Babázhatok

tímeácska

Őstag
De ez az érzéketlenség teljesen ismeretlen, amit írtok. Most megtapogattam, így lassan 2 év után, de érzek mindent. Ha érzéketlen lett volna az elején, feltűnt volna? Akkoriban nem tapogattam :D Ti hogy vettétek észre?

Nehéz lett volna nem észrevennem, hogy nem érzek semmit kb. 8×18cm területen. (Nekem 18 centi hosszan vágtak, lemértem:o.) Amikor törölköztem, mintha nem értem volna a hasamhoz. Amikor hazajöttem, meséltem a fürdőszobában Kispapának, hogy egyáltalán nem érzek semmit, Mátém egyszer csak megkérdezte, hogy anya, és ezt most érzed? Mire én visszakérdeztem, hogy mit? És akkor vettem észre, hogy a gyerek simogatja a hasamat, tesztelt, hogy érzek-e valamit. Én is megdöbbentem, hogy mennyire nem érzek semmit! Azért ennyire vastag zsírrétegem csak nincs... :D:D:rohog::mad::o

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hát akkor én minden tekitnetben ebbe a táborba tartozom amit most irtál Molli. Nem mondom, hogy azóta nincs hasizom, de 15 felülésnél nem tudok többet megcsinálni, pedig azelőtt (mármint az első császár előtt) akár az 50-60 is ment) A másodiknál pedig teljesen felpuhult a hasfalam, szülés után mindenem a jobb oldalamon volt szinte mellettem. Sokáig kellett haskötöt is hordanom, ami egy kicsit megkönnyítette a mozgást, de a végeredmény az brutális. Az orvosom hasplasztikát ajánlott, mert akkor a fölöstől megszabadítanak ill. helyre tudnák állítani a hasfal keménységét és azt hogy tartson is. Na de hát kinek van arra több százezer (kb. 350) forintja.
Somcsika, nemrég írt a Kismama újság egy cikket erről, talán megkereshetnéd a honlapjukon, a hasplasztikáról szólt és leírták, hogy az orvosok sem mindig tudják, de jár az ingyenes plasztika annak, akinek már orvosilag is javasolt, mert mondjuk kint maradtak a szervei, te ide tartozol!! Hátha megcsinálják neked, mert nemcsak esztétikai probléma ez, ha a szervek kint vannak, annak lehet súlyos szövődménye is.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Nehéz lett volna nem észrevennem, hogy nem érzek semmit kb. 8×18cm területen. (Nekem 18 centi hosszan vágtak, lemértem:o.) Amikor törölköztem, mintha nem értem volna a hasamhoz. Amikor hazajöttem, meséltem a fürdőszobában Kispapának, hogy egyáltalán nem érzek semmit, Mátém egyszer csak megkérdezte, hogy anya, és ezt most érzed? Mire én visszakérdeztem, hogy mit? És akkor vettem észre, hogy a gyerek simogatja a hasamat, tesztelt, hogy érzek-e valamit. Én is megdöbbentem, hogy mennyire nem érzek semmit! Azért ennyire vastag zsírrétegem csak nincs... :D:D:rohog::mad::o
Ez naaagy terület! Én ennél jóval kisebb területen nem éreztem jól, azt is csak a baloldalon, a jobboldalon mindent. Szegény... hát remélem, helyreáll majd!
A 18centis vágás legalább tuti az izomszétválasztós volt :)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A baba méretéhez képest az anyuka méretei voltak kicsik... Egy törékeny, kb. 45 kilós, 160 cm kismamához képest hatalmas egy ekkora baba, és a medencéje is kicsi volt a normál szüléshez. Legalábbis, ez volt az indok...
Mondom én, lusta volt az orvos :) Mert a császárra indok, nem a hosszanti vágásra. Az 1-es nőin már senkit nem vágnak így, pedig ott aztán rengeteg ikres van, ahol még fontosabb a nagyobb vágás... de nem a vágás a lényeg, nem a hossza, hanem a helye. Régi iskola szerint dolgozik ez az orvos és szegény Mantanya orvosa is így dolgozik... no comment rájuk (a dokikra).

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Köszi az infot, sokat tanultam, én ezeket nem is tudtam.

Akinek vízszintesen vágtak, alig látszik neki, és mondta, hogy valami lefejtéses módszerrel vágtak, talán ez lehet az, amit te is mondtál, hogy neked/ nektek ilyen van.
Igen, ez az, az izomszétválasztás!

