A keresés eredményei

1. bogácsa

Lantusz-aki már használja és aki még nem

nálam sok idő volt mindig...2-3 hónap mire stabil értékek lettek ... ez az én sajátosságom. addig kellett kísérleteznem mindig h jó legyen. pedig minden úgy történt ahogy te leírtad. ez van. :)
  2. bogácsa

JOSEY! azt akartam még írni h az átállás egy hosszabb folyamat! nekem is az a gyanúm h emelni kelll még a lantuszodon! nekem 65 kg-omhoz 32 egység lantusz ment! kitartás!
  3. bogácsa

Re: Üdvözletem Mindenkinek! "Már 12 éve vok cukor beteg, most vagyok átállitás alatt. Azt mondták, hogy gyökeres változáson fogok átmenni, mert ezek az új Lantus és Apidra hiper-szuper dolgok..... Hmm vagy én vok naon különleges, mert napi szinten állandóan felül kell , hogy biráljam az...
  4. bogácsa

Insulinpumpa

Csrob! a diagramokat nagyon profin megcsináltad! én is próbálkozok excelben hasonlóakat készíteni, mert ltáványosabb mint ha csak a kiskönyvemből akarok következtetni. egyébként ma elhoztam a postáról az oep levelét...el is fogadtákk a pumpaigénylésemet....kb 1 hónap telt el. akkor ez...
  5. bogácsa

Dobozdíj???????????

én már jártam! :D sajna nem volt túl kommunikatív a fórum...ez még akkor volt, amikor még a pumpáról szereztem infókat...de az mcd sokkal informatívabb volt! örülök h te is jártál ott! hát mégis átnézegetünk más fórumokra???? :D
  6. bogácsa

Levemir inzulin

szia! a heti 1 mérés....ezt mondta a doki? felháborító! mindenképpen keresgéljetek más orvos után! itt nagyon komoly dolgokról van szó! nem lehet inzulin nélkül maradni! én is 3 diborvost fogyasztottam el(vagy többet....??)mire a mostani dokimhoz kilyukadtam és megérte utána menni...
  7. bogácsa

Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

ahogy írják: nem isten állatkertje nagy csak a kerítés alacsony....sajnos senkinek ne szárad le a keze, aki mindig csak azért ír h másokat kioktasson... írjak bármit?írtam. köszönöm h olvastatok. :D :D :D legközelebb is jövök! és örömmel olvasom a kioktatásról szóló hozzászólásokat, ez...
  8. bogácsa

Levemir inzulin

szia! én teljesen elhűlve olvastam a leveledet! azt látom h az orvos nem törődik anyukáddal, akkor nektek kell a sorsotokat a kezetekbe venni. a tezstcsík..nem értem h mi az h 10 napra elegendő tesztcsíkot ír...mivel anyukád is intenzív inzulinterápiában részesül, így kutya kötelessége...
  9. bogácsa

Insulinpumpa

Szabolcs! tényleg sok még a kérdés a szemzoros pumpával kapcsolatban és örülök emiatt h itt vagy. hiába csak pár hete használod, máris sokkal többet tudsz mint akik nem használták még soha. én az OEP-hez ma juttattam el a pumpaigénylés 2. körét. kíváncsi vagyok mikora bírálják el.
  10. bogácsa

Beszélgessünk, csak úgy

Lunaria! szerintem kezeld lazábban most az egyszer az inzulinbeadást! nyugodtan adj be 15kor inzulint.(a mennyiséget neked kell eldönteni annak függvényében, hogy mennyit szeretnél enni) nem kell neked mondanom h mérj evés után :D minden rendben lesz!
  11. bogácsa

Insulinpumpa

én is olvastam már erről angol oldalakon...az ára azért érdekelne....nem mondták mikor jön be magyaro-ra is? vagy már kapható csillagászati áron? hogy jött a lehetőség h kipróbáld?
  12. bogácsa

Insulinpumpa

nekem annó olyan 70 egység /nap volt a szükségletem...most kb 45 egység.
  13. bogácsa

Insulinpumpa

szerintem ezért nehéz (a GI miatt) megállapítani h 1 egység inzulin hány g ch-ot képes kontrollálni vagy ha másképp közelítjük meg, 10 g ch-hoz mennyi inzulin szükséges. én most ezt próbálom kideríteni. a helyzetet nehezíti h a pumpában még 4 napszakot különböztet meg a beállítható...
  14. bogácsa

Beszélgessünk, csak úgy

tudjátok, én is minden vackot kipróbáltam már....diabétesz vitamin, diabion, növény inulin, aloe gél, pasuchaca, teák.....meg mindent ami csak létezett!! kezdetben mindegyiknek volt egy kis vércukorcsökkentő vagy jótékony hatása, de ahogy teltek a hetek, a szervezetem mintha hozzászokott volna...
  15. bogácsa

