A keresés eredményei

1. szandimon

Babázhatok

A klinikai UH-n mindig normál méretű a baba, a 4D-s UH-n volt "nagyobb" a koránál :) Meg az előző babához képest :) Csak hogy ne tűnjek nagyon ellentmondásosnak, aki egyszer ezt írja, máskor meg azt. :D
  2. szandimon

Babázhatok

Én pl. egyáltalán nem értek a pumpához, mivel nincs is, sőt egy csomó kifejezést nem értek, amit írtok ezzel kapcsolatosan, pedig nekem a betegségem.:) Nem mondom persze, hogy nem tudna jól esni, ha felkészültek lennének a védőnők és a dokik, de én már valahol feladtam ezt :( Mindenhol csak...
  3. szandimon

Babázhatok

Bár nem vagyok doki, de szerintem nem ettől lett Tökmag "beteg". Hisz akkor minden 1-es tip. cbeteg gyereke diabos lenne, a mi cukraink azért 8,1nél nem állnak meg még terhesség esetén sem.
  4. szandimon

Babázhatok

Épp most leszünk 32. hetesek, így tudok viszonyítani :) Hála, megnyugtató a kép számomra, mert igaz, elég nagy a hasam, de nem ennyire :) Csoda hogy tudtad cipelni! De a lényeg, h a babóknak semmi bajuk nem lett!!! Csak szóban mondta az UH-s nőci, most már hetente megyek BFre, ma még NST(CTG)re...
  5. szandimon

Babázhatok

Volt valakinek több magzatvize a kelleténél? Úgy olvastam, h ez tipikusan cukrosoknál fordul elő.....
  6. szandimon

Babázhatok

Nem mintha a védőnőket szeretném védeni, de szerintem nekik nem feladatuk egy 1-es típusú c.beteg minden kínjához érteni. Én tök jól elvagyok úgy, h a védőnő szinte alig tud valamit erről a betegségről. Szerintem nem is neki, hanem nekünk, meg a diabetológusnak kell ehhez érteni, és nem árt, ha...
  7. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! Tegnap megvolt az UH, a méretek a számított kornak megfelelőek :) Ami mégjobb, a méhlepény 0. fokban érett :) Az elsővel ilyenkor már 1. fok volt. (30. hét közepe) A doki az áramlási UHnak annyira nem örült, így jövő héten ismétlés, de a baba sokat mozog, rugdos, és a méhlepény sem...
  8. szandimon

Babázhatok

Jó, hogy így a 7. hónapban ez is kiderül a 2. gyereknél :) Én hiába panaszkodtam a gondozóban, h kevés a tesztcsík, nem említettek semmit....
  9. szandimon

Babázhatok

Nagyon kell vigyázni magadra!! Ha a torkod fáj, Tantum Verde pastilla, vagy lemon szopogató tabletta. Van egy homeopátiás gyogyi is Oscillococcinum, ez én még nem próbáltam. (Nátha és influneza tüneteire). Az én háziorvosom a természetesség híve, gőzölés, infralámpa, kálcium-pezsgőtabletta...
  10. szandimon

Babázhatok

Akkor én is csatlakozok :) Nálam meg egszerűen úgy van, h attól függően, h a nap melyik szakaszában van a hipó, "már tudom", h mennyit kell enni rá, h épp jó legyen a cukrom. Persze terhességen kívül..... most ez nem megy. Én kocka csokiban utazok, van, h elég 2 kocka csoki is, van, h 6-8 az...
  11. szandimon

Babázhatok

Nekem émelygés ide-oda, mégsem voltak tökéletes cukraim. Az első trimben napi szinten mértem 10et. De az émelygés jó hír!!!! Dolgoznak a hormonok:)
  12. szandimon

Babázhatok

Még a végén azt írjátok, h nem is vagyok cukorbeteg :) Egy 6 körüli HgA1c-be minden belefér. Nekem is volt a terhesség elején sajna 16os cukrom is, és sok 10-12 körüli is. De rögtön korrigálok, vagy koplalok a cél érdekében. Arról meg ne is beszéljünk, amiről régebben panaszkodtam is, h a 2...
  13. szandimon

Babázhatok

6 körüliek szoktak lenni terhességen kívül is, sajna kismamaságon kívül képes vagyok belazítani a díétában... ami azért eredményez néha-néha egy két rossz cukrot. :(
  14. szandimon

Babázhatok

Sajna ez jelenleg a múlt :( De egy pár hétig ment a nyugis éjszaka. A múlt héten hajnali 4kor mértem egy 5.1-et, majd reggel 7kor egy 5.3-at. Ez nem tuti jó? Erre a cukorgondozóban azt mondja az asszisztens, h simán lehet, h leesett a cukrom hajnali 4 után....... aztán 7re meg megint felment. Én...
  15. szandimon

Babázhatok

:rohog: :rohog: :rohog: Jó, most már kezdek megnyugodni :)
  16. szandimon

Babázhatok

4D-s Uh-n a fejméret alapján volt 2 héttel idősebb a koránál a 26. héten. Normál Uh-m a 18. héten volt, akkor még a méret kornak megfelelő volt. Szandussal a 25. héten voltunk 4D-n, ő 680g volt, Ádámka a 26. héten meg 1125g :)
  17. szandimon

