Babázhatok

orsika

Új tag
"Azzal kapcsolatban sikerült döntenem, hogy én is beállok a pumpások körébe, bár szintén nagyon taszított még a gondolat is."

Hidd el, én pont ugyanezt éreztem, majd mikor belevágtam, és a majd öt éves cukros múltammal végre sikerült napokig tartani a 8 mmol/l alatti értéket, örömkönnyekkel a szememben gondoltam azt, ami addig számomra elérhetetlen volt a pennel, hogy egyszer én is életet adhatok, egy egészséges babának...

CSIBE28

Új tag
Kedves Sturkey!!!
Szerintem nem fogod megbánni, ha a pumpa mellett döntesz.Én is nagyon sokáig gondolkodtam rajta.Sokat olvastam róla,jót is rosszat is.Hétfőn befeküdtem a kórházba beállításra, és elhangzott az orvosoktól, hogy nem is biztos hogy megkapom, mivel "túl" jók az eredmények.Ettől a pillanatól kezdve azonnal akartam, mi az hogy én nem kaphatok!!!!!!!!!!Az első napokban kicsit furcsa volt, de a cél lebeg a szemem előtt, mármint a babaprojekt, és így tudom hogy mindent megteszek azért hogy minden a legnagyobb rendben legyen.3 hét után már teljesen "hozzám nőtt" ez a kis tamagochi!!!
Sok sikert és kitartást kívánok neked!!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Sturkey!

De jó volt olvasni téged!!! :) Örülök, ha profitálsz az itt található archív dolgokból is, ez olyan jó!

Ha Kerényiékhez nem, Baranyihoz nem, de jó pumpadoki kell, akkor nézd meg Thaiszt. Nála van a legtöbb pumpás terhes. És szerintem is nagyon jól jársz a pumpával és azzal az önmenedzselést is jól meg fogod tanulni.
Thaisz nagyon jó doki, a pumpához nagyon ért, de tudni kell, hogy ő igazán az önmenedzselést tanítja (ami szerintem nagyon jó dolog), de ha gond van, ha nem megy, akkor hagy "elveszni" persze. Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek nem jött be Baranyi és Kerényi, annak nagyon bejön Thaisz, szerintem szeretni fogod. Nődokit meg szerintem az 1-es női klinikán keress, ebben elég nagy az egyetértés itt is, szerintem az a legjobb hely szülni.

Az állandó vc mérőt a Medtronic pumpához lehet csatlakoztatni (én ezért választottam a Medtronic pumpát anno) és kb 7 napot bír ki egy szenzor, ami 10ezer forint. Akkor célszerű használni, amikor felteszik a pumpát, akkor mondjuk 1-2 szenzort érdemes elhasználni és a másik helyzet a terhesség eleje, 1-2 hétig, 1-2 szenzort. Vagy ha bármi olyan dolog van az ember életében, ami azt igényli, hogy változtassunk a inzulinadagokon vagy az étrendünkön. Ez egy picike (kb 1cmx1cm-es kis kütyü), ami úgy van fent a hasadon, mint a kanül, nincs drótja (infrán kommunikál a pumpával, oda küldi az adatokat) és lehet vele mindent csinálni, fürdeni is, nem is érzed, hogy ott van, nagyon lapos és le van ragasztva. 5 percenként mér, de a 20 perccel ezelőtti értéket mutatja, tehát ez a kütyü arra jó, hogy lássuk, hogy merre megy éppen a vc, tehát, ha mérek egy 8.2-t, és megnézem a folyamatos vc mérőmet, amin az áll, hogy már 1 órája megy felfelé mondjuk 5ről, akkor beadok 1-2 egység korrekciót, mert ez bizony feljebb fog még menni, így megelőzöm a mondjuk 11-12-es értékeket (jelzi a foly.vc mérő a sebességet is). Vagy ellenkezőleg, egy 5-ös mérésnél, ha azt látom, hogy már fél órája 7-ről gyorsan megy lefelé, bekapok valamit és kiküszöbölöm a hipót.
Nyugodtan kérdezz még :)

kicsidodi

Új tag
Sziasztok!

Jól értem az eddigi hozzászólásokból, hogy többnyire azoknak könnyíti meg igazán az életét a pumpa, akiknek nem sikrül 8 mmol/l alatt tartani a vc-t hosszútávon, vagy éjszaka is actrapidot kell adniuk? Mert ezesetben már nincs is annyira bűntudatom:)! Úgy éreztem, hogy talán önzőség a babámmal szemben, hogy nem akarok pumpát, ugyanakkor nekem simán megy napokig 8-as alatt tartani a vc-mat, sőt hetekig is, mert az csak az én linkségem (a saját esetemben, tudom hogy mások másképp "működnek"), ha felkúszik pl.10-ig. Nálam magas vc csak akkor szokott előfordulni, hogyha hipora túl sokat eszem és nem korrigálom. Étkezéshez mindig adok elég inzulint, sőt inkább icipicivel többet, mint kevesebbet, mert úgy gondolom egy 3,7-es cukor kevésbé viseli meg a szervezetet, mint egy 10,3-as, főleg, ha 5,1 a kiindulás. Persze ez sem gyakori, da ha vacillálok, mennyit adjak, én inkáb többet adok... Ti?
A másik pedig, hogy vlsz. nem kell majd az éjszakai actrapid. Szóval, így már nem is annyira szükséges a pumpa? Lányok, én tényleg nagyon nem szeretem!:-(

