A keresés eredményei

1. kmolli

Vércukormérők

Ildikó, nem szöveti glukózhoz mér hasonló értéket, hanem arra gondolunk, hogy valamilyen módon (nem tudni, hogyan), a szöveti gl befolyásolja a méréseket, nem csak az Ideálnál, hanem a legtöbb csíknál, gépnél.
  2. kmolli

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Nekem egyik gyerekem sem volt hajlandó inni 1 éves kora előtt. Semmiből, sehogyan. Amikor műtötték őket, a nővérke sírva hívott a kicsihez az intenzíven, hogy nem bírja megitatni, ilyet ő még nem látott. Aztán a nagyfiam 1-2 éves kora között többször került kiszáradással kórházba, kiderült, hogy...
  3. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Tubi, nekem már ezerszer volt ilyenem. A még le nem járt, de régi inzulinokkal is. Én ezekre extra érzékeny vagyok. Szerintem simán lehetett ettől a sok magas érték!
  4. kmolli

Vércukormérők

Timi, elkezdtem gondolkodni azon, hogy miért van az, hogy folyamatosan nagyon alámér nekem minden 77-es gép és eddig az Ideál viszi a pálmát, ennyire még egyik sem mért alá. És én is a Go-val hasonlítottam össze. Amikor a Go-val 5.1 volt, akkor az Ideál 4.1 volt, Go-val a 8-9 közöttiek az...
  5. kmolli

Országos Diabétesz Programok

Engem is érdekelne! Én mentem volna, de nagyon durván beteg lett a kicsi.
  6. kmolli

Vércukormérők

Péter, a csipet kellene kicserélni, nem a csíkot. Itt felajánlották a lányok a csipet, nem akarod kipróbálni? A csipbe van kódolva annak a doboz csíknak a lejárata, amihez a csip anno tartozott. Ha elmúlik az az idő, lejár a dátum, akkor a csip elavul, ki kell cserélni. A Go pont ilyen, évente...
  7. kmolli

Vércukormérők

Nem akarlak elkeseríteni, de én legutóbb (még panaszkodtam is ide) egy egész széria Optimumot kaptam, ami tök friss volt, nem volt közel a lejárat és mégis, végig kínlódtam a 9 doboz csíkot, mindene gyes mérésnél függőlegesbe állított géppel lökdöstem a vért befelé és kétszer akkor cseppet...
  8. kmolli

Vércukormérők

Kata, a Nano használati útmutatójában mmol/l és mg/dl-es képek végig egymás mellett vannak. Ellenben a használati útmutatóban egy szó sincs arról, hogyan kell átállítani. De mindegy is, emrt ha a dobozra rá van írva a mmol/l, akkor annak muszáj mmol/l-nek lennie szerintem :)
  9. kmolli

Vércukormérők

Nem az a csík járt le, aminek a kódcsipje a Nanoban van? A Go csinál nálam ilyet, ha olyan kódcsip van benne, amihez tartozó csík már lejárt.
  10. kmolli

Vércukormérők

Timi, Umbra, Kata: azt írták vissza, hogy az van ráírva a dobozra, hogy mmol/l, azaz a csomagolásra. De megadta az ottani AccuChek számát, ha akarom, hívjam őket. Én nem tudom felhívni őket így saját telefonról, de nekem speciel teljesen elég, ha a csomagoláson fel van tüntetve a mmol/l. Ti mit...
  11. kmolli

Vércukormérők

Kata, értem már, annyira szétszórt vagyok, nem értettem az iróniát :) Igazad van!
  12. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Értem :D Igazad van :)
  13. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Biztos, hogy ott kell aludnia? :o Miért? Ezek pici beavatkozások, haza szokták őket engedni aznap. Nálunk a szívritmuszavaros 11 hósunkat műtötték kétoldali sérvvel és nem leszállt herével, pontosan 4 helyen vágták föl, 2.5 órás műtét volt és aznap hazaengedték. Ez a tűoltó utcai klinika, nekem...
  14. kmolli

Vércukormérők

Timi, Umbra, Kata, visszaírtak, hogy szerintük mmol/l-res az ausztrál gép! Még visszakérdeztem, hogy biztosan rá van-e írva a dobozra is, hogy tuti legyen, ne csak a képet nézzék és úgy válaszoljanak.... ezt a választ még megvárnám. Kata, sztem jobb ausztráliából rendelni, mint Csíléből :D A...
  15. kmolli

Vércukormérők

Péter, eddig is így volt, picit más rendszerben, de mindig "védve" voltak az Accuchekes és 77-es gépek is (mindegyik védi magát) a partizán csíkok ellen. És mindig működött mégis a 77-es csíkkal az Active is és a Go is. De tudom, hogy ez a hivatalos álláspont, abszolút értem, amit írsz és köszi...
  16. kmolli

