A keresés eredményei

1. R

Vércukormérők

vércukormérő Na hát ez az,ezt sajnálom én is mert az újjbegyszúrók se olcsók,több ezer forintba kerülnek.
  2. R

Vércukor érték HbA1c

HbA1c Nekem változó.Örülök,ha 10 alatt van a cukrom,de sokszor sajnos a fölé megy. Még szerencse,hogy humaloggal elég jól le lehet vinni a cukrot.Tulajdonképpen a cukorbeteg élete állandó kísérletezés,mert olyan sok oka van annak is,hogy mitől is megy fel a cukor.
  3. R

Vércukormérők

Vércukormérő Azt olvastam valahol,hogy az Accu-Chek mérők tesztcsíkjaihoz van támogatás és így legalább olcsóbb a beszerzésük.Igaz ugyan,hogy csak állítólag az inzulinos cukrosok kapnak támogatást rá.Viszont a multiclixhez nem tudom,hogy van-e támogatás.Jó lenne ha volna,mert hát az...
  4. R

Vércukormérők

vércukormérés Érdekelne,hogy ti hányszor és milyen időközönként méritek a cukrotokat,meg az is,hogy milyen fajta inzulinokat használtok. Én napi háromszor inzulinozom magam és Lantus és Humalog inzulint használok. Ezekben az új és nagyon gyors hatású inzulinokban az a jó,hogy könnyen és azonnal...
  5. R

Vércukormérők

vércukormérő Igazad van,csak a baj az,hogy a boltokban főképpen ezekhez,a hagyományos fehér zsemlékhez lehet hozzájutni,aztán pedig az ára sem mindegy,mert e normál zsemle olcsóbb mint a pl.rozsos.Tehát sajnos az ételekhez való hozzájuthatóság is számít.
  6. R

Vércukormérők

vércukormérő Most reggelire vagy vacsorára mi mást enne az ember,mint zsemlét,vagy kenyeret.A lényeg szerintem a szénhidrát megfelelő bevitelében van és nem abban,hogy milyen fajta pékárut fogyasztunk.
  7. R

Vércukormérők

vércukormérő Pedig szerintem a rozskenyér is nagyon finom,csak ritkábban kapható.
  8. R

Vércukormérők

vércukormérő Köszönöm
  9. R

Vércukormérők

vércukormérő Általában normál,közönséges zsemlét eszem.Azért is inkább zsemlét és nem kenyeret,mert a zsemlének könnyebb kiszámítani a szénhidrát adagját.Tehát úgy értem könnyebb porciózni,mint egy kenyér szeletet,aminél pl.egyáltalán nem mindegy annak vastagsága és a szelet nagysága.
  10. R

Ujjszúró

Újjszúró Egyébként ha az ujjbegy oldalát szúrod meg és nem magát az ujjbegyet,amivel tapintunk,akkor megmarad így is az érzékelés.Legalábbis nekem annak idején ezt tanácsolták és most is így teszek.
  11. R

Ujjszúró

Te is cukros vagy vagy pedig a gyereked cukros?
  12. R

Ujjszúró

Igen,belegondolni is szörnyű ebbe,hogy nekik,a csecsemőkori diabéteszeseknek micsoda fájdalom lehet a vérvétel nem különben a szülőknek,hogy kénytelenek fájdalmat okozni kisgyermeküknek.Nekem 12 éves koromban jött a cukorbaj de a szüleim így is majd belebetegedtek ebbe.
  13. R

Ujjszúró

ujjbegyszúró A multiclix ujjbegyszúrót próbáltátok már? Ugye milyen fantasztikus,hogy szinte semmi fájdalmat sem lehet érezni a szúrásnál és mégis elegendő vér buggyan ki az ujjbegyből? Kisgyerekeknek különösen hasznos és jó lehet,hogy az érzékenyebb ujjbegyük megszúrása nekik sem okoz ezzel a...
  14. R

