A keresés eredményei

1. poe

Főételek-egészséges módra!

A tegnapi vacsora: Egy fej jégsaláta összetépve, egy doboz madársaláta, két gránátalma. Öntetnek egy púpozott evőkanál mascarponét három kanál mézzel és némi dióolajjal kikevertem (ez olyan finom, hogy kipróbálom majd süteménybe is), majd hozzáadtam fél liter joghurtot. Voilá! :)
  2. poe

Nekem semmi gondom vele, pár napja csináltam.
  3. poe

Vércukormérők

A technika fejlődik és sajnos nem mindenki követi le. A patikában óvatosan, pár éve, egy vc mérési kampányban a feleségem méretett, hihetetlen számot kaptunk eredménynek, mire én mondtam, hogy biztosan mg/dl-ben mérnek. Ezt tagadták, igazából azt sem tudták mi az. (Persze igazam volt, pár meber...
  4. poe

mindenkinek

Nem zavarja. ha valaki mégis úgy látná, hogy sérti az alkotmányos jogainkat, majd átírják az alaptörvényt megint. Megtehetik. :(
  5. poe

Nem jól fogalmaztam. nekem sem szokott összeragadni, csak azt akartam mondani ezzel, hogy apró szemű, olyan belapátolós kaja. ;)
  6. poe

Nagyobbak a szemek, nem olyan massza jellegű, lehet rendesen rágni. Salátába is jó. CSináltam már olyat is, hogy maradék salátát felturbóztam bulgurral és némi feketeerdei sonkával., miáltal az hideg egytálétellé változott. ;)
  7. poe

Kuszkusz jó, én is szeretem. Bár a bulgur nekem jobban bejön, jobb az állaga. :)
  8. poe

mindenkinek

Meg még hülyék is. :rolleyes:
  9. poe

A mai vacsora: Jégsaláta összetépve, ruccola, koktélparadicsom bőven, másfél mozarella csak úgy kézzel elcsipkedve. Öntetnek már a készítés elején beáztattam 3 gerezd apróra vágott fokhagymát némi olivaolajba, kapott még citromfüvet, borsot, sót. Amikor a szilárd hozzávalókkal végeztem, az...
  10. poe

mindenkinek

Nem gondolkodnak hosszútávon, 4 év a maximum... ha pénz kell kiveszik, ahonnan tudják, ahol kevesebb választót veszítenek. Kb ennyiről szól, az ember, az egészség, az életminőség, a hosszútávú megtérülés mind kimarad a képletből.
  11. poe

mindenkinek

Akkor meg az orvosi mellé még írhatna egyet az osztályfőnök (igazgató?), amiket helyben bemutat a bizottságnak, felügyelőtanárnak.
  12. poe

mindenkinek

Szerintem kérjen a diabetológustól egyet, amin rajta van, hogy egyes típusú diabos és inzulinpumpás kezelést kap, de ennél fontosabbnak tartom, hogy beszéljen az osztályfőnökével erről, aki remélhetőleg szól a bizottságnak, hogy előfordulhat ilyesmi. ;) De ez csak tipp.
  13. poe

Szólánc

nyápic
  14. poe

Kinek mennyire főétel, én mindenesetre ma ezt vacsoráltam. ;) poe diós szőlősalátája Fogod a jégsalátát, összemiszlikeled, megmosod, lecsöpögteted (ha van salátacentrifugád, akkor kicentrifugálod), beleöntöd egy jókora tálba. Kerítesz pár fürt szőlőt, megmosod, lebogyózod, a salátára dobod...
  15. poe

Vércukormérők

Nem csak a cikk. Beleolvastam Szendi könyvébe. Az én meglátásom szerint féligazságokra épít, nagyít, torzít, megvezet. A végén van vagy 3 oldal irodalomjegyzék. Mintha azon múlna. :rolleyes:
  16. poe

mindenkinek

Ha minden igaz, pdf-ben csatoltam. ;)
  17. poe

Insulinpumpa

A Veo-t nem tudom, a Paradigm 722-be alkáli elemet ír (megnéztem a kézikönyvet). Az Animasnál is be kell állítani a menüben, hogy éppen alkálit, vagy lítiumot tettél bele. Ja, most ahogy néztem a menüt, van ám még okosság: megadhatod, hogy a bólust milyen sebességgel adja be. :)
  18. poe

Insulinpumpa

A bázist jól írtad, ezt én azért nem emeltem ki, mert egyrészt úgy rémlik ezt már a konkurencia is tudja, másrészt nekem sajnos nem olyan az inzulin érzékenységem, hogy számítana. ;) A tartály azonban nem 100, hanem 200 egységes, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aki jellemzően napi 60 E-nél...
  19. poe

Insulinpumpa

Animas pumpa - tapasztalatok Sziasztok! :dr_31: Régóta adós vagyok egy beszámolóval az új kütyümről, többeknek tettem ígéretet, hogy írok róla és most jutottam rá, hogy be is váltsam. A lényeg: tavasszal lejárt a négy évem (és a HbA1c-m is lehetővé tette) és úgy döntöttem, hogy nem a...
  20. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Szia! Az én gyerekeim nem diabosak (én az vagyok) így csak az edukátorképzőben és a fórumon tanultak, illetve a saját magam kezelésében és a diab táborokban szerzett tapasztalatok alapján tudok hozzászólni. Nasi: elsősorban gyümölcs, zöldségféle (akár valami mártogatóssal). esetleg sajt, sonka...
  21. poe

Vércukormérők

Jaja, az ÁFA a necces, ahogy Kata mondja (és igen a postaköltséget is vámolják). EU-n belül nem vámolnak. Mondjuk kis tétel átcsúszhat, a több száz dollárosat tuti megfogják.
  22. poe

mindenkinek

Nem értek egyet a leveleddel. Nem gondolom, hogy a támadnunk kellene a kettes típusú diabosokat. :-| Egymás támogatása, segítése, az összefogás lenne a lényeg, ha el akarunk érni valamit.
  23. poe

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Lindzi, a pumpa kizárt nálatok? Az efféle kilengések rendszerint jól kezelhetőek vele és gyerekeknek nagy rajta a támogatás.
  24. poe

Insulinpumpa

Most csak hirtelen néztem, egyszerűen rákerestem, de az ebayen olcsóbbnak tűnik. http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=frio+small+wallet&_osacat=0&_trksid=p2045573.m570.l1313&_nkw=frio+wallet&_sacat=0
  25. poe

Insulinpumpa

A strandon nem csak a pumpa vízállóságával van gond. (Mentem már bele a Medtronic pumpámmal a Balatonba, semmi baja nem lett. Mondjuk, ha lenne, az nem garanciális...) A napon, 40 fokban iszonyatos gyorsan felmelegszik és megromlik az inzulin a csőben. Szerintem Gabibabáék módszere a jó...
  26. poe

Insulinpumpa

Most írattam új kütyüt. ;)
  27. poe

Insulinpumpa

Csak a 4 év leteltével, újra felíratáskor nézik, az utolsó kettő átlagát.
  28. poe

Insulinpumpa

Szereléket írathatsz fel másmilyet is, de a Medtronic sajnos nem luer lockos...
Oldal tetejére