Insulinpumpa

zsuzsa

Új tag
a legkisebb egység a 0,5, van olyan pumpa amelyik 0,25 el lépked, bizony volt olyan időszak amikor jó lett volna, mert kicsinek a feleket is nagyon megérezte, és sokat számított, de megoldható volt a felekkel is. Az ovi keresés a nem könnyű, ha már rátalálltál a megfelelőre, úgy gondolom, mindenben tudtok majd pumpával az ovis napiredhez igazodni. Tulajdonképpen szerintem a közösségi élet feltétele a pumpa. Hú most sokan lehet hogy nem értenek egyet, de szerintem pennel nem tudtunk volna így oviba járni, nagyon kötött volt, az ovis napirendhez egyáltalán nem igazítható. Pumpával minden más, de egyből az elején nem fogod így érezni. Én az első fél évben nem voltam igazán megelégedve vele, mert a csodát vártam. Sokmindenben jó volt és jó, de ezzel is vannak gondok, vannak ingadozások, ugyanúgy megvannak a problémák, csak könnyebben bátrabban kezelhető, és sokkal inkább tud hagyományos hétköznapi életet élni.

linus

Tag
a legkisebb egység a 0,5, van olyan pumpa amelyik 0,25 el lépked, bizony volt olyan időszak amikor jó lett volna, mert kicsinek a feleket is nagyon megérezte, és sokat számított, de megoldható volt a felekkel is. Az ovi keresés a nem könnyű, ha már rátalálltál a megfelelőre, úgy gondolom, mindenben tudtok majd pumpával az ovis napiredhez igazodni. Tulajdonképpen szerintem a közösségi élet feltétele a pumpa. Hú most sokan lehet hogy nem értenek egyet, de szerintem pennel nem tudtunk volna így oviba járni, nagyon kötött volt, az ovis napirendhez egyáltalán nem igazítható. Pumpával minden más, de egyből az elején nem fogod így érezni. Én az első fél évben nem voltam igazán megelégedve vele, mert a csodát vártam. Sokmindenben jó volt és jó, de ezzel is vannak gondok, vannak ingadozások, ugyanúgy megvannak a problémák, csak könnyebben bátrabban kezelhető, és sokkal inkább tud hagyományos hétköznapi életet élni.

Akikről én tudok penesek, és nem egyszerű az ovis élet, nem is tud pár gyerkőc, csak max pár órára oviban lenni.
Én, hogy őszinte legyek, mit is várok a pumpától? Huhhhh.....
- Hogy ne legyen már ez a napi 2 tortúra a szuriknál, az állandó lefogás, sírás, stb.. És ha javítani kell megy még plusz. Jobb 2 naponta 1.
- Nóra mióta megszületett nem kelt 8.30nál hamarabb. Mivel kötelező a pótvacsi, már alig bír fent lenni, reggel korán kel, nagyon fáradt. És ugye emiatt ebédre is nagyon fáradt, álmos. Szóval hogy kicsit kipihentebb lesz
-Az evés könnyebb lesz. Hónapokig nem volt étvágya, óráról órára bekkeltem ki, de sok hipo volt. Jelenleg kb 1 hónapig evett szépen, de most megint nem akaródzik neki. Még csak hajlandó sem volt semmit megkóstolni. Ma már azért megkóstolja az új dolgokat, de nem sok minden van a repertoárunkban
-Könnyebb lesz majd az óvoda, iskola
- Élhetőbb lesz az élete.
Úgy értem tudom hogy ez sem csodaszer, de ha picit jobb sok minden mint most, már megérte.
Azt mondták pumpával több a munka, de nem baj, ha neki könnyebb. :)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Még egy kérdés! :)
Mekkora a legkisebb adható egység a Spiritnél?

A Medtronic pumpánál 0,1 egység a legkisebb beadható bólus, a bázis pedig 0,05 egyégenként változtatható.
Ezt akartam írni, hogy 0,1 E a legkisebb adható mennyiség a Medtronicnál, de Napocska megelőztél.

A Spiritnél is 0,1 E a legkisebb bólus. Viszont a Spiritnél bázisként 0,1 E a minimum léptetés. Azonban van átállítási lehetőség, de szerintem ez meg van a Medtronicnál is, hogy a gyári beállítástól eltérjenek.

Van még egy apró eltérés, az idő intervallum léptetésnél a Metronic 30 perces ütemekben lépethető, az Spiritnél 15 perces. Ez minimális eltérés, de én gyakran alkalmazom a 15 perces léptetést.
Erre akkor van szükség, ha a bólust nyújtod, vagy a %-os bázis növelés/csökkentést alkalmazod.

vighkata

Lina, mivel a két pumpa gyakorlatilag alig-alig különbözik egymástól, és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy mindkét cég meglátogat, azt javaslom, hogy mindkét pumpát bátran add a gyerkőc kezébe, és a háttérben jól figyeld meg, hogy melyiket érzi inkább magáénak.
Nóra élményét vesd össze a te szíved szerinti választásával. Amelyik pumpát választjátok, azt fogjátok szeretni, és azt fogjátok évekig "nyúzni".
Én még nem hallottam olyat, hogy valaki döntött az egyik cégnél, aztán átpártolt volna a másikhoz. Persze lehet, hogy van ilyen, de én nem tudok róla.

