A keresés eredményei

1. poe

Diabétesz tesztek, kérdőívek főiskolásoknak, egyetemistáknak

Én is kitöltöttem. A hello által felvetettekkel viszont egyetértek és ezek szerintem torzítani fogják a statisztikát.
  2. poe

Repülés

Mostanában nem repültem, így a kubus kérdésre nem tudom az aktuális választ, de gyanús, hogy csak a reptéren vásárolt innivalót viheted fel. A papír szerintem nem árt ha van, de nemigen kérik. Inzulint viszont ne adj fel a bőröndben! Nem felmelegszik, hanem megfagy, a gépek utazómagasságában...
  3. poe

Insulinpumpa

Ha magasabb, akkor próbáld ki úgy, hogy beadod mondjuk a negyedét, ha kevés akkor legközelebb a felét előre. A víz sokat ki tud venni az emberből.
  4. poe

Insulinpumpa

Bogesz, ne előre add be a kimaradt bázist, hanem utólag. Mérsz, és a mért érték függvényében adsz inzulint. Beva21, én simán használok kétszer egy tartályt, nem volt még vele gondom.
  5. poe

Insulinpumpa

Tudás alapján szerintem mindhárom TB támogatott pumpa jó választás. Én a Roche-tól mindig ódzkodtam (talán a "nyomulós" stílusuk miatt), pedig semmi rossz tapasztalatom nincs velük, a pumpájuk a kezemben volt, teljesen rendben van. Tavaly váltottamMedtronicról, itt sem a pumpával volt gondom...
  6. poe

Insulinpumpa

Én is így csináltam eleinte, de felhívták rá a figyelmemet, hogy nyáron 30-35 fokban, nem biztos hogy jó az inzulinnak, ha 5-6 napot van hűtés nélkül... Mondjuk a mostani pumpámnál ez nem is kérdéses, mert csak 200 egységes a tartálya, nem fér bele egy teljes patron.
  7. poe

Insulinpumpa

Ilyen: Ne gondolj bonyolult dologra, egy gumis/tépőzáras szalag, egy tépőzáras, fekvő tokkal. Szereléket 3 naponta cserélj, ha bírod (nem romlik a felszívódás), maradhat picit tovább (nekem általában 3,5 nap). Az a helyzet, hogy ha új kanül szúrásakor nem cseréled a vezetéket, azzal nem...
  8. poe

Insulinpumpa

Igazad van Sanyi bátyám, a távvezérlésre nem gondoltam. Ámbár azt nem tudom, hogy minden funkció távvezérelhető-e, vagy csak az alapok. (pl a kombinált bólusra gondolok). Illetve ha riasztás van, akkor csak elő kell venni és mondjuk egy tárgyaláson sokkal kellemetlenebb az ing alól előbányászni...
  9. poe

Insulinpumpa

Szia! Az "elméleted" megállja a helyét, a pumpakezelés sokkal jobban modellezi a saját inzulintermelést, mit a penes. Persze ki kell tanulni és folyamatos figyelmet igényel. 1. Az ing alatt hordás nekem azért tűnik kényelmetlennek, mert időnként elő kell venni és az macerás lesz. Ha övön hordod...
  10. poe

Vércukormérők

Nem vagy. One touch select minire. Gondozókban ingyen hozzá lehet jutni. ;) Méryből meg kettő is volt, méry plusz és egy méry mini tartaléknak... 7-8 körüli érték a valóságban mindig 10 fölött volt.
  11. poe

Vércukormérők

Most cseréltem le a méryt, durván alámért.
  12. poe

Főételek-egészséges módra!

No, a tésztából kihagytam a kávéskanálnyi sütőport (a receptben is, meg készítéskor is) :oops:, így nem jött fel annyira, de az ízével nem lesz hiba. ;)
  13. poe

Gyors, rendhagyó gyümölcstorta (Jamie Oliver) A sütőt előmelegíted 200-220 fokra. Kb 3/4 kg vegyes gyümölcsöt (bogyósok, ha van friss, ha nincs mirelit, barack, alma, körte nagyobb darabokra vágva) beteszel egy serpenyőbe, ráküldesz 3-4 evőkanál cukrot (én nádcukrot használok, de a édesítővel...
  14. poe

Még nekem sincs, de pár dolgot tudok róluk. ;) Zöldség, gyümölcs, csont mentes hús feldolgozására alkalmasak, az élüket sokáig tartják, élezni házilag nemigen lehet őket és hajlamosak a törésre (legalábbis az olcsó konstrukciók), emiatt kerülendő a kemény anyagokkal (pl. csont) való találkozás...
  15. poe

Insulinpumpa

Hasonlókat tapasztaltam, többszöri CGMS-nél is. Ugyanannál a kajánál az ugyanakkora mennyiségű, 15-20 perccel korábban adott inzulin korrekt emelkedést okozott, míg a közvetlen előtte adott hipert. Ha meg emeltem az adagon, akkor hipó volt utána. Mondjuk nálam napszaktól is függ, reggelente ez...
  16. poe

