A keresés eredményei

1. M

Inzulincsomó(k)

Sziasztok! Le vagyok maradva! Nagyon! De most már talán több időm jut magamra és rátok. Nem igazán tiszta most számomra milyen kenőcsökről írtok. Én az inzulin adási helyekre nem kennék semmit, hisz a fertőzés veszély itt nagyobb. Nem vagyunk egyformák de én minden kissebb sérülést is csak aloe...
  2. M

Insulinpumpa

Kedves Kata! Lassan eljön az ideje, hogy valamilyen készüléket beszerezzek, ami jelzést ad a normoglikémiás értékek alatt, illetev fölött. Mostanában már a magas értékeket egyáltalán nem és az alacsonyakat is későn veszem észre. Két kicsi unoka feleügyelete, és az édesanyám időnkénti gondozása...
  3. M

Álmatlanság, éjszakai felébredések

Kedves Gyuri ! Ha megosztanád velünk, hogyan sikerült rendezni ezt a problémát nekem segítenél és megköszönném. Én még altatóval és más nyugtató gyógyszerekkel sem alszom rendesen és ha nem veszem be képes vagyok átvirasztani az éjszakát. Én ezt a neuropátiámnak tudom be, de lehet te tudsz...
  4. M

Lábápolás

Szárad bőr Kedves betegtársaim! Bocsika a megszólításért, tudom sokan azt mondjátok nem vagytok betegek, pedig hát mégis. Én nem szoktam ezt tagadni. Erről ennyit. Ha megengeditek az én bőrápolásaim tapasztalatait megosztom veletek. Régóta küszködöm a száraz bőr problémával, hisz 48 éve...
  5. M

Insulinpumpa

Kedves Vera! és mindenki !cukorbeteg társaim! Nagyon kevés időm jut rátok sajnos, és hál istennek. De sajnálattal veszem, hogy e kevés időt is az egymás kötekedésével töltitek. Nyilván nektek több időtök van, de nem egymást segítve kellene ezt eltölteni. Bocsájtsatok meg,de nem akarok senkit...
  6. M

Diabeteses gyermek lelki világa...

Ildikó! Magamról tudom, hogy emlékeim mikorra vihető vissza, de meg kellett élnem az unokám 3 évesen egy gyermek életében a legrosszabb élményben való részvételét is. Nem diabos, egésszen más. Erről nem szeretnék írni most. Majd talán egyszer annak is eljön az ideje. Szóval a kicsike 3 évesen...
  7. M

Kedves Sani! Ez volt a szándékom és örömmel tölt el, hogy olvastok a sorok között is. Magdika
  8. M

Kedves Timeácska! Most kis idővel több jutott, hogy olvasgathassam az általatok írtakat kérdéseket. és ma megint írnék nektek. Biztos aktuális ez a néhány kérdés, és lehet az is, hogy már ti is rájöttetek néhány válaszra. A saját életemből meritett tapasztalatokat osztom meg veletek. Egy pici...
  9. M

Ugye nem haragszol rám? Magdika
  10. M

Kedves Ildikó! Lehet, hogy egy pszhihológus tudja a dolgát de, de ha te tudsz gyugodtan és magadban rendezve erről beszélni a kicsi fiaddal, és diabeteszes gyerekek társaságát keresve látva, hogy nincs egyedül, talán többet tehetsz magatokért. Sajnálkozni nem szabad "szegény gyerek, milyen...
  11. M

Inzulincsomó(k)

Kedves Gyuri! Ahogyan leírtad én is valószínünek tartom, hogy az inzulin szurások miatt volt, de hogy 3-4 hét alatt elmúlt? Nem vagyunk egyformák, nem gyakori ahogyan az én ismereteimben ez ilyen hamar elmúlik. De a kivétel erősíti a szabályt. Lehet, hogy te hamar észre vetted és módosítottál...
  12. M

Insulinpumpa

Bocsika! Jó lenne veletek találkozni, hogy be azonositsalak titeket. Inkább csak a témákra figyelek és tanulok belőletek, saját élményeimmből meg segíteni szeretnék nektek. Magdika
  13. M

