Babázhatok

tímeácska

Őstag
Ja, szandimon, lehet, hogy elmérték a babát. Ilyen HbA1c-vel és cukrokkal elég valószínűtlen, hogy már most 2 héttel nagyobb legyen, azaz 25 hetesen nézték 27 hetesnek? A 30. héttől kezdenek el a cukros anyukák babái jóval nagyobbak lenni, tehát nekem ez elmérésnek tűnik. Majd a köv UHn kiderül, ez már valóban érdekes lesz, hogy most mit mérnek! De várhatóan nagyobb lesz, mert második baba, fiú is, ők mindig nagyobbak amúgy is :) Csak a kérdés, hogy mennyivel, mert a 2 hét belefér, a 3 hétnél már macrosomiát mondanak.
Igen, én is így tudom, hogy a +/- 2 hét még "belefér"! És valóban, a srácok nagyobbak, mint a csajszik! :cool:

tímeácska

Őstag
Ja, szandimon, lehet, hogy elmérték a babát. Ilyen HbA1c-vel és cukrokkal elég valószínűtlen, hogy már most 2 héttel nagyobb legyen, azaz 25 hetesen nézték 27 hetesnek? A 30. héttől kezdenek el a cukros anyukák babái jóval nagyobbak lenni, tehát nekem ez elmérésnek tűnik. Majd a köv UHn kiderül, ez már valóban érdekes lesz, hogy most mit mérnek! De várhatóan nagyobb lesz, mert második baba, fiú is, ők mindig nagyobbak amúgy is :) Csak a kérdés, hogy mennyivel, mert a 2 hét belefér, a 3 hétnél már macrosomiát mondanak.

Bogimat is egyik alkalommal elmérték, Őt is 2 héttel nagyobbnak írták! Aztán a következő UH-n már "normál", azaz, korának megfelelő méret "jött ki"!:cool:
Sőt, szülés előtt, illetve már a vajúdás alatt 2 alkalommal is alaposan megméricskélték Bogit - mivel szinte 100% volt, hogy koraszülés esete forgott fent nálam -, de 2 alkalommal 2 méret jött: az egyik becslés szerint 33, a másik szerint pedig 34+5 nap... Hát, ennyit a méricskélésekről...:D:dr_31:

tímeácska

Őstag
Neked most nagyon kell vigyázni a 8 fölötti cukrokkal az első harmadban, ez legyen a cél, hogy ne nagyon menjen felfelé. És a súlyos hipóktól kell óvakodni, tehát most tényleg nagyon oda kel figyelni. A lényeg, hogy megpróbáld 8 alatt tartani és a hipókat minél hamarabb elkapd!
Bogeszt ismervén én a hypok kivédését javasolnám...! A Somogyik miatt...!:dr_32:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Bogeszt ismervén én a hypok kivédését javasolnám...! A Somogyik miatt...!:dr_32:
Mennyire mások vagyunk, nekem alig volt somogyim az első harmadban! Nimónál végig hipóztam az egészet, de somogyim az talán 1 v 2 db lehetett. Nekem már akkor is és másodjára is a reggeli utáni magasak okoztak gondot, de az végig, mindkét terhesség alatt megvolt, nem tudtuk végül kivédeni sehogyan sem (még szoptatás alatt is végig volt), Thaisz azt mondta a végén, hogy ne foglalkozzak már vele ennyit, nem árt a gyereknek, ha reggeli után egy órára felmegy 10-12-re a cukrom. Hát ja, a pumpa jó lett volna erre....

