Edukáció

gretta

Új tag
Én pennes vagyok, magamnak rendezem, hogy tudjam mikor mit, mennyit ehetek. A háziorvosom csak kartonnak nevezett papírfecniken tud dolgozni. A szg-t. is a nővér használja receptírásra. A dokit még az se érdekli, beadom e az inzulint?
Amire gondolsz, az lenne az ideális, grafikonon jól láthatók a változások, ide lenne jó beszúrni az adatokat. Azt hiszem, ez Exelbe jön össze, előbb, utóbb.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><O></O>

Mond meg a dokidnak hogy modernizálódjon egy picit. Hogyan tart lépést az új dolgokkal ha begyepesedik??? Mennyire nyitott a modernebb kezelésekre? Pl. pumpa?! Hát irogasd is a naplódat rendesen. Ugye az csak vicc, hogy a dokidat még az sem érdekli hogy beadtad magadnak-e a szurit vagy sem?! Ha komoly, akkor én a helyedben lelépnék onnan... És a diétátad leellenőrzi? Megkérdőjelezi? Azt egyébként mennyire tartod?

rgyörgy

Új tag
A dokimat legjobban az foglalkoztatja, mikor mehet nyugdíjba. A diétával semmi gondom, a vc értékeket kordában tudom tartani. Ami a probléma, a vesém. Vetettem vért, vizeletet és a vesém gyorsan romlik. A héten megyek Kórházi beutalóért. Sajnos, a hangulatom nem valami rózsás.:confused:

gretta

Új tag
A dokimat legjobban az foglalkoztatja, mikor mehet nyugdíjba. A diétával semmi gondom, a vc értékeket kordában tudom tartani. Ami a probléma, a vesém. Vetettem vért, vizeletet és a vesém gyorsan romlik. A héten megyek Kórházi beutalóért. Sajnos, a hangulatom nem valami rózsás.:confused:

én is most azzal vagyok gondba. a dokim szerint a cukraim azért nem indokolják a kezdeti vesegondokat.... Én is holnap megyek ezért nephrológushoz és bízom benne, hogy nem a cukor kezd rajta látszani.....
Neked is van fehérje benne? Mennyi az érték?

Vércukor kiértékelő program LiteLink csatolóval vagy anélkül

.....grafikonon jól láthatók a változások, ide lenne jó beszúrni az adatokat. .....<O></O>

..... Lehet hogy én nem tudtam használlni, és nem tudtam kiaknázni a lehetőségeit,.......

.....azért úgy szemléletesebb és talán jobban kiértékelhető. .....Az étkezéseket, mozgásokat és egyebeket is felviszitek erre a programra? Mert szerintem maguk az értékek önmagában semmit sem jelentenek....
Feltettem egy Excel táblázatot, ami automatikusan elkészíti a szükséges diagramokat, akár a LiteLink csatolóval számítógépbe vitt adatokból, akár a naponta kézzel bevitt adatokból. Beírható a napi inzulin és szénhidrát mennyiség is.
A fájl URL címe a blogban:
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgy...loknak-napi-vercukorszint-monitorizalasa.html

rgyörgy

Új tag
én is most azzal vagyok gondba. a dokim szerint a cukraim azért nem indokolják a kezdeti vesegondokat.... Én is holnap megyek ezért nephrológushoz és bízom benne, hogy nem a cukor kezd rajta látszani.....
Neked is van fehérje benne? Mennyi az érték?

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/02/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Nekem a karbami(21,5) és Kreatininnel (215) van gondom. Hétfőn újból megyek vérvételre, de a doktornő javasolta, hogy keressem fel a nephologiát? Ezt még tanulnom kell. Mivel a kreatinin harmadik alkalommal és gyorsan romlik nem vagyok nyugodt, bár bizakodom.
Egyébként köszönöm az érdeklődést.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

gabibaba

Aktív tag
Nagyon szeretnék beszélni valakivel, akinek a gyereke ezen a héten cukrosoknak szervezett táborban van.

:twisted::twisted::twisted::twisted:

rgyörgy

Új tag
Feltettem egy Excel táblázatot, ami automatikusan elkészíti a szükséges diagramokat, akár a LiteLink csatolóval számítógépbe vitt adatokból, akár a naponta kézzel bevitt adatokból. Beírható a napi inzulin és szénhidrát mennyiség is.
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgy...loknak-napi-vercukorszint-monitorizalasa.html

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/02/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Kedves Pál!
Köszönöm a táblázatot, E-mailt küldtem.