Vércukormérők

Szerintem nem volt világos, amit leírtam a tapasztalataimmal kapcsolatban. Nem érdekel a labor, mert nem valósak azok az értékek (értsd: nem tudom jól kezelni őket, mert egy 4.1-re enni kéne, de az Ideállal mért 4.1-re tilos enni, mert az valójában már 5 fölött van és egy 12.5-re semmilyen...
  17. kmolli

Vércukormérők

Nem szeretek ezzel indokolni, de tudod 22 év és 2 terhesség után (amikor agybafőbe mérnem kellett) már tudom, hogy amikor 12.5-öt mutat az egyik és 15-öt a másik, akkor melyik lehet a valós. Amikor 4.1-et mutat az egyik és 5.1-et a másik (egyikre muszáj enni, másik megy egy tökéletes érték)...
  18. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Bocs, hogy ellentmondok :), de pesten sok kórházban van ilyen, hogy előreveszik a cukrosokat. Amikor megvan a műtéti lista, akkor ezt sok helyen figyelembe veszik. Felnőttként már átéltem párszor :) De gyerekeknél is van ilyen, csak adott intézménytől függ (Péterfyben tuti előreveszik).
  19. kmolli

Vércukormérők

Megkérdeztem a Rochet, nyárra-őszre várható a Performa és a Performa Nano hazánkban. Engedélyeztetik... azt mondja meg nekem valaki, mit kell engedélyeztetni azon, amit a Combosok már használnak? De tök mindegy, mindig is ilyen volt ez az egész. Nem sikerült még túljutnom ezen agyilag, de...
  20. kmolli

Vércukormérők

Egyébként, hogy van ez, hogy a Combo-hoz adtak egy sima Performa készüléket? Vagy abba a controller részében van beleapplikálva egy performa?
  21. kmolli

Vércukormérők

Megnéztem a használati útmutatóját és végig, az összes példaképen egymás mellett van két kép, egyik mmol/l-ben, a másik mg/dl-ben és oda van írva, hogy "vagy". Tehát létezik. Írtam annak a cégnek, akiktől érdemes lenne rendelni (ePharmacy), hogy tudnak-e mmol-osat szállítani.
  22. kmolli

Vércukormérők

Timi, köszi, tudom, hogy az Aviva Nano-ba nem jó a performa csík. Van itthon Avivám és csíkom is, azt meg hamar leszűrtem, hogy az Aviva Nano az Aviva csíkkal megy sajna... lehet, hogy rosszul írtam, de amit írtam azt a Performa Nanoról írtam. Hát akkor most az első, hogy meg kell tudakolni...
  23. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Tubi, melyik kórházba mentek? Szerintem elég lesz 1 nappal a műtét előtt beszélni az anesztessel, nagyon nem tudsz felkészülni erre, mármint ha megtudod, hgy milyen teendők vannak műtét előtt, nem tudsz előre napokig készülni rá. Enni, inni úgysem lehet, tehát vinni nem kell ilyesmit, az, hogy...
  24. kmolli

Cukorbeteg gyermek

Melegfront van... vagy csak front van... én is ezzel küzdök. Tanácsot nem tudok adni, gondolom, más anyuka majd fog, csak az ok-keresésben tudok segíteni :D Ezek jönnek-mennek az ilyen időszakok. Máskor meg érthetetlenül magas lesz hetekig az inzulinigény. Nehéz dolgotok van anyukáknak :(
  25. kmolli

Vércukormérők

Remek :) Még a végén alakíthatnánk egy importáló céget és beelőzzük a magyar Rochet :P :D
  26. kmolli

Vércukormérők

Kata, én úgy találtam, hogy nem lehet rendelni Németországból, szerintem ott nem forgalmazzák. Találtam valami amcsi fórumot is, amin az a kérdés, hogy az "ausztrál performa" miben másabb az Avivánál, meg más helyeken is így hivatkoznak rá. Ha nem lehet rendelni neten sem, akkor szerintem...
  27. kmolli

Vércukormérők

Megnéztem, ha 3db Performa Nanot veszünk, akkor 123dollár plusz 47 a postaköltség. 230 körül van az AUD. Tehát 13 ezer per fő.
  28. kmolli

Vércukormérők

Beszélek még egy barátnőmmel is erről, hátha beszáll!!! Jó lenne, ha összejönnénk hárman :D
  29. kmolli

Vércukormérők

Ja, összehasonlítva az Xceed-del: lehet támogatottan venni hozzá az Ideál csíkot... amúgy ugyanolyan elviekben.
  30. kmolli

Vércukormérők

Még csak Ausztráliában van ez a vc mérő, de csak azért került szóba, mert ugyanaz a csíkja, ami az Ideálba is passzol. (azaz passzol az Ideál csík ebbe a Performa Nanoba). Ez egy új technológia, olvashatsz az Ideálról már (77es), alantabb írtam a kísérleteimet az Ideállal. És ezért döntöttem...
Oldal tetejére