A keresés eredményei

1. zsuzsa

mindenkinek

Ez nincs összefüggésben az igazolvánnyal, mert azt az okmányirodánál intézed, a hozzájárulást pedig az önkorinál. Éves díj, és azt kell hozzá igazolni hogy tartós beteg, és kontrollokra hordod, stb.. tehát van kötelezettséged vele, amit a szakorvos igazol, zt kp. ben kapod meg, és benzinre vagy...
  2. zsuzsa

mindenkinek

Ide írom, mert szerintem sokakat érint, és egy kicsit pipa vagyok, hogy 4 év elteltével ezt is véletlenszerűen kell megtudnom, bár lehet hogy ez is az én tudatlanságom oka. szóval nem tudom ki mit tud, de leírom hogy aki emelt családi pótlékra jogosúlt, itt én most leginkább a cukis gyermekek...
  3. zsuzsa

Háttérképek Egy Csepp Figyelem Világnap

Mi mindíg az elején mentünk, már 10 körül ott voltunk, és akkor még viszonylag könnyen és a környéken térítésmentesen lehet megállni autóval. Az emeleten étterem működik, az árai elfogadhatóak, tehát enni, ebédelni, kávézni tudtok, automata is van, vihettek szendvicseket is, azt is el tudjátok...
  4. zsuzsa

Babázhatok

maga, sem tudom mit szeretnék, tényleg teljesen mindegy, tegnap hallhattuk előszőr a kis szívét dobogni, minden rendben volt, azt mondta az orvos hogy nem gondolná hogy bármi baj lehet, de azért a híradóban még ne mondjuk be, hát este elmondtuk a kisfiamnak, mert már mindenki tudja a családban...
  5. zsuzsa

Babázhatok

így van, nem mondom hogy boldog lennék ha beteg lenne a második is, de lehet hogy annál nagyobb segítői lelki társai lennének egymásnak. Nálunk a fő szempont az volt mindamellett hogy szerettünk volna kezdetektől fogva két gyermeket, hogy Tibikének testvérkét adjunk.Ennél fontosabb dolog nem...
  6. zsuzsa

Babázhatok

Nagyon egyetértek.
  7. zsuzsa

Babázhatok

Csatlakozom Andihoz. Természetesen számít, nem azért mert akkor bármi is változott volna, hiszen nem változott, szerettük volna, és úgy néz ki lesz is. Igazából nagy dilemma az is hogy szüretném e mert igazad van ha pozitiv akkor minden napunkat úgy éljük hogy vajon jelentkezik e vagy sem, ha...
  8. zsuzsa

Babázhatok

Máris többet tudok, felhívtam a kezelőorvosunk asszisztensét, mert kontrollidőpontot kellett kérnem, és rákérdeztem a dologra. Tibikémet szűrték pár hónapja nyálmintából vizsgálták hogy rendelkezik e a génekkel, és milyen arányban, de az eredményt még nem tudta, azt mondta valószínű a dr.-nő...
  9. zsuzsa

Babázhatok

Amikor csládbővítésen gondolkodtunk, akkor beszéltem Czeizel dr.-al, és felhívtam a nagy gén diagnoztikát is ás egy genetikussal beszéltem aki azt mondta hogy már magzati korban meg tudják mondani hogy rendelkezik e és milyen arányban a hajlamosító génekkel. Ennél konkrétabban nem beszéltünk...
  10. zsuzsa

Babázhatok

Andi ez nagyon jó dolog, jön a harmadik baba, és kisfiú a két lány után, gratulálunk. Azt honnan tudod hogy a génjei magvannak, vizsgálltattátok, vagy automatikusan szürték őt is. Úgy hallottuk hogy a cukorbetegségre is szűrik, tudják már magzati korban is gondolom magzatvíz vizsgálatból azt nem...
  11. zsuzsa

Babázhatok

nagyon köszönöm nektek, nagy az örömünk, és most semmi nem számít csak hogy odabennt minden rendben legyen.
  12. zsuzsa

Babázhatok

köszönöm Poe, még csak reménykedünk hogy minden rendben lesz. A többin most már ugyis hiába aggódnék, a génjei már eldőltek.
  13. zsuzsa

Babázhatok

köszönjü, egyenlőre még mi is csak izgulunk érte, hogy ha már elindúlt, sikeres legyen az útja odabennt, ne legyen semmi gondja.
  14. zsuzsa

Babázhatok

Bogesz lehet hogy nem lesz szükség a délutáni bázis emelésére. A kisfiamnál is ezzel küzdöttünk, délelőtt hypo aztán délután megugrott. Kiküszöböltük a hypot nincsenek megugrások, a dr.-nénink mindíg mondja ha rendbe hozzuk a délelőttöt, nem lesz gond a délutánnal, és ez most működik is.
  15. zsuzsa