Valaki kérdezte, honnan tudjuk ezeket. Én végigültem anno az összes szülésfelkészítőt... Még Nimródnál :) Meg engem ez az egész téma nagyon érdekel, én minden terhesgondozáson kérdeztem kb kétszázat, nemcsak magamról, hanem mindenről, ami érdekelt :)

napocska

Őstag
Én azon gondolkodom, Tímeácska, a történeteddel kapcsolatban, hogy én megvertem volna azt az orvost, aki azt mondta, hogy adjanak Seduxent, mert hisztis a kismama. Meg azt a nővért is, aki nem ment be Hozzád, hiába kiabáltál. (Legalábbis akkor, amikor már járóképes vagyok.) Ez elképesztő. Illetve valami betegek jogaival foglalkozó szervezetet keresnék, és eléjük tárnám a sztorit. (Emlékeztek, amikor egy anyuka az összes tévécsatornán ott szerepelt, mert eltörött a penjük, és a kórház meg elhajtotta őket? Timiék esete is tarthatna számot ilyen téren nézettségre, az tuti)

lizzi

Őstag
hát sajnos így 15 hónap után én sem érzek egy jó nagy helyen a vágás körül semmit:(
de reménykedek még:)
Tímeácska elismerésem és brrrr!!!ezek a dokik.....
nem akarsz könyvet írni már ezekről amik történtek veletek??én néha elgondolkodom rajta,hogy kellene
az én vágásom sem a legszebb,de kit érdekel:)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
-vagyis, kezdetben gyerekmentesen, de haza már gyerekkel jöttünk, mint kiderült :D-
:rohog::rohog::rohog: A szülők sétálnak a dombtetőn, aztán az apa megemlíti az anyának, hogy:
- emlékszel drágám, amikor először itt sétáltunk?
- hát persze, hogy emlékszem...
mire a 10 éves Pistike megkérdezi, hogy ugye én is veletek voltam?
- Hogyne, apád hozott fel, én vittelek le.....:rohog::rohog::rohog:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A baba méretéhez képest az anyuka méretei voltak kicsik... Egy törékeny, kb. 45 kilós, 160 cm kismamához képest hatalmas egy ekkora baba, és a medencéje is kicsi volt a normál szüléshez. Legalábbis, ez volt az indok...
Amikor már az utolsó harmadban voltam, és látszott, hogy nagy baba lesz, akkor nálam is szóbajött egy lehetséges császár, de az a medence méret miatt volt, ill. azért, mert én csípőficammal születtem. A terhességet 42 kg-val kezdtem és hát a magasságom (mélységem?) 152 cm volt.
Egy érdekes, hatalmas, körzőhöz hasonló műszerrel mérték meg kívülről a medence méretét. Végül is rendes szüléssel született meg Deni 3150 g-mal, minden gond nélkül, és nem is lett olyan nagy, mint ahogy a doki "jósolta".

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
hát sajnos így 15 hónap után én sem érzek egy jó nagy helyen a vágás körül semmit:(
de reménykedek még:)
Tímeácska elismerésem és brrrr!!!ezek a dokik.....
nem akarsz könyvet írni már ezekről amik történtek veletek??én néha elgondolkodom rajta,hogy kellene
az én vágásom sem a legszebb,de kit érdekel:)
És nektek nem piros? Nekem majdnem 2 év után is piros. Amúgy szép, csak piros. Sőt, én még érzem is a bőröm :rohog: De akkor is piros...
Lizzi, remélem, el fog múlni az érzéketlenség! Egy gyógytornász barátnőm azt mondta, hogy masszírozni kell azt a részt, élénkíteni a vérkeringést...

szandimon

Új tag
Valaki kérdezte, honnan tudjuk ezeket. Én végigültem anno az összes szülésfelkészítőt... Még Nimródnál :) Meg engem ez az egész téma nagyon érdekel, én minden terhesgondozáson kérdeztem kb kétszázat, nemcsak magamról, hanem mindenről, ami érdekelt :)

Én voltam :) Nehogy azt gondold, hogy engem nem érdekelt volna, de minden dokinál azt érzem és éreztem, hogy rohan, és nem ér rá az én kérdéseimmel foglalkozni. Igy mindig megkérdezem a két-három legfontosabbat, azokat is sokszor a "viszontlátásra" után..... :( kivétel a gyerek kardiológusa, pedig nem egy orvost láttam már ... Pl. a terhesgondozáson bármit kérdeztem, mindig azt mondták, forduljak a magándokimhoz:(

somcsika

Aktív tag
Nem tudtok esetleg egy ehhez hasonló fórumot, ami a pajzsmirigyalultermeléssel foglalkozik, no meg a terhességgel?

