Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Köszönöm az infót.
Rajta vagyok a témán.
Az Akku-chek-est meg azt mondta a párom, hogy eladjuk a Vaterán.:rohog:
Szerintem várjatok azzal az eladással. A Go egy nagyon jó, pontos mérőke. Az új cuccok mindig hordoznak magukban egy kis bizonytalanságot.
bár nektek még nagyon friss a Go, de nekem az jutott eszembe, hogy járt utat járatlanért el ne hagyj.
Én legalábbis egy még nem befutott gépért nem adnám a Go-mat, és már az Xceedet sem, sőt, az Active-tól sem válnék meg. Ezek tuti stabil gépek, (világszerte) ismert gépek, míg a Mery egy tajwani masina. Nem szólom le, de még nem bizonyított, ezért semmiképp nem helyezném a drágább kütyük elé. Örülök, hogy ha olcsón hozzá lehet jutni, és főként olcsón lehet üzemeltetni, sokan csak így engedhetik meg maguknak. Itt azt látom fő szempontnak, hogy végre szélesedik a választék, legalábbis számunkra. Mert választék van bőven, csak mint láttuk, nekünk elérhetetlen.

dg

Őstag
Igen,de mivel van rá támogatás + közgyógy, nem fogom ilyen drágán megvenni.

Persze! Nagyon jó, hogy közgógyra is megy. Azt meg, hogy mennyi a tesztcsík ára támogatás nélkül csak azért kérdeztem, mert én is osztok-szorzok magamban. Végül is, ez az általunk emlegetett gépek közül a legolcsóbb tesztcsíkkal működő.
Az, hogy maga a kütyü milyen, úgyis elválik. Az biztos, hogy kell egy jó, megbízható készülék otthonra, ami már bizonyított, s az egyelőre nem a Méry, (ennek még bizonyítania kell). (Mondjuk nekem ez a névválasztás és a szlogen nem jön be, elég gügye.)

vighkata

Az a piacnak jót tesz, és így közvetve nekünk is, ha szélesedik a választék cukormérő készülékek terén. Kialakul egy egészséges piaci verseny, ami befolyással van az árra és a minőségre. Csak idő kérdése, hogy valamely cég a termékével megmarad-e a piacon, vagy szépen lassan kikopik.

(Azért ne feleljtsük el, hogy vannak külső körülmények is (gátló, korlátozó), amelyek befolyással vannak, a piaci szereplőkre, mint pl. OEP. Hiába van egy jó cég megfelelő árakkal és kimagasló minőségi termékkel a piacon, ha az nem élvez támogatást, vagy csak korlátozottan, az máris behatárolja a cég terjeszkedését és szereplését.)

zsuzsa

Új tag
Én is megrendeltem, jónak bizonyúl, csak azt nem tudom mit adjak érte cserébe otimumot vagy partnert? Ami tetszik benne hogy figurákkal jelzi a jó ill rossz értéket, ami viszont ennél is változatlan, a hőmérséklet tartomány, hidegben melegben ezzel is szenvedni fogunk, oll. veszek majd egy termotartót neki, és talán ezzel kiküszöböljük, a tárolást, hogy napsütésben meg szélben a szabadban mennyire mér majd azt meglátjuk. Tegnap anyukám mondta hogy fel kellett menniük a játszóról mérni mert nem mért a a partner a szabadban. Sajnos ezzel küzdünk kirándulásokkor is, és az oviban az udvaron is az óvonénik.

somcsika

Aktív tag
Az a piacnak jót tesz, és így közvetve nekünk is, ha szélesedik a választék cukormérő készülékek terén. Kialakul egy egészséges piaci verseny, ami befolyással van az árra és a minőségre. Csak idő kérdése, hogy valamely cég a termékével megmarad-e a piacon, vagy szépen lassan kikopik.

(Azért ne feleljtsük el, hogy vannak külső körülmények is (gátló, korlátozó), amelyek befolyással vannak, a piaci szereplőkre, mint pl. OEP. Hiába van egy jó cég megfelelő árakkal és kimagasló minőségi termékkel a piacon, ha az nem élvez támogatást, vagy csak korlátozottan, az máris behatárolja a cég terjeszkedését és szereplését.)

Én az ilyet soha nem értettem. Magánemberként is mérlegelek az ár-minőség függvényében. Mi kell pl. ahhoz, amit te is irsz Kata, hogy ha van egy jó termék, (nekünk is) elfogadható áronakkor az be kerüljön a támogatottak körébe. Hosszútávon miért jó az a tb-nek ha egy sz..-t sóz ránk majd ugyanannyiért.
A baj csak az, szerintem, hogy nem a piaci érdek, hanem valaki más(ok) kívánják így.
Távol álljon tőlem a vádaskodás, de láttam már karón varnyút. Tudom, hogy miképpen működnek az üzeleti életben az érdekek és ellenérdekek.:mad:

