A keresés eredményei

1. R

Ujjszúró

A multiclix nekem nagyon bevált.Csak azt sajnálom,hogy gyerekkoromban még nem volt ilyen nagyszerű ujjbegyszúró,mint amilyen ez.Tényleg szinte fájdalommentes és mégis jól működő szerkentyű és csak remélni tudom,hogy mind többeknek lesz módjuk,hozzájutni.
  2. R

vércukor kiértékelő program

Nagyon jó,de szerintem bőven elegendő a hagyományos módszer,melyhez elegendő egy vércukormérő,egy cukorbetegnapló és egy toll,vagy egy ceruza. Ha valaki rendszeresen és kellő számban méri a cukrát,akkor is jól követhető a napi cukor ingadozás.A gyorsan ható inzulinokkal pedig jól kontrollálható...
  3. R

Vércukormérők

Ne haragudj,de nekem így mondták a Roche cégtől,akik az Accu-Chek készülékeket gyártják.
  4. R

Vércukormérők

A vércukormérő készülékek mérésbeli különbsége abból adódik,hogy máshonnan mérik a vért.Ezen azt értem,hogy pl.az Accu-Chek készülékek a vérplazmát mérik,amit egyébként a laborok műszerei is mérnek.Ezért gyakran azt lehet tapasztalni,hogy más vércukormérő készülékekhez viszonyítva kicsit fölé...
  5. R

Cukorbeteg gyermek

"Nincs baj a pumpával, de vannak hátrányai. Az előző oldalon leírtam, hogy szerintem mik." Igen,meg van.Ebből is látszik,hogy mindennek meg van az árnyoldala. Én pent használok és azt is szoktam meg,úgyhogy én már annál is maradok.
  6. R

Cukorbeteg gyermek

Mi a baj a pumpával? Mert eddig csak jót hallottam róla.
  7. R

Ujjszúró

Remélem a multiclix mindenki számára osztatlan örömöt okoz fájdalommentes szúrása folytán.Bár meg kell,hogy jegyezzem,eddig még semmi olyat nem olvastam ahol valaki is elégedetlen lett volna vele.
  8. R

Vércukormérők

Nekem van amikor eléggé felmegy a cukrom és akkor mindig inzulinnal és étellel korrigálok.Nekem ha nagyon magas,akkor 8 egység humalogot adok be és ha kevesebb ételt eszem,vagy legalábbis olyat,amiben tudom,hogy nincs sok szénhidrát és akkor megfelelően helyre is áll a cukrom.
  9. R

Vércukormérők

A moziban adtad be az inzulint? Régen én is sokat szenvedtem,mert zavart,hogy sokan látják mikor beadom magamnak az inzulint,de szerencsére már ezt a kellemetlenséget később sikerült levetkőznöm. Most már nem is izgat,hogy mit gondolnak róla.Igaz ugyan,hogy régen fecskendővel adtam be magamnak...
  10. R

Vércukormérők

Multiclixel szúrjátok az ujjbegyet? Mert az tényleg szinte észrevehetetlen,így a kigyereked szinte észre se veszi és nyugodtan aludhat tovább.
  11. R

Vércukormérők

Igen.A Somogyi szindróma miatt különösen fontos a gyerekeknél az éjjeli cukormérés.
  12. R

Vércukormérők

Én egyébként azt hallottam,hogy a Dcont csíkot is a Roche cég gyártja és épp ez ez oka annak,hogy a tesztcsík mindkét márkájú készülékben működik:)
  13. R

Vércukormérők

vércukormérő Igen,szóval én is rájöttem arra,hogy a kódolás olyan sokat nem jelent.Ez tulajdonképpen egy biztosíték.De ettől függetlenül is jól fog mérni a mérő.
  14. R

Vércukormérők

Az Accu -Chek Activenál használható a Dcont tesztcsík is,és nem kell törődni azzal,hogy nem lehet bekalibrálni a kódszámát.
  15. R

