Babázhatok

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
MEGPRÓBÁLTAM!
HA LEJEBB VESZEM,8-10-RE KELEK.MOST A DU.-I VOLT MEGLEPŐ,14-KOR 7-ET,16-KOR 12-ŐT MÉRTEM! MINÉL JOBBAN AKAROK VALAMIT CSINÁLNI ANNÁL SZ...B LESZ!:rolleyes:
Ne keseredj el! Ezek szerint még próbáld meg feljebb venni a délutáni bázist is. De már kezd el 14 óra előtt megemelni a bázist! A délelőtti hipódat ügyesen kiküszöbölted, ez is nagy dolog, örülj ennek :) És most próbáld meg megemelni a délutáni bázisodat!

zsuzsa

Új tag
Nálunk jön a baba 6 hetes pici magzatom van. Én ugyan "csak" hármas típusú cukoros vagyok, a kisfiam aki 6 éves ő a cukros, és megfogadtuk, úgy vágtunk bele, a tesó érkezésébe, hogy nem ezen fogunk aggódni hogy vajon ő is beteg lesz e, de azért nagyon motoszkál a fejeünkbe csak nem beszélünk róla. Sajnos nem mi döntöttünk a kisfiamnál sem hogy szeretnénk e, így alakult, ha ez a másodikkal is így lesz, akkor fájó szívvel de ugyanolyan nagy szeretettel fogunk két cukis gyermeket nevelni, szeretni.

zsuzsa

Új tag
Bogesz lehet hogy nem lesz szükség a délutáni bázis emelésére. A kisfiamnál is ezzel küzdöttünk, délelőtt hypo aztán délután megugrott. Kiküszöböltük a hypot nincsenek megugrások, a dr.-nénink mindíg mondja ha rendbe hozzuk a délelőttöt, nem lesz gond a délutánnal, és ez most működik is.

somcsika

Aktív tag
Nálunk jön a baba 6 hetes pici magzatom van. Én ugyan "csak" hármas típusú cukoros vagyok, a kisfiam aki 6 éves ő a cukros, és megfogadtuk, úgy vágtunk bele, a tesó érkezésébe, hogy nem ezen fogunk aggódni hogy vajon ő is beteg lesz e, de azért nagyon motoszkál a fejeünkbe csak nem beszélünk róla. Sajnos nem mi döntöttünk a kisfiamnál sem hogy szeretnénk e, így alakult, ha ez a másodikkal is így lesz, akkor fájó szívvel de ugyanolyan nagy szeretettel fogunk két cukis gyermeket nevelni, szeretni.

Gratulálok, a gyermek palántához. Jó egészséget és gondtalan kismama időszakot kívánok hozzá.
Aztán a többit meg majd akkor kivánom, ha már kibújt.

zsuzsa

Új tag
köszönjü, egyenlőre még mi is csak izgulunk érte, hogy ha már elindúlt, sikeres legyen az útja odabennt, ne legyen semmi gondja.

borka

Őstag
köszönjü, egyenlőre még mi is csak izgulunk érte, hogy ha már elindúlt, sikeres legyen az útja odabennt, ne legyen semmi gondja.

sziasztok!
elkezdődött a baba projekt!
eddig semmi,de a doki mondta,hogy az első 11 hét a legfontosabb,szóval az a problémám,hogy a cukraim elég jók lennének,ha de.11-kor nem menne le 3-ra,ami du.-ra felemeli,és ez majdnem mindennapos. állítottam a bázison,ha a reggelimhez a megfelelő bólust adom ,10.30-11 óra és lent van.mi tévő legyek? megtudom fogni a du.-ni cukrokat 14-nél,de az is sok! 4 nap alatt elfogyasztok egy doboz csíkot! végig parázom a terhességem? nem szeretném!

Gratulálok mindkettőtöknek,és jó egészséget ,és főleg jó cukikat kívánok.

Bogesz,ne parázz,mindig gondold végig higattan a dolgokat. A hypóra való korrigálásnál legyen benne lassan felszívódó CH-is,és pluszba adjál be 0,5 bóust.Ezzel talán ki lehet védeni a du.megugrást.(persze ezt is óvatosan kel kezelni,és nem mindenkinél jön be)

zsuzsa

Új tag
köszönöm Poe, még csak reménykedünk hogy minden rendben lesz. A többin most már ugyis hiába aggódnék, a génjei már eldőltek.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Zsuzsa, nagy nagy gratula a kis jövevényhez. :D Mindannyiunk drukkja veletek van, hogy a kistesó ne legyen diabos, akár ott vannak a diabos gének, akár nincsenek. :)

bogesz

Új tag
Ne keseredj el! Ezek szerint még próbáld meg feljebb venni a délutáni bázist is. De már kezd el 14 óra előtt megemelni a bázist! A délelőtti hipódat ügyesen kiküszöbölted, ez is nagy dolog, örülj ennek :) És most próbáld meg megemelni a délutáni bázisodat!
szia!
a délutánom ok! most a 20 óra lett kicsit sok inzulinnal,lejebb vettem!

R

RGabi76

Vendég
Én a Csákány György doktor urat tudnám ajánlani neked! A Jahn Ferenc délpesti kórházban van, ő szorosan együtt dolgozik Baranyival és én imádom őt... ha Baranyis lettem volna, nála szültem volna, de ő csak úgy vállalt volna el, ha Baranyis vagyok én meg másnál voltam és nem akartam váltani.
Egy kicsit duci, középkorú pasi, nagyon jó fej szerintem és iszonyú jó szülés és nődoki, én tényleg nagyon szeretem őt.

