A keresés eredményei

1. [No title]

[No title]

2. [No title]

[No title]

3. [No title]

[No title]

4. [No title]

[No title]

5. [No title]

[No title]

6. M

mindenkinek

Laci! Szeretnék többet tudni rólad. lehet, hogy tudnánk egymásnak segíteni. nem veszed tolakodásnak? magdika
  7. M

Diabeteses gyermek lelki világa...

Kedves Kata! Igérem igyekezni fogok. Nekem is jó itt köztetek. Hamarosan rendezem dolgaim és több időt töltök veletek. Adig is minden jó Magdika
  8. M

Insulinpumpa

Kedves Attila és Anyukája! Mindketőtöknek jó egészséget kívánok, kérlek titeket jelentkezzetek máskor is. magdika
  9. M

mindenkinek

Kedveskéim! Nállunk ez lemezjátszó nélkül is hallható a férjem szájából naponta többször. Ugye milyen jó nekem? Magdika
  10. M

Insulinpumpa

Kedves fórumozók! Nem kell egymást riogatni, a szövődmények nem egyformán jönnek. Vannak olyan emberek akik az orvosi tanácsokat figyelmen kívűl hagyják, még sincs szövődményük évtizedekig, de ennek ellenkezője is van. Mindenesetre érdemes a tanácsokat megfogadni, és nem rettegve élni, de ha...
  11. M

Álmatlanság, éjszakai felébredések

Sziasztok! Nekem régebben az ébredés után mindig kiderült, hogy hipózok. Akkor még nem volt mérésre lehetőség a 60-as70-es évekre gondolok. Később megtanultam és beszereztem egy doboz teszt csíkot, ami akkor még nagyon drága volt és nem volt hozzá készülék, de a szinskála alpján eldönthető...
  12. M

mindenkinek

Kedves Laci! Ne haragudj, hogy kijavítlak. Egy multi vitamos pezsgő tabletta, csak vitaminokat tartalmaz, a Diabion pedig a vitaminokkon kívül ásványi anygokat is. Ha nem így van bocsánat, de ezt nézd meg. Rajta kell lenni a tájékoztatón. Egyébként én sem éreztem javulást a szedése során, de...
  13. M

Insulinpumpa

Sziasztok fiatalok! Elárulom nektek, hogy hasonló elbarmolást én is szoktam csinálni a pennel. Ez azért van mert annyira jól akarjuk csinálni. Heti egy-két hipó körüli érték belefér, én azt mondom. Akinek nincs annak mindig magass a cukra, és nagyobb veszélyt jelent a szövődmény kialakulása...
  14. M

Hasonló élményektől gazdag életet éltem. A "rövidke" köszönömre válaszom : Meleg szívvel tettem. Magdika
  15. M

mindenkinek

A diabion többféle vitamint és ásványianyagokat tartalmaz. A cukorbetegeknek ajánlott, én is szoktam szedni, de nem igazán érzek semmi változást. Nekem a neuropátiás szövődmények miatt ajánlotta a házi orvosom. Én a milgammát és a Thiogamát is szoktam szedni, amitől mindig javulást éreztem...
  16. M

Kedves anyukák! Csak annyit szeretnék reagálni, hogy nagyon klasz ez a fórum, örömmel tölt el amikor ilyen humanitással találkozom. Csak így tovább. Ez egy nagyon szép gondolat. Nekem nem volt ilyen lehetőségem, de nagyon jól jött volna. Mi a cukorbeteg gyerekekkel egy hónapban egyszer...
  17. M

Nem tudtam a megadott cimre üzenetet küldeni neked. magdika
  18. M

Most úgy érzem itt az ideje átadni a cd-m tartalmát. Remélhetőleg hamarosan lesz időm ezzel foglalkozni. Most Thiogammás isnfuzióra kell keresnem kórházat, mert a székhelyem szerinti Belosztály nem tudja nekem ezt biztosítani, és most az édesanyám betegsége, kora miatt intézem a közelembe lévő...
  19. M

Ne haragudj nem birom ki, hogy ne reagáljak. Nem kérted ugyan és rúgj ki ha tolakodásnak érzed, de a mami biztosan szivesen megtanulná a kütyüket kezelni, és a gyerek nem érezné a külömbséget. Ne zárd korlátok közzé mert diabos. Ezzel árthatsz neki nagyon sokat. Hidd el, hogy megbízhatsz benne...
  20. M