Babázhatok

Nekem sincs Somogyim hál istennek, sőt akkor sincs, ha nem vagyok terhes. Ez fura nem?
  18. szandimon

Babázhatok

Ezek szerint félreértettük egymást, én arra gondoltam, amit a hozzászólásban anno írtál. Hogy a cukor növeli a toxémia esélyét. Csak azt hittem, arról is van infód, h a magas, v az alacsony? Most magasabbak a cukraim, mégsincs toxémia. Visszafelé nézve a kérdést, kb. 7 hétig toxémiás voltam...
  19. szandimon

Babázhatok

Bocs Molli, nem a 197., hanem a 189. hozzászólás volt anno :)
  20. szandimon

Babázhatok

Igen, a méhlepény idő előtti elöregedéséről tudok én is, másfél hét múlva lesz UH-m és BF is, épp emiatt. Én egy régi hozzászólásodban olvastam a toxémia és a cukrok közötti összefüggésről, azért kérdeztem rá. :) 2007.09.11-én írtad a 197. hozzászólásodban: "Tehát fejlődési rendellenessége már...
  21. szandimon

Babázhatok

A diab. dokim persze azt, h ne legyenek hipók. De óhatatlanul is becsúszik, és persze nem ülök tétlenül. Egy eset után nem változtatok, mert bármi miatt is leeshet vagy felmehet a cukrom egyszer. De ha már kétszer megtörténik ugyanaz, akkor jön a változtatás, ami meg nem biztos, h elsőre bejön...
  22. szandimon

Babázhatok

Újabb parám, a cukorleesések. Nappal szerencsére 3 fölött megérzem, de éjszaka nem. A mérő rendszeresen 2,3-2,6-ot mutat ilyenkor, és van, h arra ébredek, h a baba kegyetlenül rugdos. Egyébként 10 hipóból 9szer mindig aktívan rugdos. Ti tapasztaltatok ilyet? Az első babával is voltak hipók, néha...
  23. szandimon

Babázhatok

Látod bejött a pozitív gondolkodás :) Gratulálok! Nagyon vigyázz magatokra, legfőképp a cukrodra!!!!
  24. szandimon

Babázhatok

Sziasztok lányok! Ismét kétségek között, vagy még mindig? 28. hetem taposom, 24-8-22 Humulin R és 14 Lantus. (A kezdet: 9-5-7, 10 volt) Csütörtökön a diab. gondozóban azt monda a dokinő, most már nem kellene emelni tovább az inzulint, mert sok lesz, és el ne kezdjek dagadni, vizesedni, nehogy...
  25. szandimon

Babázhatok

Szerintem korai a vérzés. A beágyazódás okozhat vérzést, de az kb. a menses időpontjában van. De bármi meglehet, tudod :) Lehet, korábban volt a középidőd :) Csak pozitívan :)
  26. szandimon

Babázhatok

Szia Kicsidodi! Hogy tudtál 9 hónapig ilyen jó cukrokat produkálni az első babánál? Ha sohasem volt 8 fölötti cukrod, honnan tudtad, h mikor kell inzulint emelni? Én is most várom a második babát, a cukraim rosszabbak, mint az elsőnél. De az elsőnél is voltak 8-10es értékek, 10 fölötti nekem...
  27. szandimon

Babázhatok

Kisfiú :) Nem Szandi miatt nehéz. Inkább a félsz nagy bennem. Rosszabbak a cukrok, már kezdetben is, az orvosom lazább, félek a toxémiától, a kórházi bennfekvéstől, hogy mi lesz a családdal, főként a babával, és ezért nem tudom szépnek megélni ezt a korszakot sajnos :( Amikor azt olvasom, h...
  28. szandimon

Babázhatok

Kedves Gajdi! Gratulálok kisfiad érkezéséhez! :) Nem is tudtam, h babát vársz, és lám, itt is a jó hír :) :) Írtad, h teljesen mások voltak a cukrok, nehezebb volt a terhesség. Nem részleteznéd egy kicsit? Miért nehezebb? Milyenek voltak a cukrok? Némileg megnyugtatna, ha hasonlókat olvasnék...
  29. szandimon

Babázhatok

Sziasztok! Tegnap volt az UH-m és beszéltem a dokival is. Azt válaszolta a magzati szívUH kérdésemre, hogy ez azért nem egy általános szűrés, és hogy innen a klinikáról is azokat küldik tovább Bp.re erre a vizsgálatra, akiknél a debreceni klinikás UH mutat valami eltérést. Azt is mondta, h a...
  30. szandimon

Kipróbált édesség receptek

Mézet???? 16 éves diabos múltam alatt még sohasem mertem mézet enni. Ha szirupot kell főznie, feltételezem, nem kis mennyiségű méz kellene.... De sajna a szirupra megoldást nem tudok, én azokat a recepteket kihagyom.
Oldal tetejére