Cukorbeteg gyermek

Zsu77

Új tag
A lányom törte el a karját egy ugrálóvárban. De jól van, nem súlyos, és nagyon jól viseli a böszme nagy gipszet is.
Nem ismerem őket, sajna, igazából csak egy diabos korunkbéli kisfiút ismerek innen.
Nincs blogom, de összefoglaló jelleggel megírhatom priviben a helyzetünket, ha gondolod. Összességében jól vagyunk, a legutóbbi HbA1c 5,9 volt.

Ez szuper!És nagyon várom a privit!:DHa nem nézik,legalább tudok viszonyítani kissé...

tímeácska

Őstag
Szia Tímeácska!

Igen, ez valóban létezik, de gyerekeknél nem alkalmazzák, csak felnőtteknél. teljesen körüljártuk a témát, ad absurdum, még Dániában, a Novo-nál dolgozó ismerősünk is megmozgatott mindent a pontos információkért. Szóval, a Novomixet nem használják gyerekeknél, amikor egy új inzulint bevezetnek, először csak felnőtteknél próbálják ki. Én igyekeztem megtudni, hogy mik a kritériumai annak, hogy gyerekeknél is alkalmazzák, de nem kaptam érdemi választ (pont e weboldalon keresztül).

Nekem ez nagyon nem világos... Elég sok diabos kisgyereket ismerek, akik a NovoMix-et használják, elég régóta... És, mint írtam, mi is használtuk... Vagy 2 évig... És teljesen hivatalosan! Úgyhogy, nem értem... :confused::confused::confused:

tímeácska

Őstag
A NovoMix nem is annyira új... Mi már 3 éve is használtuk, egészen a pumpáig...
Nem a Lantussal keverted össze? A Lantus használatánál a min. életkor 6 év... Persze, nagyon indokolt esetben, és "engedéllyel" használják fiatalabb gyermekek is... Igaz, nem sokan, de használják...

gabibaba

Aktív tag
Nekünk pár hónapja azt mondták, hogy gyereknek Levemírt soha nem adnak kétszer... Már egy hónapja így kapja, és sokkal jobb.

dg

Őstag
Én se értem. És meglepődtem, de nagyon!
Hogy pontosítsuk, az hogy gyereknél nem alkalmazható, egészen pontosan 2007 tavaszi info, magától a NovoNordisktől, Dániából. Ezek után, mikor rákérdeztem a dologra a saját orvosunknál, ugyanezt mondta. Itt a weboldalon a témát érintő kérdésemre szakorvos válaszolt, és nem említette a NovoMix gyerkeknél való alkalmazását.
Nem lehet, hogy egyéni mérlegelés kérdése, hogy alkalmazzák-e? (hogy ennek mi a hivatalos feltételrendszere, azt de jó lenne tudni!) Mert pl a Mixtard 20 beszerezhető utolsó szavatossága 2007 ősz. És mi még minidg használjuk, gyakorlatban és papíron is. (Ezen magam is csodálkozom, hogy leírják, és alig hiszem, hogy ez megkérdőjelezhetetlen, de mégis ez van... Mondjuk abszolút jó még.)

dg

Őstag
Nem a Lantussal keverted össze? A Lantus használatánál a min. életkor 6 év... Persze, nagyon indokolt esetben, és "engedéllyel" használják fiatalabb gyermekek is... Igaz, nem sokan, de használják...

Tévedés kizárva. Én csak az előkevert inzulinokban vagyok jártas, mert ez érint minket.

tímeácska

Őstag
Nekünk pár hónapja azt mondták, hogy gyereknek Levemírt soha nem adnak kétszer... Már egy hónapja így kapja, és sokkal jobb.

Hát, igen... Ez is egy igen jó példa arra, hogy igazából az ami le van írva, csak le van írva... Az elv, és a gyakorlat nem feltétlen találkoznak, de még csak köszönőviszonyban sincsenek egymással... :rolleyes:

Zsu77

Új tag
Hát, igen... Ez is egy igen jó példa arra, hogy igazából az ami le van írva, csak le van írva... Az elv, és a gyakorlat nem feltétlen találkoznak, de még csak köszönőviszonyban sincsenek egymással... :rolleyes:

Tök jó lesz így tanulni menni.Első gyakornoki éven maguk a betegek röhögnek majd körbe...

tímeácska

Őstag
Én se értem. És meglepődtem, de nagyon!
Hogy pontosítsuk, az hogy gyereknél nem alkalmazható, egészen pontosan 2007 tavaszi info, magától a NovoNordisktől, Dániából. Ezek után, mikor rákérdeztem a dologra a saját orvosunknál, ugyanezt mondta. Itt a weboldalon a témát érintő kérdésemre szakorvos válaszolt, és nem említette a NovoMix gyerkeknél való alkalmazását.
Nem lehet, hogy egyéni mérlegelés kérdése, hogy alkalmazzák-e? (hogy ennek mi a hivatalos feltételrendszere, azt de jó lenne tudni!) Mert pl a Mixtard 20 beszerezhető utolsó szavatossága 2007 ősz. És mi még minidg használjuk, gyakorlatban és papíron is. (Ezen magam is csodálkozom, hogy leírják, és alig hiszem, hogy ez megkérdőjelezhetetlen, de mégis ez van... Mondjuk abszolút jó még.)

Egyéni mérlegelés?! Na, de mi alapján?! Ugyanis, ha valamit nem próbált az ember, akkor arról hogy a csudába tud előre konzekvenciát levonni??? Hajjajaj, magyar egészségügy... Magyar logika... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: (Tisztelet a kivételnek!!!;-))

dg

Őstag

Igen, néhány éve jelen van, itt valamivel később, mint más európai országokban. Úgy lett bevezetve mint a Mixtard csoport analóg készítménye. (Ami furcsa volt, mikor olvastam róla, tekintve a gyermek-kérdést).
Nos, mindezek után megint utánajárok a dolgonak, tekintve, hogy a saját infóim bő 1 évesek, s pláne, amit írsz erről!

tímeácska

Őstag
Igen, néhány éve jelen van, itt valamivel később, mint más európai országokban. Úgy lett bevezetve mint a Mixtard csoport analóg készítménye. (Ami furcsa volt, mikor olvastam róla, tekintve a gyermek-kérdést).
Nos, mindezek után megint utánajárok a dolgonak, tekintve, hogy a saját infóim bő 1 évesek, s pláne, amit írsz erről!

Tudod mit?! Járj utána a dolgoknak Te is, és én is ezt fogom tenni! Kíváncsi vagyok, milyen eredményekre jutunk... Miben lesz egyezés/különbség... ;)

dg

Őstag
Egyéni mérlegelés?! Na, de mi alapján?! Ugyanis, ha valamit nem próbált az ember, akkor arról hogy a csudába tud előre konzekvenciát levonni??? Hajjajaj, magyar egészségügy... Magyar logika... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: (Tisztelet a kivételnek!!!;-))

Hát max azt tudja előre mérlegelni, hogy vállal-e kockázatot (ha van). Hát, sántít az egész, az biztos!

Oldal tetejére