köszönöm a válaszokat ,de.....

nem másztok még falra tőlem???

szerintem én voltam félreérthető ,mert igazából azt értettem ,hogy a pumpa tovább is ketyeghet ,de ha arra nem kell engedély akkor szerelékre sincs!!!mert a kettő egy lapon szerepel ,legalábbis nekem

szóval a pumpát használhatom tovább de ha szerelékem nem lesz akkor hogyan??vagyis lehet... ,teljes áron megveszem?
de ha engedély nem kell akkor ki ,kinek ,hogyan,mi szerint ír fel??
konkrétan ,hogy fog működni az életben ,a valóságban ez???
az én kicsikém még 1621 napig ketyeg
Drága Lizzi!
Hogy a csudába gondolhatod azt, hogy a falra mászunk Tőled?! Nem idegesítesz Minket! Kérdezzél csak nyugodtan, - ha tudunk - válaszolunk! Semmi baj nincs abban, ha nem világos előtted a változás, majd az lesz! Ha pedig kérdésed van még, egészen nyugodtan tedd fel!
Szóval...
Nem lesz engedélyeztetés... Nem lesz engedély! Se pumpára, se kanülökre/szerelékre!
Tehát, ha már van egy pumpád, akkor innentől kezdve a következőképpen működik a dolog: először is, felejtsd el az engedélyedet! Arra már nem lesz szükséged! Ha jövőre jár le, ha 3 év múlva, MÁR NEM KELL!
Tehát, fogod Magad, és amikor lejárt a fél éves rendelésed, azaz, újból fel kell íratni a szerelékeidet, egyszerűen elmész, és megmondod az orvosodnak, hogy lejárt a fél éved, és szeretnél felíratni kütyüket. A orvos pedig felírja! És nem kell hozzá semmilyen engedély!

Ja, és még egy lényeges dolog: NEM MUSZÁJ a fél éves mennyiséget egyszerre felíratni! Felírathatsz akár csak 1-2 havi mennyiséget is, így talán kicsit kímélőbb lehet a buxánknak, nem kell több tízezret egy alkalommal kifizetni! Arra azonban figyelni kell, hogy a fél éves összmennyiséget, azaz felnőttek esetében a 60 darabot nem lehet túllépni! Szóval, a havi mennyiség 10 darab! Ergo, a két havi adag 20, ésígytovább!
Ha leketyegte a pumpád azt az 1600valamennyi napot, megáll... És akkor kell új pumpát venni (vagy, ha nem akarsz már tovább pumpázni, nem veszel...), de ahogy számolom, Neked is jócskán több, mint 4 évig ketyerészik a Kicsikéd!