A keresés eredményei

1. kmolli

Vércukormérők

Nagyon köszi! Meg is rendeltem tegnap és már itt van nálam! De jaj, megint ugyanaz a bajom vele, mint az Ideállal meg a 77esekkel... Timi, neked a Go-hoz képest milyeneket mér? Most mértem egyet, a Go-val 5.8 és a One Touchcsal 4.8... annyira nem mindegy. Kíváncsi vagyok, mi lesz a 10...
  2. kmolli

Vércukormérők

Ma mondta a dokim, hogy már ő is fel tudja írni a one touch csíkokat. Jövő héten megyek hozzá, így addig szeretnék gépet venni. Tudnátok segíteni, hol tudok gépet venni? Köszi!!! Egyelőre kipróbálom ezt, aztán meglátom, hogy megrendelem-e a Nanot. Ha rendelek, mindenképpen írok azoknak, akik...
  3. kmolli

Babázhatok

lányok, a HbA1c terhesen nem csak azért alacsonyabb, mert ennyivel jobbak a cukraink, hanem mert ez egy fehérje, ami fiziológiai okokból terhesség alatt megváltozik és emiatt alacsonyabb lesz (a süllyedés meg pl terhesen általában magas lesz, de az akkor normális). jiguti, ilyen esetben érdemes...
  4. kmolli

Babázhatok

Szia! Csatlakozom Tubihoz. Terhesség alatt általában terhes centrumba jó járni, ebből van több is Budapesten (máshol nem nagyon). Ez egy teljesen normális dolog és bátorítalak, hogy ilyen helyen csináld végig a terhességedet! Mi itt sokan Thaisz főorvosnőhöz jártunk, én sok ok miatt ajánlanám...
  5. kmolli

Vércukormérők

Megkérdeztem ezt a teszveszes fickót, ő azt mondta, nem lehet, de szerintem nem vette ki a készüléket, nem kapcsolta be, csak ő is így tudja. Nekem most már tényleg elegem van az optimumból, én meg fogom rendelni AUból a Nanot. Csak kettőt szeretnék rendelni, hogy legyen tartalékba, mert ugye...
  6. kmolli

Vércukormérők

Megvan, ezt írta Péter még pár hete. Vagy hónapja :)
  7. kmolli

Vércukormérők

Tudom, olvastalak már, csak konkrétan azt írta Péter, hogy a kezében volt a készülék és tudta állítani. Mindjárt bemásolom. És ez olyan ellentmondónak tűnik :)
  8. kmolli

Vércukormérők

Köszi szépen! Kérdeztem priviben is, itt is megkérdezem, tudom, már írtad, de biztosan át lehet állítani az Accu Chek Performa Nano készüléket mg/dl-ről mmol/l-re? Valami olyasmire emlékszem, mintha azt írtad volna, hogy a nálad lévő Performa Nano-ban te át tudod állítani. Hogyan? Köszi!
  9. kmolli

Vércukormérők

Ennek csak a design-ja más, mint az eddigi Méryknek, a csík és technológia azonos az eddigiekkel.
  10. kmolli

Babázhatok

Én végül abba nyugodtam bele, hogy nem tudok semmit tenni, a vizsgálat sem mondana semmit. És most nyugodt vagyok... azaz elfogadtam a helyzetet, hogy vagy lesz valami vagy nem :) De nem aggasztom magam. Amíg azon töprengtem, hogy elmenjünk-e, akkor paráztam ezen, aztán elkezdtem azon...
  11. kmolli

Babázhatok

Edelino, Tubiék óta én is azt gondolom, hogy felesleges megcsináltatni. Egyrészt, nagyon kicsi esélye van a gyerekednek, hogy beteg is legyen, de az öröklésre is (2%, hogy örökli és ennek csak egy töredéke, hogy beteg is lesz). Másrészt nincs ma még olyan vizsgálat, amivel egyértelműen meg lehet...
  12. kmolli

Vércukormérők

Szerintem azért panaszkodhatnak néhányan pontatlanságra a Mérynél, mert érzékeny a szöveti folyadékra, nem szabad nagyon nyomni az ujjból a vért, elvileg a kibuggyanó vércseppet lehet csak használni. Nekem speciel a 77-es gépek a pontatlanok, én azt szoktam mondani, hogy érdemes próbamérést...
  13. kmolli

Vércukormérők

A OneTouch még kb 18 éve volt nálunk már, akkor támogatott is volt (évekig használtam a készüléküket a csíkkal), aztán elmentek valamiért innen. A lényeg, hogy van múltjuk, talán ezért sikerült nekik, ami pl az AccuCheknek nem annyira akar sikerülni. Nem teljesen értem, miért csak ez a készülék...
  14. kmolli

Vércukormérők

Poe, ha jól látom, pont olyan technológiával mér, mint az eddigi Méryk. Nekem van mini Mérym, nagyon szeretem, nálam bejött, az általam elfogadott tartományban mér :) (a 77-es gépek nekem iszonyúan alámérnek) és én pontosnak találtam. Amit itt megjegyeznék, az a szöveti folyadék befolyásolja az...
  15. kmolli

