Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ma elmentem az inzulint és a csíkot kiváltani, és az inzulinnál mindjárt elírták a napi adagot. Én naponta kb. 30 E inzulint adok, a receptre viszont 10 E-t írtak,
de szerepelt rajta az is, hogy 180 napra és 4 doboz. Hát a patikusnak sehogy sem jött ki a fél évre a napi 10 E-gel a 4 doboz. Na-ná hogy nem jött ki. Piszok szerencsém volt, mert nem küldött vissza vele, hanem megoldják ők. Máskor is volt ilyen, hogy a gyógyszertár lerendezi az orvossal a javítást, de ez nagyon ritka, és egyre ritkább. És talán nem is minden esetben teszik meg. Itt ténylegesen elszámolási vagy elírási hiba volt, meg én kapásból mondtam, hogy mennyit adok naponta, és visszaosztotta a recepten lévő egyéb adattal.

Laci, a csíkkal nem volt gondja a patikusnak, pedig nem volt rajta a recepten, hogy hány csík/nap lehet a "fogyasztásom".

Közben az jutott eszembe, hogy a vércukormérő csík az azért mégsem anti bébi pirula, hogy egy nap egy szem, különben baj lesz. A csík nem káros a szervezetre, ha többet mérünk, és terheseksem leszünk, ha egy nap nem mérünk.

Az inzulinnál megértem, hogy szabályozzák a napi adagot, és az ellenőrzéshez szükség van a meghatározáshoz, de a csíknál semmi értelme, nincs is terápiás jelentősége. Az a patikus csak nagyot akart mondani, vagy már megint túlértelmeznek mindent, ezáltal hülyének nézik a beteget, és szivatják a népeket.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hát igen... elég gáz. Mindenkinek ellenőrizgetni, h minden rajta van-e és ha véletlen lemaradt, szólni a dokinak... biztos ingerültek lesznek, vagy már azok is... arról nem beszélve, hogy hány emberkének kell majd ide-oda járkálni (patika-háziorvos-szakrendelő-patika), hogy végre! fizethessen jó sokat a patikában :(

Zsu77

Új tag
Nevetséges!Nekem speckó elegem van már abból,hogy legyen szó bármiről,hozzá nem értő,izgága,matekozó,magukat közgazdasági szakembernek nevezett,besózott irodasajtkukacok mondják meg,hogy mit hogyan kell csinálni!Semmit nem tudnak,semmihez nem értenek,semmi értelmeset nem végeznek,de ők osztják az észt,meg a pofont a jó népnek.És akkor finom voltam és nőies...

vighkata

Tagnap tovább agyaltam a dolgon.
Adva vagyon a receptünk, amin rajta van, hogy hány szem, hány csepp, hány napra, stb, rajta vagyon továbbá a név, TB szám, BNO kód, vagyis a jogosultság.

Akkor hogy a fenébe van az, amire György hívta fel a figyelmünket, hogy a nevünkre, TB számunkra más gyógyszert írnak fel, vagy a sajátunkat ugyan, de kétszer, ötször, tízszer váltják ki????

Nem ott kellene először szigorítani a rendszeren, az ellenőrzésen????

Őszintén szólva meg is tudom érteni szegény asszisztenst, ha véletlenül egy receptről lemarad valami, vagy elír egy adatot. Megértem a patikust is, hogy szerencsétlen munkája abból áll, hogy az orvost ellenőrzi, utána számol, és felülbírál. És a szabályzás az ő kezüket fogja meg, az ő idejüket veszi el.

Kívánnám annak a törvényhozónak és elfogadónak, hogy a napi munkája mellett írjon meg naponta 50-80 receptet, és javítson 20-30-at, amit visszavisznek neki.

Már bocs, de itt szív mindenki, orvos, patikus, beteg, csak a törvényhozó dől hátra kényelmesen, és továbbra is továbbra is megy a háttérben a visszaélés.

Pedig baromi könnyű lenne az ellenőrzés és a regisztráció. Az orvosok a nyomdából kapják az üres recepteket. Ha ezek a recept tömbök szigorú számadású bizonylatok lennének, akkor az orvos az aláírásával, pecsétjével venné át a recept tömböket. Az OEP pedig a nyilvántartásában tudná ellenőrizni, hogy melyik orvos milyen sorszámú recepttel rendelkezik, akkor már könnyű lenne beazonosítani a receptet a sorszámhoz, a beteg nevéhez és TAJ számához. Így az is elkerülhető lenne, hogy egy recept sorszám kétszer szerepeljen, mert a rendszer kidobná. Az is elkerülhető lenne, hogy karagószörcsögi orvos egy bivalybasznádi beteg nevére kiírjon egy mittudoménmit.

