Edukáció

pusimelu

Őstag
Gretta én már nem akarom tudni mi az a Lite link.Pál viszont nagyon szépen leírja mit hogyan kell csinálni de én már a kukába dobom című fejezetnél tartok.(ezt Pál nem írja,és irigylem ezt a fajta tudását.)Meli

pusimelu

Őstag
Egy zseni vagyok 3 kemény nap alatt 20 -szor elolvasva Pál bejegyzéseit sikerült feltennem az eredményeimet.Ez igen.Meli

tímeácska

Őstag
Na csak figyeljetek két hét múlva milyen diagramot teszek fel. Naná, szemem előtt lebeg Tímeácska kézre csapása.

Csak szeretném Kata a figyelmedet arra a tényre felhívni, hogy 7 évig keményen röplabdáztam... :mrgreen::mrgreen: ... és 10 évig úsztam... :mrgreen::mrgreen: ... 5 évig pedig kézilabdáztam... :mrgreen::mrgreen: ;):twisted:

pusimelu

Őstag
Tímeácska én azt hittem hogy szétdurranok és nem lehetek ilyen béna de végül ment és most már mindig fel tudom tenni azeredményeimet.Köszönöm.Meli

gretta

Új tag
Kedves Gretta!
Első kérdésem az, hogy milyen vércukormérőd van?
A LiteLink egy infravörös csatoló, amely a D-Cont Personal vércukormérő készüléket egy számítógéppel (laptoppal) köti össze, és lehetővé teszi a mért adatok átvitelét a számítógépbe. Itt a Diatransfer elnevezésű programmal (ez a LiteLink csatolóhoz mellékelt CD lemezen található, előzőleg telepíteni kell a számítógépre) adatfeldolgozást, grafikonokat készíthetünk. A LiteLink egy PenDrive-hoz hasonló csatoló, amelyet a számítógép USB portjába kell bedugni. Erről bővebben a pákozd-sukorói találkozóra készített bejegyzésemben olvashatsz bővebben.
http://drinfo.hu/forum/7120-uzenet346.html
Ha Accu-Chek vércukormérőd van, a SmartPix csatolót kell használnod, ami nem csak adatátviteli eszköz, hanem egyben az adatfeldolgozást, a grafikonok készítését is elvégzi.
Mindkét csatolóval könnyű dolgozni. Azt kell csak megtudni, hogy a kezelő orvosod elfogadja-e ezekkel az eszközökkel készített elektronikus naplót, vagy ragaszkodik a kézzel vezetett naplóhoz.
Más márkájú vércukormérőnek az adatait is át tudjuk vinni a számítógépre (pl. a Bayer cég vércukormérője ilyen), mindegyikhez van egy adatátviteli kábel is. Nem látok nagy esélyt ezeknek a használatára.
Ha valamit nem írtam le világosan, kérdezz nyugodtan, biztosan válaszolok és segítek az elektronikus napló elkészítésében is.
üdvözlettel.

ez igy elsőre világosnak és használhatónak tűnik. aztán ha majd használni kezdem lehet akadnam kérdéseim.
Igaz Pusimelu???? :) Azért a sok fáradozásnak csak lett valami értelme!!!!!!!!!!!
ügyi vagy.
Milyen vc. mérőm is van??? Hát van egy pár készleten:)))
Van egy Bayer Esprit, egy D Cont és egy Personal :))))
Melyikhez a legjobb az ilyen diagramkészítő? Melyik a legátláthatóbb és könnyebben kezelhető? Vagy melyik a legolcsóbb???? Magánál a forgalmazónál lehet beszerezni hozzá a progit?

gretta

Új tag
Gretta én már nem akarom tudni mi az a Lite link.Pál viszont nagyon szépen leírja mit hogyan kell csinálni de én már a kukába dobom című fejezetnél tartok.(ezt Pál nem írja,és irigylem ezt a fajta tudását.)Meli

:) de azért csak ügyi voltál!!!!!!!!!!! így utólag azért csak nem bánod hogy anniy időd ráment.... Fölment a cukrod??? ;)

gretta

Új tag
Meg van az eredmény, 8,6% lett a HbA1c. A többi érték mind megfelelő tartományon belül van.

akkor ez most végülis jó, nem? Úgy értem, hogy alakulóban vagy. a köv. már biztosan szebb lesz. Sajna magasról kellett letornázni.
Ha sikerül megállnod hogy ne korrigálj annyit akkor sztem szebb lesz az eredményed is. egy 19es cukor azért jó nagyot lendít az átlagon. Akkor inkább a 12-es. De lehet a 12-re ha nem korrigálsz rá akkor 1-2 óra és ugymond magától is visszaállt volna egy normális érték. Ki tudja mi volt az oka a 12-nek. Nekem volt úgy hogy 13-as ebéd utánira nem csináltam semmit, csak egy kiadósat sétáltam és magától 5re állt vissza kora délutánra.

tímeácska

Őstag
Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Eredeti szerző Tímeácska
Csak szeretném Kata a figyelmedet arra a tényre felhívni, hogy 7 évig keményen röplabdáztam...
... és 10 évig úsztam...
... 5 évig pedig kézilabdáztam...

