A keresés eredményei

1. poe

Babázhatok

http://drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/anyagcsere-hormon/cukorbetegseg Modjuk, ha mindkét szülő az, biztosan magasabb, de szerintem még mindig 10 % alatt van. Az 1-2 %-ot egyébként úgy írtam, hogy annyival emeli azt, ami már megvan az egyik szülő miatt.
  2. poe

Babázhatok

Igen, így nagyobb az esélye, hogy öröklődik a hajlam, de nem sokkal - tán 1-2% rémlik nekem. Szerintem ne aggódjatok előre ezen, pláne most. :dr_31:
  3. poe

Insulinpumpa

Én magamban úgy képzelem el a bólus-CH hatást, mint két függvény görbe kivonását (az egyik ugye emel, a másik csökkent), ahol a cél az, hogy normál tartományban maradjon az eredmény. Ezzel fejben kalkulálni két görbe esetében sem egyszerű, négynél meg már nagyon bonyolult,, főleg, ha meredekek a...
  4. poe

Babázhatok

Mantanya, kitartás! Megoldjátok, bármi lesz is! ;)
  5. poe

Fizikai sport/aktivitás

Ígértem beszámolót a Krav Maga edzésről. Maga az edzés nekem bejön, lefáraszt elég rendesen és úgy gondolom tényleges haszna, értelme is van. Én nem tanultam ez előtt semmilyen önvédelmet, vagy küzdősportot. Ebben azz tetszik, hogy igyekszik életszerű helyzetekre felkészíteni, nincsennek...
  6. poe

Insulinpumpa

Izé... Kata, belőled 131 van? :)
  7. poe

Insulinpumpa

Nagy buborékot viszonylag egyszerű, a sok kicsi, oldalfalra letapadtat kb lehetetlen. Célszerűbb azon lenni, hogy minél kevesebb legyen. Mindig vedd ki pár órával áttöltés előtt az inzulint a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen (ha elfelejtetted, segít a tenyérben dörgölés, hónaaljba...
  8. poe

Insulinpumpa

Valóban 50-50 % a megszokott, illetve vannak akiknél ez kitolódik valamerre 60-40 %-ra, ha ennél is nagyobb a különbség, az már gyanús.
  9. poe

Insulinpumpa

Ne is állj neki a bázist állítgatni egyedül. A százalékos az pont jó erre, be tudsz számolni a tapasztalataidról a doktornőnek. Azt meg, hogy kevés volt-e az emelés ennyi információból nem lehet megmondani. Egyébként a front miatt nekem is emelnem kellett a bázison, nem is keveset.
  10. poe

Insulinpumpa

Ha a bázissal van probléma - ilyenkor az inzulinigény növekszik -azt soha nem fogod tudni bólusokkal korrigálni. Nálatok ráadásul még az is lehet, hogy a bázis alapból nincs tökéletesen belőve.
  11. poe

Insulinpumpa

Az a jelenség amit leírtál szerintem vagy felszívódási/adagolási probléma (amit egy kanülcsere elméletileg megold), vagy valami hormonális oka van, pl front, vagy somogyi. Nem volt előtte (akár előző nap) hipó? A második kérdésedre pedig az a válasz, hogy az aktív inzulin az az inzulinmennyiség...
  12. poe

Érdekességek a gyógyszerrendelések világából

Ma hallottam, hogy az Apidra inzulinnal problémák lesznek, egy ideig nemigen lesz beszerezhető. Tud valaki erről valamit?
  13. poe

A mai napom apró öröme...

Szia Soma! :hurra: Gratulálunk Bogesz, jó egészséget kívánunk nektek, no meg zökkenőmentes tanulást! :cool:
  14. poe

Insulinpumpa

Szívesen. Ha így érzed, már megérte megírni. ;)
  15. poe

Fizikai sport/aktivitás

Jelentem a heti 3-4 kettlebell edzés mellé még beszorítottam egy krav magát is. Egyenlőre egy edzésen vagyok túl, ha lesz bővebb tapasztalat, beszámolok. A kanül védelme mindenesetre fogós kérdés. :)
  16. poe

Cukorbeteg gyermek

Igen, nekem is Medtronic pumpám van, én saját magam vagyok diabos és pumpás. (A pumpát illetve típusát kiírtam az aláírásomban is, ami azért célszerű, mert ha kérdezel valamit, nem mindegy, hogy milyen terápián vagy, milyen inzulint, milyen pumpát használsz.) Atöbb pumpa kipróbálását tudtommal...
  17. poe