christina

Őstag
Lina, mivel a két pumpa gyakorlatilag alig-alig különbözik egymástól, és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy mindkét cég meglátogat, azt javaslom, hogy mindkét pumpát bátran add a gyerkőc kezébe, és a háttérben jól figyeld meg, hogy melyiket érzi inkább magáénak.
Nóra élményét vesd össze a te szíved szerinti választásával. Amelyik pumpát választjátok, azt fogjátok szeretni, és azt fogjátok évekig "nyúzni".
Én még nem hallottam olyat, hogy valaki döntött az egyik cégnél, aztán átpártolt volna a másikhoz. Persze lehet, hogy van ilyen, de én nem tudok róla.

Ne sértődj meg Teki, de ezt azért én túlzásnak érzem, hogy egy 20 hónapos gyerkőc (a külcsín alapján fogdossa a neki tetsző pumpát) véleménye alapján válasszon a szülő pumpát, még ha nem is sokban különböznek egymástól.
BOCSIKA!

umbra08

Aktív tag
Szia Lina. Az én kisfiamra 3 évesen került a metronic pumpa. Teljesen megbízható, könnyen kezelhető és rendkívűl jól bevállt. Az elején könnyen vett minden akadályt, a világ legtermészetesebb dolga volt hogy ott van a kis derekán. A pumpa riaszt ha gond van, ha kifogyóban az inzulin, ha lemerülőben az elem, ha nincs inzulinbeadás stb... ez utóbbi ritkán de előfórdúlt, olyankor szerelékcsere, és megoldódott. Nem matatta soha, nem foglalkozott vele, a billentyűzár mindíg le van autómatikusan zárva, gond soha nem volt belőle. Most hogy 6 éves óvodába jár, most nagyon egyedűl akar mindent, ő mér, ő indít, amivel nem is lenne gond, de még azért nem tudja elindítani, bólust megosztani stb... Na meg valamelyik nap megyek át az oviba, és azt mondja ne vegyem elő mindenki előtt, menjünk félre vele, mert a Réka, a kis barátnője azt mondta hogy csúnya kék, és neki nem tetszik. Mondtam hogy mondja meg a Rékának hogy azért kék, mert kisfiúknak való, nem lehet pink rózsaszín. Szóval ilyen fontos dolgokkal mostanában megküzdeni. De kicsinek semmi gondja nem volt vele, nem piszkálta, nem akata szétszedni, nem ejtette le, mert nem is nyúlt hozzá, tokban volt, és csak akkor vettük elő ha indítottunk.

Sziasztok,

Az én kisfiam még nem töltötte be a 7 hónapot, amikor megkapta a pumpát. Akkoriban még csak egyik oldaláról a másikra fordult, akkor akadályozta kicsit a pumpa, de nem volt vészes. Aztán elkezdett mászni, akkor sem zavarta, a nadrágjára volt csatolva.
Ahogy már írta, a pizsire van egy kissé furcsán rátűzve az egy kicsit zavarja, de lehet, hogy engebb jobban, mint őt.
Már álldogál, kicsit lépeget, ezzel sincs gond.

Jelenleg viszont már MINDEN ÉRDEKLI, mindent meg akar fogni, nyomkodni!!! Tehát a PUMPA is!!! Látja, ahogy mi megnyomjuk a gombokat pumpán és beadjuk a bólust, hát ő is akarja!! Először csak a tokja érdekelte, mert olyan érdekes a tépőzárt mindig felnyitni! Aztán nem volt elég, már a pumpa kell neki. Egyszerre mindkét kezével, hüvelykujjával nyomkodja, attól félünk, hogy egyszer feloldja a billentyűzárat. Ezért mindig nagyon kell rá figyelni, de ezzel nincs is gond, hisz a nap 24 órájában össze vagyok vele zárva. Szegénykém már nagyon ismeri: "nem szabad!" "Ne bántsd a pumpidat!"
Egyik nap olyan édes volt!!! Felébredt (én nem vettem észre, másik szobában voltam), ült az ágyon, mind kis gólya a fészkében és nyomkodta a pumpát! :) Édes volt, de egyszerre ijesztő is! Mi lesz, ha egyszer feloldja a gombokat és bead magának bólust, úgy, hogy nem vesszük észre. Be kell szereznünk, egy "bababiztos" tokot. :)

vighkata

Ne sértődj meg Teki, de ezt azért én túlzásnak érzem, hogy egy 20 hónapos gyerkőc (a külcsín alapján fogdossa a neki tetsző pumpát) véleménye alapján válasszon a szülő pumpát, még ha nem is sokban különböznek egymástól.
BOCSIKA!
Dehogy sértődök meg. :) Egy tipp volt a részemről, nem kell feltétlenül mindenki véleményével egyeznie. Úgyhogy nincs gond. :cool:
Én nem nevelek diabos gyerkőcöt, és elképzelhető, hogy teljesen irreálisan látom a dolgot. A szülő pedig majd eldönti, hogy jó ötletnek tartja, vagy egy elbaltázott tippnek.

