Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

Zsu77

Új tag
Igen, ez így teljesen logikus és elfogadható magyarázat…is lehetne. De tényleg inkább siralmas. Én nemrég elhatároztam hogy regisztrálni fogok az okmányirodában mert kíváncsi lennék hogy miket "vettem igénybe". Most kicsit úgy érzem hogy felesleges, úgyis mindent meg tudnak magyarázni amit csak akarnak és még hihető is lesz az biztos. Szóval talán jobb ha boldog tudatlanságba maradok ezzel kapcsolatban… :(:(:(
Üdv,
Laci... aki inkább megkíméli magát a bosszankodástól.:wink:

Kissé én is szorongok...mi van,ha időközben kiderült,hogy vesedíalizisem van 2 naponta...:? jujjj....

Zsu77

Új tag
Zsu!

Neten olvastál ilyen "okos véleményeket"? Hol,

Na,ideválaszolok inkább.
Nem.Tegnap véletlen akkor kapcsoltam az ATV-re,amikor kiírták a Fórum aznapi témáit.És érdekesnek tűntek.5 különféle téma is fel volt dobva,de mindenkit-a betelefonálók és sms-küldők 97%-át csak az érdekelte,hogy nem a tehetősektől,hanem mindenkitől vegyék el a csp-t,meg hogy ha ez nem tetszik,akkor az 1000%-ra azért van,mert csak a pénzért szültek gyereket(úgy kell nekik)és hát egyéb hasonszőrű,vérlázító,"ökröt le lehet vele ütni" gondolatokban lehetett gyönyörködni...Valaki kiszámolta,hogy ez 4-500ezer gyereket érint.És úgy kb.60md Ft jönne össze...Szóval igen messze van a 200md-tól,ami hiányt ebből remélnek valamilyen módon megoldani.De azt nem értem,hogy miért a családosok fizessék azt ki?És azt sem,hogy miért rögeszme már évek óta,hogy az ország a családosok,és főleg a nagycsaládosok miatt van csődben???Nem attól fog éppenséggel összeomlani a nyugdíjrendszer,hogy nincs ma elég gyerek,aki felnőve elegendő keresőképes állományt biztosítson hozzá?És ennek ellenére a legtöbb morgolódó aláírása néni volt,meg mamika...No comment!És akkor volt még egy pár okosnak látszó iszonyat hülyeség is!

rocha

Tag
Egyertértek.
Szerintem a feketén dolgozőkat , de inkábba dolgoztatókat, valamint az adocsalokat kellene jol megbuntetni. Természetesen minden esetet rendkivuli figyelemmel kivizsgálni, nehogy egy ártatlanbol legyen aldozat. Csak hát a mi jogrendszerunkkel...

napocska

Őstag
Hát, igen... kitől is vesznek el mindig, ha meg kell szorítani? A gyerekektől. Meg a rászorulóktól. Mert azok nem mennek el barikádokat építeni, meg TV székházakat gyújtogatni.
Egyébként én szívesen lemondanék a családi pótlékról, ha cserébe nem vennék el a fizetésem felét.

rgyörgy

Új tag
Na, szóval, ezt nem tudom megállni belekotyogás nélkül, bár, ebben a témában már nem vagyok érintett.
Kedves Zsuzsa, szerintem aggodalomra semmi okod, a ti pótlékotokhoz biztos nem nyúlnak hozzá, egészen másról van szó. A mai világban eligazodni a legnehezebb, főleg fiatalon. Én tévét régóta egyáltalán nem nézek. mert ma már az összes csatornát manipulálják, még a szórakoztató műsorokat is.<o></o>
A családi pótlék hírei olyanok, mint a 13. havi nyugdíj, amit elvettek. Azt nem verték nagydobra, hogy csak a 80000 Ft felettirészt vették el. Vannak, akik így 420000 Ft-ot veszítettek, őket meg nem sajnálom. <o></o>
Fel a fejjel, inkább többet kell kapnotok, mint eddig.

