A keresés eredményei

1. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Cukorbeteg kisgyermekek anyukájától kérdezem, hogy ti mit adtok gyermeketeknek este lefekvés előtt inni? Meleg innivalóra gondoltam. Tápszer, tej, kakaó, stb???? Én tápszert adok még mindig (3 éves lesz), mert imádja. Tejet még (tisztán) nem kapott, tejellenes lettem, amikor arról olvastam...
  2. umbra08

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Találkoztam egy pumpás kisfiúval, akinek nagyon sokáig (most nem tudok róluk semmit) egész éjszakára ki volt kapcsolva a pumpája. Azt hiszem, ő is Győrbe jár kezelésre.
  3. umbra08

Kedves Nagymama, mi a pumpához az elején egy bőr tokot kaptunk, ami függőlegesen lefelé állt, és a nadrágjára volt csatolva. Az még akkor elég nagy téglának tűnt, de például a kezeslábas pizsijébe jól bele lehetett akasztani alul a lábánál (patentnál) és alvásnál nem akadályozta. Amikor nagyobb...
  4. umbra08

Kedves Nagymama! Az 1,9-es nagyon alacsony érték, pláne pici unokádnál, aki még "nincs hozzászokva" a hipókhoz. Ha fiadék ilyen értéket mérnek, azonnal adjatok neki gyümölcslevet, vagy tápszert (vagy ha még szopik, akkor azonnal cicire tenni) vagy olyan folyadékot, amit a kórházban javasoltak...
  5. umbra08

Én már a cukibetegség előtt elhatároztam, hogy nem fogom teáztatni a gyerekem, ha szomjas, igyon vizet. Nekem is az oltja a szomjam. Most, hogy nagyobb (3 éves lesz), ha szomjas, kéri a vizet. Teát reggelihez kap, édesítés nélkül, tisztán gyümölcsteát. Javasolnám Nagymama, hogy vegyetek...
  6. umbra08

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Szia Edit, Én nem találom, hogy nekünk mennyi lehetett a C Peptid a legelején. Valahol Pesten meg lehet nézetni laborban, talán nem is olyan sokba kerül. Majd utána nézek.
  7. umbra08

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Szerintetek érdemes C peptid szintet nézetni egy már inzulint kapó cukorbetegnél? Arra gondoltam, hogy Tökmagnak megnézetem. Valamikor beszéltünk erről, hogy már nem érdemes, mert kap külső inzulint és befolyásolja az eredményt, vagy valami ilyesmi....
  8. umbra08

Insulinpumpa

Igen, én is megnéztem a honlapot, mi is szívesen kipróbálnánk.
  9. umbra08

Vércukormérők

Jobbulást kívánok nektek és kitartást!!!!! :cool:
  10. umbra08

Vércukormérők

Ugye, nincs nagy gond, Ildikó? Miért vagytok kórházban? Jobbulást!!
  11. umbra08

Vércukormérők

Igen, szerencséd volt!
  12. umbra08

Cukorbeteg gyermek

:cool: Jajj de jó, jó híreket is hallani!
  13. umbra08

Vércukormérők

Álmodozzunk, na!
  14. umbra08

Vércukormérők

Én legutóbb úgy jártam 2! doboz Xceed csíkkal, hogy a lejárati dátuma 1 hónap múlva volt és nehezebben mért már. Azaz, nagyon, de nagyon nehezen, iszonyat lassan szívta fel a vért, kínszenvedés volt egy cukimérés. Erre ajánlom mindenki figyeljen, olyan dobozzal ne vegyen meg, ami 1-2 hónap múlva...
  15. umbra08

Vércukormérők

Igen, én még tartom, vagyok! Azaz rendelem! :-) Részleteket majd beszéljük meg priviben.
  16. umbra08

Insulinpumpa

Rövid, tömör, lényegre törő összefoglaló! :cool: Gratula!
  17. umbra08

Feljöttek a régi emlékek, várom, hogy írj Nagymama, sokat gondolok Rátok! Írj, ha tudok segíteni!
  18. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Jajj, de jó!
  19. umbra08

Vércukormérők

Hajrá! :hurra:
  20. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Azt hittem, hogy előbbre veszik, na, megvan a véleményem.
  21. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Bocs Tubi, még annyi, hogy műtét tapasztalatunk szerencsére még nincsen, de valahol azt olvastam (lehet, valamikor Molli írta), hogy a cukorbetegeket előre veszik műtét alkalmával.
  22. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Szia Tubi! Nekünk a jelenlegi adagunk (3 éves lesz 2 hónap múlva) 145 gr CH/nap. Lehet, hogy most ez első ránézésre soknak tűnik, de az esetek nagyobb részében meg is eszi. Azért kicsit "nagyobb gyerek", 18kg és 99 cm szerintem, sokszor kell ez a mennyiség. 2 éves kora körül talán 120-130 gr CH...
  23. umbra08

Vércukormérők

Igen! :hurra:
  24. umbra08

Vércukormérők

De jó lenne, mostanában kicsit "fáj", amikor meg kell venni a csíkot, de megveszem, mert szeretem az Xceed-et.
  25. umbra08

Vércukormérők

Igen! :hurra:
  26. umbra08

Vércukormérők

Sziasztok Lányok, nem hallottam még erről a Performa Nano készülékről, de minden újdonság érdekel! Összehasonlítva az Xceed-del? (Mi jelenleg ezt használjuk.) Tud valaki erről felvilágosítást adni?
  27. umbra08

Kedves Nagymama, még valami. Szeretném tanácsolni, hogy minél előbb szerezzetek be egy Multiclix nevű ujjbegyszúrót, azzal sokkal kíméletesebb lesz szúrni a pici ujjacskáit, nem fog neki fájni, vagy csak épp érezni fogja. Ha kérdéseid vannak, nyugodtan írj, szívesen segít itt neked mindenki.
  28. umbra08

Kedves Nagymama! Az én kisfiam 6 hónaposan lett cukorbeteg (azaz akkor derült ki), mi egyből, 1 hét után inzulinpumpát kaptunk. Sok anyukával beszéltem, akik pennel kezdtek az elején és amikor áttértek penről pumpára, egyből "könnyebb" lett az életük, csak dícsérni tudják a pumpát. Jó, most még...
  29. umbra08

Cukorbeteg gyermek

Tubi, Molli, köszi a segítséget! Utána nézek mindennek, amiket ajánlottatok. Írtam nektek (hosszan), de elszállt!! :mad: Már a témától is elkanyarodtam, annyi mindent írtam. Fen.be (bocs!) Képtelen vagyok előlről kezdeni, netem is behalt, pár napig nem leszek.
  30. umbra08

Ünnepeljünk!

Húú, de szép kerek évforduló!!! :hurra: Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked Kata!! Még ugyanennyi boldog évet legalább!! Umbra és családja
Oldal tetejére