A keresés eredményei

1. dg

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Köszi Kata a segítséget, én nem tudtam volna megadni így. Azt kinyomtattam, Kata, amit megadtál infóforrásként (közlöny), maximum azt a lapot tudom odaadni, Andi! Bevallom, el vagyok képedve, hogy a páciensek világosítják fel a szakellátókat, mint ahogy egyikünk-másikunk meséli. Vajon hányan és...
  2. dg

Szólánc

nyest
  3. dg

Szólánc

űrutazás
  4. dg

Igen, ez így van. A kezelés módjától függ a havonta közgyógyra felírható receptek száma. Mi is havi 2 dobozzal kapunk, holott Hanna 6 év alatti, de ez nem zavarja a szakellátót... :( Egyébként én is nemrég tudtam meg, hogy valószínűleg 6 év alatt kezelési módozattól függetlenül jár a havi 3...
  5. dg

Vércukormérők

A DContok esetében magam azt tapasztaltam, hogy túl meleg vagy hideg esetén, és fényben, zömmel ír ki hibaüzenetet, de az is előfordult, hogy erős fényben vércsepp nélkül kezdett el mérni (az eredményt nem vártam meg :) ) Azt átalában nem tapasztaltam, hogy ilyen behatásokra fals eredményeket...
  6. dg

Cukorbeteg gyermek

Neked ebben teljesen igazad van. De az általánosságokban benne foglaltatik, hogy mindenféle terápiára vonatkozhatnak, ha meg nem így, akkor nem használjuk az általános szót (s értelmű megfogalmazás-módot). Bizonyos nemkívánatos események óta (!), számomra feltűnően harsogjuk egy páran, hogy...
  7. dg

Nekem is ez a legnagyobb bajom vele, Niki,sok fals mérés... A többit nem sorolom... De most pont az a hónap következik, amikor ezt fogom használni, mert még ez van közgyógyos recepten, aztán jön a két mérys, saját zsebből finanszírozott hónap. Utána, ha jól sejtem, a közgyógyot is átíratom a Meryre.
  8. dg

Cukorbeteg gyermek

Ez a terápia mikéntjének pontos behatárolásánál necces. A fentiekben -- a magam olvasta szerint -- általánosításokról volt szó, s persze, mint ilyen, lehet helyesen és helytelenül is értelmezni, de ez az olvasó felelősége.
  9. dg

Cukorbeteg gyermek

Én annyit szertenék hozzáfűzni az előbbiekhez, hogy egy terápia kialakítása -- beleértve minden lehetséges tényezőt -- lépésenként és hosszú időn keresztül megy végbe. Leegyszerűsítve: ha valaki csak diabetikus és alacsony GI-s termékeket fogyasztott eddig, valószínűsíthető, hogy uannyi CH...
  10. dg

Gyerekeknek alanyi jogon jár a közgyógyellátási igazolvány (és a magasabb összegű családi pótlék, GYES a gyermek 10 éves koráig). Közgyógyra jelenleg a DCont (77 Elektornika) és a Mery mérő tesztcsíkjai írhatók fel. Ez azt jelenti, hogy terápiától függően, havi 2 vagy 3 doboz tesztcsík kapható...
  11. dg

Cukorbeteg gyermek

Igen, még napi kétszer kevert inzulin. Összességében véve továbbra is jól működik, bár kétségtelen, hogy voltak olyan periódusok, amikor fel volt adva a lecke!
  12. dg

Cukorbeteg gyermek

Mi is penesek vagyunk és nem tervezem a váltást. :p Igen, elvileg minden-minden fogyasztható, a helyes mértéket és a jó időzítést kell személyre szabottan kikísérletezni, mert ami egyikünknek beválik, az a másikunknak nem biztos. Mikor a diab elején voltunk, sok téves információm karöltve az...
  13. dg

Paleolit táplálkozás

Napocska! Köszi a cikket :dr_24::dr_24::dr_24: Nagyon érdekes, jól felépített kritika és szerencsére szórakosztató stílusban! A cikk írója, szemben a szóbanforgó könyv szerzőjével, felkészült,továbbá ismeri azokat az alapszabályokat (zömmel formaiakat), amelyek egy tudományos célzatú írás...
  14. dg

Ünnepeljünk!

