A keresés eredményei

1. kmolli

Vércukormérők

20%? Ez csak a kontroll folyadékra érvényes? Ha a rendes vércukormérésre is, akkor pedig ne csodálkozzunk ezeken a hatalmas eltéréseken, amiket itt a fórumon tapasztalunk, mert ez rengeteg, nem tudom, ogy ez valóban igaz-e, de ha igen, akkor ez nagy hiba, hogy 20%-ot engednek eltérésnek. 10-nél...
  2. kmolli

Vércukormérők

Elvileg sok tesztcsíknál csak az első kibuggyanó cseppből lehet mérni, az lesz pontos. Tehát tudtommal nem szabad így összehasonlítani az értékeket, ahány mérés, annyi szúrás és kibuggyanó vércsepp. Ez márcsak azért is igaz a mai gépekre, mert ezek egyre érzékenyebbek a szöveti folyadékra...
  3. kmolli

Vércukormérők

Ha alacsonynál 1mmol/l az eltérés, akkor a magasnál nem 15 és 16 lesz, hanem 11 és 16. Az meg már még annyira sem mindegy,mint az alacsonynál! Egyszerűen rá tudsz jönni, hogy melyik a jó, beviszed a laborba és amikor vért vesznek, rögtön utána mérsz mindkét mérőddel. Nekem az a véleményem, hogy...
  4. kmolli

Vércukormérők

Clarasept, a 77-es gépek mérnek picit alá, nem fölé, ezt szerintem rosszul tudtad. Fölé egyik sem mér. Hozzájuk képest mér fölé a Méry valóban. Erről itt már sokat írtunk, vannak, akiknek a 77-es gépek (dcont, partner, optimum) alámérnek és vannak, akiknek jó. Nekem is alámérnek és a Méry...
  5. kmolli

Vércukormérők

De. Majd, ha lesz időm, átviszem. Bár nem tudom, 2 egyéb hozzászólás még a heti 1 hsz átlaggal mennyire zavarja a fórum menetét :)
  6. kmolli

Vércukormérők

De a vicc az egészben, hogy nem kellett kevesebb inzulin a paleo alatt se nekem, se másnak, akit ismerek és 1-es cukrosként paleozott. Sőt... Én speciel (csak, hogy ne nézzetek teljesen hülyének) azért vágtam bele, mert a fél családom csinálta akkor már évek óta - az a fél családom, akik...
  7. kmolli

Vércukormérők

Vick, ilyen időszakok még felnőttként is vannak a cukrosok életében. Ha nem tudod pár nap alatt kitalálni,mi lehet az oka és nyilvánvalóan nem beteg például, akkor mindenkinek jobb, ha nem gyötrődsz ezen (mert 90%, hogy nem fogsz rájönni, de ha rá is jössz, hogy pl hormon vagy időjárás, akkor...
  8. kmolli

Vércukormérők

Na, azért nekem sem amiatt van sok gépem, mert összevissza használom őket a nagy elégedetlenségemben. Ha nektek is olyan durván alámérne néhány gép, mint nekem, valszeg nektek is több lenne, mert amikor megveszem sok év után az új gépet és kiderül, hogy 12 helyett 9.5-öt mutat és így tovább...
  9. kmolli

Vércukormérők

Te nagyon le voltál maradva :D :P A personal óta már megjelent az optimum is, amire szintén nem kenegetjük vért :D Én az AccuChek Go-t használom Optimum csíkkal, kb ugyanannyi vér kell rá, mint a selectre, picit nehezebben szívja fel, de kenegetésről szó sincs szerencsére. Csak nincs ingyen, sőt...
  10. kmolli

Vércukormérők

Hihetetlen, baromira irigykedem, nekem ez is alámért, nem is kicsit, nagyon... Én vagyok a selejt, ez már nyilvánvaló :D Amúgy szuper készülék. A Go is ilyen kaliberű különben (AccuChek), amihez az optimumot használom, használatban sok különbség nincs. Mielőtt vesztek még 2 gépet, hívjatok fel...
  11. kmolli

Vércukormérők

Umbra, Kata, Timi, akiket érdekel a Performa Nano: a férjem most ment kis Londonba, amint picit helyrerázódik ott az élete, utána fog nézni, hogy ott milyen lehetőségek vannak mmol/l-eset venni, ha lehet egyáltalán. Meg akartam várni ezt, mielőtt megrendelem AU-ból a gépeket, de ha Angliából nem...
  12. kmolli

Insulinpumpa

Sajnálom ezt a tortúrát, azt hiszem, mindenki meglepődött itt, hogy B. doki ezt mondta nektek, hiszen ő kb mindenkinek azonnal ad pumpát. Pedig tudom,hogy nektek sem volt egyszerű a döntés és főleg az utánajárás. Szörnyű ez az ország,hihetetlen... Ha nem bánod, beszélek az érdeketekben Békefi...
  13. kmolli

Vércukormérők

Végre, sikerült konkretizálni a mérési problémáimat! Leírnám a tapasztalataimat, nagyon érdekes. A diabos látogatásom során, vittem magammal a One Touch-ot és a Go-t. (írtam ide erről, hogy nekem a One Touch alámér a Go-hoz képest és az Ideál még a One Touch alá is mért ráadásul) Eredmények...
  14. kmolli

