A keresés eredményei

1. kmolli

Vércukormérők

Kedves Zöldfülü! Megnéztem az accuchekes softwaret... Német maga a program is? Nincs a listában accuchek Go... vajon ez működik mással is, mint ami a listán van? Tudom, kikísérletezhetném, de nem nagyon van időm.
  2. kmolli

Főételek-egészséges módra!

Köszi szépen! Igen, erről olvastam pont, hogy a gyógyszertári az melegen sajtolt. Milyet tesznek az élelmiszerbe, gyógyszertárit?
  3. kmolli

misamaci, ha nem bánod, kérdeznék még valamit. A kakaóvajban is van csersav? Nem találok erre utaló oldalakat a neten, de biztos béna vagyok. A sima kakaóban tudom, hogy van, de a kakaóvajról nem tudok semmit. Köszi!!!!
  4. kmolli

Lehet, hogy nem az extrudálásra gondolok.... kukoricapehely, chocapic, ilyesmi. De lényegtelen, mert ha jól értem, nincs ilyesmi a tejporral.
  5. kmolli

Köszi misamaci! Szerkezet-et arra értettem, mint pl amikor pelyhesítik a kukoricát meg nem tudom már, mit csinálnak vele (aha, extrudálják), hogy attól olyan szerkezet lesz a molekuláknak, ami a felszívódásnak nem tesz jót és egészségtelen lesz tőle az étel.
  6. kmolli

Bár, nem teljesen ez a topik jó a kérdésemhez, de most nincs időm újat nyitni... Nem tudjátok (misamaci? :)),hogy a tejpor, tejszínpor miből van pontosan? Tudom, tejből, de van-e benne még más is, adalékanyagok, akármi. A porlasztás során milyen szerkezetű lesz, mennyire káros-nem káros ez a...
  7. kmolli

Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Sziasztok! Nagyon érdekelne, hogy erről tud-e valaki többet? http://www.diabetes.co.uk/news/2011/Apr/high-fat-ketogenic-diet-shown-to-reverse-diabetic-kidney-disease-98842653.html Köszi!
  8. kmolli

Insulinpumpa

Lizzi, szegény, 30-as cukor? Nagyon rosszul lehettél! sajnálom :( Remélem, az új pumpáddal nem lesz ilyen!
  9. kmolli

Insulinpumpa

Timi, miért van kevesebb hipo a Novorapid használata során? Nincs ennek a dolognak egy olyan oldala is, hogy lassabban is kezd el felszívódni, mint a Humalog? Nem azért okoz több hipót a humalog, mert hirtelen, gyorsabban szívódik fel? A másik jelenségnek meg mi lehet az oka? Nem az, amit Poe...
  10. kmolli

Eszembe nem jutott volna magamtól ilyenre gondolni. Köszi! Egyelőre nincs kerámia késem, de anyám már noszogat egy ideje, talán itt az ideje kipróbálni.
  11. kmolli

Ez nagyon érdekes, hogy így szeretitek a padlizsánt, mert én érzek benne valami fura ízt, amitől önmagában képtelen vagyok megenni. A cukkinit és a patiszont viszont mindennél jobban imádom, cukkini főzeléket szoktam csinálni (kaporral, hagymával, nagyon pici kolbásszal, párolva, kis lisztes...
  12. kmolli

Szeretnék reflektálni, mert megcsináltam a halat a padlizsánnal! Iszonyú finom lett (vajban pároltam mondjuk a halat), én rizst tudtam csak gyorsan csinálni, de ígyis jó volt (leves nem volt). A padlizsán nekem ízlett így együtt a hallal, valóban passzolnak egymáshoz, sajna a gyerekek kiköpték...
  13. kmolli