<o></o><o></o><o></o><o></o><o></o>

pusimelu

Őstag
Én rájöttem ,azzal ,hogy mérges vagyok ,azért amit nem is én rontottam el, nincs értelme nekem nem lesz jobb,viszont a cukrom normál tartományon belül marad,és a ráncaim is kisimulnak.(egyszer biztos)

rgyörgy

Új tag
A strucc-politika működik

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-style-next:Normál; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> A könnyebb tájékozódás végett. <o></o>
Megbízható hírforrás az unióból magyarul. Brüsszel üzemelteti, nem a mi külügyminisztériumunk. Rendkívül jó kapcsolattartási és infoszerzési lehetőség.<o></o>
Vezetékes telefonról ingyen lehet hívni, magyarul is. Lehet, és érdemes kérdezni:
00 800 6 7 8 9 10 11<o></o>
Itt biztos, hogy nem manipulálják a híreinket Én már csatlakozás előtt, kíváncsiskodtam náluk.

Az emilben feltett kérdésekre, kérésekre is gyorsan korrektül válaszolnak.<o></o>
Ajánlom mindenkinek: http://ec.europa.eu/europedirect/call_us/index_hu.htm<o></o>
Érdemes a teljes veblapot végignézni.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o>

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-style-next:Normál; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style>
Vezetékes telefonról ingyen lehet hívni, magyarul is. Lehet, és érdemes kérdezni:
00 800 6 7 8 9 10 11<o></o>

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o>
Ez szuper, köszönjük.

borka

Őstag
<LINK href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-style-next:Normál; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> A könnyebb tájékozódás végett. <O></O>
Megbízható hírforrás az unióból magyarul. Brüsszel üzemelteti, nem a mi külügyminisztériumunk. Rendkívül jó kapcsolattartási és infoszerzési lehetőség.<O></O>
00 800 6 7 8 9 10 11<O></O>
Itt biztos, hogy nem manipulálják a híreinket Én már csatlakozás előtt, kíváncsiskodtam náluk.

Az emilben feltett kérdésekre, kérésekre is gyorsan korrektül válaszolnak.<O></O>
Ajánlom mindenkinek: http://ec.europa.eu/europedirect/call_us/index_hu.htm<O></O>
Érdemes a teljes veblapot végignézni.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><O></O><O></O>
Köszi György , eltettem a kedvencekhez.;)

Zsu77

Új tag
Zsu!
Szerintem válogasd meg, hogy milyen műsort nézel és nem fogsz mérgelődni! :)

Nem érdekelne pár betelefonáló,ha a pesten töltött 7 évben nem vágta volna ezt a fejemhez majdnem minden tömegközlekedési eszközön egy arra tévedt őrült.Sajnos túl sokan vannak ezek a negatív hangok...

Egyébként nagyon érdekelt volna a többi téma is,meg hát ez is,de csupa nagyon okos embert válogattak be,szóval jól lehúzza a műsor színvonalát,és igen:valószínű,hogy ott többet nem fórumozok...:D

Amúgy azóta rájöttem,hogy ez a műsor is csak a pénzgyűjtésről szól!Direkt nyomják az emberek pumpáját,hogy azok telefonáljanak 240+áfáért,mire egy gép 2mp alatt köszöni,hogy hívtuk és lerakja.És közben a műsor elejétől a végéig ott van előtte azoknak a neveknek a listája,akit be fognak kapcsolni!Kész átverés!