A háttérrendszert kellene ellenőrizhetőbbé tenni (a technikai lehetőség adott), nem pedig a patikust kényszeríteni, hogy ellenőrizze az orvost, asszisztenst, és küldözgesse a beteget oda-vissza.

Nna, ha már ez itt a dühöngő, hát dühöngtem egyet.

vighkata

Van a gyógyszer, és van a gyógyászati segédeszköz.

A gyógyszer esetében meghatározható a napi (vagy heti, havi) adag a betegség függvényében.

A gyógyászati segédeszköz esetében pedig (TB támogatással) kihordási vagy használati idő van meghatározva 1 havi, 3 havi (cukormérő tesztcsík), vagy 5 évi (pl kerekesszék).
Ezen belül nem lehet meghatározni, hogy hány csíkot használ egy nap alatt a cukorbeteg, vagy mennyit gurul egy nap alatt a kerekesszékes.

Laci esetében a patikus valószínű nem tett különbséget a gyógyszer és a gyógyászati segédeszköz között. Pedig ez csak egy kis odafigyelést igényelt volna.

vighkata

Nevetséges!Nekem speckó elegem van már abból,hogy legyen szó bármiről,hozzá nem értő,izgága,matekozó,magukat közgazdasági szakembernek nevezett,besózott irodasajtkukacok mondják meg,hogy mit hogyan kell csinálni!Semmit nem tudnak,semmihez nem értenek,semmi értelmeset nem végeznek,de ők osztják az észt,meg a pofont a jó népnek.És akkor finom voltam és nőies...
Tökéletesen igazad van. Úgy hoznak sokszor döntést az akta kupacok mögül, hogy nem előzi meg a szakmával való egyeztetés. Vannak ritka kivételek, akkor azt vagy el sem hisszük, vagy tuti van személyes érintettség is a dologban.
Nekem van két jó lábam, hát durrugok egyet-kettőt, és visszamegyek a rendelésre kijavíttatni a receptet.
De mit csinál a fájós hátú Mari néni és a bottal járó Józsi bácsi a falun, amikor a patikus visszaküldi a városba a doktor úrhoz, akihez esetleg csak időpont egyeztetéssel lehet bejutni.
Jól írod, tényleg ez nem más, mint pofon a népnek.

pusimelu

Őstag
Akkor én is dühöngök bár nem vagyok mérges mint asszisztens,és mint cukorbeteg.Először mint beteg képzeljétek el én is voltam a háziorvosomnál aki nem a főnököm hogy miért majd leírom.Mondtam neki hogy új inzulint kérek hoztam javaslatot a csíkról a tűről meg az inzulinokról is.
Felírta az inzulint remélem jót mert én eldobhatós pent kaptam most a dokitól tehát ,ha kifogy kuka.Viszont mikor a tesztcsíkot kiírta kétszer is rákérdezett hogy egy doboz?Mondom nem három! Mégegyszer megkérdezte hogy 1 doboz mégegyszer mondtam hogy nem három!Csak másfél éve iratom ki minden hónapban ugyanazt a csíkot és tűt!Remélem nem elsumákolni szerette volna azt a kettőt.
A másik dologra mint asszisztens hívnám fel a figyelmet.A gyógyszercégek miért nem csődölnek mert a gyógyszer nagy pénz!Nem látok bele de lehet hogy ha belelátnék nem aludnák nyugodtan.Nagyon sok dologra kell figyelnünk de rá lehet szerkeszteni a receptre hogy ki adta ki a jvaslatot és a pecsétszámát tehát nem kell írogatni,viszont tényleg már annyi minden van a recepten főleg ha magistrális ,hogy nem fog ráférni.
Aki pedig a szabályzatokat meg tövényeket hozza nem nézi a beteget,és őt is rugdossa valaki feljebbről hogy ezt így kell!

Zsu77

Új tag
Tökéletesen igazad van. Úgy hoznak sokszor döntést az akta kupacok mögül, hogy nem előzi meg a szakmával való egyeztetés. Vannak ritka kivételek, akkor azt vagy el sem hisszük, vagy tuti van személyes érintettség is a dologban.
Nekem van két jó lábam, hát durrugok egyet-kettőt, és visszamegyek a rendelésre kijavíttatni a receptet.
De mit csinál a fájós hátú Mari néni és a bottal járó Józsi bácsi a falun, amikor a patikus visszaküldi a városba a doktor úrhoz, akihez esetleg csak időpont egyeztetéssel lehet bejutni.
Jól írod, tényleg ez nem más, mint pofon a népnek.

