Babázhatok

laffi

Tag
Sziasztok.
Most egy picit szomorú lettem. Azt írta valaki, hogy a terhesség előtt legalább három, 7 alatti HgA1c-t kell produkálni. Én a terhességet őszre tervezem (tudjátok... ember tervez, isten végez...), de a decemberi laborom 7.4 volt. Tehát ha megfeszülök is, csak max. kettő lehet alatta. Viszont a doki hozzáállását még nem ismerem, mert még nem mondtam neki, mit szeretnék. Egyébként sem vagyok benne biztos, hogy ez alá tudom tornázni az értékemet... Szomorú vagyok, mert elmúltam 31 éves, minden vágyam egy kisbaba, (pedig kettőt szeretnék) és most megint kilátástalannak látom a helyzetet. Áprilisban lesz 5 éve, hogy cukros vagyok.
Orsika!
NEM KELL FELTÉTLENÜL 3x 7% alatt a terhesség előtt csak törekedni a minél jobbra, de terhesség alatt bizti még jobb lesz az értéked, hiszen még jobban odafigyelsz!
A terhesség előtti 7,4% nem ok arra hogy ne kapj startjelet. Nekem általában 6,5-7,5% körüli értékeim voltak, az első terhességben sikerült 5,8%-ra lemenni, a második terhesség viszont véletlenke lett 7,3%-ról indult. Fel sem merült hogy gond lesz. Az orvosom is csak legyintett rá. Persze gyorsan javult, és a terhesség alatt 6-7% közé szorult!
Egyszer hallottam hogy kismamának ab-t javasoltak a rendelőben 10%os hba1c miatt, ill. nem vállalta a diabetológus a terhesség alatti kezelését.... de nem tudom mi lett a vége
Orsika! Bátran vágj bele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ikrek: már a 6. héten látszott a két petezsák, de a barátnőmnek csak a 12 hetes UH-n szűrték ki hogy ketten vannak. Amúgy a Kaáliban varázsolták őket a pocakomba. Mivel évekig elkerült bennünket a spontán babaáldás, meg is lepődtünk azon hogy 2 évvel később öcsi bejelentkezett csak úgy. Volt is ám kapkodás, inzulin átállítás, stb. Szóval ott a felkészülés kimaradt, de a drnővel a fentiek ismeretében széles mosollyal csináltuk az egészet végig. Millió mérés és korrekció, bizony sokszor volt magasabb érték. Képes vagyok 1 órán belül 5-8 mmol/l-t változni fel és le egyaránt. Szóval nem volt a terhesség sétagalopp. Mindkét alkalommal 17 kilós "súlyfeleslegemtől" a műtőben sikeresen megszabadítottak, rajtam semmi sem maradt! Ikrek 2,3+2,5 kg 34 hétre, Öcsi 4,75(!)kg 36 hétre. Sajnos sürgősségi császárral először lepényleválás másodszor macrosomia+polyhydramnion miatt (túl nagy baba túl sok vízben).
Ikreket nevelni szuper dolog de egyáltalán nem könnyű feladat! Pláne később egy öcsikével kiegészítve. Mind3 gyerek 4 év alatti.
 

kicsidodi

Új tag
Köszönöm Szolnok:D!
Nagyon jól esik, és örülök, hogy változott a véleményed:D!
Külön köszönöm, hogy ennek hangot is adsz, nem hiszem, hogy ezt sokan megtennék;)!
 

laffi

Tag
Sziasztok!
Elhoztam a HbA1c historymat. Ahol a kék pöttyök vannak, ott voltam terhes.
Látszik hogy az elsőre készültünk, a másodikra nem, de azért sikeresen ment az érték leszorítása.
A súlygörbét is idetettem, de a két diagram vége már nem vág teljesen össze.
 

Csatolások

  • hba1c.bmp
    811.2 KB · Olvasás: 33

tücsi

Új tag
Sziasztok!
12 hetes terhes vagyok és már háromszor volt: 11,2 és 12.8 és egy 13.7-es cukrom.Korrigáltam, de nagyon aggódom az ilyen értékek miatt.Ugye nem lehet baja a babámnak? Amúgy jók a vcukrok, csak néha megkergül.
 