gretta

Új tag

úgy látom hogy te nagyon kened vágod az excell-t :)
Már le is mentettem a megfelelő excell. majd ha a kislányom elalszik felviszem az eredményeimet. kíváncsi vagyok a grafikonomra. :) Köszi
Te is cukros vagy, vagy csak a mi életünket könnyebbíted??? :)

gretta

Új tag
<LINK href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/02/clip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Nekem a karbami(21,5) és Kreatininnel (215) van gondom. Hétfőn újból megyek vérvételre, de a doktornő javasolta, hogy keressem fel a nephologiát? Ezt még tanulnom kell. Mivel a kreatinin harmadik alkalommal és gyorsan romlik nem vagyok nyugodt, bár bizakodom.
Egyébként köszönöm az érdeklődést.

ezekről ugy nem hallottam... Majd meséld el hogy mire utalnak ezek az értékek?? Milyen kezdetleges tünetekre? Hadd okosodjak egy kicsit e téren... Mi a megengedett ref. tartomány? kíváncsiságból elővettem a legutóbbi labor eredményeimet és ott megvannak a ref. tartományok is. hát a tied tényleg messze túllépi a megengedettet. Szedsz rá gyógyszert is. Mióta ilyenek ezek az értékek...

rgyörgy

Új tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 9"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 9"><link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Ajánlom a labortesztet. Jobb oldalon A Laboratórium vizsgálatok ablakban ki tudod keresni, ami érdekel. A kiválasztott vizsgálat leírásának alján tovább lehet lapozni.
http://www.labtestonline.hu/Albumin.html

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>

pusimelu

Őstag
Pál !Köszönjük a táblázatokat!Azt szeretném kérdezni hogy ha csak a júliusi eredményeimet akarom a tábálázatban látni akkor mit kell tennem mert a diatransfer adatait mindig az egészet át teszi.(júniusit is)

LiteLink. Diatransfer. Exportált fájl módosítása

...ha csak a júliusi eredményeimet akarom a tábálázatban látni akkor mit kell tennem ...
A Diatransferből exportált fájlból ki kell törölni azokat az adatokat (sorokat), amelyeket nem akarunk ábrázolni. A program a maximális 150 adatsort képes feldolgozni, annyit amennyit a D-Cont Personal vércukormérő tárol. Kevesebb adatokkal is dolgozik, csak a diagram vége üres marad. Kérlek olvasd el blogomban, amit legújabban írtam az exportált fájl átalakításáról

LiteLink. Diatranszfer. Exxportált adatok beillesztése

.....ha csak a júliusi eredményeimet akarom a tábálázatban látni akkor mit kell tennem .....
Más módszert is használhatunk az adatsorok részleges beillesztésére:
Az exportált Diatransfer fájlban kiválasztjuk és Ctrl+C paranccsal kimásoljuk azokat az adatsorokat (időintervallumot), amelyeket ábrázolni akarunk, és ezt illesztjük be (Ctrl+V) az Excel munkalapra, a D3-as cellával kezdődően. Lásd a Minta3 példát.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Csak szeretném Kata a figyelmedet arra a tényre felhívni, hogy 7 évig keményen röplabdáztam... :mrgreen::mrgreen: ... és 10 évig úsztam... :mrgreen::mrgreen: ... 5 évig pedig kézilabdáztam... :mrgreen::mrgreen: ;):twisted:

Az a helyzet, hogy a két hét alatt, ill mióta hazajöttem, olyan borzalmas eredményeim lettek, hogy azzal nem érdemes villogni, meg olyannal már tele van a blogom.

Szóval bírkózunk (gyúrunk, vazze?)? Állok elébe, én minden hónapban elolvasom böcsülettel a Wellnes magazint.

Félre a mókával, a tanácsaid valóban sokat segítettek, de még mindig "sikerült" néha túlkorrigálnom a dolgokat. Csak összességében javult a helyzet, de korántsem ideális az állapot. De nagyon rajta vagyok.

vighkata

akkor ez most végülis jó, nem? Úgy értem, hogy alakulóban vagy. a köv. már biztosan szebb lesz. Sajna magasról kellett letornázni.
Ha sikerül megállnod hogy ne korrigálj annyit akkor sztem szebb lesz az eredményed is. egy 19es cukor azért jó nagyot lendít az átlagon. Akkor inkább a 12-es. De lehet a 12-re ha nem korrigálsz rá akkor 1-2 óra és ugymond magától is visszaállt volna egy normális érték. Ki tudja mi volt az oka a 12-nek. Nekem volt úgy hogy 13-as ebéd utánira nem csináltam semmit, csak egy kiadósat sétáltam és magától 5re állt vissza kora délutánra.

