A keresés eredményei

1. bogácsa

Penes problémák

innovora 8,9lb súlyt találtam. kb 40 g... plusz inzulin...de abben ugye van elektronika, memória... sosem jutott eszembe h betegyem a pent a zsebembe...és nem mondanám egyébként h az innovo nehéz... ellenben nagyon kis ügyes szerkezet. :D
  2. bogácsa

Insulinpumpa

mikor kezdődik?
  3. bogácsa

Penes problémák

ezért szerettem én a novopent...csoda h csak most másolták azt le és nem évekkel ezelőtt :D
  4. bogácsa

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Molli! mi van a levemirrel?nem vált be?
  5. bogácsa

Vércukor érték HbA1c

köszi!már én sem értettem magamat, bioszaky, azért kérdeztem :D
  6. bogácsa

Ujjszúró

8) 8) 8) 8) most olvaslak!!!!csodás hír!feldobtad az estémet! tenyérből vérvétel....én már elég sokszor próbáltam onnan vért venni és azzal mérni a cukromat...az igaz h akkor nem fájdalmas mikor serken a vér, nekem viszont utána minden esetben véraláfutásos lesz ott a terület és olyan mintha...
  7. bogácsa

Vércukor érték HbA1c

:wink: akkor itt a hga1c-t a eggeli vc-nak írták, a glikáltat pedig a 3 havi átlagértéknek? jól értem?
  8. bogácsa

Dobozdíj???????????

ifót tanultam, de nem dolgozok ebben az iparágban :o
  9. bogácsa

Vércukor érték HbA1c

én eddig úgy tudtam h a 2 egy és ugyanaz.... HgA1c=glikált hemoglobin tuti jól olvastad?mert a 2 ua!ha nem, akkor én 4 éve élek tudatlanságban :?:
  10. bogácsa

Dobozdíj???????????

én eddig egy deka hálapénzt sem adtam senkinek....jó estem is már kómába! :D :D miért is kéne adni?nekem fizet vki mert dolgozom?nem, ez a munkám, ez a dolgom...anyám tanit...neki fizet érte vki?nem!apámnak fizetnek?nem! hát akkor miről beszélünk!!!! étteremben sem adok....nem vagyok fukar...
  11. bogácsa

Insulinpumpa

te kéred h milyen fajtát írjanak fel...legalábbis nálam és akiket ismerek, így működik...én most kapom meg a féléves szerelékemet...ha kompatibilis a szerelékem(inset)a tiéddel, én is szívesen adok egyet kipróbálni....de szerintem ez nem nagyon kompatibilis mással...te milyet is használsz?
  12. bogácsa

Ujjszúró

naná h kellene póttű :D :D csodás lenne!
  13. bogácsa

Vércukormérők

csak nem a péterfi patikában?? én is ott vettem és igen, sokkel drágábban mint edddig....az nagy disznóság lenne ha csak pár patika emel...most vérszemet kaptam!! :evil: :evil:
  14. bogácsa

Vércukormérők

hát én sem bízom a véletlenre...heti összehasonlításokat végzek,nehogy rosszul mérjen a 2 csik..és a legnagyobb különbség 0,3 volt...de lehet h ha egymás után 2 akkus csíkkal csináltam volna, akkor is ennyi különbség lett volna. engem megnyugtat! és nem a csíkok működnek különböző...
  15. bogácsa

Vércukormérők

mondhatni: ugyanaz!csak ehhez az utóbbihoz nincs chip...de hülyeség h a csík a chiphez van "állítva"...mégis hogy csinálnák? csak reklámfogás ez az egész...még a dobozuk is egyforma....szemétség az ilyen. nyugodtan próbáld ki.elhanyagolható a különbség..és ki tudja melyik mér közelebb a valós...
  16. bogácsa

szerintem 6 mm még nem izom....legalábbis nekem nem :D :D de ez az én problémám.
  17. bogácsa

Cukorbeteg szett hordása, miben-hogyan?

szerintem csak hozzáállás kérdése. mivel nekem a pumpám megléte óta gyökeres fordulatot vett az életem.-pozitív irányban, azt a kis macerát,h a pumpa mindig nálam kell kegyen, simán kibírom! sőt!örülök h van nekem Ő! 8)
  18. bogácsa

Ujjszúró

sajna én sem magyorországi boltból szereztem....az ujjszúróm eredeti dán gyártmány 8) egy nagyon kedves barátnőm hozta nekem onnan. szerencsém volt!
  19. bogácsa

akkor viszont azt javaslom h bártran szúrd be a tűt merőlegesen,mert akkor több esélyed van h nem jön vissza az inzulin, mert a 6 mm semmi. nekem most 9mm-es merőlegesen beszúrós kanülöm van és még ez is semmi. 6 mm-t ferdén beszúrni...gondolj bele...alig megy a bőr alá az inzulin...és 6 mm...
  20. bogácsa

Cukorbeteg szett hordása, miben-hogyan?