blaci

Őstag
Sziasztok!
Ma voltam felíratni a háziorvosnál a gyógyszereket, meg kértem beutalókat is (Labor, Hepatológia). Gondoltam ki is váltom a recepteket, irány a patika. A vércukormérő tesztcsík receptjén hiányolták hogy nincsen rajta "adagolás" írva, már múlt hónapban is ugyan ez volt. Mondom hogy minek, van hogy háromszor mérek egy nap, van amikor meg hatszor, változó. Nekem egy hónapra 3 doboz jár. Erre azt válaszolták, hogy a oké hogy 3 doboz, de kell az is hogy naponta mennyi fogy mert annyit adhatnak belőle. Vagyis a 3 doboz csík az 150db ezért a recepten napi 5db-nak kell lenni adagolásnak. Akkor ha 3db/nap van írva, az csak 2 doboz. Valaki találkozott már ezzel a dologgal mostanában? Úgy tudom nem volt ezzel kapcsolatban változás. Eddig ilyen nem volt, sajnos nem kérdeztem meg hogy ez mióta van, meg mi alapján, egyszerűen nem volt kedvem így éjszakai munka után, meg két órát vártam a dokinál is előtte, fáradt voltam ehhez...na, mindegy azért megkaptam a 3 doboz tesztcsíkot.
Üdv.,
Laci

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok!
Valaki találkozott már ezzel a dologgal mostanában?
Üdv.,
Laci
Növénykével most privizünk egy nagyon hasonló esetről -amikor a patikus a szabályzatot lobogtatva néz hülyének minket-, hogy feltegyük-e a dühöngő topikba. Erre te majdnem ugyanazt írod, ami a mi ill. pontosabban az én problémám.

Én ma, vagy holnap készülök a ptikába a csíkot kiváltani, én is 3 havi adagos vagyok, megfigyelem mi a tendencia, és megírom.

Tegnap amit a mai napom örömébe írtam, azt egy kicsikét takarékabbra kellett venni, miután eljöttünk a patikából.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Újabb év, újabb január és újabb sokkoló hír, legalábbis az ambuláns szakellátás, az alapellátás és természetesen a betegek, mindenekelőtt a krónikus betegek, köztük a cukorbetegek számára. Korábban már beszámoltunk az ellátást nehezítő rendelkezések közül arról, hogy a gyógyszerek egyre nagyobb hányada csak szakorvosi javaslattal írható fel. Január elsejétől e javaslatot formanyomtatványon kell megtenni, melynek – idézem - tartalmaznia kell: „a szakorvosi javaslat keltét, időtartamát, a beteg nevét, lakcímét, születési idejét és a TAJ számát, valamint betegségének a betegségek nemzetközi osztályozása szerinti kódját (BNO kód), az orvos nevét, munkahelyének (rendelőjének) címét, telefonszámát és egészségügyi vállalkozás esetén az egészségügyi tevékenység végzésére jogosító működési engedély számát, valamint a felírási jogosultságot meghatározó indikációs pont sorszámát, a támogatási kategóriát (kiemelt, emelt), és emelt támogatási kategória esetén, a támogatás százalékos mértékét, a javasolt gyógyszer hatóanyagát, hatáserősségét, beviteli módját, javasolt adagolását, az orvos saját kezű aláírását és orvosi bélyegzőjének azonosítható lenyomatát”. A háziorvosnak, ugyancsak január 1-jétől meg kell jelölni a vényen, hogy melyik szakorvos (név, pecsétszám) adta ki a javaslatot és mikor, és ezt minden egyes recepten fel kell tüntetni.

Amennyiben bármely adat hiányzik, a gyógyszertárnak vissza kell küldenie a beteget a háziorvoshoz adat-kiegészítés végett. A háziorvos e többlet adatokat kézzel kénytelen minden egyes vényre rávezetni és minden ilyen esetben elő kell venni a papíron lévő dokumentumot, függetlenül attól, hogy egész tevékenységét elektronikusan rögzíti. A diabetológiai szakellátás keretében mindez 11-féle vércukorcsökkentő tablettára és az összes, azaz 19-féle inzulinkészítményre, valamint 3, a neuropátia kezelését szolgáló tablettára vonatkozik.

Tíz évvel ezelőtt az adminisztráció és betegek tényleges ellátására fordított idő aránya kb. 20:80 % volt. Mára ez teljesen „kiegyensúlyozottá” vált, kb. 50:50 %-ot tesz ki. Jó esélyünk van ez év végéig a 70:30 %-os arány elérésére. Kérdés: meddig kell még tovább folytatni e reform folyamatot, hogy az a betegellátást teljes mértékben ellehetetlenítse?

Oldal tetejére