Dobozdíj???????????

eremit

Új tag
Na, akkor nálatok nagyon képben voltak! Még jó hogy "csak" ennyi helyre kellett menned... De azért az is gáz, hogy inkább a kórházi vezetésre várnak, ahelyett hogy a jogszabály szerint járnának el...
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Eremit!

Beszéltem egy OEP-es hölggyel egy ingyenes zöld számon, (minden megyének más száma van) és ő is fel volt háborodva, és javasolta, hogy írjak az Egészségbiztosítási Felügyeletnek. Hát nem megírtam az a fránya levelet?!

Ha infóra lenne szükséged, akkor a ti megyétek száma: 06 80 204-807. Ez a vonal csak 2007.04.13ig él.

Üdv: Kata
 

eremit

Új tag
Köszi vighkata!
Ha volt időd, akkr jól tetted, hogy írtál. Nem tudom, eredménye lesz-e ennek... Az a sok száz (vagy ezer?) levél nem lesz gyenge. De egyébként csak félig tudom hibáztatni a dolgozókat, ők sem tudják sokszor, hogy mit is kell tenniük. Sz.r a rendszer, ennyi az egész. Bár azt pozitívumaként lehetne kiemelni, hogy sokkal kisebb a tolongás a rendelőkben (nálunk legalábbis). A baj csak akkor van, ha a valódi beteg is otthon marad majd, mert nem lesz fedezete a vizitdíjra... De ezzel nem nagyon foglalkoznak, meghalasztanak minket... :roll: :cry:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Eremit!

Eldobom az agyam! Most jött vissza a levél az ebf-től, hogy megtelt a postaládája. Milyen levelezőrendszerük van? Hát ennyit a panaszos levelek fogadásáról. Nézd meg a Levemir inzulin topikot, ott most ajánlottam ezt az oldalt egy kislánynak. Az ebf ott hirdeti magát, hogy írjon csak bátran, akinek baja van.
Inkább a sóhivatalba kéne mennem.

Na üdv mindenkinek: Kata
 

laffi

Tag
Vidáman mentem a múltkor pajzsmirigy kontrollra vizitdíj befizetés nélkül. Egyrészt cukros - másrészt kismama - harmadrészt meg tudatlan/tájékozatlan voltam. Persze hogy kellett volna fizetnem, tehát irány az automata, addig el sem láttak.
Onnét elküldtek laborba, gondoltam ha már megyek, akkor a terhességi szűrővizsgálatokat is (hepatitis, toxoplazma) elvégeztetem. Naná hogy a pajzsmirigyes beutaló miatt ugyancsak vizitdíj.
A lelettel 1 héten belül megyek vissza a rendelőbe. Így aztán csak a pajzsmirigy miatt 10 napon belül 3x fizettem vizitdíjat.
Ja, a szemészeten nem kell, hiszen a diab miatt nézik, ill. a terhesség miatt most HAVONTA nézik.
Ember legyen a talpán, aki bírja követni hova kell fizetni és hol mentes a kedves beteg.
 

eremit

Új tag
Kezemben tartom a Terápi 2007 Egészségügyi reform - Lakossági tájékoztató a vizitdíjról és a kórházi napidíjról című remekművét. Ebben a következő szerepel:
"Egy méltányos és igazságos rendszerben azonban nem kell mindenkinek fizetnie. Mentesülnek a fizetés alól a:
...
- terhesgondozásban, gyemekágyi és szülészeti ellátásban részt vevő anyák "

Igaz, ebben mi is fel vagyunk sorolva, de hát az persze igazságos, hogy elhintették az egész országban, hogy nem kell, aztán persze megtalálták az összes kiskaput. Felháborító! :evil:

Laffi, én azért az orruk alá nyomnám legközelebb! Persze az is igaz, hogy nem éri meg azt az ideget és az abból adódó esetleges egészségügyi kockázatokat...
 

laffi

Tag
eremit!
A terheseknek a terhesgondozás. UH meg ilyesmik ingyenesek. Ja terhesgondozásra privát nőgyógyászomhoz járok, így ugyan nincs vizitdíj, de a tiszteletdíja nem is 300 hanem 3000! :D Az UH is csak azért ingyenes, mert a kórházban végzi, mivel nincs a privát rendelőjében UH készülék.
 