Néhány szót azért tudok neked a témával kapcsolatban írni.
Rólam csak annyit, hogy kb. 9-10 éve vagyok pzs.beteg, de csak 2003-ban derült ki. Előtte szinte minden tünetet produkáltam, már mindenhol voltam az időnként elő jövő és sokszor 3 hétig tartó hasmenés miatt. Aztán egyszer véletlenül jelölte be a háziorvosom a laborkérő lapon. Így derült ki.
Az első gyermekemet aki most lett cukorbeteg még "egészségesen" szültem 14 évvel ezelőtt, de sajnos ő is pzs. beteg lett. 2007-ben. Mindkettőnknek hasimoto típusú thyreoditis-e van, ami kifejezetten autoimmun típus. Anyáról lányára sokkal nagyobb esélye van, hogy öröklődik ennek a betegségnek a hajlama. Szokták tanácsolni, hogy az ilyen gyermekeknek ill. kislányoknak évente meg kellene nézni legalább a tsh értéket.
A kicsit már pzs. betegen szültem, annyival kellett jobban figyelnem a terhességre, hogy nekem minden hónapban vettek vért és nézték a TSH, ill. akkor még lehetett a T3 és T4-et háziorvosi utalásra. Ezt most már csak szakorvos kérheti. Szednem kellett a gyógyszer, hiszen nekem azzal együtt működött megfelelően a pajzsmirigyem. Többször jártam endokrinológusnál, hogy a hormonszinteket végig figyelemmel kisérték, nehogy a terhesség vége fel, amikor már a baba is nagy akkora ne legyen elegendő. Viszonylag nagy súllyal 3850 g-al, és 56 cm-el született, császárral. Ez utóbbi nem állt összefüggésben a pzs-vel, mert más okok miatt kellett császározni.
Röviden ennyit tudok neked irni.
Ha érdekel még valami kérdezd meg priviben nyugodtan aztán majd csak eldiskurálunk róla valahogy.

somcsika

Aktív tag
A kétfajta diabétesz között az öröklődés szempontjából is lényeges különbségek mutatkoznak. A korábban elsősorban örökletesnek hitt 1. típusú cukorbetegség jelentősen kevésbé öröklődik, mint a korábban kevésbé öröklődőnek vélt 2. típusú diabétesz.
Az 1. típusú cukorbetegség öröklődésével kapcsolatban a statisztikai adatok a következőket mutatják. Ha az anya cukorbeteg, kevesebb, mint 3 % valószínűsége annak, hogy gyermekeinél 15 éves koruk alatt diabétesz lépjen fel; az apa cukorbetegsége esetén ez az arány 5-8 % körül mozog. Ha mindkét szülő cukorbeteg, az öröklődés lehetősége maximum 50 %. Ugyanez az arány akkor is, ha valakinek egypetéjű ikertestvére cukorbeteg. Cukorbeteg nőknél kívánatos, hogy lehetőleg a húszas éveikben szüljék meg első gyermekeiket, mert később a terhesség kockázata mind az anya, mind a gyermek számára nő.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Az 1. típusú diabétesz megelőzése komoly és mindmáig megoldhatatlan problémák sorát veti fel. Abban az esetben, ha egy családon belül már van 1. típusú cukorbeteg, a családtagok genetikai vizsgálata révén felfedhetők a diabéteszhajlammal rendelkező egyének, és esetükben később lehetségessé válhat bizonyos, diabéteszt kiváltó fertőző ágensekkel szembeni aktív immunizálás, illetve már ma is folynak vizsgálatok az ICA-pozitív, illetve GAD-pozitív, de az inzulinelválasztás zavarát még nem mutató személyeknél az immunitást befolyásoló beavatkozás irányában. (Ezen klinikai vizsgálatokban hazai gyermek-diabetológus szakemberek is részt vesznek, többek között Budapesten a SOTE I. Gyermekklinikáján és Pécsett a Gyermekklinikán állnak az érdekeltek rendelkezésére.) Ezres nagyságrendű statisztikák azt látszanak igazolni, hogy az immunológiai vizsgálatok során kiemelt és megfelelő kezelésben (nikotinsavamid nagy adagjai) részesülő egyének között felére csökken az 1. típusú diabétesz fellépte 5 éven belül, szemben az ugyanilyen kezelésben nem részesülő kontroll népességgel. Viszont abból a tényből, hogy az 1. típusú diabétesz az esetek kétharmadában olyan családban lép fel, ahol a cukorbetegség ismeretlen volt, az következik, hogy szélesebb körben a közeljövő nagyon keveset ígér az 1. típusú cukorbetegség megelőzése terén.