A Showder Klub-os Hadházi monta, hogy más országokban, ahol kevesebbet lopnak, csalnak, hazudnak mint nálunk, hogyan működnek a dolgok. Ő pl. az autópályaépítés kapcsán tette ezt a megjegyzést, de azt hiszem találó ez bárhova. Na jól beleszaladtam a politikába.
Majd a kedves Moderátorok off-olják ha szükségesnek látják.

vighkata

Én is megrendeltem, jónak bizonyúl, csak azt nem tudom mit adjak érte cserébe otimumot vagy partnert? Ami tetszik benne hogy figurákkal jelzi a jó ill rossz értéket, ami viszont ennél is változatlan, a hőmérséklet tartomány, hidegben melegben ezzel is szenvedni fogunk, oll. veszek majd egy termotartót neki, és talán ezzel kiküszöböljük, a tárolást, hogy napsütésben meg szélben a szabadban mennyire mér majd azt meglátjuk. Tegnap anyukám mondta hogy fel kellett menniük a játszóról mérni mert nem mért a a partner a szabadban. Sajnos ezzel küzdünk kirándulásokkor is, és az oviban az udvaron is az óvonénik.
Melyik a régebbi gépetek? A Partner, vagy az Optimum? Én úgy tudom, hogy az Optimum egy komolyabb gép, mint a Partner, azt áldozd fel inkább.
Vagy pedig ha van ismerősötök, akinek tényleg régi mérőkéje, vagy rossz mérőkéje van, azt elkérni, ha már úgysem használja.

Talán az új mérőke nem annyira érzékeny a hőmérséklet ingadozásokra.

Emlékszem, amikor Cabriom volt, azzal egy egész napos szabadtéri programon nem tudtam mérni. Ezzel az újjal nem hiszem, hogy ennyire rossz lenne a helyzet.

vighkata

Én az ilyet soha nem értettem. Magánemberként is mérlegelek az ár-minőség függvényében. Mi kell pl. ahhoz, amit te is irsz Kata, hogy ha van egy jó termék, (nekünk is) elfogadható áronakkor az be kerüljön a támogatottak körébe. Hosszútávon miért jó az a tb-nek ha egy sz..-t sóz ránk majd ugyanannyiért.
A baj csak az, szerintem, hogy nem a piaci érdek, hanem valaki más(ok) kívánják így.
Távol álljon tőlem a vádaskodás, de láttam már karón varnyút. Tudom, hogy miképpen működnek az üzeleti életben az érdekek és ellenérdekek.:mad:
Ha erre válaszolnék, akkor kizárnám magam a fórumból. :rolleyes:
Anélkül, hogy céget, terméket, szervezetet ne nevezzek meg, nem is lehet válaszolni, csak virágnyelven. Vagy mindent megnevezni, érintve gazdaságot, politikát. De az tényleg nem is idevaló.

Sajna igazad van, mint a birkákat, terelnek bennünket, és kénytelenek vagyunk a "csapás" mentén bégetni. :(

somcsika

Aktív tag
Persze, hogy nem ide való, de a lényeg mögött ez van.:mad:
Ja és persze én sem feszegetem többet a témát, mert nem szeretném ha engem off-olnátok, most amikor már befogadtatok.

vighkata

Persze, hogy nem ide való, de a lényeg mögött ez van.:mad:
Ja és persze én sem feszegetem többet a témát, mert nem szeretném ha engem off-olnátok, most amikor már befogadtatok.

Feszegethetjük, sőt, az igazi az lenne, ha összefogással, egyeztetéssel, ötletekkel támogatnánk meg a projektet.
Indítottunk is erre egy topikot: http://drinfo.hu/forum/altalanos-ke...gek-ellatasa-tamogatas-szervezes-maskepp.html

Persze nem egy-egy esetre, vagy műszerre vonatkozóan, hanem globálisan. Ide várunk minden újító, építő ötletet, akármilyen haloványat is, akár csak hozzászólást, nem tetszés kifejtését. Csak a "valamiből" tudunk továbblépni.

(Az offolás meg nem megy vérre. Vallás,- és politikamentesek vagyunk, a reklám törvényeket kell betartani. Nincs bünti, időben ott vagyunk, ha kell.)

borka

Őstag
A Méry-hez szeretnék 1-2 kiegészítőt.

A csomagban található újszúró hasolít a régi E 77 bökőjére,de a lándzsa igen fínom vékony.De ez nem téma hiszen mindegyikötöknek van már jobbnál-jobb bökő.
Az elm ugyan az ami az Akku-Chek,ill. a Xceed gépekbe való.

Talán sikrűlt beállitani az időzített mérés jelzőt, mert a próbánál sikerűlt, szaggatott csipogó hangot hallat.

A használati utasítást részletesen olvassátok el mielőtt a gépet bekapcsolnátok.

borka

Őstag

A csomagban található újszúró hasolít a régi E 77 bökőjére,de a lándzsa igen fínom vékony.De ez nem téma hiszen mindegyikötöknek van már jobbnál-jobb bökő.

Talán sikrűlt beállitani az időzített mérés jelzőt, mert a próbánál sikerűlt, szaggatott csipogó hangot hallat.

A használati utasítást részletesen olvassátok el mielőtt a gépet bekapcsolnátok.

