A keresés eredményei

1. dg

Cukorbeteg gyermek

Jaj, ha tudnád, vikibaba, én is mennyire átérzem soraidat!!! Jó lenne egy agymosás, s bár a diabos lét és jólét maradna, de a sok negatív tapasztalat eltűnne! Borzalmas tudatlanul a korházi miliő, kínok kínja, s a többség nem ért hozzá a gyerekosztályon, úgy ahogy van, salabakterek. Én egyenesen...
  2. dg

Szólánc

tőr
  3. dg

Vércukormérők

Méltán... Apróság, a lényeg mellett lényegtelen, de mégis, nekem , személy szerint nagyon lényeges (ragozzam? :) ): de a tokja is nagyszerű!!!! Diszkrét és praktikus, akár egy (pénzzel teli??) buxa! :) Bőven ez a legjobb tartó, amivel találkoztam (beleértve bizony a Accut-is)!!! Péter...
  4. dg

Cukorbeteg gyermek

Köszi, Borka! Zsuzsa! Továbra is érdekelne a személyes tapasztalatotok! ;)
  5. dg

Vércukormérők

Hát akkor ez a remény elszállt... :( Ugyanis, hiába megfizethető maga a készülék, ha a tesztcsík nagyon drága teljes áron. Márpedig, rengetegszer mérünk naponta, s bár maga a készülék kiváló, az alacsonyabb (jóval alacsonyabb) színvonalú készülékek "megfelelnek a célnak". Csak hát...
  6. dg

Vércukormérők

Jut eszembe! Egy angyalnak köszönhetően, huzamosan próbálom ki az Xceed mérőt... Vérzik a szívem!!!! Annyira jó, hogy rettentő nehéz lesz félretenni financiális okok miatt... :( Péter! Van arra, akár egy halovány reményke, hogy valamikor (amit még megérünk), közgyógyos lesz?
  7. dg

Vércukormérők

Nehogy megharagudj ezért (Péteré) a hozzászolásért! :) Csak hát..szinte minden hozzászólásodban magasztalod az AccuChek-et! :) Egyébként pedig: tökéletesen igazad van, szuper eszköz! :)
  8. dg

Cukorbeteg gyermek

Két védőoltást kapott Tibike a bárányhimlő ellen? És mi az a pillangó himlő? Soha nem hallottam még róla.
  9. dg

Szólánc

mák
  10. dg

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Meg aztán vissza a kezdő megállapításhoz : születéskor elszenvedett stressz és cukorbetegség kapcsolata... Hát??... Maga a stressz és a betegségek kialakulása (általában a betegségek és nem konkrétan a cukorbaj), az már más tészta, más topik.
  11. dg

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Én az ilyen állításokkal nem tudok mit kezdeni. Nem mérhető, nem bizonyítható -- már-már hit kérdése. A születés a maga valójában és minden körülményével az élet része. Én a magam részéről nem hiszem el ezt a feltételezést.
  12. dg

Cukorbeteg gyermek

Naná! :) Sőt, az egész óvoda...
  13. dg

Cukorbeteg gyermek

A bárányhimlős kiütések zöme a mellkason, törzsön, háton van, kisebb része a végtagokon, talpon, arcon, hajas fejbőrönm , fülnél, meg mindenhol, még a bugyiban is, sőt, a szájban, szemhéjnál. Mi is tele vagyunk szúnyogokkal, így tele csípéseikkel, de a himlő (nálunk legalább is) kisebb...
  14. dg

Vércukormérők

Szia! Csatlakozom az előttem szólókhoz! Mielőbb, sőt, sürgősen menj orvoshoz! A sok ivás, a fáradékonyság, stb... ez mind annak a jele, hogy az anyagcseréd már teljesen kisiklott, s a szervezet egy ideig próbál kompenzálni, de aztán már nem tud, s súlyos állapotba is kerülhetsz, ha vársz. Ne...
  15. dg

Cukorbeteg gyermek

Mi is túl vagyunk a himlőn. Maga a betegség lefolyása pont olyan, mint bárki másnál: ha súlyos, ha nem, az nem a diabétesztől van. A láz alatt megnövekedhet az inzulinigény, de én már mindenfélét tapasztaltam magunkon: a kívülről enyhének tűnő megfázástól az egekben lévő cukitól, a súlyosnak...
  16. dg

Vércukormérők

Szerintem hasznos, hogy megismétlünk akár már többször átrágott témákat.
  17. dg

MÁK - Hatósági Igazolvány

Jaj, dehogy is nem! :hurra::hurra::hurra:
  18. dg

Ma hozzánk is meghozta a postás. Azért, ez a bőség zavara: új info, a hozzátartozó új kártyával ugyanazon a napon? :)
  19. dg

Én sem tudtam ennek az igazolványnak a létezéséről... S már be is újítanak?
  20. dg

Cukorbeteg gyermek

Ha a megelőzőleg elfogyasztott gyümölcstől leesik délre a cucó, akkor talán a gyümölcs mellé szintén jöhetne valami szilárdabb -- pl keksz (ismét csak :) )
  21. dg

Cukorbeteg gyermek

Még az gondolkodtatott el, hogy írod, a délelőtt folyamán normál/alacsony értékek vannak, délutánra magasak lesznek, de később ismét rendeződik. Az a kérdésem, hogy mindezt csak a délelőtti inzulin hatására? Mert ha igen, akkor az is látszik, hogy a délelőtt beadott inzulinnak mégis van hatása...
  22. dg

Cukorbeteg gyermek

Igen, ha a délelőtti értékek normál/alacsony tartományban vannak, akkor az emelés után egyértelműen magasabb ch bevitel kell délelőttre. Viszont a magas délutáni értékek délelőtti hypo, vagy éjjeli hypo következményei is lehetnek. (ugye azt olvashatjuk, hogy a somogyi effektus 48 órán keresztül...
  23. dg

Cukorbeteg gyermek

Hát, ha szisztematikusan, ugyanabban az időben és ugyanazok a problémák jelentkeznek, akkor egyértelműen változtatni kell a terápián: biztosan emelni kell az inzulinadagon, DE HOGY MENNYIT? AZT AZ ORVOSSAL BESZÉLD MEG! Úgy veszem ki szavaidból, hogy igényelné is a gyermeked az uzsonnát (még...
  24. dg

Asszociációs játék- Gondolattársítás

tanulás
  25. dg

Szólánc

diafilm
  26. dg

Vércukormérők

Ahogy írod, Robi! A DCont készülékei messzemenően silányabbak -- függetlenül a mérésük pontosságától. A Mery stabil, formás készülék, sokkal jobban van megtervezve,, mint a 77E-s készülékek. Én is hanyagolni fogom a DContokat , egyre több a gond vele. Az XCeedet meg ne is említsük, mert akkor a...
  27. dg

Vércukormérők

Szia! Én a Meryt a DCont Optimummal vetettem össze. Eltérő technikai paraméterek, de az eredmények szinte ugyanazok voltak. Nekem jónak tűnik, több más -- főleg más! -- szempontból is. (Erről jut eszembe: Molli, a korábbi összevetéseket nézve, írta, hogy a Mery hasonló eredményeket hoz, mint a...
  28. dg

rét
  29. dg

Szólánc

naív
  30. dg

sok
Oldal tetejére