Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
A pumpába én ezt az elemet használom több hetet is kibír,de még soha nem jegyeztem fel az üzemeltetési időt.Legközelebb felírom.

Természetesen nem ezen az áron veszem,hanem 1000 Ft ért.
Vannak kapcsolataim,Lásd, pumpavédő:o

http://www.electropark.hu/webshop/t...gizer+/energizer-ultimate-lithium-aa-bl4.html

Én is ezeket az elemeket használom, meg Mátém is! Sőt, általában fényképezőgépbe is, meg mindenbe, ami elemmel működik! Legutóbb másik elem fajtát vettem, olyat Sándor, amilyet adtam Visegrádon, de nálam egyszerűen mindegyik 1-2 hétnél többet nem bírnak! Máténál igen, akár másfél hónapig is húzzák! Én ilyen "elemleszívós" vagyok...:o:mad::D:D:rolleyes::dr_31:

borka

Őstag
Én is ezeket az elemeket használom, meg Mátém is! Sőt, általában fényképezőgépbe is, meg mindenbe, ami elemmel működik! Legutóbb másik elem fajtát vettem, olyat Sándor, amilyet adtam Visegrádon, de nálam egyszerűen mindegyik 1-2 hétnél többet nem bírnak! Máténál igen, akár másfél hónapig is húzzák! Én ilyen "elemleszívós" vagyok...:o:mad::D:D:rolleyes::dr_31:

2 háztartás és a 6 tagú család; nem csoda ha ilyen gyorsan lemerülsz.:rohog::rohog::rohog:

lizzi

Őstag
köszönöm a válaszokat ,de.....:) nem másztok még falra tőlem???:):):)
szerintem én voltam félreérthető ,mert igazából azt értettem ,hogy a pumpa tovább is ketyeghet ,de ha arra nem kell engedély akkor szerelékre sincs!!!mert a kettő egy lapon szerepel ,legalábbis nekem:)
szóval a pumpát használhatom tovább de ha szerelékem nem lesz akkor hogyan??vagyis lehet... ,teljes áron megveszem?
de ha engedély nem kell akkor ki ,kinek ,hogyan,mi szerint ír fel??
konkrétan ,hogy fog működni az életben ,a valóságban ez???

az én kicsikém még 1621 napig ketyeg:)

tímeácska

Őstag
köszönöm a válaszokat ,de.....:) nem másztok még falra tőlem???:):):)
szerintem én voltam félreérthető ,mert igazából azt értettem ,hogy a pumpa tovább is ketyeghet ,de ha arra nem kell engedély akkor szerelékre sincs!!!mert a kettő egy lapon szerepel ,legalábbis nekem:)
szóval a pumpát használhatom tovább de ha szerelékem nem lesz akkor hogyan??vagyis lehet... ,teljes áron megveszem?
de ha engedély nem kell akkor ki ,kinek ,hogyan,mi szerint ír fel??
konkrétan ,hogy fog működni az életben ,a valóságban ez???

az én kicsikém még 1621 napig ketyeg:)

Drága Lizzi!
Hogy a csudába gondolhatod azt, hogy a falra mászunk Tőled?! Nem idegesítesz Minket! Kérdezzél csak nyugodtan, - ha tudunk - válaszolunk! Semmi baj nincs abban, ha nem világos előtted a változás, majd az lesz! Ha pedig kérdésed van még, egészen nyugodtan tedd fel! :cool:

Szóval...
Nem lesz engedélyeztetés... Nem lesz engedély! Se pumpára, se kanülökre/szerelékre!
Tehát, ha már van egy pumpád, akkor innentől kezdve a következőképpen működik a dolog: először is, felejtsd el az engedélyedet! Arra már nem lesz szükséged! Ha jövőre jár le, ha 3 év múlva, MÁR NEM KELL!
Tehát, fogod Magad, és amikor lejárt a fél éves rendelésed, azaz, újból fel kell íratni a szerelékeidet, egyszerűen elmész, és megmondod az orvosodnak, hogy lejárt a fél éved, és szeretnél felíratni kütyüket. A orvos pedig felírja! És nem kell hozzá semmilyen engedély! :cool:
Ja, és még egy lényeges dolog: NEM MUSZÁJ a fél éves mennyiséget egyszerre felíratni! Felírathatsz akár csak 1-2 havi mennyiséget is, így talán kicsit kímélőbb lehet a buxánknak, nem kell több tízezret egy alkalommal kifizetni! Arra azonban figyelni kell, hogy a fél éves összmennyiséget, azaz felnőttek esetében a 60 darabot nem lehet túllépni! Szóval, a havi mennyiség 10 darab! Ergo, a két havi adag 20, ésígytovább! :cool:

Ha leketyegte a pumpád azt az 1600valamennyi napot, megáll... És akkor kell új pumpát venni (vagy, ha nem akarsz már tovább pumpázni, nem veszel...), de ahogy számolom, Neked is jócskán több, mint 4 évig ketyerészik a Kicsikéd!:cool:

linus

Tag
Azt szeretném kérdezni mi van akkor ha hosszabb ideig venném le a pumpát Nóriról?
Leírná valaki a menetet? Köszönöm!
Én így csinálnám:
Cukor mérés, pumpa le. 1 óra múlva mérek, ha minden ok mehet vissza a vízbe. Ilyenkor ennie kell? Vagy cukor függő? És ha újabb egy óra eltelik mérek egy cukrot és beadom a kimaradt inzulin 50%át.
Jó így, vagy mit csináljak másképp?
Köszönöm!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nálunk már ragadt be a dugattyúrúd! És a fel-le gomb meghibásodása is előfordult nálunk... De ugye, mi mi vagyunk, és nem a "nagy átlag"...:) Az elemekre is azt mondják, hogy 6 hetet simán bírnak, na, nálam nem ritka a 6 naponkénti csere sem... De ezt pont én Neked vázoljam??? :D:D:D:p
Félek is a közeledben lenni, mert te képes vagy átszipákolni az én szuflámat. Egyéb iránt nekem 5-6 hónapig ketyeg egy elemérrel a pumpám, asszem. A vc mérő áramforrása már nem ilyen tartós, azt csereberélem 4 havonta. ;)

lizzi

Őstag
Drága Tímeácska és Poe!!!köszi,köszi szépen ,most világos ,mint a Nap:):):)
biztos azért nem értettem ,mert nem jutott el még hozzám ,hogy Tb támogatott lett a dolog(nem olvastam el a határozatot vagy mit?:) )vagy csak az írásokból azért nem értettem ,mert.... nem ,na:)
de most már értem!!!!!

tímeácska

Őstag
Drága Tímeácska és Poe!!!köszi,köszi szépen ,most világos ,mint a Nap:):):)
biztos azért nem értettem ,mert nem jutott el még hozzám ,hogy Tb támogatott lett a dolog(nem olvastam el a határozatot vagy mit?:) )vagy csak az írásokból azért nem értettem ,mert.... nem ,na:)
de most már értem!!!!!

:cool:[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica]
[/FONT]

christina

Őstag
Azt szeretném kérdezni mi van akkor ha hosszabb ideig venném le a pumpát Nóriról?
Leírná valaki a menetet? Köszönöm!
Én így csinálnám:
Cukor mérés, pumpa le. 1 óra múlva mérek, ha minden ok mehet vissza a vízbe. Ilyenkor ennie kell? Vagy cukor függő? És ha újabb egy óra eltelik mérek egy cukrot és beadom a kimaradt inzulin 50%át.
Jó így, vagy mit csináljak másképp?
Köszönöm!

Csigu, Poe és a többiek?
Engem is érdekelne, mert jövő héten Balcsi!:D Tavaly rögtönöztünk. Vagy bejött, vagy nem.;)
Köszi előre is.

poe

Őstag
Ez így kb jó szerintem. Az evést nem feltétlen a cukorméréshez kötném, csak ha hipó van. Szerintem eszegethet, úgyis lemozogja. Az 50% nem kőbevésett mennyiség, csak támpont. A pontos mennyiségeket ki kell tapasztalni.
Szőlőcukor valami vízhatlan dobozkában legyen nálatok.

sznoopy

Új tag
új pumpa

sziasztok,

ma fél füllel hallottam, hogy megjelent a piacon egy még modernebb inzulinpumpa, ami biztos hogy nem Medtronic termék és állítólag sokkal jobb

tud erről valaki valamit?

én sajnos nagyon elégedetlen vagyok Medtronic rugalmasságával, elérhetőségével, pedig a termékük nagyon jó, mondjuk ehhez kell egy profi orvos is, nekem szerencsére van :)

üdv
P

linus

Tag
Ez így kb jó szerintem. Az evést nem feltétlen a cukorméréshez kötném, csak ha hipó van. Szerintem eszegethet, úgyis lemozogja. Az 50% nem kőbevésett mennyiség, csak támpont. A pontos mennyiségeket ki kell tapasztalni.
Szőlőcukor valami vízhatlan dobozkában legyen nálatok.

Ha ilyenkor eszik kb mennyit? kb 10 gr ch elég?

Most sokat beszéltetek erről a pumpa engedélyeztetésről. Nálunk még próba üzem módban van a pumpa, most lesz jövö héten 2 hónapja hogy megkapta Nóra. Most ugye 3 hónap lett a próbaidő. Nekünk is engedélyeztetni kell majd vagy mivel az orvos szerint indokolt volt marad nálunk? Vagy eredmény függő, ha jobb lett marad ha nem visszaveszik?

poe

Őstag
Kisgyerekek CH mennyiségeiben nem igazán vagyok otthon, de én keveslem. Vagy ha úgy értetted, hogy egyszerre 10 g, de többször, akkor úgy ok. Én folyamatos nassolásra gondoltam. Egy kis gyümölcs, keksz, narancslé (mikor melyik) stb, amikor kijön a vízből... Pontosabban majd azok, akiknek gyakorlati tapasztalata van.
Nem tudom ilyenkor mi van, ha ti már a jogszabályváltozás hatálybalépése előtt elkezdtétek, de én arra tippelek, hogy már nem kell csinálni semmit, a pumpa a tiétek, ha akarjátok... ;) Azért kérdezz rá a pumpás cégnél.

Oldal tetejére