Csipogott a masina 12.01 kor:hurra::hurra::hurra:

vighkata

Köszi Borka a tájékoztatót. Én a jövő héten kapom, mert én kértem számtangépes áttöltő kütyüt is, és az nincs raktáron. Bár lehet, hogy még meggondolom, mert nem tartom valószínűnek, hogy folyamatosan a MÉRY-t használnám, akkor meg mit töltögetnék? Az Xceed-hez is lesz töltőkém, Egyszer csak elfogadja a dokim, hogy töltök, és nem rajzolok.

Egyébként az Xceed is csipog, ha beállítod. A Go-nál csak a reggeli utáni méréshez állítottam be, mert azt rendre elfelejtem (belefeledkezem az munkába).

vighkata

Már nagyon várom a Mery-t, hogy tesztelhessem, mert addig nem tudom ajánlani, vagy nem ajánlani másoknak.

A bökőjét nézve a képen, nekem is egyből a 77e-s régi bökője ugrott be. Ez nem hangzik túl jól, mert még nincs mindenkinek Accu-s bökője. Azért remélem, hogy a Méry bökője valóban finoman bök.
Valahogy erre (is) utaltam az ár/minőségnél. Sajna az olcsó gép már nem is olcsó, ha drága bökőt kell hozzá külön megvenni. Még felnőtteknek is jelenős a különbség, de a gyerkőcöknél elengedhetetlen, hogy amennyire lehet, kíméletes legyen a bökés. Eddig ezt a Roche és az Abbott cég bökője tudta teljesíteni.

dg

Őstag
Már nagyon várom a Mery-t, hogy tesztelhessem, mert addig nem tudom ajánlani, vagy nem ajánlani másoknak.

A bökőjét nézve a képen, nekem is egyből a 77e-s régi bökője ugrott be. Ez nem hangzik túl jól, mert még nincs mindenkinek Accu-s bökője. Azért remélem, hogy a Méry bökője valóban finoman bök.
Valahogy erre (is) utaltam az ár/minőségnél. Sajna az olcsó gép már nem is olcsó, ha drága bökőt kell hozzá külön megvenni. Még felnőtteknek is jelenős a különbség, de a gyerkőcöknél elengedhetetlen, hogy amennyire lehet, kíméletes legyen a bökés. Eddig ezt a Roche és az Abbott cég bökője tudta teljesíteni.

Kipróbáljuk, és kíméletlenül megmondjuk, milyen!
Én pótléknak használom, némi tesztelés után tartalékjátékos lesz. Ha esetleg előfordul, hogy a jelenlegi mérőmet leveri színvonalban, a támogatottságának köszönhetően továbbgondolom a dolgot. Kíváncsi vagyok! Elvileg jövő héten megjön.

yaksi

Új tag
Nos, öröm, az ürömben, hogy így az egyébként számomra használhatatlan Avivát be tudom cserélni erre a Méry-re.
Azért sem utolsó, mert mivel nekem nincs támogatás (gyógyszeres kezelést kapok, inzulint nem), így teljes áron kell megvennem a tesztcsíkot, és tényleg kedvező a teljes ár is.
Már csak az a kérdés, hogy lesz-e olyan széleskörű megegyezés a gyógyszertárakkal, hogy mindenhol lehessen kapni a tesztcsíkot.
Én is megrendeltem a cserét, vissza is hívtak nagyon kedvesen, és annyit jeleztek, hogy rögtön tesztcsíkot is tudnak hozni, ha kell, még úgy is, hogy én addigra megiratom, és a futárnak átadom a receptet. :) Sajna ez nálam nem megy, meg éppen most tudtam szerezni tesztcsíkot a régi géphez, a Vivamaxhoz, így most tesztcsíkot nem kértem.

dg

Őstag
Nos, öröm, az ürömben, hogy így az egyébként számomra használhatatlan Avivát be tudom cserélni erre a Méry-re.
Azért sem utolsó, mert mivel nekem nincs támogatás (gyógyszeres kezelést kapok, inzulint nem), így teljes áron kell megvennem a tesztcsíkot, és tényleg kedvező a teljes ár is.
Már csak az a kérdés, hogy lesz-e olyan széleskörű megegyezés a gyógyszertárakkal, hogy mindenhol lehessen kapni a tesztcsíkot.
Én is megrendeltem a cserét, vissza is hívtak nagyon kedvesen, és annyit jeleztek, hogy rögtön tesztcsíkot is tudnak hozni, ha kell, még úgy is, hogy én addigra megiratom, és a futárnak átadom a receptet. :) Sajna ez nálam nem megy, meg éppen most tudtam szerezni tesztcsíkot a régi géphez, a Vivamaxhoz, így most tesztcsíkot nem kértem.

Akkor nagyon fürge a telefonos hölgy! Engem is az elébb hívott. A tesztcsík terítésére én is rákérdeztem. Azt felelte, most látták el a nagykert tesztcsíkkal, onnan tudnak rendelni a patikák.
Tényleg jó, hogy az Avivának lett valami haszna! :)

Oldal tetejére