Insulinpumpa

jaj,bocsi...a patronról szeretnél képet?majd lefényképezem neked,ha máshol nem találok... visszatérve a többszöri használatára a patronnak, nem garasoskodás miatt használom olykor 2szer...hanem egyszerűen látom plö reggel h már csak 15-20 egység van benne,akkor reggel még indulás előtt...
  16. bogácsa

Insulinpumpa

szia! az átállítás úgy zajlott h a kórházba vonulásom előtt 1 nappal már csak féladag lantuszt adtam(h nem zavarjon be másnap az egész napi értékeimbe)és a korányi kórházba mentem.ez országos pulmonológiai központ,de gyakorlatilag komplex kórház sokféle osztállyal. itt az egyik épületben van...
  17. bogácsa

Beszélgessünk, csak úgy

sajnos küldés után a táblázat eltorzult:( nagyon sajnálom....de ha valakit érdekel,szóljon
  18. bogácsa

Beszélgessünk, csak úgy

sziasztok! beleástam magamat a GI-vel kapcsolatos dolgokba és összeszedtem netről jópár fontos gondolatot..sajna itt nem jelentek meg a táblázatok,de próbáltam a tartalmukat jól láthatóan elkülöníteni...ha valakinek kell word-ben,táblázatokkal ,szivesen elküldöm. szerintem tud nyújtani új...
  19. bogácsa

Insulinpumpa

olvassátok el.... http://www.nol.hu/cikk/431031/
  20. bogácsa

Insulinpumpa

igen Molli, egy 6 oldalas szakorvosi igénylőlapot kell kitöltetni az orvosoddal..az első 3 oldalt tölti ki először...ebbben az indokokat irja le és hogy most milyenek a cukraid,van-e szövődményed..stb....ezt benyújtod a pumpa koordinátornak...ő elolvassa és ő is aláírja...aztán a pumpás cég...
  21. bogácsa

Insulinpumpa

nekem is megfordult a fejemben h beadom előbb,a 3 hónap letelte előbb azonban nem irja a lá a doki a pumpaigénylést és a szakvéleményt...szóval megvagyok lőve...igy kénytelen leszek benyelni az 5%ot...az egészségem fontosabb és hálistennek munkát is találtam! :D igy be tudom vállalni az...
  22. bogácsa

Beszélgessünk, csak úgy

én dettó ugyanezt gondolom,de hátha mégis betévedne valaki oda...egy gyenge pillanatában. :o
  23. bogácsa

Insulinpumpa

köszönjük a újabb ÉPÍTŐ hozzászólásokat :D :D :D ellenben találtam a neten böngészés közben egy tök jó kis oldalt. egy nagyon kevés angol kell hozzá. táblázatok és kimutatások arról h mi a pumpahasználók átlagéletkora, milyen a hemoglobin pumpa előtt és után...sajna a táblázatok az usa-ban...
  24. bogácsa

Insulinpumpa

ha észre vetted volna és visszaolvasnád a hozzászólásaidat(amit megtehetsz a profilodon)akkor rájössz h érdemi hozzászólásod a cukorbeteg témában nem volt, csak mások csesztetése(bocs a szóért) és negatívkodás. ez utolsó levelednek is csak ilyen tartalma volt. a hozzászólásaimat(ami nem...
  25. bogácsa

Beszélgessünk, csak úgy

aki még nem tudta: http://www.fitnet.hu/index.php?active=5&fokat_id=10 a főoldala: http://www.fitnet.hu/index.php?active=5
  26. bogácsa

Insulinpumpa

a med trust cég forgalmazza. a www.medtrust.hu oldalon rákereshetsz a pumpámra...a típusa nem titok: animas ir 1200-as típus. szívesen segítek bárkinek, kai ilyen pumpát kap majd. nem nehéz a használata, de rengeteg mindent tud. 120 oldalas hozzá a tájékoztató...azt most mondjuk nem írnám...
  27. bogácsa

Insulinpumpa

no jó :D mivel hétfő óta rajtam van a ketyere, már tudok nyilatkozni... nekem is rengeteg fenntartásom volt és féltem és az volt a képzetem h nem tudom majd hol tárolni és mindenki látni fogja...és egyátalán!!! és annyira kicsi pumpa (a mo-on kapható legkisebb és legkönnyebb ebben a...
  28. bogácsa

Insulinpumpa

megkaptam a pumpámat!de nem merek írni semmi,mert majd megint megkapom a magamért az "okoskodásomért" :lol: :D :D
  29. bogácsa

APIDRA

az h nem tartalmaz cinket,szerintem azt is jelenti h kisebb a csomósodás esélye..mert a sejtek közt nem "szorul"be a cink és ezáltal nem lesz csomós..v rosszul gondolom és ez nincs összefüggésben...ha lesz pumpám,majd beugrasz hozzám a korányiba? :D
  30. bogácsa

APIDRA

apidráról eddig a 6 nap távlatáról csak jót...a vércukrom sokkal stabilabb,az egységeket fokozatosan tudom csökkenteni..alantuszom is csökkent 2 egységel...még alakulok
Oldal tetejére