Szióka, bocsi, hogy csak most reagálok, de szabi után ezerrel ugrottam fejest a melódiába.
Pont úgy látod a helyzetemet, ahogy az valójában van. El is döntöttem, hogy 12-13-ig nem korrigálok, akkor sem, ha 6-ról tornásztam fel. Aztán amikor visszanézem a pumpán az eseményeket, látom, hogy 12-re korrigáltam. Na-ná, hogy hipo. Mint egy kis elefánt a porcelánboltban.
Az elmúlt napokban viszont "alapból" felborult a cukim, hipo alig volt, az is gyenge, viszont annál több 14-18 közötti érték. Felment megint 20 fölé is, de nem somogyiként, úgyhogy volt náhány nap kezelhetetlen ingadozásom.

Aztán meg jöttek a jó cukik, és újra a meglepetés. Tegnap pl. ebéd után már 10-15 percenként mértem, mert folyamatosan és erősen a nagyon magas (18-20 közötti) érzésem volt, és nem akartam elhinni, hogy csak 6,5-8 között volt a cuki. Aztán nem foglakoztam vele, este vacsi előtt semmit nem éreztem, cuki mérés és 22,5-öt mértem. Az utolsó mérés és a 22,5 között 3,5 óra telt el kaja nélkül, normál délutáni teendőkkel. Csak ültem, és néztem ki a fejemből, és mondtam magamban, hogy "a francba, most ez meg miért?"
Mindennek van oka, ok nélkül semmi sem történik, de a rengeteg variáció közül most éppen melyik volt az ok? Gondolkodom, hogy mivel tudtam vonlna kiküszöbölni, mert ha nem is tudok változtatni a tényeken, akkor is jó tudni. De nem jutottam "sehova".

Egyébként a 8,6-os érték csak magamhoz képest jó. 14 év óta a pumpával sikerült 10 alá vinni. Egyszer lement 8,1-re, aztán vissza 9,2-re, és ott stagnált egy éve. Szóval javulgatok, javulgatok. Ha a kis eredménynek nem örülnék, meg sem érdemelném. Én ezért ugyanúgy megközdök, mint az "ügysebbje" az 5-6,5-ért. Elgondolkodtam már rajta, ha nem így tennék, 14 fölött lennék. Onnan indultam, annyi volt, amikor kiderült a diab.

pusimelu

Őstag
Szia!Kata örülök hogy újra látlak,olvaslak.Remélem jól pihentél.Remélem Tímeácska is csak nyaral mert most meg őt nem olvasom.Nekem az új munkahely felborítja néha a cukimat de még ddig sikerült kordában tartani.Beszéltem az orvosommal és lehet szó pumpáról hívnom kell őt megint mert a pumpakordinátort nem érte el de amint van valami fejlemény írok.Meli

vighkata

Szia!Kata örülök hogy újra látlak,olvaslak.Remélem jól pihentél.Remélem Tímeácska is csak nyaral mert most meg őt nem olvasom.Nekem az új munkahely felborítja néha a cukimat de még ddig sikerült kordában tartani.Beszéltem az orvosommal és lehet szó pumpáról hívnom kell őt megint mert a pumpakordinátort nem érte el de amint van valami fejlemény írok.Meli

Szia Meli!
Gondoltam ám Rád. Ettem dinnyét (mert te említetted a dinnyét), adtam be valamennyi inzulint, és csináltam egy olyan 20-as cukrot, hogy majdnem megszólalt. De legalább ennél tudom, hogy egyértelműen diéta hiba, vagyis igazán én vagyok az oka. Sovány védekezés, hogy gyümölcsnél nagyon nehéz eltalálni a cukor tartalmat, főleg az ilyen magas cukor tartalmúaknál. Viszont ennél jobban tudtam korrigálni, nem hipoztam be utána, és nem látszott meg két nap múlva sem a cukromon.

Én is remélem, hogy Tímeácskával nincs komolyabb baj, és hamarosan jelentkezik. Neked pedig drukkolok a pumpa megszerzéséhez.

Vick

Új tag
Azért a gyümölcs ízén lehet érezni, hogy édesebb, vagy éppen savanyúbb a szokásosnál. Olyan nagyot nem lehet tévedni. Persze az is hozzátartozik, hogy én nem adok egyszerre nagy mennyiséget belőle, max 10-15g Ch-nyit.
Új, ismeretlen kaját (pl Totál Food-os) is úgy próbálunk ki, hogy először csak fél adagot adok belőle, akkor nem tévedhetek akkorát.
Nekem az a gondom, hogy a fiam nem hajlandó már semmilyen gyümölcsöt sem megenni. :(
Én hiába eszem előtte, nem jön meg a kedve. Van ötletetek? Receptetek? A reszelt sárgarépa+alma még néha bejön, de már nem tudok mit kitalálni.

gabibaba

Aktív tag
Mi gyümölcsjoghurtot csinálunk, tejszínnel, anélkül, darabosan, nem darabosan, főleg a kevésbé szeretett, vagy savanyúbb gyümölcsökből.

Oldal tetejére