Kedves Sturkey!
De jó volt olvasni téged!!!

Örülök, ha profitálsz az itt található archív dolgokból is, ez olyan jó!
Ha Kerényiékhez nem, Baranyihoz nem, de jó pumpadoki kell, akkor nézd meg Thaiszt. Nála van a legtöbb pumpás terhes. És szerintem is nagyon jól jársz a pumpával és azzal az önmenedzselést is jól meg fogod tanulni.
Thaisz nagyon jó doki, a pumpához nagyon ért, de tudni kell, hogy ő igazán az önmenedzselést tanítja (ami szerintem nagyon jó dolog), de ha gond van, ha nem megy, akkor hagy "elveszni" persze. Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek nem jött be Baranyi és Kerényi, annak nagyon bejön Thaisz, szerintem szeretni fogod. Nődokit meg szerintem az 1-es női klinikán keress, ebben elég nagy az egyetértés itt is, szerintem az a legjobb hely szülni.
Az állandó vc mérőt a Medtronic pumpához lehet csatlakoztatni (én ezért választottam a Medtronic pumpát anno) és kb 7 napot bír ki egy szenzor, ami 10ezer forint. Akkor célszerű használni, amikor felteszik a pumpát, akkor mondjuk 1-2 szenzort érdemes elhasználni és a másik helyzet a terhesség eleje, 1-2 hétig, 1-2 szenzort. Vagy ha bármi olyan dolog van az ember életében, ami azt igényli, hogy változtassunk a inzulinadagokon vagy az étrendünkön. Ez egy picike (kb 1cmx1cm-es kis kütyü), ami úgy van fent a hasadon, mint a kanül, nincs drótja (infrán kommunikál a pumpával, oda küldi az adatokat) és lehet vele mindent csinálni, fürdeni is, nem is érzed, hogy ott van, nagyon lapos és le van ragasztva. 5 percenként mér, de a 20 perccel ezelőtti értéket mutatja, tehát ez a kütyü arra jó, hogy lássuk, hogy merre megy éppen a vc, tehát, ha mérek egy 8.2-t, és megnézem a folyamatos vc mérőmet, amin az áll, hogy már 1 órája megy felfelé mondjuk 5ről, akkor beadok 1-2 egység korrekciót, mert ez bizony feljebb fog még menni, így megelőzöm a mondjuk 11-12-es értékeket (jelzi a foly.vc mérő a sebességet is). Vagy ellenkezőleg, egy 5-ös mérésnél, ha azt látom, hogy már fél órája 7-ről gyorsan megy lefelé, bekapok valamit és kiküszöbölöm a hipót.
Nyugodtan kérdezz még