A keresés eredményei

1. zsuzsa

Vércukormérők

Mikor Tibike kicsi volt bizony többszőr nyúltam bele mint kellett volna, és sajnos hullámvasútra ültünk vele. Amikor orvost válltottunk akkor ő mondta hogy bírjam ki hogy nem korrigálok, hiszene nem tudom hogy hogyan is reagálna a szervezete nem tudom, mert nincs időm megfigyelni hiszen...
  2. zsuzsa

Vércukormérők

Mi 4 hónapja használjuk a Méryt és már csak azt, az elején még hasonlítgattuk másik cukornérőhöz, aztán letettük mellette a voksunkat. A tapaszatlat az volt hogy minél alacsonyabb ill. minél magasabb az érték annál jobban nyílik az ooló a vércukormérők között. Tehát ami Méryvel 2,6 volt az az...
  3. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Mi nem tudtunk és tudunk soha cukrosat enni, nem azért mert szh tartalma magasabb hanem mert cukor van benne. Egyszerűen nem bírja. Nála egy pöttyös túró rudi úgy csinál 16 os cukrot hogy csak na. Mi sajnos ha veszünk Norbit veszünk, de nagyon ritkán, mert nincs oda érte. VEsszük viszont a Norbi...
  4. zsuzsa

Vércukormérők

Napocska olyan jót nevettem azon amit írtál, nekem is rögtön megjelent a szitu.
  5. zsuzsa

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

tavasszal amikor elkezdett ingadozni ennyire akkor feltettünk egy szenzot, valóban kijött hogy nagyon kusza görbe, de ugyanúgy totózás jött utána, próbálkoztunk újy beállítással a dr.-néninkkel, de a növekedés elején voltunk, gondolom én ezért csak egy két hétig működött és borúlt minden újra...
  6. zsuzsa

Ez inkább a cukorbeteg gyermek topikba illene, de nem tudom átrakni, ha valaki megteszi megköszönöm, de ha nem zavaró, nem bánom ha itt marad.
  7. zsuzsa

ennyire nem szokott ugrálni, de 2,6-14 ig simán. Tegnap 5,2 el ebédelt délután 16 os volt a cukra, amit az ebéd nem indokolt, kihagytuk az uzsit, vendégek jöttek, játszottak, majd fél hatkor már eszembe jutott hogy vacsizni kéne, úgy kellett bekönyörögnöm az udvarról, 2,6 volt a cukra. Vacsi...
  8. zsuzsa

Nálunk pont ez a helyzet Tibike nagyon ingadozó, és nem érzi a hypokat, vagy nagyon sokára jelez, mire ő bármit is jelez, nyafi, éhes vagyok, fáradt vagyok, vagy óvonéni ésre veszi rajta, mert rá nem jellemző módon leül, már 2,6 nál járunk. Valamelyik nap csinált olyat és ez nem ritka most...
  9. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

NAgyon sok a hasonlóság köztetek, bármit írsz a cukraidról be tudom azonosítani, tuti mi is Tibusnál azzal küzdünk.Kár hogy ő nem húzta több ideig egészségesen, ráért volna ő is 18 évesen cukros lenni, bár nem tudom hogy lett volna egyszerűbb, mert bár így sem könnyű, mégiscsak egy kicsit már...
  10. zsuzsa

Mi négy éve sdiab múlt után inzulinőumpával sem megyünk 7 alá, és nem azért mert rosnk valamit vagy nem jó a terápia, mert már ennyi idő alatt nem volt olyan doog amit ne tettünk volna, egyszerűen olyan ingadozó cukrai vannak, és olyan cukorbeteg mint KAta, álandóan agyalok, próbálok mindent...
  11. zsuzsa

Én is úgy gondolom hogy csak valami átmeneti dolog lehet, előfórdúlha hogy úgy lezajlott nála egy enyhe fertőzés vagy gyulladás hogy csak ilyen módon mutatkozott meg, lehet hogy más csecsemőnél is így van, csak nem mérik, és nem jön elő. Amúgy úgy tudom minél kisebb a gyermek annál hevesebben...
  12. zsuzsa

Vércukormérők

Az inzulinbeadással fele ennyit nem matattam volna, mert a pumpája van, azon van világítás tehát pikk pakk elindítom, de indítani csak ebédhez kell.
  13. zsuzsa

Vércukormérők

Nem 11 órásira mentünk, mert gondolta addigra megvan a tízórai, ebéd 1 órakor, tehát jó az időzítés, de 11 kor mértem 5,2 volt adtam neki 2 szem kekszet, és délben elkezdte mondani, hogy ő olyan éhes, persze az előtte lévő sorban elkezdték bontani a chipszet, meg ették a pattogatott kukoricát...
  14. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Már ennyi év után csak eszembe jut néha, hogy mit lehetett volna másképp és mi lett volna ha, főleg így a születésnapja környékén vagyok kicsit depis, de már nem rágódom, örülünk annak ami van, és jól van, mégah az értékei nem is olyan fényesek.
  15. zsuzsa

