A keresés eredményei

1. szandimon

Babázhatok

Igen, nálam volt toxémia mindkét gyereknél. S noha az elsőnél hamarabb jelentkezett, és a baba is hamarabb jött, 140/90 feletti vérnyomásértékeim alig voltak, csak a végén. A másodiknál viszont hetekig kinlódtam a 140/90-150/100 as értékekkel. Lehet ez az oka, h Szandinál csak a mászás késésekor...
  2. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! Volt-e valamelyik babátoknál csökkent izomtónus, kellett-e tornára hordanotok? Arra lennék kíváncsi, h ez összefügghet-e a cukorbetegséggel, mert nekem sajna mind a két gyermeknél ezt diagnosztizálták. Köszi előre is a válaszokat!
  3. szandimon

Kipróbált édesség receptek

Kedves Bogesz! Nem akartalak megbántani. Hány literes üvegekbe rakod a lekvárt, ha ennyi kg édesítőt raksz bele? Én fruktózzal csinálom, kb. 6 kg gyümölcshöz teszek 1 kg fruktózt, az nem egy ökör ára.
  4. szandimon

bocsi, h belekotyogok, de téged ez a sok mesterséges nyavaja nem zavar???
  5. szandimon

Szia! Én fruktózzal szoktam eltenni a lekvárokat. Semmi tartósítószer, semmi más, csak gyümölcs+fruktóz, a fejreállítós melegdunsztos módszerrel. Mennyiségre csak tippet tudok adni, én az idén eddig eper és málna lekvárt csináltam, 1kg gyümölcshöz 14 dkg fruktózt tettem. De lehet a barack...
  6. szandimon

Szokott valaki málnaszörpöt készíteni? Hogyan? Köszi!
  7. szandimon

Szövődmények

Lizzi, ha lehet, engem érdekelne, h pontosan mikor találtak szemproblémát először nálad, azóta milyen kezeléseken estél át (gyógyszeres, műtéti), és most hogy vagy? Várunk, mielőbbi javulást neked!
  8. szandimon

Szövődmények

Ez speciális diabétesz szemészeti szakrendelés :D
  9. szandimon

Babázhatok

Létrehoztam egy "Szövődmények" topicot, Molli, ott válaszoltam apa szövődményeivel kapcsolatos kérdéseidre!
  10. szandimon

Szövődmények

Molli itt válaszolom meg a kérdésed. A pontos szöveg: " A hátsó póluson néhány friss sanguisfolt." Azt mondta a doki, h van esély, ha rendeződnek a cukrok, h ez még "felszívódik". Igy gyogyit nem adott. Pumpa nincs, nem javasolta még senki, mi meg a jól bevállt penről nem nagyon merünk...
  11. szandimon

Szövődmények

Ebben a topikban megoszthatnánk egymással a legfontosabb tudnivalókat a szövődményekről, tapasztalatot cserélhetnének azok, akiknek már van problémájuk, információkat szerezhetnénk esetleges kezelési lehetőségekről.
  12. szandimon

Babázhatok

Én csak az oly sokszor elhangzott és elcsépelt aranyigazságot tudom neked írni, hogy "két terhesség sem egyforma". HIába akartam az első terhességemnél szerzett tapasztalatokra építeni a másodiknál, szinte semmiben sem tudtam :) Persze nagyvonalakban igaz ez a 20. hét után emelkedik az inzulin...
  13. szandimon

Babázhatok

OH, oh és rögtön kettő? Szívből nagy gratula, és jó egészséget a nagy családnak :) No és sok türelmet!!!
  14. szandimon

Babázhatok

Bocs, erre tegnap már nem volt idő reagálni, Ádi sírt :( Mindenkinek köszi a biztatást Apával kapcsolatosan, nem volt célom a sajnáltatás, csak arrafel jutott eszembe mindezt megírni, h valóban előfordulhat: Nem úgy alakulnak a dolgok az évek során, ahogyan az elején gondoljuk, és tényleg van...
  15. szandimon

Babázhatok

Bogesz, ezt ne olvasd el!! :D Nem értek egyet. És szerintem ezt te magad is megcáfolod ugyanebben a hozzászólásban :D Én is így gondolom. Miért ne lehetne igaz ez a gondolatod a szövődményekre is? Nem lehetne mégis szem-, vese- és idegszövődményes topic? Vagy csak egy topic szövődményekről...
  16. szandimon

Babázhatok

Bogesz, egyetértek Mollival, az itt leírt keserűségek egy része valóban nem is kapcsolatos a cukorbetegséggel. Azokra te ne figyelj! Amikor az első babát vártam, a kórházban megtanultam, ha épp ésszel túl akartam élni, hogy VELEM NEM FOG AZ TÖRTÉNNI, MINT XY-NAL OTT AZ OSZTÁLYON, MERT MINDENKI...
  17. szandimon