tubi

Aktív tag
az öröklődés vizsgálata témához:

Nálunk ugye apuka is 1-es típusú cukros, meg én is, ezért elég magas az öröklődés valószínűsége (tapasztalatok szerint kb. 40 %). Sokat olvastunk a neten erről, és hogy lehet kimutatni, ha a gyerkőc örökli a hajlamot, na eközben találtuk meg a SOTE I Gyerekklinikán a labort, ahol végeznek ilyen genetikai vizsgálatot.

HUN-T1D-GENES program központja: IMMUNGENOMIKA LABORATÓRIUM

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Székhely: Semmelweis Egyetem 1.sz. Gyermekklinika CellScreen Alkalmazott Orvostudományi Kutató Központ
Cím: 1083 Budapest, Bókay János u. 54.
Tel: 06-1-459-1500/52682
Fax: 06-1-218-2881
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
Ez ugyanaz a project, vagyis annak a folytatása, amibe Molli nagyobb fia is részt vett (vagyis szerencsére nem, mert nem örökölte a hajlamot :) )

<!--[endif]-->
Az itt végzett genetikai tesztben csak a HLA-s alléleket vizsgálják, mert a jelenleg ismert 1-es típusú cukorbeteg-esetek nagyrészében ezek jelentik a genetikai hátteret, de mostanában a nem-HLA-s génekhez köthető cukorbetegség-esetek aránya növekszik, így ennek a vizsgálatnak a negatív eredménye nem jelenti azt, hogy a gyerkőc genetikailag nem örökölte a hajlamot, de a leggyakoribb génmódosulások kizárhatók vele. Magyarországon máshol nem végeznek genetikai vizsgálatot, ennek rendesen utánanéztünk.

Betelefonáltam és a laborban azt tanácsolták, hogy a saját felnőttdiabos kezelőorvost meg kell kérni, hogy vegye fel a kapcsolatot velük. A labor válaszként küldött egy mintavételi protokolt és szülői beleegyezői nyilatkozat-formanyomtatványt (a dokinknak, aki továbbította nekünk, szóval a dokinak szerintem csak annyi szerepe van ebben, hogy ez a "hivatalos" út, mégse csak úgy besétálj az utcáról), amit a vérmintaával együtt el kell juttatni a laborba. De a labor csak a minták vizsgálatával foglalkozik, a levételben nem tudnak segíteni. Nekik mindegy, hogyan, de el kell juttatni hozzájuk a levett vért. Na én itt fordultam "ismerőshöz", aki konkrétan a 25 évvel ezelőtti gyerekdiabos kezelőorvosom volt, aki szerencsére még mindig az I-es Gyerekklinikán dolgozik. Ő behívott minket a kórházi rendelésére és ott végülis nem vért vettek Ricsitől, hanem szájüregi mintát, ami elvileg ugyanolyan jó, vagyis ha van benne megfelelő mennyiségű DNS, akkor ugyanúgy alkalmas a vizsgálatra (a főorvos nő nem akarta a 4 hónapos kisfiamat megszúrni, biztonságból 2 szájüregi mintát is levettek).

A minta vizsgálata 96-os csoportokban történik, vagyis a labor megvárja, míg beérkezik 96 db minta és akkor indítja a vizsgálatot. emiatt az eredmény akár 3-4 hónapot is (!!!) várathat magára.

Szerintem akit érdekel, nyugodtan telefonáljatok be a laborba és a saját kezelőorvosotokon keresztül el tudjátok intézni.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --</style>
A mintavételt meg valószínűleg úgy a legjobb megoldani, ha van az I-es Gyerekklinikán ismerős, vagy pl. a saját kezelőorvosotok ha rendes, megkeres ott valakit. Szerintem nem nagy szívesség ilyet kérni, neki nem kerül semmibe, csak 2 telefonjába. Vagy ha van más gyerekorvos ismerősötök.

