Cukorbeteg gondozó/gondozás

gabibaba

Aktív tag
Heuréka!!!! Akkor mi is bezsgőt bontunk. Én sejthetem, hogy hova? Ez királyság, ha összejött!!! De akárhogy is, a lényeg. hogy összejött.

Sejtheted :D!
Most táborozik a szentem, ma Mátrából hazafelé jövet leadtuk. Remélem, sikerül hamar feloldódnia. Már több, mint egy hete csak egyjegyű cukrai voltak, ma sikerült feltornázni egy kicsit - kipróbáltuk a fehér zsemlét + a tábor.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sejtheted :D!
Most táborozik a szentem, ma Mátrából hazafelé jövet leadtuk. Remélem, sikerül hamar feloldódnia. Már több, mint egy hete csak egyjegyű cukrai voltak, ma sikerült feltornázni egy kicsit - kipróbáltuk a fehér zsemlét + a tábor.

Annyira örülök a kezdeti sikereiteknek!!! Egyjegyű 'cukorok??? Ez nagyon szuper!
Mikor mehetek hozzátok, hogy engem is rendbe rakjatok egy kicsit?

gabibaba

Aktív tag
Na azért a 4-7 még egy kicsit messze van...
Szeptember elején megyünk Esztergomba megint, már úgyis régen vágytam rá, hogy kipróbáljam a szuper piros vonatot. Gyere velünk, megpróbálunk elsütni kamasznak!

vighkata

Na azért a 4-7 még egy kicsit messze van...
Szeptember elején megyünk Esztergomba megint, már úgyis régen vágytam rá, hogy kipróbáljam a szuper piros vonatot. Gyere velünk, megpróbálunk elsütni kamasznak!

A méretemmel nem lesz gond, és legalább letagadhatok 30 évet. Hurrá, nyaralunk!

pusimelu

Őstag
Kata!Gabibaba én dorogon lakom esztergomtól 5 km -re.Nagyon jó kis vonat a Simens mi erre felé így hívjuk.Majd ha látom a vonatot szeptember elején mert átmegy dorogon akkor dobok egy puszit nektek.Esztergomban pegid nem tudom mikor voltatok utoljára olyan szép lett a Széchenyi-tér érdemes megnézni.Bent a központban pedig a Bástya áruház alatt van egy fagyizó 4-5 féle diabetkus fagyival.Én néha oda járok!Van még a keresztény múzeum ami gyönyörű és Goya kiállítás lesz nemsokára ,ha tudom a pontos dátumot megírom,ha érdekel.Meli

gabibaba

Aktív tag
Köszi, Meli!
Esztergomban városnézőben kb. 2 éve voltunk, most legutóbb csak a kórházig jutottunk :). Akkor gondoltuk is, hogy legközelebb sétálunk egy nagyot. Miután átnyergeltünk az ottani kórházba, lesz időnk alaposan megismerni a várost, nagyon szép.

vighkata

Én csak 'jáccásiból megyek Gabibabáékkal, de köszi a meghívást. Meli, ha az égiek is úgy akarják, mi hamarosan találkozunk

gabibaba

Aktív tag
Remélem, szept. 10-én is lesz még, akkor megyünk kontrollra. Azt hiszem, elkérem a suliból, jól kirúgunk a hámból, fagyizunk meg kiállítást nézünk.
Köszi, Meli!

agicza

Új tag
Sziasztok.

Úgy döntöttem csatlakozom hozzátok, bár nem biztos,hogy ebbe témában kéne, ugyanis még a gondozásról nem sok fogalmam van.
Új vagyok,mondjuk két hónapos a történet.
Kb 4 hónapja kezdődött, iszonyatos szomjúsággal. Jó internetfüggőként rákerestem a neten, és ki is dobta a diabéteszt.
Külföldön élek, és megfogadtam,hogy ha hazamegyek beugrok egy vércukormérésre egy patikába. 13,8 volt az érték evés után 4-5 órával. Azonnal háziorvoshoz küldött a gyógyszerész, így kezdődött.
Inzulin beállítás, napi négyszer oltom magam, Humulin R, Humulin N.
Amit egy hét alatt lehetett azt megtanították, kaptam nagyon sok olvasmányt.
Azóta visszautaztam, kihoztam magammal három havi adag mindent, és az itteni életembe próbálom beilleszteni ezt az új helyzetet. :) Sose számoltam,sose mértem, hát itt az ideje. :)
Legtöbb bajom az evéssel van, mit, mikor mennyit...Biztos majd belejövök, úgy tűnik van még rá időm :)

Addig is olvasgatom a fórumot, sok hasznos dolgot találtam már.