bioszaky

Új tag
Hogy van ez a nőgyógyász biznisz?
Privátban pénzért oszt tanácsot, de a közkórház eszközeivel dolgozik "rajtad"? (Találkoztam ilyennel.)
Ügyes! :(
 

eremit

Új tag
Értem már, laffi. Hát majd egyszer én is megtapasztalom, bár az még odébb van. Lehet addigra eltörlik a vizitdíjat. Vagy megsokszorozzák az összeget. Vagy mindenért fizetni kell, nem lesz kivétel. Vagy... :?:
 

bioszaky

Új tag
Én nem bánom azt, hogy fizetni kell a gyógyszerekért. Ami ingyen van, azzal pazarlás folyik. Ez alapvető közgazdaságtani tapasztalat.
Persze, a szociális szempontokat figyelembe kell venni. Itt is meg kell találni a szükséges mértéket, módszert.
 
bioszaky írta:
Hogy van ez a nőgyógyász biznisz?
Privátban pénzért oszt tanácsot, de a közkórház eszközeivel dolgozik "rajtad"? (Találkoztam ilyennel.)
Ügyes! :(
Igen, ez manapság elég gyakran így működik. Sőt, a privát beteg esetenként a közkórházi rendelési időben soron kívül jut be a saját orvosához, miközben az egyébként rendelő orvos a betegekkel együtt várakozik, hogy folytathassa a rendelést az egyetlen eszközzel.
 
bioszaky írta:
Én nem bánom azt, hogy fizetni kell a gyógyszerekért. Ami ingyen van, azzal pazarlás folyik. Ez alapvető közgazdaságtani tapasztalat.
Persze, a szociális szempontokat figyelembe kell venni. Itt is meg kell találni a szükséges mértéket, módszert.
Általában abból adódik a probléma, hogy a szükséges mértéket és módszert másként ítéli meg az érintett és másként a jogszabályalkotó :(
A dobozdíj és a vizitdíj biztos, hogy takarékosságra ösztönöz - máris tapasztalható, hogy sok helyen kevesebbet kell sorbanállni. Viszont akinek nélkülözhetetlenek a gyógyszerek, az csak az egészsége árán tud takarékoskodni...
Szerintem is bizonyos esetekben van létjogosultsága a díjaknak, de a kivételek körét nagyon körültekintően kell meghatározni. A jogszabályokat pedig időben ki kellene hirdetni és még az érvénybe lépés előtt megfelelően tájékoztatni az érintetteket, hogy mindenki egyformán értse és alkalmazza.
 

bioszaky

Új tag
Na, ezért mondom, hogy ebben az országban nem 3-5% csal. És ezek az orvosok tüntetnek a kórházért meg egyebek. Plusz, sok kórházban abszolút nem tiszták a tulajdonviszonyok (magán, alapítványi, kórházi), lesz nagy vitcsaft az összevonásoknál.
Ki nem csal, ez a kérdés inkább!

Hát amiket írsz, az alapvető. Lenne.
 
Kedves dr. s. s., természetesen a nemrég milliárdokért rendbe tett kórházak bezárásra ítélése pazarlás, vagy legalábbis nekünk annak tűnik, mert lehet, hogy nem ismerünk minden szempontot, ami alapján a döntés született - ezeket a szempontokat legalább az érintettekkel meg kellene ismertetni. A dolog másik oldala pedig, hogy köztudottan pazarló a magyar egészségügyi rendszer. Ha ebben nem lesz hatékony változás, akkor hosszútávon csak romlani fog a helyzet és a betegek helyzete. Azt nem állítom, hogy így kell változtatni, de valahogy kell...
Az természetes, hogy mindenki megpróbál tenni a munkahelye megmaradásáért - akár tüntetéssel is. Sok esetben a változás ellen tiltakoznak, holott lehet, hogy a többségnek jobb lesz - ezt nem tudhatjuk előre. Vesztesei is lesznek a változásnak, de a mostani rendszernek is vannak... Természetesen nem minden orvos galád, de az azért belátható, hogy ily módon nem kevés pénz "vándorol" az általunk - nem ilyen célra - befizetett járulékból magánzsebbe.
A vizitdíj természetesen nem szünteti meg a hálapénzt - ha mégis, akkor arra én is kíváncsi lennék, hogyan.
 