pusimelu

Őstag
Sziasztok!
Jó rég írtam de megvagyok! Viszont tanúim vannak hogy olvastam a fórumot!
Vannak még mindig nehéz napjaim a stressz meg a hormonok néha csak kifognak rajtam de jobbak az eredményeim!
Viszont fontos felfedezés:nem kellett fejfájásra fájdalomcsillapítót bevennem mióta pumpám van!Előttem most már nem tudom hogy a Lantustól vagy a nagyobb ingadozástól de fájt a fejem elég sokat!Elmúlt!
Jobban koncentrálok és fizikailag is jobb az állóképességem!
Nekem javarészt a normál bólus vált be!
A bázison néha vissza kell vennem, de egyenlőre egy bázissal működök!
Jó újra írni a fórumra!Ne haragudjatok de majd egyszer megírom!

blaci

Őstag
Szia Meli!
Jó, hogy írtál kicsit magadról és itt vagy megint. Örülök, hogy jók az eredményeid és jobban is érzed magad.:D
Ha készítesz táblázatot szívesen megnézném ám!:dr_24:
Továbbá, ha lesz időd írhatnál még az újabb élményeidről, tapasztalataidról, észrevételeidről, meg mindenféléről a pumpás kezeléssel kapcsolatban…
Üdv.,
Laci …aki előre is :dr_24::dr_24: és :dr_24:!

manocs

Új tag
Köszönöm a jótanácsokat. Voltam a cégnél, ők is szerelékváltást ajánlottak, most ferde lesz, de műanyagos marad (az említett siluette) Kicsit jobb érzés.
Bocsánat, hogy eltűntem magam, de egyrészt a melóhelyen túl sokat látok monitort, másrészt szívem szottya talált valami debil (elnézést mindenkitől :) )focis játékot és állandóan azt nyúzza a család egyetlen számítógépén. Egyszerűen nem férek hozzá :) És sajnos ez ellen nincs gyerekzár...
A végére pedig a nap jó híre: szépséges skin-t kapott a kütyükém. Antik hangjegyeset!!! A rózsaszín tehenesről lebeszéltek nálam józanabb emberek :)

pusimelu

Őstag
Szia Meli!
Jó, hogy írtál kicsit magadról és itt vagy megint. Örülök, hogy jók az eredményeid és jobban is érzed magad.:D
Ha készítesz táblázatot szívesen megnézném ám!:dr_24:
Továbbá, ha lesz időd írhatnál még az újabb élményeidről, tapasztalataidról, észrevételeidről, meg mindenféléről a pumpás kezeléssel kapcsolatban…
Üdv.,
Laci …aki előre is :dr_24::dr_24: és :dr_24:!
Szia!
Örülök hogy örülsz!
Olyan mintha nem lennél cukorbeteg!
Emlékszel amikor nem voltál az?
Nagyon nagy szabadsággal jár!Mérni meg enni kell ,de nem kell szúrkálni!
Már nem zavar hogy rajtam van ,van aki személyi hívónak nézte ,van aki Mp lejátszónak ,de én csak úgy hívom hogy a "barátom"!
A hasamat azóta nem szúrtam oldalra a farrész felső részére szúrok ott nem zavar bár a hasam is már regenerálódott a penes idő óta sokat!
A combomba szúrtam egyszer a szereléket ,de nem volt jó mert a nadrág dörzsölte és másnap kijött!Ha nyári lenge bő gatyóval hordom akkor biztos jobb lesz!A karomat nem próbáltam még de ami késik nem múlik!
Megettem egy egész lángost ettem fánkot!Nagyon fini volt!
Vizsgaidőszaknál ültem meg még fogok is sokat akkor feljebb kell vennem a bázist!
Május 4-én szóbelizek és vége az első évnek végre addig még 17-én vizsga egy utolsó júniusban meg ünneplés!
Látom jössz te is kell is segítség!
Szóval nagyon okos kis dolog!

borka

Őstag
Szia Meli !

Gratulálok,hogy ilyen szépen kijössz a "barátoddal".:D
Ezzel az írásoddal biztos nagy lőkést adsz azoknak akik vacilálnak a pumpa és a pen között.;)További jó cukikat és sok-sok tapasztalat szerzést kívánok.Nagyon ügyi vagy,a vizságidhoz sok sikert.:cool:

pusimelu

Őstag
Borka Laci meg mindenki akit érdekel! Feltettem pár oldalt az albumba milyen papíron volt könnyű kezelni és alakítgatni a vércukromat a pumpával az elején.

manocs

Új tag
Majd legközelebb...
Az újfajta szerlék szuperul továbbítja az inzulint, viszont begyullad. Eddig két helyen, de már nem merem kiszedni, végre nem víjjog a kütyü.
Javasolták a fertőtlenítő cseréjét, ti milyet használtok?

Oldal tetejére