Próbáld ki, hogy nem acél hanem pl kerámiakéssel vágod.
  17. poe

Padlizsán rulez. :) Én időnként használom hús helyett is, csíkokra vágva, kis hagymán, vagy csak natúrban olajon, serpenyőben megsütve, úgy fűszerezve, mintha csirkemellet készítenék.
  18. poe

Vércukormérők

Nem érted, vagy én nem fogalmaztam világosan. A vc mérőről és a pumpáról is le tudom tölteni az adatokat számítógépre. Azt nem tudom megoldani, hogy egy állományban legyen a kettő. Viszont találtam neked grafikonos vc mérőt, TB támogatott tesztcsíkkal. http://mery.hu/uright
  19. poe

Vércukormérők

Rá, a pumpacentrumosat legalábbis biztosan. Ha CGMS-esezem, neten át szoktam neki küldeni. De nem elsősorban az orvos miatt, hanem magam miatt kellene. Manuálisan nem igazán vezetek naplót... Manuálisan vezethető táblázatokat ismerek, illetve többnyire az is működik, hogy a pumpa, vagy a mérő...
  20. poe

Vércukormérők

A grafikus kijelző szerintem is fölösleges, ha letölthetőek az adatok pc-re, egy virtuális naplóba. Ami nekem hiányzik, az a pumpa és a vc mérő adatainak egy szoftverbe történő letöltése, egy felületen történő kezelése. Marhára idegesít, hogy az okostelefonok korában, két ilyen komoly kütyüvel...
  21. poe

Fizikai sport/aktivitás

Hmm... Mikor etted a gyrost, mennyivel előtte?
  22. poe

Fizikai sport/aktivitás

Egyébként volt egy időszak, amikor vacsoráztam edzés előtt, mivel észrevettem, hogy jobban megy, ha eszek és inzulin is van bennem. De ennek az volt a következménye, hogy meg kellett közben inni 6-8 dl gyümölcslevet, még akkor is ha kevesebb inzulint adtam.
  23. poe

Fizikai sport/aktivitás

Én az edzés előtti inzulinadást az extendbarral ki tudtam küszöbölni.
  24. poe

Fizikai sport/aktivitás

Na, épp ma volt edzés, laza 2 óra, a végére csavarni lehetett a pólómból a vizet, pedig nem vagyok izzadós típus. Ma egész nap magasabb vc-im voltak, edzés előtt egy órával 9,6-ot mértem. Adtam fél egység inzulint és ráküldtem az extendbart (ha normál tartományban van, nem adok). Edzés közben...
  25. poe

Fizikai sport/aktivitás

Azt hiszem nem fogalmaztam világosan, elnézést kérek érte. Nálam úgy szokott lenni, hogy ha nem eszem edzés után, akkor elindul fölfelé a cukrom és 20 perc, fél óra múlva hiper lesz belőle. Azaz amikor eszek, akkor még normál, vagy csak kicsit van fölötte. A vc érték nyilván befolyásolja azt...
  26. poe

Fizikai sport/aktivitás

Nem, nem hipóztam közben. Egyszer egy doki mondta, hogy intenzív, hosszantaró erőkifejtés okozhat efféle hirtelen, nagyfokú vc emelkedést. Ő javasolta azt is, hogy edzés után pár szem keksszel megelőzhető a dolog. A biológiai hátterét ne kérdezd, nem tudom (valami hormonális hatás rémlik), de...
  27. poe

Insulinpumpa

Szia! - Szerintem nem zavaró, az alvástól tartottam, de már az első éjszaka úgy telt, hogy észre sem vettem. - Nem kell levenni. A pumpa lecsatlakoztatható a kanülről, illetve visszacsatlakoztatható bármennyiszer. Szúrni 2-4 naponta kell, vagy ha valami gond van (pl begyullad a kanül stb...
  28. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

A sajnálattal az a legnagyobb baj, hogy ha érzi, hogy sajnálod, ő is sajnálni kezdi magát, míg ha ezt nem mutatod ki (még akkor sem ha érzel ilyet), akkor ez számára természetes állapot lesz. Ezzel együttélve kell megoldania - és meg is fogja oldani - a különböző élethelyzeteket. És nyugi, nem...
  29. poe

Fizikai sport/aktivitás

Nekem intenzívebb, hosszan tartó mozgás után, még ha közben fogyasztok is szénhidrátot, hajlamos felvágódni a vércukorszintem (közvetlenül utána, nem tudom, te mikor mértél). Erre két bevált megoldásom van. Az egyik, hogy edzés után azonnal eszem némi CH-t (15-20 g), amihez a szokásos inzulin...
Oldal tetejére