Insulinpumpa

Pont előttem volt most a diabon egy bácsi, akinek mondta a diabdokim, hogy nem venne le tőle most HbA1c-t, mert ismeri és tudja, hogy mindent megtesz és jók általában a cukrai, de most mégis le kell vennie, mert ha mégis 8 felé tendálna, akkor sürgősen közbe kell avatkozni, mert nem szeretné, ha...
  15. kmolli

Insulinpumpa

Mindenkinek ajánlom jó szívvel ezt: http://friouk.com/buy/Pump%20Wallet Van penhez is: http://friouk.com/buy/Duo%20Pen%20Wallet Nem kell bele elem, speciális anyaga van, napokig 17-18 fokon tartja a benne lévő cuccokat. Utána újra hideg vízbe kell áztatni és megint napokig hűt. Évek óta...
  16. kmolli

Insulinpumpa

Én nem vagyok szálkás és mégis ilyen problémáim voltak... nekem a farba lövés jött be valamennyire! És csakis a 45 fokossal.
  17. kmolli

Insulinpumpa

Nem marad inzulin nélkül, csak fizetni kell érte... hát nem jó ez sem, tudom, de el nem veszik azért. És igen, szerintem jól értelmezted, a meghosszabbításra vonatkozik ez a 8as HbA1c. Az a lényeg, hogy akinek rossz a HbA1c-je és kap pumpát, akkor tarthatja csak meg, ha javul, tehát ha...
  18. kmolli

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

A Roche a saját pod-járól beszélt (Solo nevet kapta), de még mindig nem kezdték el a tesztelését sem. Hollandiában indult volna az első éles bevetése, ami nem 1-2 embert érint, hanem bárki megvehette volna, de nem indult még mindig! Még nincs készen az a Solo, az a baj. Lindzi, a lényeg, hogy...
  19. kmolli

Vércukormérők

Timiiiii!! Ne tűnj most el :) Csütörtökig el kell döntenem, hogy one touch csíkot kérek vagy mást és kétségek között fetrengek :rohog: Elképesztő, hogy milyen különbségeket fedezek fel és az aggaszt, hogy abszolút nem százalékos az eltérés. Nagyon érdekes módon a 10 körüli értékeknél alig van...
  20. kmolli

Vércukormérők

Mekkora volt a különbség vérvételkor? Az a probléma szerintem, hogy ha a szöveti glükóz bekavar valóban a méréseknél, akkor az nem konzisztensen fog kavarni, tehát nem lehet mindig x-szel beszorozni az eredményt. Mert mondjuk a szöveti érték átlag 10-15 perces késéssel tartalmazza a helyzetet...
  21. kmolli

Vércukormérők

Csinálj egy próbamérést nyomott vérből és kibuggyanó vérből :) Ha nincs nagy eltérés, ne törődj ezzel! Szerintem jobban tönkre sem megy az ujja a nyomástól... én mindig nyomtam... van elég minden, amivel foglalkoznod kell, ezen már ne aggaszd magad!
  22. kmolli

Vércukormérők

Volt még pár darab csíkom a One Touch-hoz, elhasználtam őket. Normál tartományban látok problémákat vele leginkább. Ennek most nincs köze az aláméréshez. Megmértem, 5.7 volt. A Go-val 7.1. A 7.1 reális volt különben. Megmértem megint 30 másodperc múlva, ekkor 6.6 volt a One Touch, a Go-val 7.0...
  23. kmolli

Vércukormérők

Nagyon örülök neki és irigykedem is,hogy ilyen klassz csíkkal tudtok mérni alámérés nélkül! :) Ügyesek vagytok!
  24. kmolli

Szerintem itt más lehet az ok. Már régóta használják USAban, olvastam sok felhasználói véleményt fórumokon és tulajdonképpen nem kiforratlanabb, mint egy zsinóros pumpa (mindkettőnél vannak még gyerekbetegségek). Én azt hiszem, itt piaci megfontolások vannak a háttérben. Egy pumpa használatához...
  25. kmolli

Vércukormérők

Déli gyógyszertár: 9000Ft
  26. kmolli

Vércukormérők

El kell, hogy szomorítsalak, ilyen szabály nincs életben. Elviekben van, de a gyakorlatban ezt minden egyes bolt dönti el, hogy akarja-e ezt érvényben tudni magánál vagy nem (és ez a döntés legális). Magyarországon csak a nagy külföldi multik csinálják, az se mind. Kisebb cégeknél ez kizárt (pl...
  27. kmolli

Lindzi, sajnos az omnipod nem fog egyszerűen bejönni az országba, mert még az EU sok gazdag országában sincs, mi pedig az utolsók szoktunk lenni. Az sem biztos, hogy olyan elterjedt lesz, mert valamiért nem terjeszkednek igazán, évek óta olyan állóvíz van a területükön. USAban megy, aztán ennyi...
  28. kmolli

Vércukormérők

Ugye sokáig dicsérték nagyon a partnert is, hogy az pontos és megbízható, de aztán az Ideál megjelenésekor már azzal érveltek az ideál mellett, hogy a sok pontatlanság és bizonytalanság, ami a partnerrel volt (!!!), most nem lesz az ideállal (ekkor már lehetett mondani, hogy gáz van a...
  29. kmolli

Vércukormérők

Az Accu Chek Go az Optimum csíkkal nem jött be?
  30. kmolli

Vércukormérők

Újabb mérési eltérések: AccuChek Go 7.3 OneTouch 6.2
Oldal tetejére