Babázhatok

Nálunk jön a baba 6 hetes pici magzatom van. Én ugyan "csak" hármas típusú cukoros vagyok, a kisfiam aki 6 éves ő a cukros, és megfogadtuk, úgy vágtunk bele, a tesó érkezésébe, hogy nem ezen fogunk aggódni hogy vajon ő is beteg lesz e, de azért nagyon motoszkál a fejeünkbe csak nem beszélünk...
  16. zsuzsa

Vércukormérők

Amikor a partner ilyet nért régen akkor mi mértünk mégegyszer, mert sajnos mér akkor is ha kevés a vércsepp csak nem pontosan, volt hogy mért egy 1,6 ot aztán egy 3,2-t. Sokszor kellett ismételni nagyon stix takarékos volt.
  17. zsuzsa

Insulinpumpa

NAgyon régen nem jártam már a fórum felé. Most olvasgatom a pumpa problémát, hát nekünk is volt vele kalamajkánk egy héttel ezelőtt. Egyszer csak nem működött a lefelé lépegető gomb, gombhibás lett. Ez elég nagy baj volt, mert éppen adat letöltés előtt álltam, és nem tudtam felfüggeszteni...
  18. zsuzsa

Vércukormérők

Én a Méryt szívből tudom ajánlani, nagyon jól bevált nekünk, ügyesen mér vele a kisfiam, és támogatott a tesztcsíkja, ami nem elenyésző szempont. Most volt lehetőségem a múlt héten összehasonlítani az accu chekes mérőkkel, és nem volt jelentős eltérés.
  19. zsuzsa

Penes problémák

A pumpa sem adagolja ki teljesen az inzulint, nekünk az a tapasztalat, hogy 5-10 E között már nem adagol rendesen, nagyon nagy levegő oszlopok vannak a szerelékben, 5 E et mindíg kidobunk.
  20. zsuzsa

Ujjszúró

Igen, miután ide írtam, este még volt időm elővettem a használati útmutatót, és ott is írja hogy biztonsági okok így meg úgy szóval nem lehet visszacsinálni. Mindegy, én voltam a buta, mert az elején ezt nem mutattam meg neki, ő meg nézte hogy nem a legkisebben van, és akkor ő odatekerte, csak...
  21. zsuzsa

Ujjszúró

segítséget kérnék, Tibuskám az erősség helyett, a lándzsánál tekerte a multit, és így 6 ról letekerte 1 re, most akkor kidobhatubk 5 lándzsát vagy ezt vissza tudom tekerni újból valahogy?
  22. zsuzsa

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Minden egyes ilyen felírással súlyos ezreket spotolna meg az ember.
  23. zsuzsa

nem tudsz véletlenül rendeletet erre, amivel alátámszthatnám?
  24. zsuzsa

Megkapjátok a 3 dobozzal közgyógyra plusz felíratod általánosra a 2 dobozzal? Mi ezt egyszer már próbáltuk azt mondta a gyerekorvos hogy nem lehet.
  25. zsuzsa

6 éves kor alatt van csak így? Mi most töltöttük a 6 ot, remélem a jövőben is 3dobozzal kapunk havonta, még így is kevés.
  26. zsuzsa

Szia ATTILAÉVI! Örülök hogy megkaptátok a pumpát, most még biztos nagyon furcsa idegen, és rengeteg a kétség bizonytalanság bennetek, de hamar letisztúl, és te fogod próbálgatni a pumpa adta lehetőségeket, normál bólus kettős bólus stb... ezt majd mondják is és olvasod is, aztán próbálhatjátok...
  27. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

így van, arra szerettem volna rávilágítani, amit Poe is nagyon jól leírt hogy vannak bizony ennek is mint minden más dolognak árnyoldalai. Amikor szülőként, friss diabos gyermekünk kezeléséről kell döntenünk, és mostmár ugye rögtön pár nap elteltével felteszik ezt a kérdést, hogy akkor mivel...
  28. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Az ovikezdésben nekünk az segített hogy pumpás lett, oviban nem inzulinozták volna, bár úgy tudom pennel is be lehet úgy állítani hogy a kis étkezésekhez nem adnak. Nekünk még úgy mondták hogy pennel napi 5x szúrnám, mixtardon voltunk, akkor választottuk a pumpaterápiát. Bár azt mondhatom nem...
  29. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Szegény Tibusomnak ugyan magasabbak az értékei de nem ennyire, 9.2 akartam írni.
  30. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Felbuzdúlva az írásotokon, vettem ma Tibusnak egy tejszeletet, nem mertem rögtön kinder pinguit az csokibevonatú magasabb a szh tartalma, ebben 10 alatti szh van, tehát ha jó a cukra holnap tízóraira megkapja, aztán jöjjönn aminek jönnie kell. Ma 92 vel ebédelt fél egységgel többet indítottam...
Oldal tetejére