Vércukormérők

Ilyet hol szereztél be?
  16. zsuzsa

Vércukormérők

Mi is multit használunk, gyorsan megszokta ügyesen használja, pedig féltem tőle mert szerintem nehezebben húzódható fel mint a soft, de neki nem okozott gondot. AMi nekem annyira nem tetszik, hogy nagyobb, olyan durung, és épp belefér a tartónkba, eleinte nme tette bele a hálóba hanem csak...
  17. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Én a steviát cseréltem le xillitre, én is fél kg ot veszek 1500 ft-ért, ma éppen a káposztás tésztára tette, nagyon jó volt ugyan olyan az állaga kinézete mint a sima cukoré. A steviából én a folyékonyat vettem, és ízét éreztem, lehet hogy csak valami másnak volt utóíze de onnantól kezdve nem...
  18. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Én nagyon szerettem a tejet, mióta Tibikém cukros nem isszuk ő csak szójatejet iszik, a tehéntejet nem bírta a cukra, nagyon vitte mindegy volt melyik napszakban kapta. Én nagyon haragudtam magamra, mert imádtam és nem tudtam neki ellenállni, és a terhesség alatt is sok tejterméket...
  19. zsuzsa

Vércukormérők

Ez a toll tényleg jó minap a moziban szenvedtem az órám meg a telefonom segítségével világítottam valaki nézte mit bénázok, biztos nem tudták mit szöszölök ott a sorok között, Tibike meg csak meredten nézte a filmet, én meg szenvedtem hogy mit fogjak, hogyan világítsak, még a film se segített...
  20. zsuzsa

Insulinpumpa

Bocsánat ez tényleg így van már, de nem olyan régóta, ezért én még azt írtam ahogy nekünk intéződött 3 éve. Akkor is fontos volt hogy tudd finanszírozni.
  21. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Az én kisfiam is szereti a tejbegrízt, bár semmilyen fórmában nem szereti a cukra, ráadásúl pillanatnyi jólakottság érzést ad, és gyorsan éhes utána. Én szójatejből csinálom, ha csinálok, és tönkölydarát használok. A szójatej amúgy is egy kicsit édesebb, a tejbegrízhez csak egy csipetnyi...
  22. zsuzsa

Insulinpumpa

HA már kipróbáláson nálad van a pumpa, akkor kapcsolatba kerültél a céggel, ill. kaptál egy pumpatrénert, aki intézi a kütyüvel kapcsolatot dolgokat, kapcsolatban van a kezelőorvosoddal, és ők ketten intézik at engedélyeztetést is és minden mást, ha kérdésed van a folyamattal kapcsolatban akkor...
  23. zsuzsa

Insulinpumpa

Mi a lkezdeti időszakban mindíg csak azt és úgy csináltuk amit és ahogy az orvos mondta, és olyan is volt az orvos hogy a fejemet vette volna ha belenyúlok. Aztán válltottunk, eltelt másfél év, és én pont azon mérgelődtem hogy miért kell nekem 2 hónapot várnom egyik kontrolltól a másikig, mire...
  24. zsuzsa

Insulinpumpa

Mi metronikososk vagyunk, és kifelyezetten felhívták rá a figyelmünket az elején hogy csak tartós energizer elemet használjunk, kezdettektől fogva így is tesszük, energizer ultimate-t használunk, és kb 1-1,5 hónapig elég egy.
  25. zsuzsa

Insulinpumpa

köszönöm!
  26. zsuzsa

Insulinpumpa

Valahol, nem is biztos hogy ebben a topikban volt szó a kanült megerősítő vízhatlan sprayről, és ragasztóról még kp is volt róla, melyiket használta már valaki, melyik jobb, lehet kapni mindkettőt, mennyibe kerül?
  27. zsuzsa

Insulinpumpa

Nekünk a kihordási idő jövő év novemberében fog letelni, és azon gondolkoztam, hogy valamiért csak meghatározták ezt is, mint annyi mást is, tehát hogy mennyire jó négy év után nap mint nap azon aggódni, hogy vajon jól működik e és még meddig? Ha a kihordási ideje ennyi, akkor gondolom utána már...
  28. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Nem, ha jól emlékszem Tibike csak egyet kapott, én viszont hármat. Nekem életre szóló védelmet adott, neki viszont egyenlőre 5 évet mondtak, de mivel úgy néz ki hogy nagyon gyenge enyhe fórmában lezajlott valószínű nála sem lesz ezzel már gond. Azért is adattam be hogy az öt év alatt valószínű...
  29. zsuzsa

Cukorbeteg gyermek

Ez a baldahin nagyon jól működik, és teljesen átengedi a levegőt jól tud alatta aludni. Mi be vagyunk oltva bárányhimlő ellen, mert terveztük anno a második babát, én sem voltam még Tibikém sem és így beoltattam magunkat. Ennek ellenére elkapta de egy két pöttyel, láztalanúl, valószínű az volt...
  30. zsuzsa

Insulinpumpa

Mindenképpen mellettetek állok és támogatom a kzdeményezéseket én is. Mi most még nem vagyunk érintettek, sőt jövőre pumpát kell újra igényelnünk és örülök hogy mérséklődött a költség, de meddig? Vannak ismerőseim akik a felnőtté válás kapujában vannak, ill. a gyermekeik, kamaszok, és pumpások...
Oldal tetejére