Babázhatok

Köszi Lizzi, biztosan élni is fogok a lehetőséggel :)
  18. szandimon

Babázhatok

Csak a több pisi volt a jel? Nem evett többet, nem volt fáradékony? És megmérted a cukrát gondolom.... Emlékszem, ahogy megszületett, kérdezted, h mi milyen gyakram méricskéljük, és mondtad, h te inkább hetente megméred, csak h megnyugodj.... akkor nem gondoltam volna.... eddig előttem csak...
  19. szandimon

Babázhatok

Kb. másfél hete nincs netem, hogy ti azóta mennyit írtatok!!!!!! Alig győzök visszaolvasni.... És persze a reagálásaimmal is elkéstem. :( Eremit, Debrecenben nincs magzati szívUH, de látom, már van időpontod Bp-re. Tubi mikor lett Ricsi cukorbeteg? Írtál erről itt valahol? Elolvasnám.....Tudod...
  20. szandimon

Babázhatok

Szia Kicsidodi! A kislányomnak van fejl. rendellenessége. Nem volt magzati szív UHja, és a második babámnak sem. (Az elsőnél még nem is tudtam, h van ilyen vizsgálat) Errefelé nem divat, sajna magánúton pedig elég expensive lett volna, pláne GYES-es anyukaként (15e a magándoki, plusz kb. 10e...
  21. szandimon

Babázhatok

Na és kukacos lett? :D
  22. szandimon

Babázhatok

Kedves Dzerani! Köszi a gratulációt :) Az első négy hétben nekem is voltak hasonló gondjaim, 18as cukrom is, hogy mit árthat, nos én is végig ezen idegeskedtem. Az első trimeszterben rosszabb cukraim voltak, mint az első babámmal, a 2. és 3. trimeszterben pedig inkább jobbak, de több 7-9...
  23. szandimon

Babázhatok

A terhesség alatt nekem is kellett éhgyomorra mennem, egyszerűen nem értik, h a vércukor szempontjából ennek már nálunk nincs jelentősége. Egyébként a pjazsmirigygondozóban is azt mondta a dokim, h számít, h éhgyomri-e a vérvételem, pl. koleszterin szempontjából. Ezt pl. nem tudtam. Mivel nem...
  24. szandimon

Babázhatok

Most már rendben van a vérnyomásom, gyogyit sem szedek. Nem tudom mi lehet, az 1. babánál nem volt ez a kilengés. Napról napra kísérletezek, és állítgatom az inzulinadagom. Úgy érzem, mint akinek alig kellett inzulin a szülés után, de most meg fokozatosan romlok. Az 1. babánál meg épp az rémlik...
  25. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni. Szülés után az inzulinadagom a szülés előttinél is kevesebb lett egy pár napig. Aztán elkezdtek romlani az értékeim, növeltem az inzulint, kb. most szülés előtti az állapot.... a baj nem is ez..... hihetetlen cukraim vannak.... 21,8 és 18 és...
  26. szandimon

Babázhatok

Kedves Edelino :) Először is gratulálok, 2 nap van a fiaink között :) Sajnálom h ennyi mindent kellett megélned :( Azért vannak itt többen is, akik végig vagy majdnem végig tudták vinni a babót baj nélkül, tehát épp még ez a 40. hét nem lett volna probléma, mondom én, aki 35. és 37. hétre...
  27. szandimon

Babázhatok

Örömmel tudatom veletek, hogy ápr. 10-én megszületett Ádámka, 37. hétre császármetszéssel :) 3510g és 52 cm. A bánatom, h kórházi létünk alatt minduntalan azt hallgattam, h a baba diabetoid baba, diabetoid küllemű, azért gyenge, mert nem voltak oly jó vcértékeim, stb. :( Biztosan lehet is benne...
  28. szandimon

Babázhatok

Már kórházban vagyok :( De a doki a normál szülésben gondolkodik. Pedig úgy látom, inkább a császár dominál nálatok, ha vkinek problémája van. (Mantanya, Lizzi) Pedig olyan dagadt a lábam, h alig tudom felemelni, nem bízok magamban. Szorítsatok!!
  29. szandimon

Babázhatok

Köszi lányok! Persze a macrosomiára gondoltam egyből. Csak olyan nehezen akarom elfogadni, h az én betegségem miatt, amire annyire próbálok figyelni, a babával baj lehet...Az elsőnél semmi ilyesmi nem volt :( A doki egyáltalán nem ijedt meg... csak úgy megjegyezte, h ez a cbetegség miatt...
  30. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! A 36. héten UH leletemen: "testszerte 3mm-es subcutan". A 33. héten még nem volt ilyesmi. A doki rögtön azt mondta, h a baba teste ödémás és h ez a cukorbetegségem miatt van. 4.8 majd 5.5-ös HgA1c-im voltak a terhesség alatt. Most az utolsó trimeszterben szinte napokig nem megy a...
Oldal tetejére