A keresés eredményei

1. poe

Vércukormérők

Most beszéltem a One Touch forgalmazójának ügyfélszolgálatával. Azt mondták, hogy patikában jelenleg is rendelhtő, kb 7500 Huf. Júliustól viszont szeretnék elérni, hogy minden diabetológushoz eljussanak és rajtuk keresztül (elsősorban) az egyes típusúak ingyen hozzájuthatnak. A letöltőkábel...
  2. poe

Insulinpumpa

A négy év garanciának a készülék amortizációján túé az lehet az oka, hogy ennyi a kihordási idő és gondolom, hogy a TB csak ezzel a feltétellel támogatta (valószínűleg nem csak itthon, hanem külföldön is). Engem a Medtronic úgy tájékoztatott, hogy a pumpa működik tovább,szereléket is írathatok...
  3. poe

Vércukormérők

Kata! most nézegettem meg alaposabban a mérőt. Két kérdésem lenne. Hol lehet beszerezni? Neten keresgéltem, de nem találtam webshopban. Az adatait le lehet tölteni számítógépre, illetve az ehhez való cuccot adják a géphez?
  4. poe

Vércukormérők

Köszönöm, este megnézem. Ki lesz a forgalmazó? (A készüléket egyébként nem tudom TB-re íratni, de az ára úgyis elhanyagolható a havi fenntartáshoz képest.)
  5. poe

Vércukormérők

A készülékemmel meg vagyok elégedve, a tesztcsík árával már kevésbé... Anyagiak miatt váltanék elsősorban. Köszönöm az ötletet!
  6. poe

Vércukormérők

Gyerekek, Méry Pluszt használ valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok vele?
  7. poe

Insulinpumpa

Nem veszik vissza. Amikor felíratod az új pumpát, le kell adni az utolsó két HbA1C eredményt, ha az átlag 8 fölötti, akkor az orvos nem írhatja fel a pumpát receptre, nem jár a TB támogatás...
  8. poe

Insulinpumpa

Örülök, hogy már rendeződött a dolog, Timi és annak is, hogy leírtad. ;) Nekem meg leketyegett a 4 év, pumpacsere érett lettem, amit a HgA1C-m se húzott keresztül. :) Most van nálam egy (nekem) új kütyü kipróbálásra, majd mesélek...
  9. poe

Insulinpumpa

Erről hallott már valaki? http://cukkerberg.blog.hu/2012/03/20/gluco_chip?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_20&utm_campaign=index
  10. poe

Insulinpumpa

Sziasztok! A feltöltés menüben van olyan, hogy fix feltöltés, állíts be oda annyi egységet, amennyit gondolsz, hogy elég és indítsd el, így nem kerül be a bólus listába! A billentyűzárat nem tudom, én nem használom, kérdezzetek rá a trénernél. ;)
  11. poe

mindenkinek

Tapasztalatom nincs, csak elméletem. :) Nem az a lényeg, hogy mit találunk ki, hogy épp hány óra van, hanem a napirended. Mikor kelsz, mikor fekszel, mikor mozogsz, mikor pihensz stb. Ezek mind befolyásolják a bázisigényedet és az óraállítás miatt lecsúsznak egy órával.
  12. poe

A mai napom apró öröme...

Ez igen, ügyesek vagytok! :cool:
  13. poe

MINDENKINEK!!!

Boldog Zoltán napot a nőknek! Akarom mondani boldog nőnapot a Zoltánoknak! Affene, nem jön össze... Akkor így: :dr_47: ;)
  14. poe

MINDENKINEK!!!

Szia! A sima mustárban nem túl sok a CH, egy normál adag, amit 1-2 pár virslihez megeszel nem okozhat nagy vc emelkedést, valami más lesz a ludas szerintem. ;) Én az ekkora adagot nem is számolom.
  15. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