Insulinpumpa

Szivesen! Talán egyszer tudok többet is segíteni. Magdika
  14. M

Insulinpumpa

Kedves Kata! és mindenki aki ezt a fórumot olvassa! Először is bocsánatotokat kérem, ti pumpával én pennel kezelt cukorbeteg vagyok, és nagyon inzulin érzékeny. Gyorsan ki tud siklani, éppen ezért nagyon óvatosan és csak mérés után korrigálok. Nem vitatkozni akartam, de ahogy múlnak az évek én...
  15. M

Inzulincsomó(k)

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Gyuri! Biztos vagy benne, hogy azok inzulincsomók voltak? Nekem nem múlt el a gyerekkori...
  16. M

Insulinpumpa

!!!!!!!!!!!!!!:cry::cry::cry::cry::cry::cry: Steveray! Jó bátor vagy. Én ilyet sosem tennék. Korrigálni mérés nélkül? Hát.... te tudod. De ezt ne ajáld a fiataloknak, mert nem tanácsos. Alkohollal korrigálni, hát ezt meg éppen ne. Tudod mekkora kockázattal jár. Az alkohol a somogyi kapuját...
  17. M

Insulinpumpa

Kata és Sani! Na nem büszkén mondhatom el, de én is hozzátok tartozom. Magdika
  18. M

Kedves Anna! Ha csak neked adott erőt a leírt esetem, már megérte. Szívesen osztom meg veletek, mert tudom hogy segítek vele. Nekem nem volt segítségem, csak az anyukám meg én álltunk szemben a Diabeteszemmel. Mindkettőnknek másképpen, de nagyon nehéz volt. Ezért aztán hamar megtanultam, hogy...
  19. M

Insulinpumpa

Én egyetértek a szakemberekkel, Ha a bázis adag jól van beállítva, a reggeli bólusnak többnek kell lenni, mint a délinek. Magdika
  20. M

Sziasztok! Néhány kemény nap után egy kicsit megint itt vagyok. Csak azért írtam le nektek a szerencsétlen helyzetemet, hogy tanuljatok belőle. Ha kilöknek az ajtón bemászom az ablakon akár ezt is írhattam volna cimnek. Tegyétek ti is, mert sajnos senki rajtunk kívűl nem képviseli érdekeinket...
  21. M

Álmatlanság, éjszakai felébredések

Szia Kata! Az erősebb hipókról sajnos sok-sok gyermekként és felnőttként is hasonló tapasztalatom van. Igencsak utáltam én is. Nekem amiótta humán inzulin létezik egyszer volt ilyen, akkor is én csináltam hülyeséget. Összekevertem a bázis és bólus inzulint. A bázis helyett beadtam a bólist de a...
  22. M

Insulinpumpa

Kedves Steveray! Miért nem a neveden szóllíthatunk. A középső bekezdésedet vitatom. Nem úgyanúgy, sokkal későbbre kitolható. a fordítva ülök a lovon egyetértek. Valóban a hipókat és engedd meg hogy hozzá tegyem , hogy a hipereket is megelőzni célszerű. De hiszen ezen vagyunk mindannnyian. Ne...
  23. M

Mindenkinek! Hetekkel ez előtt megkerestem egy régóta elismert szakorvos aki megint a Thiogamma infúziót ajánlotta. Ez az orvos a közelünkbe lévő városban rendel a lakhelyünktől 35 km. Nem cicózok leírom. Dr. Neuwirth Gyula. Nekem ez az ember nagyon sokat segített, pedig nagyon ritkán...
  24. M

Kedves Kata!. Itt a fórumra még én sem régen találtam rá, és máris állandó tagnak nyilvánítanak. Köszönöm a megtiszteltetést nekik, nektek meg sok erőt a további egészséges életmódhoz. Ennyi a külömbség meg néhány szuri a mi már fájdalom mentes. Viszonyítani tudom, hisz 48 éve vagyok diabos, e...
  25. M

Insulinpumpa

Szia Lizi! Én 21 évesen akkor 16 éves diabetesszel szültem a fiamat 1975-ben. Semmilyen kütyüm nem volt, még a cukrom sem tudtam mérni, mégis sikerült. Igaz a terhességem nagy részét a kórházba, illetve a Debrecen Klinikán töltöttem, (ahol mértek vc-ot is) de megérte. Ez után még fel is neveltem...
  26. M

Comment by 'Magdika' in album 'Album : [email protected]'

Album Images 3
  27. M

Comment by 'Magdika' in album 'Album : [email protected]'

Album Images 2
  28. [No title]

[No title]

29. [No title]

[No title]

30. [No title]

[No title]