A keresés eredményei

1. poe

Paleolit táplálkozás

Izé... Lehetne kérni, hogy személyeskedés ne legyen?:(
  2. poe

Paleolit táplálkozás

Nem szeretnék nagyon belefolyni ebbe a vitába, már csak azért sem, mert én nem ástam bele magam ennyire mélyen a témába. Azt azonban fontosnak tartom kinyilatkoztatni, hogy én az orvosoknak hiszek és az orvosokban bízom. Nyilván köztük is van jó és rossz szakember, vannak rossz gyakorlatok...
  3. poe

Paleolit táplálkozás

Én személy szerint úgy gondolom, hogy az egészséges táplálkozást nem kell túlbonyolítani. Törekedni kell a változatos, életmódnak (gondolok itt a munkára, sportra), igényeknek megfelelő táplálkozásra, sok gyümölcsöt, zöldséget kell enni és kerülni kell a túlfinomított élelmiszereket, a sok sót...
  4. poe

Paleolit táplálkozás

Egy általam igen kedvelt és tisztelt íróval, Gáspár Andrással készített netes interjúban merült fel a paleolit diéta kérdése. Ő nem szakember, tehát a leírtak csak a magánvéleményét tükrözik, mégis bemásolom ide, mert érdekesnek tartom azt, hogy mire juthat valaki ezzel kapcsolatban, aki először...
  5. poe

Insulinpumpa

A döntés valóban nehéz és az is igaz, hogy a felelősség nem a mi vállunkat nyomja. Nekem az a határozott véleményem, hogy a legmodernebb, a saját pancreas működését legjobban modellező eszköz ma az inzulinpumpa. Ha nincs valami különleges oka (pl allergiás reakció a kanülre, vagy az...
  6. poe

Insulinpumpa

A nehéz visszacsinálást arra mondtam, hogy ha pennel rosszabb eredmények lesznek is, a kissrác esetleg mégsem akar pumpára visszaállni, mert az neki kényelmetlenebb... Egyébként nyilván, a döntés umbráéké. De gondolom azért írt ide, mert kíváncsi a véleményünkre. Az enyém az, hogy én nem állnék...
  7. poe

Insulinpumpa

Umbra, én is azt hiszem túl sokat vársz a pentől... A pumpának kétségtelenül vannak hátrányai, melyek elsősorban a viselésből adódnak. Az ezzel való megbírkózás, tekintettel a lurkó életkorára, szerintem jelen esetben rajtad áll, vagy bukik. Én úgy gondolom, hogy rossz cserét csinálnál, amit...
  8. poe

Fizikai sport/aktivitás

Itt megtalálod, hol vannak edzések. Dunaújváros sajnos tényleg nincs benne. http://www.kettlebell.hu/index.php?page=helyszinek
  9. poe

Fizikai sport/aktivitás

A kommandósokét, természetesen. ;) Én sajnos még nem találkoztam vele, csak a könyvét olvastam. Igen, tudom, ismeretlen. Pedig a végtelenségig variálható, edzhetsz erőre, gyorsaságra, állóképességre és nem kell hozzá más, mint egy golyó, pár négyzetméter szabad terület, meg némi kitartás. Évekig...
  10. poe

Fizikai sport/aktivitás

Kommandós nem vagyok, de két órája értem haza edzésről. Jó volt. :) Egyébként ráadásul a kettlebel "atyja", Pavel Tsatsouline tartotta, akinek fontos szerepe volt abban, hogy világszerte elterjedt a sport.
  11. poe

Babázhatok

:)
  12. poe

Babázhatok

A cégekkel az a helyzet, hogy nem működnek annyi ideje, hogy kiderült volna, ha valami probléma van velük... Mi rákérdeztünk arra is - nem csak a cégnél - hogy mi van, ha becsődölnek, mi történik? Azt a választ kaptuk, hogy a tárolt mintákat átvenné egy másik cég, ennek egyébként jó esélye van...
  13. poe

Babázhatok

Mi is levetettük a csajoknak (az egyikükre kaptunk kedvezményt). Megmondom őszintén én sokáig vaciláltam, még a szerződéskötés után is. Erősen érzem benne a lehúzást, ugyanakkor tényleg nem tudni, hogy mi lesz belőle 15-20 év múlva (ma igazából még csak nagyon speciális esetekben használható fel...
  14. poe

Insulinpumpa

Tudtommal jövőre már valószínűleg. ;)
  15. poe

Cukorbeteg gyermek táborozása

Jól látod. :cool: És persze azt is szem előtt kell tartani, hogy fokhagyma és tejföl nélkül minden tudományos alapot nélkülöz a kísérlet, úgyhogy arra is szükség lesz... :( :)
  16. poe