Cukorbeteg gyermek

Szia Edit! Bár a pumpa nem csodaszer és nem szabad azt várni, tőle, hogy egycsapásra tökéletes vércukrok lesznek, én azt mondom, hogy mindenképp érdemes kipróbálni. Ez a ma, Magyarországon elérhető legkorszerűbb terápiás eszköz. Sokkal könnyebb vele a terápiát a páciens igényeihez igazítani...
  18. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Semmi baj, ez a fórum elsősorban azért van, hogy segítsünk egymásnak. Szerintem először is vegyél egy nagy levegőt és nyugodj meg. Az ha ideges vagy, görcsölsz se neked, se a családodnak, se a vércukor alakulásának nem használ. ehhez elsősorban EL KELL FOGADNOD A DIABETEST. Senkinek nem áll...
  19. poe

Insulinpumpa

Gyereknél szerintem fontos lehet a távirányító, ha pl nem kell kiszedni a tokból, inzulinadáshoz, állításhoz.
  20. poe

mindenkinek

Azért nem lehet ezt így megtalálni, mert mindenkinek más az adag, illetve mindenki másképp készít egy adott ételt. Nem ugyanakkora a tányér, nem ugyanannyira sűrű, van aki sok tésztát szed, más a zöldséget szereti... Én ebből egy átlag tányért, attól függően, hogy mennyire sűrűre szeded, 10-15...
  21. poe

mindenkinek

Mivel nem ismered a pontos összetételt, elkészítési módot, tippelni tudsz, számolni nem. Milyen az a kertész leves, mi van benne?
  22. poe

Insulinpumpa

Az Animast is érdemes megnézni, nekem nagyon szimpatikus, jó cucc. :) A Medtronic mellett azon túl, amit Linus elmondott, a szenzor szól (más pumpánál is megoldható, de akkor +1 kütyü). De a Roche új pumpájának legnagyobb előnyét én a mérő távirányítóként történő használatában látom. Az Animas...
  23. poe

Paleolit táplálkozás

Szerintem ez jobb, mint a Terebess, nekem hozzáértőbbnek tűnnek. http://www.teautja.hu/index.php?url=webshop&action=list_items&kategoria_id=1272037021
  24. poe

Paleolit táplálkozás

Az nem fa, hanem a tök, amiből isszák, szintén maté a neve. Múltkor találtam magyar webshopot, majd előkotrom, minden van... ;)
  25. poe

Paleolit táplálkozás

Egy dél-amerikai fa leveléből főzött tea, erősen élénkítő hatású. Engem nem dob meg úgy mint a kávé, de tartósabban élénkít. http://hu.wikipedia.org/wiki/Mat%C3%A9tea Most tervezem hogy szerzek be autentikus eszközöket a fogyasztásához.
  26. poe

Paleolit táplálkozás

Próbáld ki kávé helyett a maté teát. Én szeretem (mondjuk a kávét is :)).
  27. poe

Babázhatok

Nagyapám Benjámin volt, mai napig előttem van, ahogy komótosan tesz-vesz, helyreteszi nagyanyámat ha kell, Mikulást játszik, szalonnát szel, fát vág etc.. Remek ember volt, így elfogult vagyok, de jó név. :)
  28. poe

Paleolit táplálkozás

Ezzel kapcsolatban utoljára írok, de ez még nagyon kikívánkozik.... Zsu77, én a tejes-gabonás vitában nagy vonalakban veled értek egyet. A baj az, hogy ezzel a stílussal hiteltelenné tetted magad, teljesen más vágányra terelődött, elfajult a vita. Kár. Nem érzem azonban helyénvalónak Molli és...
  29. poe

Paleolit táplálkozás

Köszönjük, a csajok jól vannak. Adél lassan 5 kiló, Liza kb 25 dekával kevesebb. Esznek, alszanak, háton forognak, vigyorognak, gagyarásznak. :) Friss képek is vannak, de még nem tudtam velük foglalkozni. Addig is: http://indafoto.hu/poe/adelliza_public
  30. poe

Paleolit táplálkozás

Nem beszéltük még meg Nitával, de én úgy gondolom, igen. Nagyjából 9 hónapos kortól tejterméket, 1 éves kor után pedig színtejet is. (Egyébként már kérdezted, én mulasztottam el válaszolni.)
Oldal tetejére