Tudod,a fájós hátú Mari néni és a bottal járó Józsi bácsi meg sem érti,hogy mit magyaráz neki az orvos,a szakorvos,no meg a patikus...Tanúja voltam!Pedig épp nagyon fontos dolgot próbált megértetni vele a doktornő,mert különben veszteség éri a bácsit,nem lesz elintézve amit akar...már nem emlékszem:rolleyes: miről volt szó,de az tisztán látszott,hogy egy szót sem ért és nem csak azért,mert nagyot hall...

Zsu77

Új tag
Na,jöttem dühöngeni...nem bocsánat!
"Jöttem vala ismételten szózatomat fölemölni vala,
Az nemes OEP mindent fölülszárnyalló,mesebeli,fennséges és csodás bölcsességét vala!
Zengem balladám vala,
az nemes elmékről vala,la-la-la..."
Na,ebben a költeményben van annyiértelem,mint abban,amit mingyá írok...
Egy pill.

Zsu77

Új tag
Adva egy drága kötszer.Felírattuk receptre,remélve,hogy hozzájutunk!A patikában derült ki,hogy egy hónapra csak 10 db jár támogatva.
Az oep szerint 10 kötésből meg is lehet gyógyulni!!!
Mindegy,örültünk annak is.Noha vissza kellett dzsaveszolni a dokihoz receptmódosításért...
Visszavittem a javított receptet,ott meg is rendelték,meg is érkezett menten
a 100db-os csomag!!!
Mondom,nekem 10 kell.Igen,de olyat nem csomagol a cég.A patika meg nem bontja ki.
Kedves OEP!Ha egy doboz akármi 100db-os,akkor miért kapok 10db-ra támogatást?A maradék kifizetésére nincs 9000 akárhány forintom!!!Ha lenne,akkor könnyen hozzábiggyesztenék még egy 1000-est,nem vacakolnék a nyamvadt támogatásukkal!
De,hogy ne maradjon ki az a nagyon okos gyártócég sem:
Kedves nagyon okos gyártócégek!Ha a TB csak 10db-ot támogat egy hónapra a kötszerből,akkor miért nem készítenek 10darabos dobozt?A kutya nem visz el 100darabosat kb.10.000-ért!Ugye milyen egyszerű,hogy miért nem fogy a termék jobban?Javaslom az illetékes munkaerő lecserélését!Ennél már nekem is több eszem van,pedig nincs (még) diplomám!
Nos,amikor már az asztalt vertem és a panaszlehetőségek után érdeklődtem,akkor megkönyörültek rajtam, és kibontották azzal a feltétellel,hogy 20db/hó elviszem...
:cool:

vighkata

Adva egy drága kötszer.Felírattuk receptre,remélve,hogy hozzájutunk!A patikában derült ki,hogy egy hónapra csak 10 db jár támogatva.

Nos,amikor már az asztalt vertem és a panaszlehetőségek után érdeklődtem,akkor megkönyörültek rajtam, és kibontották azzal a feltétellel,hogy 20db/hó elviszem...
:cool:
Mondtam én, hogy Növény szétcsapott köztük. És én ott voltam vele, amikor először volt a patikában.

A recepten nem volt mennyiség. A patikus mondá, "fiam, menj vissza a nagyhatalmú doktorhoz, és írasd rá, hogy 1 doboz, vagyis 10 db. Én csak 1 dobozzal adhatok ki havonta, ami 10 db-ot tartalmaz. A gyártó cég is csak 10 db-os dobozokat állít elő."
Növény mondá, hogy 10 db-bal hogy kötözzem a zuram lábát 30 napig, naponkénti cserével?
Patikus karját széttárja, "mondtam fiam, menj vissza a szabályt nem én találtam ki."

Na ennyi az előzmény, és most kiderült, hogy nem is 10 db van a dobozban, hanem 100????
És ha egy hónapban 10 adható ki TB-re, és a recepten is a 10 db (1 doboz) szerepel, akkor miért is nem lehet azt a 100 db-os dobozt felbontani? És miért is kellet az asztalra csapni???

Valaki tudja a megfejtést? Kis sárgát adunk érte.

Oldal tetejére