</td> </tr> </tbody></table>
most tényleg???!

Tényleg! Vállaimon látszik is... De már csak azokon... :lol::lol: Egyébként utálom is, hogy olyan nagy hátam, széles vállaim, vastag karjaim, vádlijaim vannak... Szóval, nagy a kezem húzása... :lol:;-)

pusimelu

Őstag
Gretta nekem Dcont startom van de bármelyik d-cont géppel használható a Lite link.A77 elektronikánál lehet megvásárolni és 6000Ft ha neten rendeled akkor plusz 1200 Ft postaköltség is terhel mert nem tudom hol laksz és Budapesten van a cég.Utána már csak gyakorlás a cukim pedig most volt normális nem ment fel.Ha valamit nem tudsz akkor Szentgyörgyi Pál írásait olvasgatva lassan meg lehet érteni.Meli

gretta

Új tag
Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset"></TD></TR></TBODY></TABLE>
most tényleg???!

Tényleg! Vállaimon látszik is... De már csak azokon... :lol::lol: Egyébként utálom is, hogy olyan nagy hátam, széles vállaim, vastag karjaim, vádlijaim vannak... Szóval, nagy a kezem húzása... :lol:;-)

Akkor Kata valóban félhet egy odacsapástól :) Igy már érthető.. És most hogyan lesz tovább ezekkel a sportokkal így cukrosan? Mármint odafigyeléssel igy is lehet űzni mindenféle sportot, csak nagyon kell ismerni sajátmagad, de azért én úgy gondolom, hogy jóval nagyobb megterhelést jelenthet a dolog...

gretta

Új tag
Gretta nekem Dcont startom van de bármelyik d-cont géppel használható a Lite link.A77 elektronikánál lehet megvásárolni és 6000Ft ha neten rendeled akkor plusz 1200 Ft postaköltség is terhel mert nem tudom hol laksz és Budapesten van a cég.Utána már csak gyakorlás a cukim pedig most volt normális nem ment fel.Ha valamit nem tudsz akkor Szentgyörgyi Pál írásait olvasgatva lassan meg lehet érteni.Meli

Egyszer már volt szerencsém a cégnél járni, úgyhogy tudom merre van. Na majd egy picit később ruházok be rá.... Eddig is boldogultam a diagrammok nélkül, bár azért úgy szemléletesebb és tanál jobban kiértékelhető. Egyébként aki ilyesfajta naplót készít, az nem is dokumentálja manuálisan az adatait????
Az étkezéseket, mozgásokat és egyebeket is felviszitek erre a programra? Mert szerintem maguk az értékek önmagában semmit sem jelentenek....

rgyörgy

Új tag
Kedves gretta, bocs, hogy bele kotnyeleskedem. A vc mérőről a dia transferbe bevitt minden adathoz, korlátlan hosszúságú megjegyzést lehet bevinni. Ha megjegyzést akarok beírni, bekell töltenem a mért adatokat.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

gretta

Új tag
Kedves gretta, bocs, hogy bele kotnyeleskedem. A vc mérőről a dia transferbe bevitt minden adathoz, korlátlan hosszúságú megjegyzést lehet bevinni. Ha megjegyzést akarok beírni, bekell töltenem a mért adatokat.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><O></O>

akkor az úgy más. és te egyébként rendesen vezeted ezt a számítógépes naplót? ezt viszed a dokihoz is?

rgyörgy

Új tag
Én pennes vagyok, magamnak rendezem, hogy tudjam mikor mit, mennyit ehetek. A háziorvosom csak kartonnak nevezett papírfecniken tud dolgozni. A szg-t. is a nővér használja receptírásra. A dokit még az se érdekli, beadom e az inzulint?
Amire gondolsz, az lenne az ideális, grafikonon jól láthatók a változások, ide lenne jó beszúrni az adatokat. Azt hiszem, ez Exelbe jön össze, előbb, utóbb.

zsuzsa

Új tag
Mi is excell táblázatot használunk, mert ugyan megvan a lite link, de nem tartottam elég jónak, infórmatívnak. Lehet hogy én nem tudtam használlni, és nem tudtam kiaknázni a lehetőségeit, de ez a program amit használunk ez jobban bejött. Ill. nem is progranm csak egy táblázet amit egy ismerősön csinállt kifejezetten az igényeimnek megfelelően, és ebbe írom nyomtatom és viszem magammal a dr.-nőhöz.

rgyörgy

Új tag
Azt hiszem, kedd től én is naponta beviszem exelbe a mért adatokat. Ilyenkor még emlékezetből be tudom írni háttérjegyzetnek az adat saját cellájába a történéseket. A napi adatokból akarok grafikont készíteni. Amit eddig láttam táblázatokat, mind átlageredményeket dolgozott fel és ebből nem lehet megítélni, ha kicsit többet ettem, mi változott.

Oldal tetejére