kicsidodi

Új tag
Ja,és még valami: nagyon jó dolognak tartom ezt az állandó vc-mérőt! Régebben nézegettem a vc-mérő órát! Annak idején megfogadtam, ha terhes leszek, beszerzek egyet! Tudok róla vmit? Vagy vmilyen egyéb ketyerét az állandó méréshez? Akkor érezném magam(és a babámat) igazán biztonságban:)! Puszika

Sani

Új tag
Kedves kicsidodi!

Nekem sajnos mostanában nem éppen sikerül eltalálnom a bólus mennyiséget a bevitt ch-hoz...pedig 10-15 - 20 évig ment.
Lehet, hogy valami más van a dologban :?:

Ha tudsz pumpa nélkül is normoglikémiás értékeket produkálni, akkor nincsen rá szükség...csakhát sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz az élet tőle ( miután beletanul az ember a funkciók használatába)

A te döntésed...de aki eddig megpróbálta, az azóta is viseli.

kicsidodi

Új tag
Sajnálom Sani, hogy nem az igaziak az értékeid:-(!
Tudom én, és őszintén örülök, hogy másoknak ez ennyire megkönnyíti az életét:)!!! Természetesen én sem fogok kapálózni ellene, ha az orvosom ezt látja majd jónak, de he lehet inkább kihagyom! Tudom fura, nem is tudok rá magyarázatot adni, egyszerűen nem szeretem! Én ezt nem tudom magamban befolyásolni...

Sani

Új tag
Én, amikor terhes voltam, akkor ált. 2-3 óránként mértem a cukimat, hogy biztosan a jó tartományban ( 4 - 7 ) között legyen.
Nem volt más dolgom, csak magamra és a babára figyelni( aki ma már hatalmas gazember :) ).
Kicsirt kikészültek az ujjaim, de megérte!

sturkey

Új tag
Köszönöm mindenkinek az infokat, szerintem kérek egy beutalót a Thaisz dokinőhöz. Nőgyógyászt pedig valószínűleg anyósom fog választani, mivel ős is nőgyógyász a Szt. Imrében. Állítólag van egy nagyon kedves kollégája, aki kifejezetten cukros kimamákkal foglalkozik. Majd megkérdem tőle, hogy ki az és akkor jelentkezem a véleményekért.
Egyébként nem akarok igazságtalan lenni, a Kerényivel szakmailag nincs semmi baj, sőt, nagyon is jó, csak éppen néha el kéne számolnia 10-ig, mielőtt kimondja, amit gondol. Gondolhatjátok, hogy megérdemeltem amit mondott, csak anyumat sajnáltam...

kicsidodi

Új tag
Sturkey!

Nagyszerű, hogy anyósod nőgyógyász, mindig jól jön egy orvos a családban:-D! Az édesanyám gyermekorvos-koraszülöttgyógyász a Szt. Istvánban (előtte a Schöpf-Méreiben volt). Sajnos én nem szülhetek anyuék kórházában, mert nincs koraszülött- és intezív osztály sem:-(! Próbáltam utánanézni, és úgy látom az Imrében sincsen, így lehet hogy a te szülésedet sem fogják vállalni:-(! Bár lehet, hogy az orvos elvállal, a biztonság kedvéért én is az I. Nőit ajánlom, vagy más olyan kórházat, ahol van kora vagy intenzív. Anyósod más kórházban is veled lehet a szülésnél, ha akarod!

Amúgy szimpi az Imre is, bár lenne krízisosztály:-(!

sturkey

Új tag
Szerintem ez az ismerőse nem a Szt. Imrében van, legalábbis remélem. Csakis olyan helyen akarok szülni, ahol minden eszköz rendelkezésre áll. Ugyhogy ha nem olyan helyen dolgozik ez az ismerős, akkor szófogadatlan meny leszek... :D

