A keresés eredményei

1. R

Ujjszúró

Szerintem Cukorfalat arra a szomorú tényre is fel akarta hívni a figyelmet,hogy milyen kellemetlenül érezhetik magukat azok a cukrosok,akik mondjuk épp a budaörsi Auchan gyógyszertárában próbálnak venni multiclixet és értetlen fülekre talál kérésük.Azért lássuk be,ennek talán nem így kéne lennie.
  2. R

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Mindazon által szerintem érdemes beszélni a dietetikusokkal is,mert sokat lehet tőlük tanulni az étkezés terén,de valójában ha valaki már eleve egészségesen táplálkozott,már a cukorbetegsége kialakulása előtt,akkor tulajdonképpen nincs is probléma,könnyen fog menni a diéta.
  3. R

Vércukormérők

Azt hallottam,hogy a nagyon keresett multiclix ujjbegyszúró sok helyen nem kapható, nem lehet hozzájutni.Egy ismerősöm például Kaposváron szeretett volna venni multiclixet egy patikában,de nem kapott,sőt úgy tűnt neki,hogy az ottani patikus mégcsak nem is hallott róla.
  4. R

Vércukormérők

Egyébként különösen ha hideg a gyereknek a keze érdemes a vérvétel előtt meleg vízzel megmosni a kezét,hogy biztosan kellő mennyiségű vércsepp jöjjön ki az ujjbegyéből.
  5. R

Ujjszúró

Érdekelne,hogy most már kapható-e a gyógyszertárakban a multiclix ujjbegyszúró,mert még pár hónappal ezelőtt még azt olvastam,hogy bár elvileg kapható,de valamilyen engedélyeztetés hiányában egyelőre raktáron van.
  6. R

Insulinpumpa

Ez akkor tényleg nagyon jó! De gondolom akkor valahogy be kell állítani azt,hogy az egyénnek mennyi adag inzulin szükséges naponta.
  7. R

Insulinpumpa

Nem ismerem az inzulinpumpát de ha valaki ilyet használ az hányszor inzulinozza magát egy nap?
  8. R

Penes problémák

Igen,de több fajta egységű fecskendők léteznek,és nekem 100-as van,amit Amerikából rendeltem. Kár,hogy nem lehet úgy megoldani ezt a problémát,mármint,hogy olyan pent gyártani aminél minimális az inzulin veszteség.
  9. R

Ujjszúró

Sajnos minél komplikáltabb egy szerkezet,minél finomabban van megszerkesztve annál könnyebben el is romolhat.:( Mindenesetre érdemes az adott cégnek jelezni a problémákat,hogy tanuljanak belőle.
  10. R

vércukor kiértékelő program

Szerencse,hogy a cukormérő készülékeknek elég nagy a memóriájuk,így akár egy egész hónapnyi mérést képesek tárolni.Sokszor nincs arra időm,hogy minden adott mérést azonnal írjak is a cukornaplóba,így csak kb.hetente írom be a mért cukor értékeket.
  11. R

Vércukor érték HbA1c

Javaslom,hogy olvasd el még egyszer amit rugach írt és akkor te is fel fogod fedezni benne a "szerintem " szót:)
  12. R

Vércukor érték HbA1c

Természetesen ha nem értetek valamivel egyet amit írtam,nyugodtan javítsatok ki.Mert itt a lényeg az,hogy aki erre a fórumra jön,az szerezzen hasznos tudást és tapasztalatot.Ezért szerintem nem volna az sem szerencsés ha valamilyen írás is elveszne erről a fórumról,mert szerintem minden...
  13. R

Vércukor érték HbA1c

Ha valami bajod van Kata írd meg.De az,hogy te vádaskodsz,annak semmi értelme nincs.Veled szemben én ilyet nem tettem,csak a véleményemet írtam le és senkit sem tévesztettem meg.Ez fórum,ahol igenis helye van az eszmecserének és a vitának.
  14. R

Vércukor érték HbA1c

Szerintem pedig ha valaki megkívánja,nyugodtan nassolhat.Mondjuk ha valaki megkíván egy túrórudit nyugodtan megeheti.Kicsit fölmegy tőle a cukra,de azt le lehet vinni,plusz ha még mondjuk jön az ebéd akkor bele lehet kalkulálni és kellő mennyiségű inzulinnal levihető a cukor.Persze mindig a...
  15. R

Vércukor érték HbA1c

Bocs de én egy szóval sem írtam,hogy a 10 volna a célérték.Azt írtam,hogy mindinkább 10 alatt legyen.
  16. R