naty77

Új tag
Tücsi: kérlek olvass vissza kicsit, éppen erről beszélünk oldalakon keresztül.:rolleyes: /ezt a szmájlit a nagylányom kérte/
 

lizzi

Őstag
Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a gratulációkat és mi is csak gyönyőrködünk nap mint nap a mi kis Csillagunkban.És bocsánat ,hogy nem írok mindenkinek személy szerint ,de most csak mindig picit kukkantok be hozzátok egyéb elfoglaltságaim miatt:):)
 

lizzi

Őstag
szia! gratulálok a gyönyörű babádhoz!
írod,hogy problémás a cukrod,de az enyémnél biztos nem rosszabb,25 éve vagyok cukros most leszek 30.én is szeretnék kisbabát de félek tőle. pumpám van,de nekem igy sem könnyű, sőt nehéz!a cukraim elvétve vannak a normál szinten.
szia Bogesz!
hát én 27 éve vagyok cukros és most leszek 35.És a cukor mellett van szemproblémám meg vese és még magas vérnyomásom is meg fehérjeürítésem ,tehát én ezek után csak bíztatni tudok mindenkit és nagyon hinni kell benne,hogy sikerülni fog meg persze sok türelem meg egy igazi társ is kell hozzá és aztán már csak a Jó Istenen múlik minden ,meg persze neked is kell figyelni meg tenni érte,de NEM LEHETETLEN!!!!
 

PindurBocs

Új tag
Drága Lizzi!

Nagyon-nagyon örülök Nektek és igazán tudom, hogy Neked mekkora Kincs Karola! GRATULÁLOK!!!
Ti igazi példák vagytok: NINCS LEHETETLEN!!!

:):):):) Isten éltessen Titeket sokáig!
 

PindurBocs

Új tag
Most nekem is 6,6% lett megint a HbA1c. Remélem, a fruktózamin is jó lesz és zöldjelet kapunk végre!!!
Jó olvasni a megnyugtatásokat!
 

gajdi8

Tag
Drága Zsuzs!

Hallottam a nagy hírt és gratulálok Kisfiad megérkezéséhez!!!! Majd a részleteket is várom!! Sok-sok boldogságot a Babához!!!!!

Puszi
 

gajdi8

Tag
Drága PindurBocs!

Neked is gratulálok!!!! Hajrá 2009 ;)!!!!!! Remélem nemsokára megint találkozunk és beülünk abba az étterembe:) !!!! Majd küldök sms-t, meg mailt!!!

Millió puszi
 

Zsu77

Új tag
Kedves Molli!Tudom,hogy nehéz esetleg,amit tanácsolok,de szerintem nagyon fontos lenne,ha sikerülne.Valahogy meg kellene oldani,hogy ne legyen a gondozásod háttérbe szorítva...mi jöhet közbe?Pl:etetés,pelenkázás,sírás...mond ha van még valami,mert nehéz felidézni,bár még csak 5 éves a legkisebbem.Talán furán hangzik,de egy kis technikával megoldható a saját gondozásod akár még szoptatás,vagy vígasztalás közben is.Én anno úgy oldottam meg,hogy a babócát párnára raktam és olyan magasságba helyeztem a lábam,úgy helyezkedtem,hogy ne kelljen őt fogni szopizás közben,hanem tartsa őt a testem és a párna.Így szabad volt a két kezem és bármit meg tudtam csinálni,ami a kezem ügyébe le volt helyezve,vagyis hát amit én odahelyeztem magamnak,ugye,mert nekem sem volt segítségem napközbenre.Fontos volt erre rászoknom,mert az én legkisebbem,másik két pici mellett nagyon sokáig óránként kért szopit kb.másfél órán át...No,hát kissé lassú volt a drágám,de ez volt.Nagyobb volt a szeretet,mint az összes tudomány,amit olvastam a szoptatásról.Dehát ez rengeteg időt jelentett.Ő pedig utána sokszor édesdeden aludt az ölembe,egy óra múlva felébredt,szóval volt,hogy ki sem tudtam szállni a fotelből...de mindegy.Amikor nem az ölemben volt,tettem a dolgom,illetve,volt,hogy fel kellett állnom mindenképp,akkor vittem párnástul,mindenestül elintéztem egy kézzel,amit kellett,aztán vissza.Szóval csak bíztatni tudlak:ne rakd magad sose hátra,ezt bárhogy is-egy kis ötletességgel akár,de ne engedd.Szerintem.Ugye nem baj,hogy így írtam,nem okatatni akarnék bárkit is,pont azért írtam,mert tudom,hogy nehéz,de mégis:muszáj!!!Lécci:roll:,jó?:)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Zsu! Én nagyon örülök minden tanácsodnak :) Igyekszem megvalósítani, tényleg, ha nem is érződik az írásaimon, nagyon sokat próbálokozom ilyen praktikákkal :) Irok majd privit, kérdeznék még tőled mást is :) Csak most nincs időm, holnap délelött fogok tudni szerintem írni
 

Zsu77

Új tag
Rendben!Nagyon várom!És addig is: ügyi légy és persze némi jószerencsét is kívánok,elkél az ha szeressük a jó időzítéseket! ;)
 
Oldal tetejére