bogesz

Új tag
Mennyire mások vagyunk, nekem alig volt somogyim az első harmadban! Nimónál végig hipóztam az egészet, de somogyim az talán 1 v 2 db lehetett. Nekem már akkor is és másodjára is a reggeli utáni magasak okoztak gondot, de az végig, mindkét terhesség alatt megvolt, nem tudtuk végül kivédeni sehogyan sem (még szoptatás alatt is végig volt), Thaisz azt mondta a végén, hogy ne foglalkozzak már vele ennyit, nem árt a gyereknek, ha reggeli után egy órára felmegy 10-12-re a cukrom. Hát ja, a pumpa jó lett volna erre....
most a 120%-on elég jókat mérek,de meglepő,hogy egy kiflire eddig 2,5E -et adtam most a 3 kevés nekem is 10 lesz belőle 7,2-ről! a Rakk doktornőhöz megyek! eddig hipom nem volt, tegnap az a 3-as de időbe megfogtam 7,4 -ig ment fel! eddig! hülyén hangzik ,hisz szombat óta tudom addig viszont volt egy somogyim 16,6-al! és sajnos voltak 10-es értékek!

szandimon

Új tag
Várjál, most mást kérdeztél. Azt kérdezted, hogy lehet-e toxémiától magas vagy alacsony a cukrod? Nem ezt kérdezted? Mert, amit írtam ebben az idézetben, az a fordítottja, hogy a sok magas érték növeli a toxémia esélyét. A toxémia nem hinném, hogy okoz magas vagy alacsony cukrokat önmagában (ha ettől valami lepényi probléma lesz, akkor persze más a helyzet), de ha sokat magas valakinek a cukra, akkor az növeli az összes ilyen bajnak az esélyét, mint toxémia, magas vérnyomás stb... (cukrosoknál gyakoribb a toxémia, ezt egy amerikai statisztikában olvastam)

4.8-as HbA1c? Ez vagy nagyon nagyon jó vagy nagyon sok volt a hipód.
Ezek szerint félreértettük egymást, én arra gondoltam, amit a hozzászólásban anno írtál. Hogy a cukor növeli a toxémia esélyét. Csak azt hittem, arról is van infód, h a magas, v az alacsony? Most magasabbak a cukraim, mégsincs toxémia. Visszafelé nézve a kérdést, kb. 7 hétig toxémiás voltam, szerintem a cukorértékeimre nem volt hatással. Én is olvastam, h a cukrosoknál nagyobb a toxémia esélye, de nem vagyok hajlandó elfogadni, h az első babánál nekem ezért volt toxémiám :) Igenis az eltérő génkészletünk okozta a férjemmel, én ezt hiszem. Annál is inkább, mert most még nincs toxémia, pedig ugyanúgy cbeteg vagyok. :) Én ebben szeretnék hinni. Annyira utálom, amikor a cukorbetegségem miatt megbélyegeznek. Hogy a cukrosoknak ez lesz, meg az lesz, biztosan ti is tapasztaltátok :)
A HgA1c valóban azért kicsi, mert volt sok hipó, de akkoriban 4,5-el feküldtem, és 4,1el ébredtem. Egy egész éjszakán át tartó 4es érték is sokat jelent. Persze a gondozóban azt mondják, h éjszaka nem szabad 6 alatt lennie a cukornak, mert hipó lesz. Nekem hetekig ment, h nem volt hipó. Én csak ezért nem idéztem elő, h inkább 6os értékeim legyenek. Most már más a helyzet, a hipó miatt a 6os értéknek is örülök :)

szandimon

Új tag
Igen, én is így tudom, hogy a +/- 2 hét még "belefér"! És valóban, a srácok nagyobbak, mint a csajszik! :cool:

4D-s Uh-n a fejméret alapján volt 2 héttel idősebb a koránál a 26. héten. Normál Uh-m a 18. héten volt, akkor még a méret kornak megfelelő volt. Szandussal a 25. héten voltunk 4D-n, ő 680g volt, Ádámka a 26. héten meg 1125g :)

tímeácska

Őstag
Bogim 23+2 hetesen 1370 g (EDD: 2010.04.18.), majd 28+5 hetesen 1311 g (EDD: 2010.04.15.)... No comment... Ugyan az az orvos, ugyan az az UH készülék... :rohog:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ezek szerint félreértettük egymást, én arra gondoltam, amit a hozzászólásban anno írtál. Hogy a cukor növeli a toxémia esélyét. Csak azt hittem, arról is van infód, h a magas, v az alacsony? Most magasabbak a cukraim, mégsincs toxémia. Visszafelé nézve a kérdést, kb. 7 hétig toxémiás voltam, szerintem a cukorértékeimre nem volt hatással. Én is olvastam, h a cukrosoknál nagyobb a toxémia esélye, de nem vagyok hajlandó elfogadni, h az első babánál nekem ezért volt toxémiám :) Igenis az eltérő génkészletünk okozta a férjemmel, én ezt hiszem. Annál is inkább, mert most még nincs toxémia, pedig ugyanúgy cbeteg vagyok. :) Én ebben szeretnék hinni. Annyira utálom, amikor a cukorbetegségem miatt megbélyegeznek. Hogy a cukrosoknak ez lesz, meg az lesz, biztosan ti is tapasztaltátok :)
A HgA1c valóban azért kicsi, mert volt sok hipó, de akkoriban 4,5-el feküldtem, és 4,1el ébredtem. Egy egész éjszakán át tartó 4es érték is sokat jelent. Persze a gondozóban azt mondják, h éjszaka nem szabad 6 alatt lennie a cukornak, mert hipó lesz. Nekem hetekig ment, h nem volt hipó. Én csak ezért nem idéztem elő, h inkább 6os értékeim legyenek. Most már más a helyzet, a hipó miatt a 6os értéknek is örülök :)
Világos :) A magas cukrok a rosszak toxémia szempontból! De nem a 8-asok, hanem a 12 meg fölöttiek és, ha sokszor vagy sokáig vannak. Amit leírtál, az alapján nekem tökéletesek a cukraid, az, hogy felmegy reggeli és vacsi után egy kis időre 8-10 közé, ez nem baj! Ettől semmilyen komplikációd nem lesz, ettől toxémiás sem leszel :) De ha mégis toxémiás lennél,az nem ettőlvan és szerintem Szandinál sem ezért voltál. Az egészséges nők jó része toxémiás! Ez egy hajlam, amit ronthat a magas cukor, de a tiéd nem magas!
Nekem is voltak az elején ilyenek,hogy lefeküdtem 6-tal és 4-esek voltak végig és reggel is, de ekkor én ittam cukros teákat éjjel... én nem tudok 4-es cukorral aludni, felébredek, mert nekem hajnali 2-3 között a 4-es cukorból sima hipó lesz mindig, minden inzulinnal, még pumpával is. Ha hajnali 3 után lesz ilyen 4 körüli, akkor azzal elalszom már reggelig simán, az stabil rendesen. Szóval nagy mázlista vagy ezzel a stabil éjszakával :D

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
4D-s Uh-n a fejméret alapján volt 2 héttel idősebb a koránál a 26. héten. Normál Uh-m a 18. héten volt, akkor még a méret kornak megfelelő volt. Szandussal a 25. héten voltunk 4D-n, ő 680g volt, Ádámka a 26. héten meg 1125g :)
Nem tűnik kicsinek, ez tény :D Nagyon kíváncsi vagyok akövetkező UHra! Bár az elmérések tényleg durvák is lehetnek, nem semmi, amit Timi írt :)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Bogim 23+2 hetesen 1370 g (EDD: 2010.04.18.), majd 28+5 hetesen 1311 g (EDD: 2010.04.15.)... No comment... Ugyan az az orvos, ugyan az az UH készülék... :rohog:
És nem kezdtek el paráztatni, hogy a gyerek nem nő? :) Mert ilyenkor ez szokott lenni... Amúgy a végét azt elég jól eltalálták, nem? Azt nekem is jól eltalálták, szülés előtt 4 nappal mondták, hogy 3550gr és végül 3500grammal született. De mostmár előkeresem a 29 hetes UHmat is...