Elég nehéz helyzetbe hoztam magam, de azt hiszem sokaknak segítek majd ezzel. Megértem az aggodalmadat, hisz én is anya vagyok, sőt már nagymama is. Az előttem szóló 8 évesen lett diabos válaszát azt hiszem megköszönhetem. Egyetértek vele. Visszatérve a kérdésre, hogy az én édesanyám mit nem...
  21. M

Insulinpumpa

Valamit félre értettél, ha már baj van nem a végtag fázás a tünet, ha neuropátia van, hanem éppen ellenkezőleg. A vágtagok égő fájdalma hasonlít a leforrázott bőr érzésére. Ekkor már a zoknit is le kell vetni és a takaró érintése is fájdalmat okoz. a hideg láb érzete inkább ér azaz Dopler...
  22. M

Szia Timeácska! Ha jól értettem te és a kisfiad is diabéteszesek vagytok? Én 5 éves alig multam amikor ez kiderült, így aztán alig vannak nem diabos emlékeim. Gyerekkén ezt megélni, nem annyira nehéz, mint felnőttnek, mert nem érezni a súlyát, hisz mindent a szülő intéz. A szúrások régen sokkal...
  23. M

Inzulincsomó(k)

Nem. Nekem már minden adható helyen van. Kar, comb,tompor, has. Vannak helyek ahol fájdalmasabb a szúrás, ezért ezen a részeken szoktam váltva adni. A gyorshatású inzulint mindig a hasba, hiszen onnan szívódik fel a leggyorsabban. A bázuist pedig az előbb fent írt helyeken. Ennek ellenére ezen...
  24. M

Insulinpumpa

Valóban így van! Ezért ti szerencsések vagytok! Ma már majdnem egyenlő eséllyel indulhatok egészséges társaitokkal. Sajnos nekem már vannak szövődményeim és ezért mertem írni nektek, mert tapasztalatból tudom, hogy így van. Hogy miért csak a hipó körüli értékeknél érezhető ez a bizsergés nem...
  25. M

Inzulincsomó(k)

Testem bármely részére szúrok a szúrások helyén kiemelkedő szövet szaporodás látható érezhető. 48 éve szúrom magam. Ma már pennel. Ez ügyben nincs vátozás, csak a fájdalom szünt meg. Merthogy régen a nagy tűkkel nagyon fájt az inzulin adás. Magdika aki már nagymama
  26. M

Insulinpumpa

Kedves Steveray Sürgősen keresd fel a diabetológusz szakorvosodat, mert az alacsony vércukor értékeknél jelentkező bizsergő érzés egyáltalán nem a sejtjeid nyüzsgése, hanem a neuropátia jele. sajnos ezt a folyamatot csak lassítani lehet a Thiogamma és a Millgama szedésével. Ti már abban a...
  27. M

Insulinpumpa

Kedves Steveray Sürgősen keresd fel a diabetológusz szakorvosodat, mert az alacsony vércukor értékeknél jelentkező bizsergő érzés egyáltalán nem a sejtjeid nyüzsgése, hanep a neuropátia jele. sajnos ezt a folyamatot csak lassítani lehet a Thiogamma és a Millgama szedésével. Ti már abban a...
  28. M

Insulinpumpa

Sajnos valóban vannak olyan esetek, amikor nem tudjuk semmihez kötni a magas értékeket, nagyon sok minden befolyásolja. nem csak a gyulladásos betegség, láz, stressz, időjárás, mozgáshiány és még annyi minden más. Én is ezt tapasztalom már 48 éve.
  29. M

Insulinpumpa

30. M

Insulinpumpa

Én arra törekszem, hogy 5-8 között legyen, perzse ez nem mindig sikerül. Étkezés előtt 4-5, étkezés után 6-7-8. Egy cukor beteg számára ez lenne az ideális, legalábis én így tanultam. Nekem 5 alatt már félő, hogy hipózok, és nem örülök a 8 fölötti értékeknek sem. Ilyenkor egy kis mozgás, ami...
Oldal tetejére