát. Most meg aggódhatok, hogy sikerüljön hipo nélkül lehúznom a cukit, ráadásul holnap megyek Hba1c-re. Nem örülök, hogy ez a bibi belerondít az eredményembe.
Ma vették volna le vért reggel, de át kellett rakni holnapra. Csak hogy a pech igazán sorozatos legyen.
Most ott tartok, hogy 15 percenként mérek, hogy lássam mi az ábra. Úgyhogy a mérőkém tele van törléssel, mert semmi értelme 15 percenként 20-as cukikkal megtölteni. Legalábbis az adatletöltésnél fölösleges halmazt produkálna.
Én is jelentek, 19,1-nél tartok.