vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Végülis elfogadtam amit mondtál,csak nem értettem vele teljesen egyet.Mert nem igazán állnak úgy anyagilag,hogy aktívan fórumozzanak,hiszen nincs még gépük sem.Én fölajánlottam nekik az enyém,hogy átjöhetnek,de most még nagy a stressz:minden a szigorú számok körül kering:óra,ch,inz,stb.Így könnyen érezhetik úgy,hogy nincs idő,pedig tudom,hogy kíváncsivá tettem.A másik,hogy azzal a tanáccsal,amit tőlem, az ismereteim alapján kaptak,nem biztos,hogy messze mennek.Én amit tudtam,mindent odatettem értük,meg hát ha tehetem,akkor teszek is,de biztos van olyan kérdésük,amit én nem tudnék megválaszolni.És egy valamit biztos nem tudok nekik nyújtani:elegendő bátorítást.Meg tudom dícsérni a gyönyörű eredményeket és értük is tudok drukkolni,de nagy a különbség a tudás alapú biztatás és a tapasztalati bíztatás között.Hiszen ha megnézed,akkor edukátor is csak diabos lehet,és ez nem véletlen.Nekem is a hajam égnek állt a gyermektelen védőnő okos terhességi tanácsadásától,pl.Persze az is igaz,hogy nem is biztos,hogy tudnának jönni,amit annyira sajnálnék,mert látom,hogy nem tudom őket eleget bíztatni.Meglássuk!
Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem, velünk.
Az idei első alkalommal nem csak diabosok voltak jelen, hanem pl. kis település házi orvosi asszisztens, pont abból a célból, hogy több, egymáshoz közel lévő település diabosai ne utazzanak 50 km-eket egy nagyvárosba vérvételre, tanácsért, mégis hozzá értő kezekben legyen egy kis körzeti rendelőben.
Ugyanígy ki szeretnénk terjeszteni a képzést óvónőkre, és alsó tagozatos tanárokra. Égetően nagy szükség lenne rájuk, hogy a szülők dolgozhassanak, amíg a csemetéjük az oviban vagy isiben van. Ma még sok helyen az a helyzet, hogy a szülő ott ül a telefon végén, és ha baj van, akkor rohan. Ha nincs baj, akkor meg megy időre, méri a cukit és viszi be a kaját. A gondozó nő pedig reszket az ijedtségtől, amikor a szülő felvilágosítja a hipoglikémia tüneteiről, és teendőiről.