Vércukormérők

Magyarországon sosem lesz normális vc mérő, egyszerűen nem hozzák be a gyártók. Pedig a világpiac televan komolyabbnál komolyabb és jobbnál jobb gépekkel, de egyik sem jut el ide.
  14. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Szerintem próbáld ki, amit Poe ír, ne adjál inzulint és simán nyomj egy extendbart. És csak vizet igyál edzésre, a colát próbaképpen ne (ha félretesszük, hogy ezt amúgy sem egészséges inni sportra, akkor is a CH felszívódást a bubis cuccok befolyásolják). Ez túl komplexnek tűnik nekem ahhoz...
  15. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Sajnos, az eddigi gépek mértek alá, ez az érték van közelebb a valósághoz, amit a Minivel mérsz.
  16. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Poe, Tubi, köszi! Értem, amit írtok, csak nem áll össze a kép. Direkt nem akarok edzés előtt gyorsinzulint adni, mert akkor hiába eszem rá, lezuhan a cukrom a mozgástól és menstruációs szaktól, idegállapottól, fronttól és még ezer szirszartól függ, hogy erős mozgásra mennyit is egyek mondjuk 2...
  17. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Ok, kipróbálom. Tényleg elég illogikus kekszet enni, amikor magas a cukrom, de ilyenkor a jó ég tudja, mik zajlanak az ember szervezetében... arra is rájöttem, hogy ha nem vagy alig iszom vizet a nagyon kemény sport mellett, az már önmagában is tud cukros emelni.
  18. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Ha jól sejtem, neked azért megy fel edzés után, mert közben leesett? Nekem nem esett le, mértem közben is, és Tubinak sem. Sőt, le is alig ment, beadtam még az edzésen a vacsorához való inzulint és, mire hazaértem, feljebb ment, arra adtam még és csak egészen későn ment le, hogy enni tudjak...
  19. kmolli

Fizikai sport/aktivitás

Jelentkezem! Én is régen így mentem edzésre és most, amikor hosszú idő után először elmentem 2x is tollasozni, ugyanez volt. 7-8 közöttivel indultam, se kaja, se semmi nem volt bennem, stabil volt a cukrom is, előtte már egy jó ideje nem mozdult sehova, nem volt hipóm sem előtte, semmi és edzés...
  20. kmolli

Vércukormérők

Ah, akkor te kettes típusú vagy? Akkor nem érdemes ezzel túl sokat foglalkoznod, gondolom, nem napi 8-10x méred a cukrod. Ha így is egyensúlyban vagy és a HbA1c-d jó, akkor nem érdemes se vc mérő gépet, se orvost váltani :) Nem kell ehhez feltétlenül orvos, ha nélküle is megy minden - csak a...
  21. kmolli

Vércukormérők

Köszi! Frenetikus... így már nem éri meg megvenni AU-ból a Performa Nanot. Jajdejó.
  22. kmolli

Vércukormérők

Arról nem szól egyik sem, hogy mennyi vámot kell fizetni? Csak én nem találom?
  23. kmolli

Borka, ez nagyon jól hangzik, köszönjük!
  24. kmolli

Ja, le vagyok maradva, de most jutottam ide. Kuszkusz? Nektek nem dob nagyot a cukrotokon?? Én nem tudom megenni, nem tudok elég inzulint adni hozzá :O Pedig pl a cukros kajákat tök jól bírom... szóval, nem vagyok egy ch érzékeny amúgy, de ez... Bulgur nagyon bejött, az nagyon klassz cukor...
  25. kmolli

Vércukormérők

Én partizánkodom, azaz 77 Elektronikás csíkkal használom a AccuChekes készülékeket - tökéletesen bevált, csökkent majdnem 1 egészet a HbA1c-m is azóta, semmi gond nincs abból, hogy nem cserélek chipet az újabb doboz csíkoknál, azaz más kódúak. Most pl az AccuChek Go-t használom Optimum (77...
  26. kmolli

Vércukormérők

Hűha... ez kemény.
  27. kmolli

Vércukormérők

Szia Dory! Szerintem várd meg a labort. Ha nem félremérés volt, akkor ez nemhogy nem fér bele, hanem nagyon magas! Kaja után sem! Így viszont lehetséges, hogy receptre is kaphatsz vércukormérőt. Mikor lesz meg a labor? Ja, és el kell menned egy diabetológushoz, ha a labor alátámasztja a magas...
  28. kmolli

Vércukormérők

Kedves cukorbeteg, nézted a spam levelek között a megerősítő emailt? Az első csepp vagy második csepp, mindegy, csak ugyanúgy, ugyanolyan típusú cseppből kell mérni mindig. Összehasonlításnál különösen fontos ez. És a lényeg, hogy egy szúrásból csak egyet lehet jól mérni. Nem tudom, hogy a...
  29. kmolli

Vércukormérők

Ezek nem is igazi eltérések, tök rendben van mindegyik! Szerencsés vagy, hogy nálad nem különböznek :)
  30. kmolli

Vércukormérők

Én hasonlítottam a One Touch-ot az AccuChek- Go-m hoz (optimum csíkkal megy, optimumhoz képest fölémér, de a labor szerint az optimum mért alá és ez így jól mér nekem) és nekem alámért az AccuChek Go-hoz képest. Az Ideál fölé mért valamivel, de nekem speciel az Ideál életveszélyesen alámért.
Oldal tetejére