A hipóérzet mindenkinél más, és egy-egy eset is más. Előfordult már, hogy az 1,8-at nem akartam elhinni, mert nem éreztem, de olyan is, hogy 3,5-nél cefetül voltam. Egy ilyen picinél szerintem nagyon nehéz kiszúrni, de ha a szülők megpróbálják megfigyelni a tüneteket, előbb-utóbb összejöhetnek a...
  16. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Szia! Örülök, hogy hazamehettek a kórházból. A lányaim most múltak 8 hónaposak. Mi minden kaja után, amikor nem folyadékot, hanem pépeset esznek (ez egyenlőre a tízórai, ebéd és az uzsonna) megkínáljuk őket vízzel, amit szívesen el is fogadnak. Illetve a vizes cumisüveg ott szokott lenni a...
  17. poe

Cukorbeteg gyermek

Szia! A legfontosabb, hogy bízz magatokban. Ne várd azt, hogy minden egycsapásra megváltozik, könnyű lesz, mert csalódni fogsz. Eleinte biztosan lesznek nehézségek a pumpa kezelésével, a kényelmes viselés, hordmód megtalálásával, az inzulinadagok kikísérletezésével. De amikor a pumpa kezelése...
  18. poe

Insulinpumpa

Szia Remka! Jól döntöttetek, könnyebb lesz a pumpával. A viselését szerintem úgy kell felfogni, mint egy szemüvegét - nem föltétlen öröm, de hamar megszokható. :) Nem gondolom, hogy pontosabban kéne CH-t számolni mint pennél. Amire te gondolsz az az ultragyors és a gyors hatású inzulinok...
  19. poe

Vércukormérők

A dokimmal a múltkor azon "röhögtünk", hogy előállhat az a szitu, hogy 8 alatt van HbA1c-d, tehát pumpád lehet, de 7 fölött, azaz nem kapsz bele inzulint. Zseniális, nem? :o
  20. poe

Insulinpumpa

Szia! Félreérted a dolgot, én nem dolgozom a Medtronicnál, én is mezei pumpahasználó vagyok. :) Csak azért írjuk ki az aláírásban, hogy ki mit használ, mert tanácsadásnál jó ha látjuk. A legújabb Medtronic pumpa a Veo és normatív támogatással 195.000 Huf, emelttel 5000 Huf. Tudtommal nincs ami...
  21. poe

Insulinpumpa

Szia! A szereléket felírják, a pumpa is ketyeg tovább, de nincs garancia, azaz ha gondod van pumpa nélkül maradsz.
  22. poe

Diabétesz tesztek, kérdőívek főiskolásoknak, egyetemistáknak

De még én is majdnem kitöltöttem, csak a családi állapotnál kerültem bajba... :) Komolyra fordítva, ha nem akarsz fals eredményt egyértelműsíteni kellene, hogy kikkel szeretnéd kitöltetni. ;)
  23. poe

Diabétesz tesztek, kérdőívek főiskolásoknak, egyetemistáknak

http://ripet.hu/ Anno megnéztem az ingyeneseket, ez tűnt a leghasználhatóbbnak. Komolyabb munkához kevés, de egy kisebb dolgozathoz bőven elég az ingyenes verzió. Statisztikát is csinál. ;)
  24. poe

Influenza elleni védőoltás

Mi tavaly is beadattuk, most is. Tavaly is jól voltunk és szerencsére most is. ;)
  25. poe

Vércukormérők

Szerintem a patikába, a gyártóval majd lerendezik ők. Ilyen nekem még nem volt, olyan már fordult elő, hogy baromi lassan szívta fel a vért.
  26. poe

A mai napom apró öröme...

Tegnap volt kettő is. Először jól megvédtem a diplomámat, majd találkoztam Borkáékkal. :)
  27. poe

Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

Megnéztem. http://norbiupdatepekseg.com/view_product/update1-negyed-kanal-cukor Ez a hogyan adjunk el a valamit újracsomagolva, busás haszonnak című játék lesz... :rolleyes:
  28. poe

Insulinpumpa

Szerintem ne erőltesd semmiképp. A comb amúgy is érdekes téma, egy kis futkározás, foci (amikor dolgoznak a combizmok) elégé megváltoztatja a felszívódást. Én egyszer próbáltam combba, aztán erről elfeledkezve rántottam fel a nadrágom öltözésnél és a derékszíjammal simán kirántottam a kanült...
  29. poe

Babázhatok

Akkor ezek újabb kutatási eredmények, én eddig mindenütt ezeket a 4-6 %-okat hallottam... :sad:
Oldal tetejére