tímeácska

Őstag
Ádámka a 26. héten meg 1125g :)
28+5 hetesen 1311 g
Ha Bogim 28+5 hetes "méretét" nézzük, aki Ádámkád 26. heti adataihoz képest nem sokban tér el, akkor nincs is nagy különbség... Főleg, ha Ádámkád a második babád lesz, és ráadásul kisfiú is, ráadásul a két adat között 2,5 hét eltérés van, meg ~200 gramm, ennyit meg simán magukra bírnak rántani a bébik ennyi idő alatt... :cool:
Persze, Bogim az Bogim, Ádámkád pedig Ádámkád... Csak úgy viszonyításképpen írtam le...:dr_31:

tímeácska

Őstag
És nem kezdtek el paráztatni, hogy a gyerek nem nő? :) Mert ilyenkor ez szokott lenni... Amúgy a végét azt elég jól eltalálták, nem? Azt nekem is jól eltalálták, szülés előtt 4 nappal mondták, hogy 3550gr és végül 3500grammal született. De mostmár előkeresem a 29 hetes UHmat is...
Jaj, dehogyisnem! Én meg nem hagytam magam beparáztatni! Ha kicsi, ha nem, akkor is az enyém, kívülről meg úgysem tudtak volna nagyon mit tenni... :D

szandimon

Új tag
Szóval nagy mázlista vagy ezzel a stabil éjszakával :D

Sajna ez jelenleg a múlt :( De egy pár hétig ment a nyugis éjszaka. A múlt héten hajnali 4kor mértem egy 5.1-et, majd reggel 7kor egy 5.3-at. Ez nem tuti jó? Erre a cukorgondozóban azt mondja az asszisztens, h simán lehet, h leesett a cukrom hajnali 4 után....... aztán 7re meg megint felment. Én ezektől a kijelentésektől világgá megyek. Fixa ideájuk, h éjszaka leesik a cukrom, csak nem veszem észre. Kivéve, amikor észreveszem. Szerintük. Így már odáig jutottam, h az éjszaka mért 4-6 közötti értékeket be sem írom, nehogy módosítsanak. Nekem cukorleesés után még sohasem ment fel a cukrom csak úgy "magától" mindenféle táplálék nélkül. Pedig már 16 éve gyakorlom.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sajna ez jelenleg a múlt :( De egy pár hétig ment a nyugis éjszaka. A múlt héten hajnali 4kor mértem egy 5.1-et, majd reggel 7kor egy 5.3-at. Ez nem tuti jó? Erre a cukorgondozóban azt mondja az asszisztens, h simán lehet, h leesett a cukrom hajnali 4 után....... aztán 7re meg megint felment. Én ezektől a kijelentésektől világgá megyek. Fixa ideájuk, h éjszaka leesik a cukrom, csak nem veszem észre. Kivéve, amikor észreveszem. Szerintük. Így már odáig jutottam, h az éjszaka mért 4-6 közötti értékeket be sem írom, nehogy módosítsanak. Nekem cukorleesés után még sohasem ment fel a cukrom csak úgy "magától" mindenféle táplálék nélkül. Pedig már 16 éve gyakorlom.
Hihetetlen szerencsés vagy! Neked terhesség előtt mennyi volt a HbA1c-d? Tuti alacsony lehetett, ha nincsenek somogyik, nagyon jó neked!

szandimon

Új tag
Hihetetlen szerencsés vagy! Neked terhesség előtt mennyi volt a HbA1c-d? Tuti alacsony lehetett, ha nincsenek somogyik, nagyon jó neked!

6 körüliek szoktak lenni terhességen kívül is, sajna kismamaságon kívül képes vagyok belazítani a díétában... ami azért eredményez néha-néha egy két rossz cukrot. :(

Oldal tetejére