Babázhatok

Egy normális gasztros ad nektek papírt a tejallergiáról, ha azt mondod, hogy nem szeretnél tejterméket adni neki ezért és ezért.
  16. kmolli

Babázhatok

Edelino, ez a tejkérdés még nagyon sokáig nem lesz tisztázott,ugyanis nem csak a cukorbetegséggel kapcsolatban merült fel, hogy ki kéne iktatni a gyerekek étrendjéből (is!!) a tejszármazékokat, hanem rengeteg más problémával kapcsolatban, pl allergia, gyakori felső légúti betegségek, egyéb...
  17. kmolli

Ünnepeljünk!

Jaj, de aranyos vagy, köszönöm szépen :) Csak zárójelben megjegyzem, hogy ez a "szép" kis növényke egy közönséges kóró :D
  18. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Valamelyikőtök írta, hogy van egy Caillou rész, amiben van egy pumpás kislány. Azóta keresem, de nem találom. Miről szól amúgy ez a rész, a címét nem tudjátok?
  19. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Tubi, ez nagyon jó ötlet átmeneti megoldásnak! :) Drukkolok, hogy bejöjjön! (csak ne nagyon mondd el orvosnak, mert az ultragyors hallatán ki bírnak akadni...)
  20. kmolli

mindenkinek

Köszi! Pont erre gondoltam, emlékeztem erre, amit most is írtál és már mondtad nekem. Csak fura, hogy ezt így pénzért csinálják és reklámozzák is. Én igazából magamon csináltatnám meg és a gyereken (Brúnó), mert csak így lenne értelme, de fejenként 20ezret nem tudok kifizetni erre... ugye ha...
  21. kmolli

mindenkinek

Ki hallott vagy tud többet erről? http://www.personmed.hu/genetika/Diabetesz-teszt-1
  22. kmolli

mindenkinek

Azért lényeges, hogy ez az egész az üzlet miatt van, mert nem kell félni ettől a hacking veszélytől. Csak ezért. Nehogy itt valaki elkezdjen ezen parázni, hogy meghackelik, mert nem fogják. Ha ugyanis azért indult volna el ez a kampány, mert történtek ilyen hackelések és ki kell zárni, hogy újra...
  23. kmolli

mindenkinek

Ez a "te sem raktál volna pumpát a hasadba 30 évvel ezelőtt" című dolog úgy értendő, mintha 30 évvel korábban születtél volna és abban a közegben nőttél volna fel, akkor nem akartad volna. És nem kifejezetten rád értendő, hanem ránk, bárkire. 30 évvel ezelőtt újdonság volt a pumpa, kevés ember...
  24. kmolli

Insulinpumpa

Tudom, hogy Timi nem azt akarta írni, hogy azért nem kerültek kórházba eddig fosós miatt, mert ez minden esetben elkerülhető kellő odafigyeléssel, csak azok kedvéért, akik még nem jártak így vagy éppen kórházba kerültek már: ha a vírus olyan, akkor mindegy, mit csinál az ember. Pl, ha ebéd előtt...
  25. kmolli

Insulinpumpa

Steveray.... Kicsit finomabban fogalmazz kérlek! Nem annyira akarom kommentálni a leírtakat, de egy dolgot le kell írnom, nehogy más félreértse. Egy gasztro vírus befolyásolja a felszívódást, és sajnos van olyan, amikor hiába érzi az ember a hipót, eszik-iszik rá, de mivel beteg az...
  26. kmolli

mindenkinek

30 éve a pumpát sem raktad volna a hasadba :) Ez csak túl furcsa még nekünk, de a gyerekeinknek már nem lesz az, vagy az unokáinknak :) Akik az elektronikus kütyükkel nőnek fel, azoknak ez a dolog sem lesz furcsább, mint nekünk most egy pumpa. (van, aki attól is megriad, mert egy kütyü ne...
  27. kmolli

mindenkinek

Jaj, nagyon maradiak vagytok :D Nem bíztok a kütyükben, meg a jó programozókban, mi? :D Hát, valamennyire szakemberként kb tudom, mi a menete egy ilyen rendszer megvalósításának (szoftveresen) és lefagyós Windows ide vagy oda, ez más, a legfontosabb, hogy teljesen biztonságosak legyenek ezek a...
  28. kmolli

Insulinpumpa

Rövidebb, majd megkeresem az adatokat és belinkelem.
  29. kmolli

Insulinpumpa

Lehet, de Európából lehet csak (Németország, Anglia, Hollandia, ha jól tudom). De itt ez a minta pumpa nincsen EUban, az csak USAban van.
  30. kmolli

Insulinpumpa

Amerikai ismerős hozta. Ez egy Demo, azaz minta példány, nem lehet bele inzulint tölteni.
Oldal tetejére