A keresés eredményei

1. kmolli

mindenkinek

Ez hasonló lehet, csak Magyar diabetológia története, ugyanígy orvosoknak íródott és nehéz olvasmány :) De vannak benne azért nemzetközi utalások és sztorik. A fele nem nagyon érdekel engem, nem is olvastam végig, hiszen az egyik orvos dicsőíti benne a másikat, mert egyik gyógyszerről áttért a...
  2. kmolli

Insulinpumpa

Megkaptam a Demo Omnipod-ot! Egyszerűen nem jutok szóhoz. Nem akarom lenézni a zsinóros, nálunk is elérhető pumpákat, hiszen a terápia szemszögéből azok is pont olyan jók, mint a Patch Pump-ok ("ragasztós pumpák", azaz zsinór nélküliek). De fel nem foghatom, hogy hogy nem küzdünk mi betegek...
  3. kmolli

mindenkinek

Tubi, azt hiszem, az sokkal nagyobb probléma, hogy az 1-es és 2-es cukor egybefolyik, még sok orvos számára is... Kaptam egy könyvet most, A Magyar Diabétesz Története címmel. Aki valaha tett valami fontosat diabetológusként hazánkban, az benne van a könyvben, a mai magyar top 20 diabdokik közül...
  4. kmolli

Insulinpumpa

Timi, ahogy így írod, valami lehetett ott a hétvégén, amitől mindenkinek felment a cukra, neked meg még ez a betegség is (akár vírus, akár kaja) rátett egy lapáttal, de legalábbis a somogyi egészen biztosan. A kettő együtt akár lehetne együtt ennyire durva. A kórházban mit csináltak amúgy? És...
  5. kmolli

Insulinpumpa

Hu, Timi... ez rémálom :( Nekem nem tűnik vírusnak! Elkapta tőled bárki is? Azt nem hiszem, hogy sima somogyi lett volna. Kata, ez a gyomorszáj gyulladás micsoda? Amit olvastam róla, az igazából krónikus dolog, reflux szerű probléma, de az nem okoz ilyen heves hányást. Az is fura, hogy mi...
  6. kmolli

Vércukor érték HbA1c

Igen, mindennek van oka, csak azt szeretném tudni (és szerintem a dokik is :)), hogy miért van az, hogy ugyanaz az ok nekem felviszi (de van, amikor nem...), másnak meg nem viszi fel. Mint a front, van, akinek semmit nem számít és van, akinek sokat borít, tök egyértelmű az oka, de mégis miért...
  7. kmolli

Insulinpumpa

Lizzi, szuper :) És milyen a beszúrás, le tudod írni, hogy megy? Tényleg egyszerűbb, mint a többi kanüllel?
  8. kmolli

Vércukor érték HbA1c

Umbra, hát ez a téma, amit felvetettél szerintem az orvosok asztalára kéne, hogy kerüljön és kéne kutatásokat végezni ezzel kapcsolatban. Ugyanis hiába vagyunk itt 1-es cukrosok majdnem mind, egyikünknek a 12 magas, a másikunknak mindennapos. Ha nem a saját szememmel láttam volna többször is...
  9. kmolli

Insulinpumpa

Van itt valaki, aki használja az Animas Inset kanüljét? (vagy az Inset 30-asat) A roche-nak nincs ilyen kis steril dobozos, belövőt is magába foglaló kanülje? Nagyon érdekelne, hogy aki használja, milyen tapasztalatai vannak róla! Köszönöm!
  10. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Bundáskenyér, ha úgy érzed, hogy kizárólag a maripen viszi fel a cukrát, kérhetsz (én kérnék) másik antibiotikumot. A streppto-ra a penicilin származékok hatásosak, ebből rengeteg van a palettán. Én szedtem különben maripent többször is még gimis koromban, de soha nem mozgatta a cukromat...
  11. kmolli

Vércukor érték HbA1c

Edit, nagyon egyetértek... Remélem, sikerül jobb eredményt elérnetek lassan!
  12. kmolli

mindenkinek

A vezető srácot jól ismertem, nem sűrűn fordult vele elő és nagyon fiatal is volt. Ha jól tudom, nem vezet még most sem (kb 15 éve történt), viszont tényleg ritkán jött rá ez. Szar egy szitu volt, tárgyalás is volt, minden, nem egy felelőtlen valaki volt a srác, őt jobban megviselte, mint bárki...
  13. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Kitartás még nektek, ezek szerint még azért nincs teljesen vége, a nehezén azért már túl vagytok! Ja, akartam írni, a szervezet éhezésétől van ilyenkor aceton a vizeletben, nem a cukortól, nem kell vele foglalkozni! Ilyen betegségnél ez természetes.
  14. kmolli