Vércukormérők

vércukormérő Már megbocsáss! Azt írtam,hogy legalább.Ami azt jelenti nálam,hogy minimum. De a főétkezéseknél rendkívül fontos mérni,mert különben nem lehet jól beállítani a cukorértéket. A másik pedig amivel a cukorértékemet szabályozom,hogy ha magas,akkor kevesebbet eszem.Általában két zsemlyét...
  15. R

Vércukormérők

Nektek egyébként milyen tapasztalataitok vannak a vércukormérőkről?
  16. R

Vércukormérők

Köszönöm.Eddig nem tudtam a típus számát,de már próbáltam venni hozzá szemre,és ez volt a baj,mert rosszat sikerült vennem és hát nem éppen olcsó.
  17. R

Vércukormérők

vércukormérő Napi négyszer inzulinozom magam Lantus + Humaloggal és legalább a főétkezéseknél mérem a cukrom
  18. R

Vércukormérők

Budáról
  19. R

Vércukormérők

Változó,mostanában elég rossz,olyan 10 körül.
  20. R

Vércukormérők

Vércukormérő Nekem kékszínű van,azt nem tudom,hogy ez régi vagy az újabb típus,de van hangjelzése is.Rendszeresen vezetek cukornaplót,és járok a kezelőorvosomhoz,mert negyedévenként kell mennem hozzá.Ott mindig vesznek vért is és mérik a Hemoglobin A1C-t.
  21. R

Vércukormérők

vércukormérő Nekem sokáig D-cont mérőm volt,ami legalábbis tapasztalatom szerint elég hamar lemerült,azonkívül sokszor olyan is előfordult vele,hogy pl.a tartójában magától bekapcsolódott,ezzel is fogyasztva az elég rövid életű elemet,amit ráadásul ha lemerült elég nehezen lehetett...
  22. R

Vércukormérők

Vércukormérő Szerencse,hogy a technika sok mindent megkönnyít már.
  23. R

Vércukormérők

vércukormérő Jól látod.Tudod könnyű azt magasztalni,ami jó:D
  24. R

Vércukormérők

Biztos hogy Accu Chek? Nem valami más? Biztos?:rohog: Emiatt gondoltam.
  25. R

Vércukormérők

Vércukormérő Nem tudom,hogy mi a bajod a készülékkel.Ha rossz a tapasztalatod,akkor oszd meg velem.
  26. R

Vércukormérők

Én is csak azt tudom mondani,hogy mielőbb menj el dokidhoz. Tekintve,hogy viszonylag fiatalon lettél cukros így szerintem neked is I-es típusú diabéteszed van.Ha az van,akkor nem valószínű,hogy bármid is károsodott. Viszont ha még nem szereztél be,akkor be kéne szerezned egy jó cukormérőt. Nekem...
  27. R

Ujjszúró

Multiclixet használtok? Én most nemrég szereztem be egyet és tényleg sokkal jobb,fájdalommentesebb,mint más ujjszúró,csak kár,hogy nincs rá támogatás és így egy kissé drága.
  28. R

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Tiszta szerencse,hogy már kapható a multiclix,ami annyira profi módon van megalkotva,hogy tűje sokkal kevesebb fájdalmat okoz,mint a korábbi ujjszúrók.Ez főleg a kisgyerekeknél nagyon fontos,mert nekik még nagyon vékony és érzékeny a bőrük és nagy fájdalmat okoz a szúrás.Persze azt nem is...
  29. R

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Mindig is csodálkoztam azon,hogy ilyen kis korban is jelentkezik már a cukorbetegség.Sokan azt állítják,hogy idegrendszeri,pszichés oka van a diabetes kialakulásának.De csecsemőkorban ez lehetetlen szerintem. Ebből látszik,hogy milyen sok kiváltó oka van ennek a kellemetlen betegségnek.Mikor én...
  30. R

Vércukormérők

vércukormérő [Sziasztok. Mi lehet az oka,hogy az Accu Chek készülékhez nincs TB támogatás? Tudom,hogy lehetne olyat használnom,amire van,de hát mint a legtöbb terméknél általában,ki alakul egy tábor,mely azt a bizonyosat tartja a legjobbnak.Én is így vagyok az Accu Chek készülékkel,melyet...
Oldal tetejére