Vércukor érték HbA1c

Meg kell még jegyezzem,hogy szerintem az sem jó,ha valaki minden jótól megfosztja magát csak hogy mindig jó legyen a cukra.
  17. R

Vércukor érték HbA1c

Törekedni kell arra,hogy a HgA1c értéke 10 alatt legyen és ezt ne haladja meg.Nem könnyű én is sokat küszködöm vele.Nehéz kordában tartani a vércukrot.
  18. R

Vércukormérők

Ne izgulj,meg fogja tanulni a gyereked,hogy mikor van baj.Valószínűleg még azért nem érzi annyira,mert még nagyon kicsi.Fontos,hogy lehetőleg tízóraizzon és uzsonnázzon.Elég ilyenkor pl 1 alma vagy más gyümölcs. Szerintem ezzel is kiküszöbölhető a hipó.
  19. R

Vércukormérők

Annyra egyik sem mér a másiknál többet vagy kevesebbet,hogy a hipót ne jelezze.3mas cukor értéktől már hipóról beszélhetünk,de ezt a gyerek is érezni fogja.
  20. R

Vércukormérők

Sokféle képen jelentkezhet a hipo.Ahogyan azt magamon észrevettem,a leggyakrabban úgy jelentkezett,hogy erős éhséget éreztem és remegést,de sokszor csak akkor vettem észre a hipót,mikor megnéztem a cukrom.Ezenkívül néha erős fejfájással jelentkezik. Mindezen okokból is rendkívül fontos a...
  21. R

Penes problémák

Én negyed évente járok rendszeresen a kezelőorvosomhoz és akkor kapom meg az inzulin recept mellett a tesztcsík és a pen tű receptet is.Nagyon jónak tartom a pent de van egy hibája,hogy pazarolja az inzulint,mert nem tudja az inzulin patronból a teljes mennyiséget kinyomni,így mindig marad benne...
  22. R

Vércukormérők

Na igen.Jó,hogy feltetted az értékeket,mert ezt hallottam én is,hogy az Accu Chek fölé mér.De ennek az az oka,állítólag,hogy az Accu chek a laborműszerekhez hasonlóan mér és állítólag a vérplazmából.Bár ezen a fórumon már valaki kiigazított,hogy az Accu-chek nem a vérplazmából mér.
  23. R

MINDENKINEK!!!

Nagyon sok fajta inzulin kapható már mind bázis mind a gyorsan ható inzuliok közül.Igazából nem tudom,hogy melyik a legjobb,minden bizonnyal ki kell kísérleteznie mindenkinek,hogy melyiknek a hatása a legjobb az egyén számára.Én Lantus és humalog inzulinokat használok,de persze nem vagyok...
  24. R

Vércukormérők

Lényegtelen az eltérés.Megfigyeltem,hogy a kódolás csak egy plusz biztosíték.
  25. R

Tesztcsíkok

Csak remélni lehet,hogy nagyobb támogatást fognak majd adni a tesztcsíkokra és csökkenni fog az áruk.Akinek Accu-Chek készüléke van,az nyugodtan használhat bele Dcont csíkot is,noha annak a kódját nem lehet az Accu Chek készüléken beállítani,mert annak kódchippe va,de - és ez tapasztalat -...
  26. R

Sokszor elég nehéz jól beállítani a vércukrot.Persze a vércukor értéket jelentősen befolyásolják a különböző dolgok,pl.a pszichés állapot,a mozgáshiány,a nem megfelelő inzulin mennyiség stb.Ha valaki nem tudja megállni,hogy nassoljon akkor persze nem csoda,ha a cukorérték össze-vissza fog...
  27. R

Értem.Akkor tényleg az van,hogy mindenki találja meg,a neki legjobban megfelelő inzulin adagoló készüléket.
  28. R

Nem jött be nektek a pumpa? Igaz véleményem szerint minél bonyolultabb egy szerkezet,annál könnyebben elromlik.Én a penekhez szoktam hozzá,ott gyakorlatilag csak az egyénen múlik,hogy jól adja-e be az inzulint.
  29. R

Vércukor érték mg/dl

Mindazonáltal érdemes volna beszerezni egy Accu chek,vagy más típusú készüléket mely mmolban mér.Biztos valahogy be lehetne ilyet is szerezni.
  30. R

Vércukormérők

Dacára annak,hogy az Accu-Chek készülékek tesztcsíkjához kód chipeket adnak még akkor is pontosan mérnek ha Dcont csíkot teszek bele és nem kódolom.Ebből látszik,hogy szerencsére nincs nagy jelentősége a kódnak.Az csupán egy plusz biztosíték a jó méréshez.
Oldal tetejére