Írjatok, ha valakinek sikerült lépnie, kíváncsi vagyok!

somcsika

Aktív tag
Nekünk amikor február elején levették mindannyiunktól a vért akkor a papíron Pécsi Orvostudományi Egyetem volt írva. (mármint amin az adatainkat kellett közölni és alá kellett irnunk), Ez már lehet, hogy nem az a program ami korábban volt, mert az orvosunk azt mondta, hogy 2 éve küldtek el ilyet utojára de az Svédországba ment, szerintem az volt az a porgram amit Tímeácska is irt. De azóta sem érkezett róla válasz.

Remélem, hogy a mienk végül olyan helyre megy ahol tényleg választ kapunk a kérdésünkre az örökletesség szempontjából.

Csak azt nem értem, hogy ezt miért már így utólag tudjuk, mert azt gondolom, hogy a betegségetek ill. a gyermekeitek betegsége előtt ti sem tudtatok ezekről a lehetőségekről.

Amit kb. 2 hozzászolással ezelőtt írtam, hogy van valamilyen módszer amivel késleltethető ill / vagy megelőzhető a cukorbetegség kialakulása.

Miért nem kínálják föl a lehetőséget a szülöknek, hogy ezt a vizsgálatot akár saját pénzből megcsináltassák. Vagy korábban miért nem beszélnek a cukorbetegség kialakulásának lehetőségéről. Hiszen ha akár 5 évet is nyer az illető ezzel az eljárással szerintem már az is megérte volna. Legalábbis én igy gondolom.

Azt gondolom, hogy kevesen végeztünk orvosit, hogy tudjuk, hogy milyen veszélyek vannak egy gyermek életében. Nem a védőnői ill. a gyermekorvosi szolgálatnak kellene az ilyenre felhívni a figyelmünket, vagy szórólapokat készíteni, vagy valamilyem módon tájékoztatni bennünket.

tubi

Aktív tag
nem akarok most azzal jönni, hogy "mert ez Magyarország", mert amúgy imádom Magyarországot, csak hát sajna tényleg az van, hogy a dokik vagy nem eléggé tájékozottak, vagy nem érdekli őket a dolog :( USA-ban az van, hogy ha valaki genetikailag hajlamos, akkor el lehet vinni a gyerkőcöt időnként egy antitest-vizsgálatra, ami a prediabéteszes állapot kimutatására szolgál. de persze ez sem segít sokat, mert egyelőre nincs rutinszerű kezelés, bár már embereken is próbálták ezeket a késleltető módszereket... de én nagyon bízom benne, hogy nemsoká kitalálnak valamit, mert a diabétesz kialakulásának a mechanizmusát egyre részletesebben ismerik, így a beavatkozás/gyógyítás is közelebb van. remélem...

Nekünk amikor február elején levették mindannyiunktól a vért akkor a papíron Pécsi Orvostudományi Egyetem volt írva. (mármint amin az adatainkat kellett közölni és alá kellett irnunk), Ez már lehet, hogy nem az a program ami korábban volt, mert az orvosunk azt mondta, hogy 2 éve küldtek el ilyet utojára de az Svédországba ment, szerintem az volt az a porgram amit Tímeácska is irt. De azóta sem érkezett róla válasz.

Remélem, hogy a mienk végül olyan helyre megy ahol tényleg választ kapunk a kérdésünkre az örökletesség szempontjából.

Csak azt nem értem, hogy ezt miért már így utólag tudjuk, mert azt gondolom, hogy a betegségetek ill. a gyermekeitek betegsége előtt ti sem tudtatok ezekről a lehetőségekről.

Amit kb. 2 hozzászolással ezelőtt írtam, hogy van valamilyen módszer amivel késleltethető ill / vagy megelőzhető a cukorbetegség kialakulása.

Miért nem kínálják föl a lehetőséget a szülöknek, hogy ezt a vizsgálatot akár saját pénzből megcsináltassák. Vagy korábban miért nem beszélnek a cukorbetegség kialakulásának lehetőségéről. Hiszen ha akár 5 évet is nyer az illető ezzel az eljárással szerintem már az is megérte volna. Legalábbis én igy gondolom.

Azt gondolom, hogy kevesen végeztünk orvosit, hogy tudjuk, hogy milyen veszélyek vannak egy gyermek életében. Nem a védőnői ill. a gyermekorvosi szolgálatnak kellene az ilyenre felhívni a figyelmünket, vagy szórólapokat készíteni, vagy valamilyem módon tájékoztatni bennünket.

Oldal tetejére