Huh, hát nem semmi, amin átmentetek!!! Hol történt ez?Csak röviden: az eredményeim végig jók voltak, 6,4 -el indultunk, aztán 5,7 és 5,9. Szóval erre nem lehet fogni. Az tuti, hogy marha nagy hasam volt, meghát az UH alapján is nagy babára számíthattunk. A 36 hetes UH-on 4700 grammra becsülték, macrosomia, másfélszer több magzatvíz, meg fötopátia gyanúja. Ennyi kellett, és a doki (persze nem a fogadott dokim, mert Ő erre rá sem bagózott, hanem aki az UH-ot csinálta) azt mondta, másnap azonnali befejezés. Így maradtunk és másnap reggel meg is császároztak. Ráadásul hosszába vágott. Végül nem lett akkora, mint becsülték, és a lányomat megszültem simán 4550 grammal, lehet, hogy sikerült volna spontán is. Az tuti, hogy ez sokkal rosszabb volt. Eleve, hogy műtétről van szó, hogy nem élheted át magát a szülés élményét, meghát a felépülés sem volt egy leányálom. A baba átkerült a koraszülött osztályra, 2 nap inkubátor, légzéstámogatás, antibiotikum, kékfény, stb. Nem volt egyszerű menet, mivel a kora nem is egy épületben van a szülészettel (kb.300-400 m), így frissen műtve, -20 fokban, hóban jártam át szinte hason csúszva 3 óránként, hogy cicire tegyem. Persze nem panasz, mert az ember bármire képes, ha a porontyáról van szó. Mindegy, már itthon vagyunk, 9 napot voltunk a korán. Szopizunk, alszunk, és szépen növögetünk.
Egyenlőre ennyi, mert most is itt szuszog a fülembe!
Megnyugtatásul mondom, hogy ilyen méretekre ennyi hetesen egyetlen orvos sem engedett volna spontán szülést - az más kérdés, hogy miért nem indították be a szülést inkább, de gyanítom, hogy itt a probléma az volt, hogy nem 40 hetesen mértek ekkora babát, mert akkor valszeg indítanak, hanem a fötopátia gyanú miatt vágtak (a több magzatvíz nem jó jel), ez sajnos mindenhol indok a császárra. Azt akarom mondani, hogy gondolj arra, hogy nagy valószínűséggel jobban járt így a baba! Lehet, hogy neki túl nagy tortúra lett volna a hüvelyi szülés, még így is fertőzést kapott, ha jól értem (antibio miatt és a 9 nap kora miatt), pedig császáros volt, hüvelyi után biztosan rosszabb állapotban lett volna.
Ha akarsz ilyesmiről "beszélni", mert nehéz feldolgozni a császárt, akkor szívesen beszélgetek veled erről, nekem is az első hüvelyi volt és a második császár és sokként ért a második császár, nekem is nagyon hirtelen jött.
Nade miért vágtak hosszában??? A mindenit, nem is hallottam ilyet, hogy manapság hosszában vágjanak? Ez tényleg nagyon fájhatott utána... szegény, nagyon sajnálom.
De a lényeg, hogy szopik, alszik, szuper lehet