Bodog névnapot kívánok, Krisztina! :dr_175:
  15. dg

Vércukormérők

Nálam ezt az eltérést a gyakorlati tapasztalat egyáltalán nem igazolta vissza -- amin magam is csodálkoztam az adott gyártók termékinformációi miatt. Az zavart leginkább, hogy az eltérések nem konzekvensek: mindig egyazon vércseppből mérve hol a mery, hol az optimum mutatta a magasabb értéket...
  16. dg

Cukorbeteg gyermek

És ennyi méztől valóban rendeződött (az alvás további részére is?)a hypo? Mert nekem kevésnek tűnik az a mennyiség, ami így a szervezetbe juttatható.
  17. dg

Vércukormérők

Nálam nem nyílt az olló szélsőségekhez közelítve, mert sajna, vol alkalom kipróbálni. Teljesen hasonló eredményeket hozott a két mérő, de az igaz (!), hogy messzemenő következtetéseket nem lehet levonni 10-20 összehasonlító mérésből, mert az én tapasztalatom kb ennyin alapszik. Nálam ennyi...
  18. dg

Vércukormérők

Korábban írta Molli, hogy szerinte az optimum ls a mery hasonló értékeket mutat. Én kipróbáltam, és dacára az eltérő technikai paramétereknek, teljesen együtt mozog a két mérő. Most a mery-t használjuk huzamosabb ideje. Szerintem nagyjából azonos kategória az optimummal, de annál határozottan jobb.
  19. dg

Cukorbeteg gyermek

Mi a pöttyöset zömmel, s ennek az ízesített változatait is (barackos vagy epres -- de van másféle is). Azt tapasztalatuk, hogy mindegy, a ch tartalma szinte ugyanannyi. De őszintén szólva, a spar rudi, vagy a milli rudija is jó.
  20. dg

Vércukormérők

Tulajdonképpen igazad van! :) A lámpafény nálunk sem a gyerkőcöket zavarja, hanem engem! ;)
  21. dg

Cukorbeteg gyermek

Sőt... A kinder csokik általában, nagyon finomak, kis adagúak így jól lehet osztani és számolni vele. Nálunk jelesre vizsgáztak, ha nasiról van szó. Ami a tejszeleteket illeti, az aldiban van háromféle. Nekünk nagyon ízlenek, ugyanúgy pontos ch táblázattal vannak ellátva, viszont, lényegesen...
  22. dg

Cukorbeteg gyermek

Ma a gyermekorvosi rendelőben beszéltem az egykori védőnéninkkel. Kérdezve mesélte, hogy az egyik anyuka gyermeke, 6 éves, állandóan hypózik, nem cukorbeteg. A család csak arra lett figyelmes, hogy miután este 9-kor lefektették a kisfiút, másnap 13-órakor kelt fel, akkor is ébresztették. és...
  23. dg

A mi diab gyerekorvosunk pont ugyanezt mondja mindig: inkább legyen egy kicsit magas, mint nagyon alacsony a cuki. Úgy két éve (3 éve?) azt is mesélte, hogy egy akkori konferencián elhangzott, hogy gyerekek esetében az a cél, hogy a Hba1c 8 alatt legyen, tehát ha lehet így mondani, valamivel...
  24. dg

Ünnepeljünk!

Isten éltessen, Pumpás! :dr_47:
  25. dg

Ujjszúró

Nem tudtam, hogy csak támogatott terméket szabad az ellátókban propagálni. Újra tanultam Tőletek! Saját esetemre visszatérve: ott ráadásul támogatott eszközről volt szó, nevesül: a Mery mérőről. A diab szakrendelésnek gőze nem volt arról, hogy ez a mérő létezik, ráadásul, támogatott és...
  26. dg

Ujjszúró

Na, én ezen a híráram-stopon totálisan kiborultam múltkor. Az "hagyján", hogy azokra is gondolunk, akik nincsenek internet-közelben, de tudván, hogy nem százával jönnek a technikai és egyébtekintetű újítások, változások havonta, egyszerűen elképeszt, hogy egy megyei ellátóban (hogy csak magamról...
  27. dg

Ujjszúró

Felvilágosítás a diab szakrendelésen??? Hát... Nálunk már harmadik esetben én világosítottam fel a team-et arról, mik a változások támogatás és technikai fejlődés tekintetében... Szerintem egész egyszerűen tudomásul kell venni: mindneki maga van a diabjával! Hála a fórumnak, és csak a fórumnak...
  28. dg

mindenkinek

Jó hír, Teki, köszönjük!!!
  29. dg

Vércukormérők

Mi csak fehér kenyeret, zsemlét, kiflit fogyasztunk. Volt próba más irányba, erőltettem egy darabig, de sikertelenül. Szerintem ez nem gond. Hozzá lehet állítani az inz. adagolást. Hiába egészségtelenebb, az a kevéske, amit a család megeszik naponta, belefér. Inkább azt kell kitapasztalni, hogy...
  30. dg

Cukorbeteg gyermek

Nem engem kérdeztél ugyan, de persze, ezeket az értékeket csiszolni kell. Jelölj ki egy céltartományt, amiben jónak mondhatók a cukik. Én ezt 4-8 közé teszem nálunk, de a rutinosabbak 4-7 közé teszik, keverék inzulinnal azonban ne törekedj erre -- minden szempontból fölösleges. Sőt. Ha tovább...
Oldal tetejére