Vércukormérők

Akkor le a kalappal előtted! Gyerekeid közül csak egy aki cukros? Az nagyon jó,hogy versenyszerűen sportoltál.Én sajnos nem tudtam így sportolni,mert nem lehetett.Ugyanis nagyon féltek a különböző sport egyesületek,clubok a cukrosoktól,mert,hogy ha pl.elájul egy cukros,akkor az nekik...
  16. R

Vércukormérők

Örülök neki és irigylésreméltó! Igen,a Goban nekem is tetszett,hogy csak hozzá kell érinteni az ujjbegyből serkenő vért,és máris jól és pontosan mér. Szoktál valamit sportolni is?Mert azt mondják,hogy az is fontos a diabéteszeseknek.
  17. R

Vércukormérők

És mi az a tulajdonsága a Gonak ami miatt a leginkább elnyerte a tetszésedet?
  18. R

Vércukormérők

Igen,erre gondoltam:)
  19. R

Vércukormérők

Értem.Az Accu-Chek go a legújabb verzió.Ugye,azt hiszem ilyen is volt egyszer kölcsönben nálam.De ennek más fajta a tesztcsíkja mint az Activenak.Ha jól emlékszem,akkor a vért nem rácseppenteni kell mint az Activenál,hanem a csík végén van egy felszívó nyílás.
  20. R

Vércukormérők

vércukormérő Akkor gondolom,jól ki sikerült tapasztalnotok őket.Nekem csak Accu - Chek activem van.De az a fránya tesztcsík hozzá még támogatottan is elég drága.
  21. R

Vércukormérők

Érdekelne a véleményetek,hogy ha valamelyikőtöknek volt már több fajta Accu - Chek mérője,hogy ezen vércukormérők közül melyiket tartja a legjobbnak.
  22. R

Vércukormérők

Köszönöm! Hát még így sem valami olcsó,mert 1 doboz elég gyorsan elfogy,ha valaki rendszeresen méri a cukrát,márpedig úgy érdemes pláne egy inzulinos cukrosnak.
  23. R

Vércukormérők

Azt tudja valamelyikőtök,hogy az Accu - Chek tesztcsík/doboz mennyibe kerül támogatottan? Mert nekem ami van,azt egy ismerősömtől kaptam és nem én vettem.
  24. R

Vércukormérők

Érdekes,úgy látszik tényleg különbözőképpen ha a meleg az emberekre.Én például gyakran ingerült és ideges leszek a kánikula miatt,meg persze a tetőtéri lakásom is felforrósodik mire hazaérek.De a cukrom is rendesen fel szokott menni.
  25. R

Vércukormérők

Hogy bírjátok ezt az iszonyú meleget ami manapság van? Érdekelne,mert nem tudom,hogy ez,mármint az,hogy ennyire nehezen viselem,az összefüggésben van-e a diabéteszemmel,vagy nem.Ilyenkor egyébként megfigyeltem,hogy jobban fel szokott menni a cukrom is.
  26. R

mindenkinek

A szúnyogok amúgy édes szájúak,mert szeretik a diabosok vérét:)
  27. R

Vércukormérők

Ez így van.Fontosnak tartanám a megelőzést.Ahogy például a vérnyomásmérés általánossá vált a lakosság körében, illetve a tüdőszűrés,melyet kötelezővé tettek és bizonyos időközönként el kell menni a lakosoknak a tüdőszűrésre,így kéne a vércukormérést is kötelezővé tenni amivel a kezdődő...
  28. R

Vércukormérők

Vércukormérő Igen,valahogy az egészet támogatni kéne,mert a cukorbetegség népbetegség és így nagyon sok az érintett.Márcsak ezért is fontos volna az állami támogatás.
  29. R

Vércukormérők

Az új alatt a jelenlegit értem,hiszen nem régóta vannak még hatalmon.
  30. R

Vércukormérők

Remélem az új kormány támogatni fogja a vércukormérőket,az összes kapható márkát,mert így nyilván a már támogatott terméknek behozhatatlan előnye lesz a többivel szemben.Viszont minden piacon verseny van és így csak akkor lehet ez igazságos,ha a támogatást minden egészségügyi műszer megkapja.
Oldal tetejére