bogácsa

Új tag
dr. s. s. írta:
Kedves Bioszaky, biztos igazad van a saját szempontod, értékrended szerint, de talán azoknak a galád orvosoknak is van némi igazuk. Ha ugyanis egy bizonyos szint alá viszi a politika az aktív ágyak számát, akkor ha megfeszülnek, akkor sem tudnak annyi pénzt összedolgozni, hogy az adott kórház élve, illetve állva maradjon. Másrészt itt a közelünkben (Borsodban) nem egy olyan kórház van, amelyet egy-két éve nem húsz, hanem sok-sok millló forintért (nyugodtan mondhatom: milliárdokért) tettek rendbe, újítottak és szereltek fel, s most bezárják. Ez nem pazarlás? Én úgy gondolom, hogy az igazság vagy a kettő között, vagy "odaát" van...
Ha tudja valaki, magyarázza már el nekem, hogy a vizitdíj hogyan szünteti meg a hálapénzt?
Jártatok már a www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=11800 -on?

én már jártam! :D
sajna nem volt túl kommunikatív a fórum...ez még akkor volt, amikor még a pumpáról szereztem infókat...de az mcd sokkal informatívabb volt! örülök h te is jártál ott! hát mégis átnézegetünk más fórumokra???? :D
 

Camilla

Új tag
Hahó! A vizitdíj-és ágydíjjal kapcsolatos észrevételeim:
jelenleg kórházi kezelés alatt állok a vércukor beállítás miatt, és a kórházban közszemlére is ki van téve, hogy aki cukros, a cukorbetegségével kapcsolatban áll kórházi kezelés alatt, az mentesül az ágydíj befizetése alól. Ennek ellenére velem és betegtársaimmal kifizettetik az ágydíjat, napi 300 Ft-ot.
Másik:a kórházi bentfekvésem alatt meglátogattam a nőgyógyászomat, aki intézményen belül dolgozik,de privát beszéltem meg vele időpontot még korábban.Ott pedig vizitdíjat kellett fizetnem, mert enélkül be sem engedtek a vérszomjas asszisztensek! Holott,mint a doki utólag mondta, nekem nem kellett volna vizitdíjat fizetnem,mivel fekvőbeteg vagyok!Felajánlotta ugyan,hogy visszakéri a pénzt,de már annyira elegem volt,hogy hagytam a fenébe.Ja,és mellette persze a vizsgálatért is fizetnem kellett a "szokásosat".
 

szolnok

Új tag
A szokásosat azért fizetted mert az eü miniszter szerint a vizitdíj megszünteti a paraszolvenciát!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:
 

szolnok

Új tag
Tapasztalat a vizit díjról és doboz díjról.
A mi körzeti orvosunk szerint,
ha a cukros beteg vérnyomás gyógyszereket írat fel de legalább egy tesztcsíkot vagy bármi mást ami a diabéteszéhez kell ugyanakkor írat , akkor nem kell fizetni, ha azonban csak simán a vérnyomás csökkentőt kéri csak , akkor kell. Tehát mikor dokihoz megyünk kell íratni valamit ami a diabhoz szügségeltetik. Bár többnyire ezt egyszerre intézi el az ember.
Más: szemem láttára kérték el a közgyógyos inzulinos betegtől a 300 Ft dobozdíjat a gyógyszertárban. Még én is szóltam , hogy közgyógyos nem fizet dobozdíjjat , erre azt mondták de igen és fizetnie kellett. Hm?????
 

bioszaky

Új tag
Szolnok! Tévedsz, a közgyógyos minden díjat fizet, de kap kedvezményt. Asszem havi 6 ezret.
Most voltam éves vizsgálaton, nem kellett fizetni. Hamarosan megyek cukorbeteges beutalóval doppleres érvizsgálatra. Meglátjuk. Bár én még sokkal többet is fizetnék, csak ne lenne minden olyan lepukkant, lassú és eredménytelen. Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl. (rendelő és kórház)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
bioszaky írta:
Szolnok! Tévedsz, a közgyógyos minden díjat fizet, de kap kedvezményt. Asszem havi 6 ezret.
Most voltam éves vizsgálaton, nem kellett fizetni. Hamarosan megyek cukorbeteges beutalóval doppleres érvizsgálatra. Meglátjuk. Bár én még sokkal többet is fizetnék, csak ne lenne minden olyan lepukkant, lassú és eredménytelen. Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl. (rendelő és kórház)
Ezek szerint voltál a diabdokinál és külön időpontot kaptál a doppleres vizsgálatra? :o Tehát mégsem úgy megy, ahogy velem történt? (mármint ott hirtelenjében megnézte a géppel a lábam)
 
Oldal tetejére