kriszmisz
Tag
És így mennyi CH volt egy szeletben? Receptet lehet kérni?
Hát azt, hogy egy szeletben mennyi van, azt nem tudom, mert én úgy szoktam, hogy az egészet nézem és abból mérem ki Rékának amennyit ehet uzsira (általában akkor tortázunk), úgyhogy az egész torta 1168 g volt és ebben volt 162 g CH, ami szerintem nem sok.
A recept:
Piskóta: 6 tojás, 6 ek nyírfacukor, 6 ek süteményliszt (110 g)
Csokikrém: 250 ml tejet felfőzünk 2 ek. liszttel (50g), 10 dkg vajat 10 dkg fruktózzal kikeverünk, a kettőt összekeverjük és 1 ek canderel kakaót (15g) adunk hozzá.
Marcipánmassza: 200 g mandulát finomra őrölünk és 400 g nyírfacukorral összekeverjük, vizet adunk hozzá, amíg megfelelő állagú nem lesz + az ételfesték.
A marcipánból csináltam a piros részét, de annyira nem tetszett, mert nem tudtam annyira finomra őrölni a mandulát, hogy a marcipán olyan egynemű legyen, ne legyen szemcsés (sztem ez látszik is), úgyhogy csináltam fondantot.
Fondant: 75 g marshmallow, 140 g nyírfacukor és 1-1,5 ek víz. + még az összegyúrásnál nem tudom mennyi nyírfacukrot vett fel, de azért csináltam, mert azzal nem kell számolni, mondjuk nem olcsó, de egyszer-egyszer elmegy.
Rékának anno szintén ilyen tortát csináltam, csak marcipánbevonat nélkül, akkor csináltattunk neki Micimackós ostyalapot egy cukrász barátunkkal. Én ezt a csokikrémet nagyon szeretem, abszolút nem lehet érezni rajta, hogy diabetikus.
Bocsi, azoktól, akiket nem érdekelt és lehet, hogy nem ebbe a topicba való.