Köszönöm szépen. :)
Nem tudnál bővebbet a gondozásról?
Ez anno ugy zajlott,hogy volt Baranyi Főorvosnő,3 nőgyógyász és egy szemész orvos.És minden hétfőn menni kellett.Diab+ nőgyógy mindíg,havonta,vagy panasz esetén a szemészet.Ez most,hogy zajlik?Ott az AEK-ban szülész orvos esetleg?Vagy Mert ugye ott van most a Főorvosnő?
És Te a délpestiben szültél?

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
szia!
a délutánom ok! most a 20 óra lett kicsit sok inzulinnal,lejebb vettem!
Bogesz, arra azért vigyázz, hogy ne változgass rapszodikusan mindig, amikor látsz egy nem megfelelő értéket, vagy időszakot, mert akkor káoszt alakítasz ki.
Gondolom te a bázist vetted lejjebb. Lehet, hogy jó döntés volt, de akkor következetesen ki kell tartani mellette. Úgy nem lehet, hogy most ez a rossz, ehhez nyúlok, aztán az a rossz, akkor meg ahhoz. Labilis egyensúlyra nem lehet jó beállítást csinálni, ahhoz az kell, hogy tendeciózusan mindig ugyanazt a rossz értéket, és ugyanabban az időben produkálja napokon keresztül.
A te esetedben tudom, hogy az a fajta labilitás áll fenn, amire nagyon nehéz egy jól megválasztott bázist felállítani, ezért nem működik a leveszem, aztán felveszem a bázist.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Köszönöm szépen. :)
Nem tudnál bővebbet a gondozásról?
Ez anno ugy zajlott,hogy volt Baranyi Főorvosnő,3 nőgyógyász és egy szemész orvos.És minden hétfőn menni kellett.Diab+ nőgyógy mindíg,havonta,vagy panasz esetén a szemészet.Ez most,hogy zajlik?Ott az AEK-ban szülész orvos esetleg?Vagy Mert ugye ott van most a Főorvosnő?
És Te a délpestiben szültél?
Én nem a délpestiben szültem,mert én nem Baranyis vagyok és a Csákány doki csak Baranyival vállalt volna el, én meg ragaszkodtam a diabetológusomhoz... Voltam 2x is az első terhességem elején a délpestiben Csákánynál, de nem ment bele,hogy más diabetológussal vállaljon. Az 1-es nőin szültem és nekem ez tökéletes is volt, végülis találtam egy szuper szülészt, de ő nem team-ben van és a diabetológusom sem team-ben dolgozik, tehát nekem más volt nagyon.
Tényleg csak zárójelben jegyzem meg, meg nagyon magánvélemény, de terhességi cukrosként a hetenkénti diab és nődoki.... Jézusom.... teljesen felesleges. De ha ezt kívánja a doktornő és te megbízol benne, akkor ez van, megértem, hogy ha a bizalom kialakult, nem akarsz váltani, ez teljesen helyén való.
Én nem tudok más szülészt, AEK-ban senki sem ismerek, sajnálom... de Csákány nagyon jó. Szerintem a neten sok infot találsz róla, szokott közösségi oldalakon is tanácsot adni (pl babanet) meg újságokban is sokat kérdeznek tőle. De azt is megértem, ha nem akarsz másik kórházba menni szülni, az AEK is jó kórház. Amúgy te hogy szültél, természetes úton?

Zsuzsa, én is szeretnék neked gratulálni és drukkolok, hogy most már minden rendben menjen odabent! Úgy lesz, biztos :)

dg

Őstag

Nagy örömmel olvasom soraidat! Gratulálok Nektek és nagyon boldog babavárást kívánok!

g_andi

Tag

Kedves Zsuzsa!
<O:p</O:p
Először is gratulálok a kis pocaklakóhoz. :cool:Az én nagyobbik leányzóm is cukros és lisztérzékeny, de szerencsére a kis testvére egészséges. Igaz, hogy hordozza a lisztérzékenységért felelős géneket, de remélem, nem jön ki rajta, de ha esetleg úgy is lenne, már van tapasztalatunk, és időbe tudjuk kezeltetni azt is és a cukit is. Bízom benne, hogy egészséges marad, mindenesetre bármi történjen is, mindent megteszünk értük, és ugyanolyan nagy szeretettel neveljük őket akár egészségesek, akár cukrosok. Kívánok neked gondtalan várandósságot. Én most várom a 3. babát és a két kislány után egy kisfiú érkezik hozzánk, majd januárban. A fő, hogy ne aggódj, biztos minden rendbe lesz. Minden jót és szépet!
Üdv: Andi

zsuzsa

Új tag
Andi ez nagyon jó dolog, jön a harmadik baba, és kisfiú a két lány után, gratulálunk. Azt honnan tudod hogy a génjei magvannak, vizsgálltattátok, vagy automatikusan szürték őt is. Úgy hallottuk hogy a cukorbetegségre is szűrik, tudják már magzati korban is gondolom magzatvíz vizsgálatból azt nem biztos hogy koskáztatnám, de szerintem születés után biztos megszűrik.

szandimon

Új tag
Andi ez nagyon jó dolog, jön a harmadik baba, és kisfiú a két lány után, gratulálunk. Azt honnan tudod hogy a génjei magvannak, vizsgálltattátok, vagy automatikusan szürték őt is. Úgy hallottuk hogy a cukorbetegségre is szűrik, tudják már magzati korban is gondolom magzatvíz vizsgálatból azt nem biztos hogy koskáztatnám, de szerintem születés után biztos megszűrik.

Miért gondoljátok, hogy megszűrik szülés után? A tesó miatt? És milyen szűrésre gondolsz? Mert mi pl. két diabos szülő vagyunk, és eszükben sem volt a gyereket szűrni.... sőt amikor felvetettem, még tanáccsal sem tudtak ellátni, hogy egyáltalán hol csinálnak ilyesmit...

Oldal tetejére