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Szerintem ez az ismerőse nem a Szt. Imrében van, legalábbis remélem. Csakis olyan helyen akarok szülni, ahol minden eszköz rendelkezésre áll. Ugyhogy ha nem olyan helyen dolgozik ez az ismerős, akkor szófogadatlan meny leszek... :D
Sturkey, ne szülj a sztImrében, ha nem muszáj... ott aztán tényleg nincs semmilyen speciális felkészülés, az egy nagyon szuper szülészet, ha valaki egészséges és mindenféle alternatív módszerrel akar vajúdni és szülni. Pl nincs is állandó anesztesük... Nincs korababa osztály sem, nemhogy kora intenzív (PIC) és a dokik és a személyzet sem a szövődményes esetekre van felkészülve. Nagyon sok barátnőm szült ott és valóban oda akkor érdemes menni, ha oxitocin nélkül, labdán, kádban vajúdva akar valaki világra hozni egészégesen egy babát. Szvsz én még akkor sem mennék oda... ha egészséges lennék, én akkor sem az az ősanya típus vagyok, nekem mindig is többet számítana, hoyg a baba tuti biztonságban legyen, minthogy én milyen alternatív körülmények között vajúdom (vajúdtam 8 órát az 1-es nőin, mindenféle kád és labda nélkül is és annyira fájt, hogy felülni sem tudtam, nemhogy felállni, kádba menin vagy labdára ülni, nem hiányzott semmi ilyen módszer, ellenben tudtam, hogy itt vagyunk a legnagyobb biztonságban, ez a tudat segített a legtöbbet).

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ja,és még valami: nagyon jó dolognak tartom ezt az állandó vc-mérőt! Régebben nézegettem a vc-mérő órát! Annak idején megfogadtam, ha terhes leszek, beszerzek egyet! Tudok róla vmit? Vagy vmilyen egyéb ketyerét az állandó méréshez? Akkor érezném magam(és a babámat) igazán biztonságban:)! Puszika
Pont az előtted lévő hozzászólásban írtam le, hogy milyen is ez a folyamatos a vc mérő :)

orsika

Új tag
Ne haragudj, de te olyasmin parázol, ami nincs is. Neked jók a cukraid, és azon izgulsz, hogy ne legyen pumpád. Az állandó vc mérésről meg csak annyit, hogy mérj sűrűbben.
Ne haragudj, nem akarlak bántani, de más örülne, (pl: én) ha azokkal a feltételekkel (jó cukrok, orvos a családban, otthoni nyugalom) vághatna bele a babázásba, mint te...

kicsidodi

Új tag
Orsika!

Tudom, igazad van és hálát is adok érte, hogy ilyenek a körülmények, de nyilván te is így érzel: minden lehetőség érdekel, ami csökkenti a kockázatokat! Hiába mérek napi 15* is akár, az még mndig nem ugyanaz, mint ha folymatosan figyeli "vmi" a cukromat. Persze ha nincs rá mód, bele kell nyugodni...

sturkey

Új tag
Lányok!

Esetleg ismeri valamelyikőtök Dr. Magenheim Ritát? Akár csak hallomásból is... Az ÁEK-ban dolgozik, ha jól tudom ez a régi MÁV kórház. Őt ajánlotta a párom anyukája szülésznek. Azt mondta, hogy ő dolgozott vele együtt fél évet, és a cukros terhesgondozás a szakterülete. Az ÁEK pedig terhescentrum, van intenzíve is, meg koraszülött ellátás is. Diabetológusnak pedig ő is Thaisz dokinőt ajánlotta. Szerencsés egybeesés... :)
Mostmár ígérem nem kérdezek ennyit...:) Legalábbis egy napig, mert holnap megyünk a Stonehenge-hez...

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Tudom Molli, láttam:)!
De nekem nincs pumpám, olyan kéne, ami pumpa nélkül is alkalmazható!

puszi
Ez az egy folyamatos vc mérő van forgalomban hazánkban (de szerintem külföldön is). Nem baj, ha nincs pumpád, akkor is kapsz egy pumpát, csak olyat, amiből nem jön ki cső ;) De mint írtam, ez sem alkalmas arra, amit te szeretnél, hogy állandóan rajtad legyen. Hidd el, mindannyian ilyesmire vágyunk, de nincsen még :(

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Lányok!

Esetleg ismeri valamelyikőtök Dr. Magenheim Ritát? Akár csak hallomásból is... Az ÁEK-ban dolgozik, ha jól tudom ez a régi MÁV kórház. Őt ajánlotta a párom anyukája szülésznek. Azt mondta, hogy ő dolgozott vele együtt fél évet, és a cukros terhesgondozás a szakterülete. Az ÁEK pedig terhescentrum, van intenzíve is, meg koraszülött ellátás is. Diabetológusnak pedig ő is Thaisz dokinőt ajánlotta. Szerencsés egybeesés... :)
Mostmár ígérem nem kérdezek ennyit...:) Legalábbis egy napig, mert holnap megyünk a Stonehenge-hez...
Sturkey, a MÁV kórházban tényleg sok cukros szül, de azt érdemes tudnod, hogy pont azért, mert Baranyi van ott diabközpontnak, tehát elvileg ott az ő "teamje" van, de ha meg tudod oldani, hogy oda mész szülni és közben Thaiszhoz jársz, akkor szuper! (bár szerintem jobb szülészet az 1-es női, de ha ismerős van a MÁVban, akkor az is nagyon klassz :) )
Jó utat :)

Oldal tetejére