Bezony, nekem is csak a GI lebeg a szemem előtt, nem is szívesen eszem így, de mártír típus vagyok... :)
  17. poe

Netán beletekeredik egy kis virsli, vagy káposzta is? :p
  18. poe

Hé! Hatásvizsgálat vagyon írva, nem Tímeácska vizsgálat! Észre teccett venni? :rohog: A centis dolgot én is kipróbálom, rendszerint túlbecsülöm a kukorica CH-t. Ámbár attól tartok, az is befolyásoló tényező, hogy mennyire gyenge, vagy öreg a cső...
  19. poe

Az a baj, hogy ezt nem lehet megmondani, ki kell tapasztalni. Függ attól, hogy milyen liszt van benne, mennyire lett megkelesztve, megsütve... Ha egy helyről többször veszel, kitapasztalható, új helyről vett cuccnál mindig lutri picinykét.
  20. poe

Levemir inzulin

Szia! Az, hogy milyen terápiával kezelnek, az orvos döntése, hatásköre. Nyilván azért javasolja az inzulint, mert a gyógyszerekkel már nem tartható normál tartományban a vércukrod. Ez mindösszesen annyit jelent (nagyon leegyszerűsítve), hogy a hasnyálmirigyed elfáradt, kívülről adott inzulinnal...
  21. poe

Insulinpumpa

Timi szerintem nagyon korrektül leírta, mit kell csinálni. :dr_24: Nem pánikolni, mert csak megijed a kölök, meg nem is úgy alakul semmi mint kéne (elejted, összekevered stb). Ahhoz hogy ez működjön előre végig kell gondolni, hogy mi a teendő. Mit adsz neki, hol van, mit csinálsz ha mégsem...
  22. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Súlycsökkenés az elégséges táplálék ellenére, sok vizelet, folyamatos szomjúságérzet ezek miatt folyamatos nyűgösség... Semmiképp ne aggódj ezen, fölösleges. Ha jön, tenni nem tudsz ellene, csak együttélni vele, de ennek csak néhány százalék az esélye. Ha nagyon aggaszt a dolog, kézi...
  23. poe

Babázhatok

Szia Soma! :) Gratu Bogesz, ügyesek vagytok! A kedves jókívánságokat pedig én is köszönöm.
  24. poe

Kipróbált édesség receptek

Nádcukor volt (barnának írtam, de hát ez is barna). Ha jól sáfárkodom vele, akkor igen. Egyrészt keveset tettem bele és a bulgur GI-je 50 körüli, másrészt előtte grillkolbászt és salátát vacsoráltam. ;)
  25. poe

Persze, de egy pár hónapos csecsemőnél elég nehezen kiszámítható az, hogy mennyit eszik meg. Te megeszed/iszod a szükséges plusz CHt, akkor is ha nem esik jól, ő nem biztos.
  26. poe

Igen, de itt az az alapvető probléma, hogy a bólus vagy sok, vagy kevés, mivel pennel csak 0,5 E a legkisebb lépcső. Az 1 E a CH mennyiséghez képest egyértelműen soknak tűnik, mert 3-4 E-t is lefelé viszi kaja utánra a VC-t. Ezért írtam a kivárásos módszert. Inzulinpumpával be lehetne lőni a...
  27. poe

Azt értem korrekciós inzulin alatt, hogy a kelleténél picit magasabb 8,8-ra nem 0,5E, hanem 1E inzulint adsz, azért, hogy vacsi után normoglikémia legyen. Ha belegondolsz, ez durva emelés, dupláját adod, mint egyébként. Én maradnék a fél egységnél és több időt várnék.
  28. poe

A mennyiségekben ilyen piciknél nem vagyok járatos, általános irányelveket tudok neked mondani. Ha jó volt a vc étkezés előtt, akkor az a jó, ha 1,5-2 mmol/l-t emelkedik a vc, majd szépen visszaáll. A 8,8-ról 4,7-re 1 óra alatt, az durva esés, biztos hogy sok az inzulin a CH-hoz képest. Azt...
  29. poe

Szívesen! A 4 körüli, alatti cukorral kaja előtt akkor lehet gáz, ha a mérő nem pontos, fölémér, vagy a 3,7 mondjuk egy órával előtte lehetett 3,2 is, illetve vannak akik érzékenyebben reagálnak, magasabb a hipó küszöb és kialakulhat somogyi. Szóval szerintem érdemesebb az 5 körüli értéket...
  30. poe

Mennyit vártok beadás után a kajával? Esetleg felet adni és picit többet várni?
Oldal tetejére