Zsu77

Új tag
Én meg azt szeretném kérdezni,hogy egy bio-liszt mitől tud többet,mint az ún.nem bio-liszt?Egyáltalán:mitől bio?Hiszen a búzát nem permetezik...Vagy akkor mi?

dg

Őstag
Képzeld Zsu, megkérdeztem apósomat (agrármérnök), és kiderült, hogy a búzát permetezik, gombák, rovarok ellen. (Én se tudtam.) De ezek teljesen lebomlanak. Szóval, a bio liszt búzáját gondolom semmivel sem permetezik.

pusimelu

Őstag
Ágicza!én tavaly októbertől vagyok 1 típusú diabeteses.Az elején nem könnyű de majd lassan kitapasztalod hogy mire hogy reagál a vércukorszinted és utána már könnyebb lesz.Nekem a zacskós gyorsrizstől semmi bajom az összes többitől felmegy a cukrom.Fontos az elején a diéta meg a sok cukormérés mert csak így tudod miből mennyit lehet enni.Nekem a leleki oldalával volt bajom de itt aztán ömlik a jókedv ezért már nem is olyan vészes.Most már simán szúrkálom magam bárhol és ránézek egy tányér kajára és sejtem a Ch mennyiségét.Jó olvasgatást és még jobb cukikat.Ne felejtsd el itt jó helyen vagy...Pusimelu alias Paucs

gretta

Új tag
Ágicza!én tavaly októbertől vagyok 1 típusú diabeteses.Az elején nem könnyű de majd lassan kitapasztalod hogy mire hogy reagál a vércukorszinted és utána már könnyebb lesz.Nekem a zacskós gyorsrizstől semmi bajom az összes többitől felmegy a cukrom.Fontos az elején a diéta meg a sok cukormérés mert csak így tudod miből mennyit lehet enni.Nekem a leleki oldalával volt bajom de itt aztán ömlik a jókedv ezért már nem is olyan vészes.Most már simán szúrkálom magam bárhol és ránézek egy tányér kajára és sejtem a Ch mennyiségét.Jó olvasgatást és még jobb cukikat.Ne felejtsd el itt jó helyen vagy...Pusimelu alias Paucs

és egy év után neked is lett - lesz pumpád.... Ugyhogy Ágicza ne aggódj. Ha majd te is pumpás leszel nem is lesz olyan szörnyű ez az állapot :)))

agicza

Új tag
és egy év után neked is lett - lesz pumpád.... Ugyhogy Ágicza ne aggódj. Ha majd te is pumpás leszel nem is lesz olyan szörnyű ez az állapot :)))

Köszi Gretta. :DNem igazán tudom,hogy a pumpa mennyivel jobb,de majd meglátom,ha itt az ideje.
Egyelőre megvagyok így, nem olyan vészes, bár az eredményeimet nem merem feltenni...kissé vegyes néha. :rolleyes:

gretta

Új tag
Köszi Gretta. :DNem igazán tudom,hogy a pumpa mennyivel jobb,de majd meglátom,ha itt az ideje.
Egyelőre megvagyok így, nem olyan vészes, bár az eredményeimet nem merem feltenni...kissé vegyes néha. :rolleyes:

annyival mindenképp jobb a pumpa, hogy nem vagy időhöz kötve és nem kell szurkálnod magad annyit. Nekem ennyi érv elég is volt, hogy kipróbáljam a pumpát :) Mondjuk úgy látszik mindenki másképp áll hozzá a szurikhoz. Én azért eléggé sajnáltam magam anno :)
De akkor még nem volt forum hogy beszélgessek róla. Sztem még netem sem nagyon volt...

Oldal tetejére