én pumpát hordok és egyenlőre tök jól el tudom rejteni ha azt akarom,ha meg nem akarom elrejteni,akkor az övemre akasztom. legtöbbször a melltartómra teszem, a melleim közé. senki nem vette még észre, a családokat és barátokat is mind teszteltem :D a vércukormérőm mindig nálam van,de a tartója...
  21. bogácsa

Ujjszúró

nekem is multiclix-em van. és az utolsó tűt akkor fordítottam át...mikor is?..hát nem emlékszem! :D de 2 hónapja biztos és még mindig szúr és nem szakít!nagyon tartós kis tűk!
  22. bogácsa

miért?melyik tűt használod?én ha jól emlékszem a 31G-t használtam...6mm hosszú volt.merőlegesen adtam...de annnyi mélység kell is az inzulinnak szerintem.
  23. bogácsa

Insulinpumpa

szerintem ez még sehol sem egy kiforrott kommunikáció magyarországon, akit érdekel, az elkezd információt gyűjteni, és magának tájékozódni...én majd egy év alatt szereztem meg az összes, számomra fontos infót. persze a betegtársak...vagy inkább sorstársak tudtak legtöbb infóval szolgálni! és ők...
  24. bogácsa

Insulinpumpa

tudod h a ferde, hosszabb tű is csak olyan mélyre megy mint a merőleges. nem is ez volt a kérdés. de mégis 17 mm bőrszöveten kell átnyomni. a 17 mm-es tű helyét én 2 barátnőmön láttam (19 és 23 évesek) és siralmasan csúnya helyek lettek utána, hetekre visszavezethető szúrásnyomokkal...
  25. bogácsa

Insulinpumpa

én csak azt tudom h milyen durva lyukakat tesz a ferdetű....és az enyém....ég és föld a különbség! a kanülöm helye 2 nap alatt totál eltűnik...az összes. a ferdetűs emlékeim(amiket másokon láttam) ...brutál! érdemes a 90 fokosat is kipróbálni! csak nem "szakít"át 17mm!szövetet, csak 9mm-t...
  26. bogácsa

Insulinpumpa

én olyan kanült használok, amelyet merőlegesen kell beszúrni (nem is szúrni,mert önbelövős feje van) és egy 9 mm-es teflon kanül (InSet szerelék) marad bent. én egyaránt használom a combomba, tomporba, hasba szúrva. nekem erről nekem csak pozitív véleményem van. a fém tű, ami a testben...
  27. bogácsa

APIDRA

szia! a megígért apidrás üzim. :D Sok infó van az apidráról ( minden elméleti kérdést kimerítő) : http://www.emea.eu.int/humandocs/PDFs/EPAR/apidra/H-557-PI-hu.pdf A szerintem fontos és érdekes sorokat kikopiztam. "Az Apidra hatóanyagát, a glulizin inzulint a „rekombináns...
  28. bogácsa

APIDRA

ígérem h később visszatérek és írok az apidráról, de ma nincs elég időm (szakdoli utolsó simításai) :D
  29. bogácsa

Re: Újabb nap és éjszaka én is ámulattal hallgatttam a cukrosok sikeraztorijait...sajna nekem sosem volt ilyen. csoda a pár év alatt sosem volt, csak akkor jött az eredmény ha keményen megdolgoztam érte-akkor sem mindig! ez kivette sok eneriámat, de most érzem h egyenesben vagyok! nem...
  30. bogácsa

én annó mikor lantuszra álltam ,akkor (kb tavaly tavassza) egyik reggel hipóztam, másik reggel meg 15ös cukorra ébredtem.....hangsúlyozom h ch grammra számolva, gi figyelembe véve...egyszerűen nekem ott volt a probléma h a penes megoldás nem eredményezett stabil cukrokat, csak átmeneti, rövidebb...
Oldal tetejére