mindenkinek

Van egy-két cukros, főleg fiatal, akik rendszeresen bekómálnak. Amikor egy gyerekrendezvényen voltam még 4-5 éve, a rendezvény elején bemondták a szomorú hírt, hogy egy 16-17 éves lány meghalt, mert bekómált és egyedül volt otthon, nem kapott segítséget. Szóval, nagyon, nagyon ritka, de azért...
  15. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Kriszmisz, sajnálom a kórházat, de legalább hamar kijöttetek :) (a fiam szalmonellával 2 hetet töltött bent 2 évesen) Nyugodtan vedd még lejjebb a bázisát, amíg nem eszik! Nem baj, ha nem eszik, csak igyon! Ne erőltesd, a lényeg, hogy nem hányta már ki, ez javulás, az étvágy meg arrébb van. Az...
  16. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Ez jónak tűnik! Drukkolok!
  17. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Szőlőcukor! Ha az sem, akkor viszont muszáj kórházba menni, ha nem rendeződik a cukra... ha még lejjebb megy annak ellenére, hogy próbál cukros teát inni, szőlőcukrot enni, akkor induljatok. Tudom, hogy ez nagyon rossz, de ezzel nem szabad játszani. Én is kerültem már így kórházba felnőtt...
  18. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Tudom, nincs diabos gyerekem, de én is így mentem vissza dolgozni, amikor a kicsi 23 hónapos volt, a nagy pedig 3.5 éves, pont nyár volt (2006 09.19. születésű a nagy és 2008 07.06. a kicsi és 2010 júniusban mentem vissza dolgozni). 4 órában dolgozom azóta is és főleg itthonról. Nálunk a...
  19. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Tubi, lehet sok mindentől acetonos a lehelete, pl, ha sokáig nem eszik-iszik (éjszaka). Terheseknek még van is aceton a pisijükben sokszor és teljesen normális. Ha nem magas a cukra, ne foglalkozz vele, én is érzem néha a gyerekeken időnként (főleg reggel) és akkor röhögünk, hogy büdösek... de...
  20. kmolli

mindenkinek

Szia itt is! Írtam neked emailt. Én Blatniczky főorvost ajánlanám neked, róla Tímeácska tud többet (elérhetőség stb). Mindenekelőtt viszont nézzetek meg egy pumpát, vegyétek kézbe, ismerkedjetek vele. 3 féle pumpa van nálunk, mindhármat meg lehet nézni, csak a pumpacégeket kell felhívni. A...
  21. kmolli

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Kitartás, én biztosan nem bírnám, amit neked kell bírni :( Nagyon erős vagy, iszonyú jól csinálod! Bízzál benne, hogy hamarosan elmúlik ez a nem visszaalvás vagy felébredés, ez szokott segíteni (ha tudja az ember, hogy átmeneti...).... kitartás!
  22. kmolli

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Erika, biztos emlékszel, mi Brúnónak adunk minden este 11kor gyógyszert, fecskendővel nyomjuk a szájába születése óta. Ez még több fentlétet igényel, hiszen le kell nyelnie, mégis mindig változott, hogy felébred-e vagy sem. Pont ilyen Benikorban ez tényleg necces, mi is szívtunk ezzel, de ahogy...
  23. kmolli

Vércukormérők

Na, én azt hiszem, bevállalok egy ausztrál VÁMot, mert nekem tényleg nagy bajom van az Ideál géppel (ahogy írta Timi, nekik pl nincs bajuk vele, valószínűleg nem mindenkinek mér úgy alá, mint nekem) és nagyon rossz állapotban vannak az ujjaim a sok nyomkodás miatt. Tud valaki segíteni, hogy...
  24. kmolli

Vércukormérők

Nincs hozzá hivatalos támogatott csík, de az Ideál csíkjával működik, ami támogatott, csak hivatalosan nem lehet használni a Nanoval (de gyakorlatilag igen). Mi ezért szeretnénk a Nanot, mert Ideál csíkkal szeretnénk használni (77 elektronika új gépe és csíkja).
  25. kmolli

Vércukormérők

Kata, beszéltem a Roche-sal és TALÁN őszre lehet kapni, de ezt ne vegyem készpénznek. Szó szerint mondták. Magyarul maximum 1 év múlva.
  26. kmolli

Vércukormérők

Ez nagyon jó hír! Azt meg tudnád tudakolni, hogy Ausztriában és Németországban is árulnak-e mmol/l-es gépeket? Nekem úgy rémlik, hogy mindkét országban mg/dl a mérési forma... Köszi szépen!!
  27. kmolli

Vércukormérők

Lizzi, a nagyon nagyon alapos, alkoholos tisztítás sem segített? Én vinném szervízbe... Nem tudsz felíratni új gépet különben?
  28. kmolli

Vércukormérők

Belosz, köszi szépen!!! Nem tudtam a VÁMról (kissé naiv vagyok...), dehát persze, hogy kell VÁMot fizetni, hajjaj... úgyhogy mégsem olyan jó ötlet olyan messziről behozatni. Még mindig várom Kata infoját Szlovákiáról, mert onnan talán nem kell VÁMot fizetnünk :D Kata, nincs friss hír?
  29. kmolli

Diabeteses gyermek lelki világa...

gandika, karácsonyra kaptam egy Ranschburg könyvet: Kisgyerek, kisgond? címmel. Őszintén ajánlom neked, mert ugyan az egész könyv kérdések és válaszok gyűjteménye, de tele van hasonló esetekkel, mint amit Andika is csinál. Nem pont ugyanaz egyik sem, de a Ranschburg válaszaiból csodálatosan...
  30. kmolli

Vércukormérők

Kata, és a többiek, akik szeretnétek nano-t, ha ennyire nincs hír Szlovákiából, nem akarjuk megrendelni az ausztrál verziót? Ha így 4-en rendeljük, akkor fejenként 2-3 ezer forintra jön ki a postaköltség, ami szerintem nem sok.
Oldal tetejére